Vizitator Postat Octombrie 3, 2008 Partajează Postat Octombrie 3, 2008 Salut. Sint Vlad , am un Mercedes c 220 (membru al forumului respectiv) si vreau sa-l schimb cu un 4x4. Am 2 optiuni in zilele urmatoare: un Land Cruiser 100 din 2000 4.2 diesel cu 400.000 km si un Range Rover 1999 4.0 V8 benzina+GPL cu 200.000 km . Va rog sa ma ajutati repede cu pareri despre fiabilitate, costuri etc. tot ce tine de cele doua masini din toate punctele de vedere, inclusiv care ar fi alegerea Dvs. Ambele masini au acelasi pret, cu ambii proprietari am discutat despre schimb cu masina mea....imi plac amandoua , e greu sa ma hotarasc spre care sa ma indrept. Nu vreau sa folosesc masina in off-road greu, sa zicem doar mediu....sau altfel spus doar ce poate masina stock (eventual doar cu niste anvelope MT). Un LC similar am condus...un RR n-am avut pe mana niciodata.....m-ar interesa mai ales punctele slabe Va mai spun ca am avut pe mana vreo 15-20 masini de toate neamurile si sint sofer pe camioane....adica nu vreau sfaturi de incepator ci doar la obiect despre masinile in cauza....va multumesc mult ! P.S. Foarte foarte bine arata forumul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Claudia Postat Octombrie 3, 2008 Partajează Postat Octombrie 3, 2008 Re: Sfat urgent !! Land Cruiser 100 2000 sau Range Rover 1999 ? Salut, Depinde ce vrei sa faci cu masina. Pentru expeditii lungi, Land Cruiser HDJ 80 se pare ca e ideal ( dupa ceea ce aud de la toti ceii ce vin în raidurile ce le organizez). Nu stiu ce sa spun despre Range Rover, dar stiu ca LC 100 are multa electronica, ceea ce este un handicap, mai ales daca vrei sa mergi în desert. ÃŽn plus, pt o masina din 2000, 400 000 km pare enorm!!! Noi avem un LC HDJ 80, din 97 si are 300 000 km doar de expeditii ( Africa, Maroc, Siria, Iordania etc). Cu prietenie Claudia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Octombrie 3, 2008 Partajează Postat Octombrie 3, 2008 Re: Sfat urgent !! Land Cruiser 100 2000 sau Range Rover 1999 ? Multumesc mult.......inca astept pareri cat mai multe. Despre Range Rover am auzit si eu zvonurile despre fiabilitatea scazuta.... Tot un Land Cruiser 100 are si seful meu din 2001 si are cu el vreo 360.000km. Intre timp si-a luat modelul nou si pe cea veche o tine degeaba. Am mers cu ea si merge fff bine. In 7 ani i-a schimbat doar un amortizor si anul asta alternatorul. Masina are la activ si partide de vanatoate destul de multe, unde inteleg ca se intra dur la munca, in teren. Cu toate astea e foarte multumit de ea.....si mie mi s-a parut foarte solida. Pe sosea la 140-150 kmh e imperiala. Si eu tot spre Land Cruiser as trage, chiar daca e mai "tractor" si sincer sa fiu nu ma sperie 400.000km.......vin de la o marca (Mercedes) unde cifrele astea sint obisnuinta...iar cele mai rezistente motoare de la Mercedes au fost cele in 6 cilindrii in linie Diesel, exact configuratia lui LC 100 daca nu ma insel.....asta imi creeaza impresia ca fiabilitatea tipica Toyota ar trebui sa fie prezenta la motorul asta..... Precizez ca masina o voi folosi zilnic, nu vreau sa fac off-road dur cu ea, doar iesiri mai indraznete pe drumuri forestiere , atat. La una cu km putini nu ma prea incadrez la buget, iar LC 90 nu vreau...deloc. Asadar credeti ca ar fi sinucidere financiara sa iau acel LC 100 cu 400.000km ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 3, 2008 Partajează Postat Octombrie 3, 2008 Re: Sfat urgent !! Land Cruiser 100 2000 sau Range Rover 1999 ? Asadar credeti ca ar fi sinucidere financiara sa iau acel LC 100 cu 400.000km ? Daca masina a fost bine intretinuta eu zic ca nu ar fi sinucidere finaciara... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 3, 2008 Partajează Postat Octombrie 3, 2008 Re: Sfat urgent !! Land Cruiser 100 2000 sau Range Rover 1999 ? Salut VLAD Ma bucur sa vad din ce in ce mai multi membri cu Mercedes care vin si aici... Range-ul este mai comfortabil,poti ridica "fustita "in functie de teren,are aspect comercial si impresionant in societate..... Toyota este mai spartana dar mai fiabila....Toyota este pe primul loc in lume la capitolul : cele mai putine campanii RECALL IN SERVICE. Alegerea este a ta!(am trecut si eu prin aceste momente de indecizie...take your time!) Succes :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Octombrie 3, 2008 Partajează Postat Octombrie 3, 2008 Re: Sfat urgent !! Land Cruiser 100 2000 sau Range Rover 1999 ? Fara indoiala LandCruiser 100 e mai bun, chiar si cu km aceia. Stiu proprietar de RR care vroia sa-i dea foc din cauza fiabilitatii. Iar motorul diesel in general tine mult mai multi km decat cel pe benzina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Octombrie 3, 2008 Partajează Postat Octombrie 3, 2008 Re: Sfat urgent !! Land Cruiser 100 2000 sau Range Rover 1999 ? Concluzia se cam trage de la sine.... Asfalttango : de la tine stiu de forumul asta. Mersi ca m-ai "tras" incoace......orice masina mi-as lua vezi ca vreau sa vin cu ea la o cosmetizare la tine...completa.Poate imi dai pe PM preturile la LC 100 7 locuri... Alte pareri? Mai ales despre Toyota ? Transmisie, tren de rulare ? Vreun posesor exista pe forum ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Octombrie 3, 2008 Partajează Postat Octombrie 3, 2008 Re: Sfat urgent !! Land Cruiser 100 2000 sau Range Rover 1999 ? Orice masina o sa iti cumperi ....cu mare placere :h5 Si eu stau ca pe ace....abia astept sa se faca 20.10 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Octombrie 4, 2008 Partajează Postat Octombrie 4, 2008 Re: Sfat urgent !! Land Cruiser 100 2000 sau Range Rover 1999 ? Si eu zic ca majoritatea - Land Rover a pierdut de mult piata din cauza fiabilitatii - cele mai vechi cu probleme mecanice, cele mai noi cu electronica. Au dus astia de aici 6 masini in test la Cape York si una singura a venit inapoi pe platforma, dupa primul piriu mai adinc - te las sa ghicesti care :ha: E o industrie de proportii care se ocupa cu piese de RR: planetare mai solide, diferentiale modificate, etc etc. La Toyota nu auzi de asa ceva, pentru simplu motiv ca nu ai de ce sa inlocuiesti nici o componenta de fabrica cu nimic "mai solid" 400,000 e destul de mult - fa un test de compresie si vezi cum sta cu injectoarele si pompa de injectie. Daca a fost facut service-ul regulat (5000km) ar trebui sa tina usor peste 5-600,000km Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: Sfat urgent !! Land Cruiser 100 2000 sau Range Rover 1999 ? Daca a fost facut service-ul regulat (5000km) ar trebui sa tina usor peste 5-600,000km La 5000km se face revizia la LC ? Mi se pare foarte des.... Despre Range Rover nu reusesc sa aflu nimic despre transmisie, cate diferentiale blocabile are etc ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: Sfat urgent !! Land Cruiser 100 2000 sau Range Rover 1999 ? viewtopic.php?f=5&t=509 Vezi postul acesta unde am facut cateva modificari la un 100. Sunt foarte multumit de masina si as schimba-o doar cu o singura masina. LandCruiser 200. Concluzia se cam trage de la sine.... Asfalttango : de la tine stiu de forumul asta. Mersi ca m-ai "tras" incoace......orice masina mi-as lua vezi ca vreau sa vin cu ea la o cosmetizare la tine...completa.Poate imi dai pe PM preturile la LC 100 7 locuri... Alte pareri? Mai ales despre Toyota ? Transmisie, tren de rulare ? Vreun posesor exista pe forum ? Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: Sfat urgent !! Land Cruiser 100 2000 sau Range Rover 1999 ? La 5000km se face revizia la LC ? Mi se pare foarte des.... La motorul 1HZ 4.2 diesel manualul (cel putin cel australian) zice 5000km la regim greu si 10,000 la usor. NB peste 100kmh, remorca, drumuri scurte etc toate inseamna regim greu dupa ei... Chestia e ca motoarele cu tehnologie mai veche sint mai pretentioase se pare la intretinere, e.g. daca e o motorina cu sulf mult murdareste foarte rapid uleiul. Fata de cele common rail care suporta mai multi km intre schimburi. Asta e ce zic astia de pe aici - eu schimb intre 5 si 10 mii, functie daca fac drumuri lungi sau o frec in teren... Cica uleiul e ieftin si un motor nou e scump :ha: Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: Sfat urgent !! Land Cruiser 100 2000 sau Range Rover 1999 ? http://forum.club4x4.ro/viewtopic.php?f=5&t=509 Vezi postul acesta unde am facut cateva modificari la un 100. Sunt foarte multumit de masina si as schimba-o doar cu o singura masina. LandCruiser 200 L-am vazut de la inceput cap-coada, impresionant, sper ca esti constient ca posezi visul meu si al multora....felicitari! Se poate sa fie asa cu reviziile, eu la Mercedes am interval de schimb ulei 20.000km Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate