mexx20_ro Postat Iunie 16, 2016 Partajează Postat Iunie 16, 2016 (editat) Dragi colegi, tinand cont ca ni s-a aprobat un buget de max 34000 euro(Tva inclus) pt o autoutilitara 4x4 (5 locuri+bena), as vrea sa va cer recomandarile voastre privind aceasta masina. Va spun din start ca nu am experienta privind autoutilitarele 4x4 cu bena desi am condus putin Mazda B2500, Mitshu L200 si noul Nissan NP300 care inafara de cutia manuala foarte "imprastiata" , mi-a lasat o impresie foarte buna. Necesitati: 1. Blocant spate 2. 4x4 Hi si Low 3. Capabila de abordarea unor pante cu inclinatibe de 30 grade 4. Cu o suspensie sigura pe pietre/bolovani 5. Bineinteles AC,ESP, Hill Assist sau asistenta la coborare, navigatie Rugamintea mea ar fi ca orice recomandare sa vina si cu argumente. Multumesc frumos dragilor! Editat Iunie 16, 2016 de mexx20_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rbr Postat Iunie 16, 2016 Partajează Postat Iunie 16, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Daca prin "penti" ai vrut sa zici pante si te refereai la urcat, corect e "rampe" :) L200 nou cu blocant spate nu se comercializeaza la noi. Am vazut insa prin Austria/Germania. In rest, se incadreaza in cerinte. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 16, 2016 Partajează Postat Iunie 16, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Foarte interesant prin specificatii este si Ford Ranger, are toate dotarile cerute de tine, iar modelul pana in 2015 il gasesti si la banii aia. Poti lua chiar si Wildtrak-ul, care e "smecherie", intrece in dotari pe toate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JURJUT OVIDIU Postat Iunie 16, 2016 Partajează Postat Iunie 16, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Salut, Imi dau si eu cu parerea, tinand cont ca in ultima vreme am stidiat un pic piata tot pentru aceleasi modele. Eu am ramas la doua 1. Toyota Hilux, nu am vazut inca modelul nou, dar nu cred ca e mai jos decat celelalte, cred ca Hiluxul nu mai are nevoie de nici un argument. 2. Ford Ranger, care e mai nou laudat de toata lumea. Nu am studiat Nissan-ul, nu-l aveau in showroom can am fost pe la ei, L200 nu avem service si vanzare in Oradea si nu-mi place sa umblu prin alte parti pe service. Cu amandoua te incadrezi in bugetul tau, la cerintele enumerate. Eu am optat pe toyota, mai ramane sa ma inteleg cu ei la un bay-back. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
booby Postat Iunie 16, 2016 Partajează Postat Iunie 16, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu nissan-ul daca nu a rezolvat problemele ,si au destule, poti sa il excluzi de pe lista! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Iunie 16, 2016 Partajează Postat Iunie 16, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu In ultima perioada am avut ocazia sa intru in contact cu Isuzu B MAX, punctul lui forte-capacitatea mare de incarcare cu greutate si de tractare. Review-urile clientilor de asemenea sunt destul de bune. Bafta ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tiru Postat Iunie 16, 2016 Partajează Postat Iunie 16, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Salut, Mergi pe Hilux 3.0d 171cp sau Navara 2,3 190cp, dar cu cutie automata. Ambele se plieaza pe cerintele tale, daca te orientezi spre versiunile mai dotate. Bafta. new hobby - off road :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mexx20_ro Postat Iunie 18, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Dar de Mazda BT 50 ce imi puteti spune? Multumesc pt raspunsuri dragilor! :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yoghi Postat Iunie 18, 2016 Partajează Postat Iunie 18, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu colegu intra in prima benzinarie MOL si vezi ca in revista lor sunt descrise comparativ mitsubishi L200....Ford ranger....Nissan navara Am in curte un englez si un american :F Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Cand ai bani sa iei din toate este destul de greu, fiind pe firma ai putea sa o alegi pe cea care arata mai bine.Daca ar fi pe persoana fizica ai alege o marca cu un istoric bun fara probleme si bube nerezolvate.Colegii le-au mai comparat pe forum dar uneori simpatia fata de o marca anume te face sa nu spui chiar tot si in fata unui posesor de Hylux sau L200 nu poti sa discuti despre un Amarok spre exemplu.Principalul argument este ca Toyota si Mitsubishi face autoutilitare inainte ca noi sa ne nastem iar VW a scos Amarokul in 2010 :) Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sharky Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Salut, Total de acord cu JURJUT OVIDIU, eu as alege Toyota Hilux. Numai bine, Marius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ion_Bumbu Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Pina in 2015 am folosit NP300, dupa Hilux. NP in teren e peste Hilux , are garda la sol mai mare, diferentialul LSD chiar isi facea treaba la el. Motorul insa n`avea viata sub 2000rpm, dupa zbura. La drum intins fata de Hilux cam caruta. Hilux in teren are buba cu garda la sol mai mica, la urcare merge dar la coborire numeri toti bolovanii cu scutul fata. Motorul trage foarte frumos de la turatie joasa, e mai linistit , la NP suna ca un benzinar stricat motorul, n`avea sunetul ala cinstit, frumos de Diesel. La drum intins e limuzina Hilux, un coleg ce are Logan personal zicea: cobor din NP si urc in masina, acuma de cind am Hilux cobor din limuzina. E tare placuta la drum lung, linistita si trage bine motorul , consumul cam 8,5-9 % Nissanul pe la 10. Problema la Hilux insa e service, la Nissan ai un service foarte bun la Oradea. Probleme n`am avut cu nici una, de fapt am frecat 2 Np cam 150KKm fiecare. Hilux e la 75KKm si tot asa , fara nici p problema. Despre NP am vorbit de modelul vechi cu motor 2,5 cu injectie commonrail, masina simpla, fara dotari , asta nou... seamana a Navara... Grig Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mexx20_ro Postat Iulie 4, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Dupa testarea primelor 3 autoutilitare disponibile in Oradea (NP 300 , L200 si Ranger) care s-ar incadra bine in cerinte, am urmatoarele concluzii personale (impartasite si de al meu coleg): Locul 1. Nissan NP 300 - extraordinara off si on road. Sigurul minus la precizia schimbatorului de viteze manual care este ca un facalet intr-o oala. (nici cei de la Nissan nu isi explicau defectul de fabricatie, dar probabil ca va fi remediat) Motorul de 2.3 Dci trage exact cum ar trebui sa traga un astfel de motor. (cuplu bun exact de unde te astepti sa il ai si urca bine in ture) Locul 2. Mitshu L200 - extraordinar de capabila in offroad , dar destul de incomfortabila pt cei de pe locurile din spate si destul de instabila la denivelarile on road. Motorul decent dar nimic impresionant. Locul 3. Ford Ranger 2.2 diesel - capabila in offroad (dif blocabil spate) desi nu flexeaza foarte mult, dar din punctul meu de vedere au reusit sa puna un esec de motor pe o astfel de masina. Extrem de slab motorul atat on road cat si offroad daca nu este cuplat 4wd Low. Cea mai slaba masina testata pana acum desi aveam o parere f buna de vechiul model care are foarte multe in comun cu Mazda B2500/BT 50. O sa urmeze la test drive si o Toyota Hilux, desi am fi vrut sa testam si o Mazda, dar se pare ca in Oradea nu vom avea succes. Multumesc pt pareri si astept in continuare postarile voastre cu argumente pro si contra. Respecte!:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mexx20_ro Postat Iulie 4, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Dupa vreo 12 telefoane in care am tot incercat sa dau de directorul de vanzari de la Toyota Oradea, am aflat ca nu au Hilux-ul pt test drive, au o singura masina pe stoc (si aia este fara double cab) in showroom si aia este vanduta, deci nu se poate testa...drept urmare ne orientam spre restul masinilor care se pot testa. Multumesc pt pierderea timpului Toyota - Oradea! O reprezentanta care lasa de dorit din multe puncte de vedere!:old:ig Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Incearca si Ford Ranger cu motor de 3.2. Se incadreaza in bugetul tau. Si lumea zice numai de bine de el. Sunt si eu curios de o parere extrem de critica precum este a ta. :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mexx20_ro Postat Iulie 4, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Incearca si Ford Ranger cu motor de 3.2. Se incadreaza in bugetul tau. Si lumea zice numai de bine de el. Sunt si eu curios de o parere extrem de critica precum este a ta. :) Cu mare drag l-as incerca dar istetii de la Oradea nu il au, a fost doar vandut la "clienti de seama" dar nu prea il aduc pt test drive. Si cel de 2.2 pe care il au momentan, a fost destul de greu de scos la un test drive...am simtit ca eu vreau si sa-mi vand si sa-mi cumpar masina respectiva. Referitor la cele auzite (din surse sigure, gen proprietar care a avut vechiul model cu motor de 2.5 si alte acareturi 4x4 - Land Rover,Ford,Nissan,Toyota) vis a vis de motorul de 3.2 , citez " nu m-a dat pe spate cu nimic, s-a descurcat bine in soft offroad, dar ca reprize si putere pe sosea mi s-a parut mediocru". Momentan, as mai vrea sa testez cumva modelul celor de la Mazda, iar daca nu reusesc, atunci clar voi merge pe NISSAN NP 300 care, din punctul meu de vedere, este cel mai bun pick-up 4x4 care sa se incadreze in bugetul alocat si care sa faca fata cerintelor solicitate. Respecte dragilor! :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Era un coleg pe aici care a avut un Ranger de 3.2 Wildtrak, cu cutie manuala, si zicea ca tragea masina fara probleme, inclusiv cu ceva remorca sau platforma. Daca ai nevoie de asa ceva, merita efortul sa testezi si un 3.2, chiar daca in alta localitate. Dar la Oradea, este la vanzare un Wildtrak de 3.2 orange, din cate stiu eu... Nu insist sa cumperi Ford Ranger, ca nu e treaba mea, dar din auzite pare o masina foarte capabila, si sunt curios si cum este in fapt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mexx20_ro Postat Iulie 4, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Era un coleg pe aici care a avut un Ranger de 3.2 Wildtrak, cu cutie manuala, si zicea ca tragea masina fara probleme, inclusiv cu ceva remorca sau platforma. Daca ai nevoie de asa ceva, merita efortul sa testezi si un 3.2, chiar daca in alta localitate. Dar la Oradea, este la vanzare un Wildtrak de 3.2 orange, din cate stiu eu... Nu insist sa cumperi Ford Ranger, ca nu e treaba mea, dar din auzite pare o masina foarte capabila, si sunt curios si cum este in fapt. Da, am vazut masina respectiva....este modelul fara face-lift sau modelul vechi. Din pacate nu se poate scoate la test-drive, iar de tras remorca nu se va intampla decat extrem de rar...si tocmai din acest motiv, aceasta optiune nu a fost trecuta la lista de prioritati. Multumesc frumos pt sfaturi! :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Eu cred ca trebuie sa iei in calcul si rezistenta in timp... Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mexx20_ro Postat Iulie 4, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Eu cred ca trebuie sa iei in calcul si rezistenta in timp... Asa este Cristian, dar daca omul nu poate nici sa testeze Hiluxul? Atunci crezi ca pot sa ma gandesc la o colaborare cu Toyota? Sa-ti mai zic de faptul ca nici nu mi s-a propus sa astept un nr de zile pana sa pot testa Hiluxul? Sau de faptul ca secretara nu stia cine este directorul de vanzari? Sau ca la 80% din nr de pe unul dintre site-uri nu raspunde nimeni? Sau ca am avut si experiente neplacute cu ei atunci cand am primit recomandari foarte bune despre un anumit Avensis care era al unui mare director din oras care avea sofer? Si ghici ce epava am gasit atunci cand am fost sa vad masina respectiva unde ma si astepta directorul de vanzari de la Toyota Oradea? Sa-ti spun ca imi era sila si sa intru in masina respectiva? Oare sunt ei in stare sa-ti faca o banala regenerare a filtrului de particule? Am avut Subaru Forester 2.0 D masina de serviciu si pt regenerarea filtrului de particule mergeam la Cluj deoarece scumpii mei oradeni de la TOYOTA cereau 150 RON pt o incercare, ca de regenerat nu erau instare. (cel putin anul trecut aveau si Subaru si Toyota si asigurau service-ul pt ambele marci) Oare asa isi atrag ei clientii? Oare asta este imaginea care o doreste TOYOTA in Oradea? Sincer, nici nu mai vreau sa aud de TOYOTA atata timp cat ofera astfel de servicii si vor avea astfel de oameni la reprezentantele lor. Punct! :sr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mexx20_ro Postat Iulie 4, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Mai devreme am discutat si cu cei de la Mazda pt a testa noul Mazda BT 50. Dupa 4 incercari, in sfarsit reusesc sa discut cu dna director de vanzari care bineinteles ca nu stia daca are Mazda BT50 sau daca se comercializeaza!:grin: Ok, spune ca trebuie sa se intereseaze si in timp ce asteptam, suna de pe fix la unul dintre colegi....X-ulescu, noi comercializam Mazda BT 50? X-ulescu raspunde NU, si dna director de vanzari imi spune ca din pacate nu are un raspuns afirmativ pt mine...MAZDA BT 50 NU SE COMERCIALIZEAZA IN ROMANIA!!!! :br Bineinteles ca a incercat sa ma convinga sa ma gandesc la o varianata second hand cu maxim 1000 km si vrajeli de genul celor din piata. Am multumit frumos si am tras concluzia zilei: TOYOTA Hilux si MAZDA BT 50 nici nu intra in discutie!:ig Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 (editat) Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu In plus, Hilux-ul nu mai este deloc ce a fost odata, si pe langa pretul de achizitie mare, are si costuri de intretinere exagerate. Au ajuns sa vanda doar o marca, nu un produs. Pentru munca, as cumpara un pick-up second, pe la 8000 euro, se gasesc in stare destul de buna, si cu inca 3-4000 euro il faci "avion", si te folosesti de el mai bine decat de un pick-up nou, cu costuri de intretinere incomparabil mai mici. Iesi la 1/3 din pretul de achizitie al unui pick-up nou. Adica de banii aia iti poti cumpara 3 pick-up-uri mai trainice si mai ieftin de intretinut, care impreuna te vor tine multi ani dupa ce pick-up-ul nou va fi "oale si ulcele". Dar daca iei un pick-up pentru fite, atunci dai cat costa pe unul nou, si asta este... :) Ma tenteaza si pe mine un pick-up, si am tot sucit problema pe toate partile... si am ajuns la concluzia de mai sus. LE: Nu mai pune la suflet ce zic vanzatorii de masini din reprezentante, pentru ca oricum sunt pe langa cam toti. Am intrat si eu sa vad Ford Rangerul, si omul de acolo se obosea sa-mi zica despre dotarile Wildtrak-ului dar era total pe langa, facea confuzii cu Limited, nu stia despre diferentialul blocabil, etc. Dar mi-a zis ca a aparut un model nou de sapuniera si poate sunt interesat... Cel mai bine citeste tu materialele oficiale, vezi review-uri facute profi pe net, si apoi cauta sa faci drive test fix cu motorizarea si transmisia de care ai tu nevoie, chiar daca trebuie sa te deplasezi in alt oras. Sau poate gasesti un user binevoitor care are asa ceva si te da el o tura cu masina lui. Aici sau de pe alte forumuri de marca. Editat Iulie 4, 2016 de Optimus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mexx20_ro Postat Iulie 4, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu http://i632.photobucket.com/albums/uu44/mexx20_ro/Mobile%20Uploads/image_zpsh1lcdnpf.jpeg Optimus, multumesc pt sfaturi si iti dau dreptate dar in situatia de fata este exclus sh. Sunt banuti aprobati pt o autoutilitara noua care sa indeplineasca cerintele postate initial, deci nu se mai schimba nimic indiferent de argumente. Punct. Referitor la poza de mai sus, dati-mi voie sa impartasesc exact parerea celor care au testat si chinuit cele 3 autoutilitare: Locul 1 = NISSAN NP 300 cu 80 puncte Locul 2 = Mitsubishi L200 cu 47 puncte Locul 3 = Ford Ranger cu 38 puncte. Respecte dragilor! :rsp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Am uitat sa-ti zic sa nu te iei nici dupa reviste si topurile lor, pentru ca intr-o proportie considerabila, sunt mincinoase. Acolo conteaza mai mult contractele de publicitate care se fac. Toate pick-up-urile au iesit premiate de niste reviste, la un moment dat. :grin: De exemplu, la Navara asta zic ei in revista ca au cutii de viteze "foarte eficiente" dar de fapt ele au niste probleme de fabricatie recunoscute chiar de producator. Nu mai zic ca in zilele noastre, Franta este "pe cai mari", deci trebuie pusa intr-o lumina favorabila in media. Astept sa vad ce cumperi si sa ne tii si la curent cu evolutia masinii. Succes! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ion_Bumbu Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Recomandare autoutilitara 4x4 ...de serviciu Cu revistele, perfect de acord! La cutiile de viteze Nissan , eu n`am avut nici o problema, e adevarat la T2 , NP300 dar versiunea penultima nu asta nou, insumat peste 600Kkm. Cinstit mie mi`au placut cutiile, etajarea nu, motoarele ar fi dus 6 trepte dupa pretentiile mele. La Hilux a 5`a e lunga bine si reusesti sa consumi mai putin decit la ex NP300. Ce am observat la Hilux, nu doar la asta ce`l am eu , la colegi e la fel , cutia de transfer in Lo face ca un artel de motani in calduri! Probleme n`am avut cu ea doar ca "miorlaie". La ex. NP300 era mult mai linistita cutia de transfer. Avantaj la Nissan e service , la Oradea e bun, toate reviziile de la NP la ei le`am facut , si eu si colegul meu. Pentru service , dl. Florin de la Auto Bara, cred e numele firmei. Grig Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate