Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

electronica

kermit

Postări Recomandate

o intrebare adresata electronistilor de pe forum. Vreau sa imi procur/confectionez un sistem care in functie de un semnal electric primit sa tipe un mesaj predefinit.

Sa va spun si la ce aplicatie ma gandesc poate are cineva o idee. De exemplu in cazul unui cazan pe lemne in momentul in care ramane fara lemne sa tipe la mine sa ii bag lemne. Sirena, buzzer nu e o problema asta stiu sa fac, dar as vrea un mesaj vocal. Semnalul trimis poate fi orice 12V, 220V... se gasesc solutii.

TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4

SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: electronica

:ha: buna asta... Lasand gluma la o parte, am o firma de instalatii, montez cazane pe lemne, problema mi-a ridicat-o un beneficiar, sa fie anuntat cand ramane fara lemne. Am realizat-o relativ usor cu a sirena pe alimentarea careia am inseriat un termostat de minima temperatura... totul OK si functioneaza.

Partea cu mesajul vocal insa vreau sa o aplic la propiul cazan pe lemne.

E interesant linkul dar astea-s solutii profesionale si scumpe rau...

TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4

SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4

Link spre comentariu

Croblema cea mare ramane cum depistezi daca ramane fara lemne. Singura solutie este prin citirea temperaturii. Daca scade sub un anumit prag, sa dea alarma.

Mai gasesti diverse solutii pentru treaba asta si la www.adelaida.ro .

Link spre comentariu

Temperatura o rezolvi simplu cu un PIC si un senzor gen DS1820, cu cateva zeci de RON. Mai grea e partea cu sunetul. Aici nu vorbim de o "sirena" usor de realizat, ci de voce, ce implica o rata de esantionare decenta, codare, etc.

Nu stiu o solutie mai simplu (dar sigur trebuie sa fie :) ) Eu as incerca sa incarc mesajul vocal (intr-un format gen wav, sau gasit un format care sa fie pretabil la prelucrare cu microcontroller) intr-o memorie EEPROM, si sa folosesc un PIC cu iesire PWM pentru a scoate mesajul. Nu e foarte usor, si nu cred ca merita.

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

Partea cu mesajul vocal insa vreau sa o aplic la propiul cazan pe lemne.

Ia in calcul si faza cu instiintare pe SMS. Al meu frate, intr-o vreme aducea ceva sisteme de alarma pt. locuinte, care iti trimiteau SMS cind incepea sa sune. Mai mult, iti zicea si care din senzori s-a declansat, si daca s-a armat intre la loc, etc. Nu cred ca e dificil de facut senzorul ala sa trimita SMS. Daca te intereseaza, o sa-l bat la cap pe fratello, daca nu, nu. Si asa cind prinde de veste ca mi-a trecut o idee prin cap, isi inchide mobilul si nu mai deschide usa :ha: :ha: :ha:

Sa ne vedem cu bine

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare