SOGO Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 Salut Se incumeta cineva sa confectioneze asa ceva? http://www.a-style-jp.com/fullflatbedkit.html Eu as fi foarte interesat. Am contactat producatorul dar este in Asia si nu vrea sa primita produsul in Europa. Nu cred ca e greu de facut dar trebuie folosite materiale durabile si usoare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Practic, alea sunt cunoscutele cutii de depozitare, asa cum si-au facut multi colegi de forum in diferite masini, si care au fost lucrate ceva mai dichisit si tapitate. Cred ca gasesti ceva exemplificari in sectiunea "Accesorii". Si cu tot respectul pentru ceilalti care si-au facut asa ceva, primul care-mi vine in minte este, evident, Vio aka Patrolator : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66607-Recamier-in-Y60-quot-Designed-amp-Handmade-by-Vio-quot REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Din ce am inteles eu din imaginile alea, este vorba despre un sistem care presupune niste elemente care trebuie carate in masina si pozitionate in forma finala pentru somn. Problema principala, si groaznica in acelasi timp, este aceea a spatiului disponibil pentru bagaje pe durata deplasarii, si apoi aceea a depozitarii bagajelor pe timpul noptii. Chiar daca renunti la cele doua locuri din spate, tot ramane putin loc, iar cand vei vrea sa dormi, nu vei avea loc de bagaje, masina fiind extrem de mica pentru astfel de aplicatii. Nu zic ca este imposibil de realizat, dovada imaginile alea, doar ca la final, rezultatul va fi unul nesatisfacator. Pentru asa ceva exista masinile LWB. Daca mergi undeva doar cu hainele de pe tine si cateva sandvisuri in poseta, si dormi o singura noapte in masina, poate fi o solutie bunicica. Dar daca mergi in natura pentru un weekend prelungit, macar 2 nopti, sau o miniexpeditie de o saptamana, cu bagajul aferent, o sa-ti trebuiasca o cutie de bagaje pe masina, mare cat inca un Jimny. Spun asta din perspectiva cuiva care a dormit in masina de cateva ori, si stiu ce inseamna asta, inclusiv de descurcat cu lucrurile de prin masina pe timpul noptii. Inca o data, marimea chiar conteaza... :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iunie 27, 2016 Partajează Postat Iunie 27, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Inca o data, marimea chiar conteaza... :wink: In cazul asta asa e. Cu amendamentul ca nu am incercat niciodata sa dorm in jimny, stiu ca la Jimny se poate face asa: - scaunul din dreapta se da la maxim in fata si se culca spatarul - se scoate tetiera scaunului si ar trebui sa formeze o suprafata relativ dreapta, cu mentiunea ca se doarme cu capul in partea din spate a masinii - spatarul scaunului din spate se inclina si el cit se poate, eventual se scoate tetiera Din poza de pe lateralul paginii se vede ca sint niste bucati drepte taiate dupa conturul interior al masinii. Bucatile alea se stocheaza separat atunci cind masina nu se foloseste in drumetie. Chiar daca s-ar putea transporta, costurile vor fi mari, iar la sfirsit statul roman o sa vrea vama, TVA, etc. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Iunie 27, 2016 Partajează Postat Iunie 27, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Salut Se incumeta cineva sa confectioneze asa ceva? http://www.a-style-jp.com/fullflatbedkit.html Eu as fi foarte interesat. Am contactat producatorul dar este in Asia si nu vrea sa primita produsul in Europa. Nu cred ca e greu de facut dar trebuie folosite materiale durabile si usoare. Salut, sunt si eu interesat de idee. Postasem anterior acest link privind varianta folosita de catre un australian pe un Jimny http://www.4wdaction.com.au/forum/viewtopic.php?f=22&t=71843&start=15 Am facut un calcul, pentru a se realiza din placaj de 19mm grosime solutia de mai sus, greutatea va iesi la peste 50 kg. In prezent studiez o alta varianta: in Timisoara la SPUMOTIM se pot realiza elemente din burete f. compact in sistem 3D pe baza unui sistem computerizat. La Jimny ar fi necesare 4 elemente: partea din spate de cca 86x93x29cm, cele 2 elemente care s-ar monta pe scaunele rabatate de cca 105 lungime avand la partea inferioara exact forma cu denivelari a partii superioare a scaunelor rabatate, plus un element care s-ar monta intre scaune peste cutia cu frana de mana, pana la schimbator, care sa sa completeze suprafata la acelasi nivel. Eu avand pe masina un portbagaj fix de 1,40x90cm, cel putin buretele din spate impreuna cu unul din elementele scaunelor le-as putea transporta in portbagaj bagate intr-o husa impermeabila inalta de 30cm. Eu am demontat bancheta din spate, deci in partea din spate ar ramane loc suficient pentru bagaje. Jimny fiind o masina mica, pentru o astfel de realizare este obligatoriu un portbagaj fix pe acoperis Hai sa ne mai consultam la telefon 0721857961 Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Iunie 27, 2016 Partajează Postat Iunie 27, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Nu ca ma laud, dar eu am gasit solutia perfecta (ptr mine): http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64953-Toyota-LJ73-a-lui-l_stoian79-Toyotu&p=809911&viewfull=1#post809911 mai vedeti pe acolo in post-arile ulterioare diverse moduri de folosire. Cu ajutorul acelor cutii, imi pot organiza patul de dormit, am suficient spatiu de stocare, sunt modulare, se inchid suficient de bine sa nu am probleme cu praful, sunt USOARE. In timpul deplasarii pot sa le fac stiva in portbagaj si in caz de nevoie pot duce 4 oameni (nu e nevoie sa tin bancheta rabatata), iar seara, rabat bancheta si pun lazile pe podea, umflu salteaua peste ele si asta e... Lazile le folosesc si pe post de masuta/scaunel in timpul camparii. Iar cand nu am nevoie de ele pe pot depozita usor (sunt USOARE...cred ca am mai zis...) in beci sau in garaj ... Cateva din ele sunt pliabile, deobicei in alea pun mancare si bautura, in ideea ca pe masura ce consum si golesc lazile, le pliez si imi ocupa si mai putin spatiu.... ati prins voi ideea... s epot cumpara pe persoana fizica, oricate si orice model, nu exista cantitate minima sau de astea...se livreaza din tara, de la Arad... PS: sunt USOARE... am mai zis? "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iunie 30, 2016 Partajează Postat Iunie 30, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Solutia mea cand am dormit in Jimny a fost mult mai simplă, nu am avut nevoie decât de o saltea gonflabilă regular size (200x90), ce ocupă un spațiu nesemnificativ dezumflată. Se scot şezuturile scaunelor spate și se pliază spătarele, după înlăturarea tetierelor. Se scot tetierele față, se împing maxim in față scaunele. Se pliază in spate spătarele. Rezultă o suprafață plană, pe care se întinde salteaua. Chestiune de 2 minute si o sacoşică in portbagaj pentru saltea. Foto relevantă mai jos, keep it simple. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iunie 30, 2016 Partajează Postat Iunie 30, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny sa fim seriosi, trebuie sa fii contorsionist sa dormi in Jimny. Sau midget .. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi_1 Postat Iunie 30, 2016 Partajează Postat Iunie 30, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Pana in 1.75-1.80 m inaltime se doarme usor fara modificari. Desigur, nu va fi cel mai odihnitor somn dar pentru o noapte la nevoie merge. Cu modificari precum cele despre care se discuta in acest topic sunt sigur ca dormi ok si daca ai 2 m inaltime, problema este, cum s-a mai mentionat deja.. unde pui bagajele.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Iunie 30, 2016 Partajează Postat Iunie 30, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny .... Chestiune de 2 minute si o sacoşică in portbagaj pentru saltea. Foto relevantă mai jos, keep it simple .... Si bagajele ? Nu apar in poza.... "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iunie 30, 2016 Partajează Postat Iunie 30, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Si bagajele ? Nu apar in poza.... bagajele le bagi in cort. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 (editat) Re: Pat de dormit in Jimny Bagajele, dacă nu ai multe, însemnând cât portbagajul mașinii, încap la picioare, sub cele 4 locuri. Oricum Jimny e o mașina mica, ai nevoie de cutie deasupra pentru bagaje multe, chiar dacă dormi sau nu in ea. Luigi, nu dorm des in mașina :grin:, dar somnul pe o saltea de 90 cm lățime si 2m lungime nu mi se pare de nesuportat, asta in orice mașina. Editat Iulie 1, 2016 de iulianul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Hauzi? Dar daca il etansezi bine pe Jymni pe la chedere , si il umfli cu compresorul inboard, am si eu loc sa dorm in el? ;) ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 (editat) Re: Pat de dormit in Jimny Pai tu intai trebuie sa incapi sa-l conduci pana la locul de hodina, apoi sa te gândești la somn :ha: Editat Iulie 1, 2016 de iulianul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Bagajele, dacă nu ai multe, însemnând cât portbagajul mașinii, încap la picioare, sub cele 4 locuri. Ma cam indoiesc ca ar incapea cele necesare... 2 persoane, haine pentru 3 zile, mancare, ceva udatura (eventual intr-o lada frigorifica), un gratar, un topor, o masuta de camping cu 2 scaune. O patura sau ceva izoprene ca sa stai intins la soare... No baga toate astea sub scaune la un Jimny! :grin: Masinuta asta e tare simpatica, dar nu e facuta pentru asa ceva. Fara suparare. Vad ca unii fac tot felul de "acrobatii" ca sa adapteze masinuta asta la genul asta de aplicatii, dar sunt degeaba, credeti-ma. Iar ca sa-ti cumperi un cort, in care sa depozitezi la fata locului toate astea si sa dormi in masina, mai bine faci invers, dormi in cort si lasi lucrurile in masina. Sau iti cumperi un cort mai mare, in care sa ai loc si pentru lucruri pe timpul noptii, sau in caz ca ploua, etc. Dar nici prea mare, pentru ca nu-ti va incapea cortul in masina, chiar si ambalat. :wink: Ca sa dormi ocazional, ca esti rupt de somn si tragi pe dreapta intr-o parcare sa te odihnesti, o poti face si intr-un Tico. Dar ca sa faci o tura de weekend macar, cu campare, trebe alt acaret. Parerea mea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 (editat) Re: Pat de dormit in Jimny Exact asta a fost si motivul din care eu am renunțat la Jimny si am trecut la o mașina mai mare pentru genul asta de expeditii. Dar aici subiectul era cum faci sa dormi in el, dacă iei totuși decizia asta. Si se poate, cu un efort minim, fără sa faci multe flic flacuri sau investiții fanteziste. Nu e despre Jimny, mașina de expediție sau nu, ca răspunsul e evident. Editat Iulie 1, 2016 de iulianul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 1, 2016 Partajează Postat Iulie 1, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny dar daca montati paturi suprapuse? Ma gandesc ca puteti lua si chirie .... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Foto relevantă mai jos, keep it simple. [ATTACH=CONFIG]266150[/ATTACH] Asta am vrut sa spun in postul meu anterior. O imagine face cit 100 de cuvinte :tk Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 4, 2016 Partajează Postat Iulie 4, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny ....... Foto relevantă mai jos, keep it simple. [ATTACH=CONFIG]266150[/ATTACH] bagajele le bagi in cort. Si adica in fiecare seara scoti TOATE bagajele din masina si faci cortul ca sa ai unde le depozita peste noapte si dimineata o iei de la capat in sens invers ?!? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iulie 5, 2016 Partajează Postat Iulie 5, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Eh, nu chiar toate, just a vast majority of them. :pt Realizati ca nu se poate sa aveti si bagaje in Jimny si sa si dormiti, nu? Asta eventual ar merge dar pentru o singura persoana. In teorie exista varianta cort de masina, dar optiunile sint limitate din cauza greutatii maxime suportata pe acoperis, handling-ul masinii se inrautateste semnificativ, etc. S-a mai discutat subiectul. Ca sa rezumam: - spatiul din Jimny permite maxim doua persoane si alea de talie asiatica, nu giganti. Bagajele se duc oriunde vreti voi, dar IN masina nu mai e loc in acest caz. - mai exista si varianta o persoana + bagaje, cu acelasi disclaimer referitor la talie - restul sint discutii cam sterile Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Iulie 5, 2016 Partajează Postat Iulie 5, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Eh, nu chiar toate, just a vast majority of them. :pt Realizati ca nu se poate sa aveti si bagaje in Jimny si sa si dormiti, nu? Asta eventual ar merge dar pentru o singura persoana. In teorie exista varianta cort de masina, dar optiunile sint limitate din cauza greutatii maxime suportata pe acoperis, handling-ul masinii se inrautateste semnificativ, etc. S-a mai discutat subiectul. Ca sa rezumam: - spatiul din Jimny permite maxim doua persoane si alea de talie asiatica, nu giganti. Bagajele se duc oriunde vreti voi, dar IN masina nu mai e loc in acest caz. - mai exista si varianta o persoana + bagaje, cu acelasi disclaimer referitor la talie - restul sint discutii cam sterile Siii.....zici ca ar trebui sa-mi iau un dictionar englez-roman?:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iulie 6, 2016 Partajează Postat Iulie 6, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Nu e nevoie sa te bag la cheltuieli, goagal e prietenul tau: https://translate.google.com/#auto/ro/just%20a%20vast%20majority%20of%20them Cu mentiunea ca nu sint responsabil pentru calitatea traducerii. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Iulie 6, 2016 Partajează Postat Iulie 6, 2016 Re: Pat de dormit in Jimny Nu e nevoie sa te bag la cheltuieli, goagal e prietenul tau: https://translate.google.com/#auto/ro/just%20a%20vast%20majority%20of%20them Cu mentiunea ca nu sint responsabil pentru calitatea traducerii. :id:h5:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate