Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Reparare tevi ACE Discovery2

extremeseby

Postări Recomandate

Salutare. Am gasit o teava de la ACE fisurata aproape de intrarea in distribuitor. Mai am altele doua reparate deja si nu stiu din ce pot improviza un kit de reparatie. Am incercat cu teava de cupru 10mm si niplu de la instalatii de apa dar de la presiunea mare mi-o arunca afara. Ar trebui un inel de bronz cum e original pe teava de fier a instalatiei. Cine a mai incercat o reparatie pana acum si cu ce?
If I’m going to hell, I’m going in a Land Rover!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Reparare tevi ACE Discovery2

au facut-o englezii, varianta buna e sa fie modificat si blocul de valve cu filet si insurubat fitinguri din alea apoi se poate folosi furtun flexibil la care se sertizeaza banjourile de la actuatoare pentru a nu desface tevile de la blocul de valve ci a inlocui doar partea care curge vezi unde gasesti in romania asa ceva http://www.primaryfp.co.uk/item.cfm?id=610 varianta imperiala de 3/8" e perfecta dar cica tin si cele de 10mm , poti improviza orice cat timp stii ca presiunea in tevi poate ajunge la 140bar, niste poze pt exemplificare

ACE5.thumb.jpg.75d9346ca462c7bef547bedb3d50f1c3.jpg

ACE6.jpg.e074dd3685eb385f64e35a7e7cbaf130.jpg

ACE7.jpg.0af5440160d8e21bac62f49f766e9e02.jpg

ACE8.jpg.e37c0fc89ba49a560ad722688fc103e6.jpg

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Poti incerca si la firmele care confectioneaza furtune hidraulice, sigur ai una prin apropiere de tine! Poti avea norocul sa gasesti la ei tot ce trebuie, pleci cu furtunele noi in maxim 2 ore!

Si, cu siguranta, au furtune care sunt fabricate pentru 140-180 bari.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Asa am schimbat eu pe fata furtune hidraulice sertizate la 300 bar. Cei care repara stivuitoare Balkancar.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

La centrele hidraulice lucreaza doar cu masuri metrice si aveau doar de 10mm. Teava ar fi un 3/8 sau 9,53 mm care la noi se gaseste doar sistemele de climatizare. Mai am 3 tevi reparate cu niplu si rezista, nu vad de ce ar trebui sa fac reductii si pt blocul de valve si sa ma complic. Pana acum multumesc de informatii, ma duc la climatizare sa vad ce-mi ofera.

Link spre comentariu

unele din pozele puse de mine sunt cu cele de 10 si stranse bine tin, reductii la blocul de valve e bine de facut ca la un moment dat cedeaza "seal"-urile din bloc care sunt scumpe pentru ceea ce sunt si greu de schimbat cu riscul sa curga de noi daca nu sunt introduse gu grija extrema de cineva care stie ce face, daca le scoti trebuie schimbate iar daca te conectezi direct la tevi cu ele pe masina pot sa inceapa sa curga pt ca ai miscat teava putin cand te-ai conectat de ea, e vorba de piesele cu codul RVW100010 vezi si tu pe google ce inseamna plus ca la fiecare ai nevoie si de cate un ANR6700 ca cele vechi nu se reutilizeaza.... fa cum crezi ca e mai bine

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Abia acum mi-am dat seama ca eu nu mai am cuplele originale de plastic. Am blocul modificat cu filet deja ca in poza atasata si am nevoie doar de un niplu ca in a doua poza.

image.thumb.jpg.8e689d56bc13fff0ce0ba8e83bad40b5.jpg

image.thumb.jpg.3eaaac444d0211618824d92cf9fc59c9.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu

norocul tau:wink:

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

exemplu proaspat, au fost folosite fittinguri de 10 stranse bine si e OK

20160705_154819.thumb.jpg.af6e84d972ec206827e109e37fdcff13.jpg

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

orice firma/meserias care se ocupa de reparatii sisteme hidraulice de presiune mare si face sertizari...trebuie sa fie in Timisoara... daca tevile se vor demonta noteaza exact cum erau conectate intre bloc si actuatoare ca e important

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Salutari tuturor,

Ieri am avut drum pe sub masina si am observat ca tevile de la ACE in partea din spate sunt foarte ruginite, asa ca trebuie schimbate cat mai repede.

Din ce am citit aici, ar fi bine sa le repar pe toate, posibil si modificat blocul ACE (alezare si filetare).

Am vazut ca multi dintre voi au facut asa ceva si ma gandeam daca poate cineva sa ma indrepte direct catre o firma sau persoana care a mai facut asa ceva, ca sa mearga mai bine treaba.

Imi puteti recomanda pe cineva prin Bucuresti?

Link spre comentariu

Cel mai ieftin le schimbi cu altele din dezmembrari ~100 lei bucata plus oringuri noi 10£

Eu am reparat vreo 3 prin alamire folosind tija cu un continut mare de argint ~ 30 lei tija , dar iti trebuie si lampa cu gaz

Altele se pot taia pe fisura si apoi le prelungesti cu niplu+olive dedicat pt diametru(s-a discutat pe forum). E costisitor pt ca trebuie toate desfacute si filetat locasul din blocul ACE. Domnul Fery si-a modificat astfel blocul de valve in Bucuresti parca si a iesit ieftin.

Link spre comentariu

Ale mele sunt asa ruginite, ca se repara doar cu unele noi.

Acum sunt in proces de montarea a unui Eberspacher, si vazand conductele de ACE, mi-am dat seama ca mai am ce face la masina in continuare :grin:

Pe la dezmebrari nu prea am umblat, e loterie cu calitatea si stocul, iar de pret nu mai comentez.

Voiam sa stiu daca un coleg are la indemana un contact de la cineva care sa stie ce face, ar fi mai rapid si mai usor pentru mine.

Editat de Floriin
Link spre comentariu

... Domnul Fery si-a modificat astfel blocul de valve in Bucuresti parca si a iesit ieftin.

Am modificat dar nu in Bucuresti :wink:[/b]

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare