Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Montaj snorkel original versus snorkel China

Max
 Share

Recommended Posts

Clientul care doreste sa isi achizitioneze si sa isi monteze un snorkel, trebuie sa intelega care sunt diferentele de montaj intre cele doua variante si sa si le asume.

Sunt service-uri (cum suntem si noi) care au tarife diferentiate pt manopera de montaj a unui snorkel in functie de calitate alui si bineinteles de modelul masinii.

De ce in functie de calitate? Pentru ca cele chinezesti de buget redus, nu se potrivesc intotdeauna asa cum trebuie pe masina.

Am intalnit snorkel care trebuia incalzit si format dupa masina, am intalnit sabloane gresite pt decuparea gaurilor pe aripa sau, cum am avut un ultim caz, snorkel cu sablonul lipsa.

Am montat si Safari Snorkel original (al meu a fost montat si demontat deja pe trei masini)

La aceseta, totul merge struna. E drept ca diferenta de pret e mare (500 euro pt Safari Snorkel versus 120-150 de euro pt cele chinezesti).

Ideea e ca sa intelegeti de ce unele service-uri cer mai multi bani pt montajul celor chinezesti. Pur si simplu e mai mult de muncit pt ele.

Re: Montaj snorkel original versus snorkel China

Confirm si eu cele spuse de Max. Montarea snorkelului chinezesc devine uneori cosmarul mecanicilor. Sunt anumite marci de masina la care timpul de montaj este dublu fata de Safari Snorkel. Chiar si asa,rezultatul final nu este garantat, putand exista imperfectiuni estetice vizibile.

Daca un snorkel este deformat sau nu are curbura necesara sa urmareasca stalpul masinii, atunci el nu se va aseza frumos pe aripa. Instrumentul de baza la montaj in astfel de cazuri este feonul industrial pentru incalzirea plasticului si deformarea snorkelului. Apoi silicon negru pentru umplerea gaurilor intre snorkel si aripa...

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Confirm si eu cele spuse de Max. Montarea snorkelului chinezesc devine uneori cosmarul mecanicilor. Sunt anumite marci de masina la care timpul de montaj este dublu fata de Safari Snorkel. Chiar si asa,rezultatul final nu este garantat, putand exista imperfectiuni estetice vizibile.

Daca un snorkel este deformat sau nu are curbura necesara sa urmareasca stalpul masinii, atunci el nu se va aseza frumos pe aripa. Instrumentul de baza la montaj in astfel de cazuri este feonul industrial pentru incalzirea plasticului si deformarea snorkelului. Apoi silicon negru pentru umplerea gaurilor intre snorkel si aripa...

Exact.

Asta am facut si la Pajero-ul din imagine.

Pe langa faptul ca nu am avut sablonul in pachet, a tebuit si incalzit cu aer cald ca sa ii dau forma corecta.

13521921_10209794501570166_7721037124935632583_n.jpg.b213f88fd2f947e3df507a4f67ed5d7c.jpg

Exact.

Asta am facut si la Pajero-ul din imagine.

Pe langa faptul ca nu am avut sablonul in pachet, a tebuit si incalzit cu aer cald ca sa ii dau forma corecta.

[ATTACH=CONFIG]266147[/ATTACH]

chiar ci cu mi multa manopera tot nu ajungi la pretul safari.

+ ca treaba si-o fac la fel si cel chinezesc si safari

Chiar si un tub flexibil isi face treaba (am vazut pe multe Samuraie)

Acuma fiecare dupa posibilitati

Chinezesc e cam impropriu spus pt ca ai fi surprins sa afli ca safari tot omuletii cu ochi mici il fac iar pt o suma modica insriptioneaza pe el made in "ce tara vrei tu"

Acuma depinde si de client : nimic nu e scump , totul e sa iti permiti lucruri bine facute sau mai putin bine facute :D

si la al meu snorkel luat de la Marcel nu a potrivit sablonul la gaura mare dar tata flex si-a facut datoria...eu nici in zi de azi nu l-am legat la filtrul de aer , ca l-am pus mai mult de design...si decat sa dau 500 euro pe unui bun am preferat diferenta de 400 euro sa iau un troliu

Edited by timberland0910
Natural Disaster Response Operations

Acum vreo 7 ani mi-am luat Safari pentru Disco 1 (fara ABS) si l-am montat singur...totul a mers ca uns si s-a potrivit la fix,conform instructiunilor din pachet...am montat si chinezarie pe Def si a fost nevoie de imaginatie...l-am bricolat si imbunatatit...intr-un final din chinezarie a ramas doar racordul flexibil.

Diferenta de calitate este vizibila,alegerea depinde de buzunar in primul rand...nu vad rostul unui snorkel pus pentru design.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Eu am rasturnat acum multi ani un Land Cruiser peste snorkelul Safari; s-au indoit stalpul si plafonul... Safari nu a avut nimic, jurai ca nici nu l-am atins.

Este o diferenta de calitate evidenta, atat dimensionala cat si estetica si de rezistenta a materialului. Sunt anumite masini la care chiar nu merita sa pui Safari dupa cum sunt si masini la care este aiurea sa pui chinezesc. Pe de alta parte, fiecare decide legat de buget si de ce calitate doreste / este dispus sa plateasca. Mai trist este cand clientul nu este informat si se trezeste pe o masina de multi bani cu o chinezarie, care evident ca nu se mai poate apoi demonta...

Off topic:

Ma poate ajuta vreunul dintre voi cu o copie sablon pt Safari modelul pentru Y60|2.8 GR?

Am achizitionat recent un snorkel Safari sh complet (cu toate accesoriile),la care singurul element lipsa este sablonul.

Cu referire strict la discutia de aici,calitatea este incontestabila(este incredibil cat de bine poate sa arate,avand in vedere ca a vazut cu siguranta multe - i-a apartinul lui @pinti :grin: ).Iar faptul ca am putut sa-l obtin la pretul unuia chinezesc(nou),gasesc ca este o ocazie.

Multumesc!

Life's Too Short To Drive Boring Cars

Acum vreo 7 ani mi-am luat Safari pentru Disco 1 (fara ABS) si l-am montat singur...totul a mers ca uns si s-a potrivit la fix,conform instructiunilor din pachet...am montat si chinezarie pe Def si a fost nevoie de imaginatie...l-am bricolat si imbunatatit...intr-un final din chinezarie a ramas doar racordul flexibil.

Diferenta de calitate este vizibila,alegerea depinde de buzunar in primul rand...nu vad rostul unui snorkel pus pentru design.

Imi place mie asa cum ii sta cu trompa :)

Natural Disaster Response Operations

Am avut si noi un client cu un Prado. Cand i-am zis ca este deranj mare sa conectam snorkelul la filtru a zis ca nu e nici o problema, caci oricum il vrea doar de design dar ne roaga daca putem sa-i punem inca unul si pe cealalta parte a masinii...

Daca tot discutam de calitati diferite la snorkele, va supun atentiei un brand de snorkel pe care GTC il importa de curand.

Este vorba de Bravo Snorkel din Spania. Materialul din care este facut este polietilena de la ExxonMobil Chemical iar finisajul este foarte bun.

Producatorul pretinde ca, calitatea este similara cu Safari Snorkel si prin urmare acorda garantie de 5 ani!!

Din ce am verificat noi, estetica este foarte buna si accesoriile de montaj sunt ok. Pana acum toate snorkelele pe care le-am montat s-au potrivit bine.

Nu vreau sa le laud foarte mult, doar ca se pare ca sunt o alternativa la Safari ieftina si mult mai calitativa decat chinezariile. Safari ramane insa la locul lui binemeritat, pe care il stim cu totii.

Edited by RazvanGTC

Eu am rasturnat acum multi ani un Land Cruiser peste snorkelul Safari; s-au indoit stalpul si plafonul... Safari nu a avut nimic, jurai ca nici nu l-am atins.

Am fost acolo si pot confirma asta. :)

Ceva păreri despre snorkelul Ironman ? El este undeva intre ca preț dacă îl comparam cu Safari sau chinezesc.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Ironman e ok,se aseazabine pe masina.

Am avut belele maxime cu Airflow pe terrano II, am muncit 3 zile ca sa montez un snorkel. e drept ca arataf bine pe masina

10022011504.thumb.jpg.0558f32fcd8f9147397fae4b991bfb46.jpg

10022011503.thumb.jpg.97d2775517f1e974ed4d9ce30d427e05.jpg

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Am gasit si pozele. :grin:

1970481842_A(169)_resize.JPG.8eb6acee4b1745c1fee505cc15eb2c88.JPG2078440731_A(127)_resize.JPG.8aeac7e75168f9e95482801a4df08347.JPG211638875_A(135)_resize.JPG.5bf4b1624ce2f2f3d2974c7b4c5b8c5b.JPG1837721821_A(139)_resize.JPG.f11d2e982697b94d7843dfe0bd696f6b.JPG1518695560_A(143)_resize.JPG.93c9983b5f4b7341556d9e35df16966f.JPG275605153_A(153)_resize.JPG.125840c3c013c8740616da9a510c91e6.JPG1484436114_A(159)_resize.JPG.41c3a60ba60b6ebe1645a303b3472e16.JPG

Safari se potriveste la marele fix dar pretul e ucigator , la chinezarii trebuie ajustat sablonul in prealabil ... si unghiul cu stalpul e putin confuz . Cu atentie si uneori cu putintel silicon negru se mai corecteaza montajul si in unele cazuri finisajul e asemanator cu cele scumpe ( la unele textura la suprafata... e ... de burete ... ) .

Treaba e ... ca ... si peste unul chinezesc s-a culcat un Y60 ... si inca e intreg la fel ca si inainte de turteala - exceptand grila de la cap crapata , inclin sa cred ca nu era deja crapata .

Pentru @ nomad - sablon de Y60 iti pot da unul dar nu e de Safari , totusi banuiesc ca se potriveste la Y60 dar n-am incercat ... la Y61 stiu ca Safari e un piculet diferit , e mai gras ...regret , nu stiu daca e cazul si la Y60 .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use