cipxlz Postat Aprilie 18, 2016 Partajează Postat Aprilie 18, 2016 Salutare! Am intrat si eu in randul vostru: GV 2005, tractoras diesel cu motor peugeot 16 valve. Deocamdata este autoutilitara. Am inceput sa strang piesele in vederea reviziei de inceput: uleiuri, antigel, distributie, pompa apa, curele si role accesorii. Apoi urmeaza altele in plan: insonorizare, terosonare, polish... Abia la sfarsit o sa pot sa spun ca este "a mea" cu adevarat.:grin: Am observat o modificare ciudata facuta de danez: doua fire care veneau din cablajul de sub filtrul de aer si intrau in mufa senzorului de acceleratie sunt taiate si legate la doua fire care vin dintr-un cablaj din spatele motorului. De asemenea, cele doua fire care veneau initial in mufa senzorului de acceleratie sunt continuate prin lipitura cu fludor cu alte doua fire venite prin spatele motorului, in acelasi cablaj. Aveti idee ce vrea sa reprezinte treaba aceasta? O fi o rezolvare a unei probleme comune a acestor motoare, caz in care poate ajuta si pe alti proprietari, si ar trebui sa analizez putin mai profund traseul cablurilor? Bineinteles ca nu am scapat de aprinderea check-engine din bord, dupa ce am accelerat-o pe la 3000 de ture pe iarba, cuplata in 4x4 sa vad daca functioneaza. Nu are niciun alt simptom. O sa o pun pe tester la peugeot sa vad ce are si poate au baietii idee si ce este cu firele acelea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 Re: Recensamintul Grand Vitarelor de pe forum salut! am acelasi tip de motor si merg de aproape 1 an cu check-ul aprins fara alt simptom din acelasi motiv ca si la tine respectiv sensor cablu acceleratie se rezolva prin inlocuire cand si daca esti in posesia pretului pt inlocuire si eu sunt curios toate bune in rest ! sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipxlz Postat Aprilie 22, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2016 Re: Recensamintul Grand Vitarelor de pe forum Am fost la service Peugeot si au gasit eroare la senzorul de acceleratie. S-a sters si deocamdata nu a mai aparut. Mecanicul nu cunoaste schema de modificare a acelor fire, dar banuieste ca masina a avut o problema cu citirea acelui senzor. Sunt convins ca acele cabluri trase prin spatele motorului (cablajul la care am facut referire in postarea anterioara) nu sunt din fabrica, asa ca nu cred ca-l veti gasi la masinile voastre. Intra in habitaclu pe langa cablajul acela gros de fire de langa pompa ABS. Sa vad daca pot sa le identific sub bord unde intra. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate