Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suspensia și diferențialul de la Pajero 3.2 DID

Bogdan23

Postări Recomandate

Bună ziua.am un pajero 3.2 did modelul scurt cutie manuala.Vreau sa va întreb dacă nu am nici un buton de blocare diferențial spate este posibil sa nu aibă diferențial blocabil(pe 4x4hllc este blocant ul central).

Iar a doua întrebare cum pot sa îl înalți???poate cineva sa ma ajute?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Suspensia și diferențialul de la Pajero 3.2 DID

Da este posibil sa nu ai diferential blocabil pe axa spate sau sa ai LSD.

O poti inalta cu un kit de inaltare de +5cm compus din 4 arcuri si 4 amortizoare.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Cum pot verifica dacă este LSD???exista diferențial blocabil și pentru fata????dar inaltare low cost exista :p

As putea sa ii montez oare grup cu diferential blocabil?stiti vreun service prin bistrita care imi poate verifica aceste lucruri(diferentialele) si daca le pot face blocabile??? imi cer scuze daca gresesc ceva,nu ma prea pricep la masini. multumesc!

Editat de Tavi D.
Link spre comentariu

salutare,

unele Pajero mk3 au diferential blocabil pe spate la buton altene nu au, depinde de echipare.

un diferential blocabil pe fata nu-i vad rostul daca nu te bagi cu masina in competitii sau alte chestii de genul asta. iti dau exemplul meu in 4 ani de cand am masina am blocat/folosit de doua ori diferentialul spate. se foloseste numai in situatii extreme si pe suprafete dificile. daca ai bani sa-ti pui diferentiale blocabile la buton nu ai decat ( is fosrte scumpe ).

varianta low cost la kitul de inaltare pt mk3 nu prea exista ( inaltatoare la arcuri si alte balarii nu merita pt ca-ti vor face masina nesigura ), varianta e care am ales-o eu lift kit de la IraonMan de +5.

Link spre comentariu

As putea sa ii montez oare grup cu diferential blocabil?stiti vreun service prin bistrita care imi poate verifica aceste lucruri(diferentialele) si daca le pot face blocabile??? imi cer scuze daca gresesc ceva,nu ma prea pricep la masini. multumesc!

1. daca puntea spate are LSD ar trebui sa gasesti o eticheta lipita langa busonul de umplere cu ulei a dif spate , cu inscriptia LSD oil only. Daca nu gasesti acea eticheta, poti verifica ridicand o roata de pe spate, cu tractiunea decuplata ( deci levierul reductorului pe pozitia de N eutral). Frana de mana netrasa.

Cu o cheie de roti incerci sa rotesti de roata ridicata. Daca aceasta se invarte greu spre f greu ( ai grija totusi sa nu rupi prezonul cand rotesti) , se cheama ca masina are LSD si e functional. Daca se invarte usor ( in cond in care stim deja ca nu ai blocant la buton), atunci ai diferential deschis ...adica nici un fel de blocant.

2. Da , se poate monta blocant , varianta cea mai sigura este de la ARB ( Australia) dar , avand in vedere ca jokaria e scumpa, trebuie chiar sa ai nevoie de asa ceva ca sa merite cheltuiala. Ca sa iti faci o idee , costurile ar fi

- blocant 1100E

- compresor de actionare mic - vreo 200 E, cel mare ( ce poate umfla si roata la nevoie) - vreo 300E

- manopera de instalare 200-300E , depinde cu cine te intelegi + ulei nou in diff

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Multumesc mult.sunt afon in mecanica si da masina am luato special pentru vanatoare si conditii grele de drum de aceea am nevoie cel putin de diferential spate blocabil.Intrebarea mea oare ESP-ul cum se deblocheaza ca nu am buton nici pentru asa ceva.

Inca ceva,am isit cu masina si am ramas impotmolit intr-un namol iar rotile de pe spate dupa ce am chinuito putin au inceput sa traga ambele. mentionez ca masina e din 2003 si in anul 2015 a fost investit in ea 4150 euro doar in capete bara bucsi telescoape,arcuri,grup spate schimbat etc.

Stiti cumva ce dimensiuni la anvelope intra maxim pe ea??

Link spre comentariu

Asta scrie pe grupul meu din spate.Știți cuva cum aflu ce fel de grup am pe fata???ce tipuri de ulei este nevoie pentru ele???cu m se acctioneaza???sunt bune??și ce reprezinta data inscripționate pe el

FB_IMG_1468387850625.thumb.jpg.b84d30aa9e2e64dcbbc1dd57684e333c.jpg

Link spre comentariu

pai , din ceea ce vad eu, scrie LSD pe spate . Deci ai un limited sleep diferential, adica un diferential cu alunecare limitiata. E ceva ...decat deloc.

In LSD se baga ulei special, avand in vedere ca el are un fel de ambreiaj acolo . Specificatiile lui sunt fie 75W90 LS sau 80W90LS, sunt uleiuri ceva mai greu de gasit, eu le am pe stoc, ti -l pot trimite . Intra cam 2 l si ceva din ce imi amintesc.

In ceea ce priveste LSD-ul, nu ai vreun mod de actionare, isi face el treaba singur. Trebuie insa sa stii, ca spre deosebire de un full loccker ( blocant la buton) ce zavoreste axa 100% la actionare, LSD face cam 30% din treaba asta. E un pic PIPINOL dar e ceva decat deloc, asta in conditiile in care mai este functional si ambreiajul sau este in mintile lui.

Pe fata este open diff ( adica fara nici un fel de blocant), bagi 80W90/GL5 , intra putin , in jur de 1 l si ceva

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Și preturile pentru aceste uleiuri??pe fata nu se poate pune diferențial blocabil??De ce este slab lsd-ul??si cum as putea sa il verific daca mai este functional

Editat de Bogdan23
Link spre comentariu

ei, nu o sa iti pot raspunde la toate intrebarile , mai trebuie sa si lucram la masinile clientilor. Te rog sa dai un search pe you tube si o sa obtii documentarea necesara ..

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Pentru ca ai prea multe necunoscute, ti-as recomanda sa gasesti un atelier specializat in 4x4 in Bistrita, si sa duci masina pentru o verificare amanuntita, plus ceva indicatii pretioase privind utilizarea masinii in conditii corespunzatoare. Ar trebui sa aveti pe cineva si pe la voi. Altfel, cel mai aproape ar fi Tg Mures sau Cluj-Napoca.

Sau, sa te apuci singur de bibilit la ea, si sa te prinzi singur cum functioneaza sistemul de 4x4, dar s-ar putea dovedi mult prea costisitor in timp.

Link spre comentariu

Cum cred eu ca poti verifica LSD:

1 - lasi jos frana de mana

2 - blochezi rotile fata sa nu se miste masina (poti folosi pietre sau lemne puse la roti)

3 - scoti pe liber (cutie manuala) sau pui pe N (cutie automata)

4 - ridici pe cric ambele roti de pe puntea spate

5 - invarti o roata intr-un sens. Daca LSD-ul functioneaza ar trebui ca cealalta roata sa se miste in acelasi sens, daca nu functioneaza ar trebui sa se miste in sens opus (ca la un open-diff).

Editat de roadrunner79
Link spre comentariu

domn Bogdan,

care sunt motivele pt care insisti cu diferentialul blocabil pe puntea fata. daca nu te duci cu masina concursuri de offroad nu ai de ce sa arunci cu miile de euro. un diferential blocabil pe fata te ajuta in situatii extreme si numai in linie dreapta pt ca daca il blochezi nu ai directie mergi numai inainte. daca tot vrei ceva care sa te ajute in situatii dificile eu zic sa te gandesti la un troliu serios. este si mai ieftin iar montajul e si mai usor daca e sa compari cu manopera montarii unui diferential blocabil pe fata.

cu stima,

Ionut

Editat de waves
Link spre comentariu

din momentul in care te vei decide sa iti montazi LSD pe puntea fata, trebuie sa te pregatesti sa schimbi planetarele ca pe ciorapi. pt ca in curba roata de pe partea dreapta va avea o alta viteza de rotatie fata de cea de pe partea opusa ... parerea mea.

gandeste-te ca cei de la Mecedes pun diferential blocabil la buton pe puntea fata pe G class. oare de ce...? pentru ca sa-l blochezi la nevoie !

Link spre comentariu

omul nu se pricepe si e clar ca nu e sfatuit cum trebuie. nici nu prea stie ce vrea, nici nu se documenteaza, macar folosind functia de search a forumului . O sa dea banii si nu o sa-i placa ca nu poate tine masina pe sosea, devine LA Bomba 4x4. Dar... e nevoie si de experiente triste si costisitoare ca sa inveti sa apreciezi un sfat bun!

Sa-i dorim succes si sa urmarim topicul cu interes

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

perfect de acord. eu am fost la o etapa, doua de campionat de offroad si mi-am mai facut o idee ... si cand am pus pe hartie modificarile si banii aferenti acestora mi s-a facut mila de mine :)))

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare