blumango Postat Iulie 18, 2016 Partajează Postat Iulie 18, 2016 (editat) Buna, Am hotarat sa deschid acest topic, celor interesati sa dea o "pata de culoare mai altfel" utilajului lor. Dupa indelungi cautari pe diverse forumuri, inclusiv acesta, am hotarat sa incerc varianta Raptor de la U-Pol. Descrierea ei, pe site ar fi cam asta (de pe site-ul U-Pol Romania : RAPTOR este vopseaua inovativă 2K, cu textură sau fără ce oferă un strat dur şi protector, rezistent la zgârieturi, acizi, apă sărată, umezeală etc. RAPTOR a trecut testele de inflamabilitate pentru autovehicule în conformitate cu metodele de testare FMVSS 302, ISO 3795 si BS AU 169A. 7 Motive pentru a alege RAPTOR PERSONALIZARE Pigmentabilă in orice nuanţă, ideală în refinisările integrale sau piese şi ornamente de caroserie. Produce un efect vizual unic, uşor mat, cu textură reglabilă sau fină asemenea vopselei clasice. Folosită în special la refinisarea autovehicule 4×4, off road,tunnig dar şi în finisările de tip unicat. DURABILITATE Oferă o suprafată cu rezistentă mare la deteriorari mecanice si pete. Protejează împotriva ruginii și temperaturilor extreme. REZISTENT LA RAZE UV Oferă cel mai înalt nivel de protecție impotriva radiaţiilor UV. IMPERMEABIL Oferă un strat impermeabil, eliminand astfel posibilitatea de aparitie a ruginii. REDUCE ZGOMOTUL Flexibil, reduce zgomotul și vibrațiile. REZISTENT Rezistent la combustibili, uleiuri hidraulice, acizi, apă sărată etc. RAPID ŞI UŞOR DE APLICAT Se usucă repede Se aplică uşor :UMPLE-AGITĂ-TRAGE Poate fi aplicat cu aderență excelentă pe multe suprafeţe. Poate fi aplicat cu Pistol SCHULTZ, HVLP, sau pensulă. Am cautat o vopsea care sa reziste cat de cat la zgarieturi, fie ele si doar cele fine care se vad pe stratul de lac. Ultilajul este un Nissan Patrol 2.8, dotat standard momentan, dar in lucru. Am optat pentru varianta de a incepe "ingrijirea ultilajului" cu rugina pacatoasa de sub overfendere, asta dupa schimburile tuturor lichidelor/fluidelor/apelor curgatoare si statatoare din toate recipientele/oalele posibile, cat si schimb de distributie. Practic s-a facut o revizie amanuntita, nu am constatat defecte majore dupa achizitie. Precizez ca sasiul este in stare buna, fara amprenta dintilor tip Godzilla de rugina. Bun... dupa revizia de rigoare masina a fost dusa catre vopsitor/tinichigiu pentru efectuarea lucrarilor pe caroserie. Kit-ul u-Pol Raptor cumparat a constat in: -2 Kit-uri Vopsea tintable Raptor (la care se poate adauga pigmentul de vopsea dorit de catre client), adica 8L + intaritor (rasina) -Pistol U-Pol (tip teroson) - 1 spray Primer pentru zonele care nu pot fi date foarte bine cu hartie abraziva (de 180...), zone cu tabla expusa etc. Pregatirea utilajului, dupa partea de tinichigerie obligatorie a constat in "dat cu hartie abraziva de 180", pe urma, direct in cabina. Primul stat de vopsea a fost dat cu pistol normal,folosit in orice vopsitorie auto. La al doilea stat s-a folosit pistolul recomandat de U-Pol pentru obtinerea texturii respective, in functie de presiune si distanta, mai granulat sau mai uniform. Atasez si pozele de pe parcursul lucrarii, ultimele fiind cu Raptor-ul proaspat aplicat. Voi reveni cu poze si la soare :) Codul de culoare ales este Vert Bora Bora (Citroen/Pegeot). Editat Iulie 19, 2016 de blumango Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blumango Postat Iulie 18, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2016 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 19, 2016 Partajează Postat Iulie 19, 2016 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Arata foarte bine, felicitari ! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blumango Postat Iulie 19, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2016 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Arata foarte bine, felicitari ! Multumesc, voi reveni si cu detalii dupa testul de zgariere. Am rugat vopsitorul sa imi doneze o bucata de tabla si sa o dea cu Raptor, ma roade curizotatea sa vad cat de bine rezista la o surubelnita si ciocan :beat:ha1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
covaciusorin Postat Iulie 19, 2016 Partajează Postat Iulie 19, 2016 (editat) Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Fain o iesit! Urmeaza si al meu sa primeasca o vopsea upol.Am primit kit-ul de vopsea upol si un pistol, dar mai am de asteptat. Sint doar la partea de sablat sasiu. Editat Iulie 19, 2016 de covaciusorin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blumango Postat Iulie 19, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2016 (editat) Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Fain o iesit! Urmeaza si al meu sa primeasca o vopsea upol.Am primit kit-ul de vopsea upol si un pistol, dar mai am de asteptat. Sint doar la partea de sablat sasiu. Te rog mai incearca sa reatasezi pozele, da eroare daca vreau sa le deschid. "Invalid Atasament specified. If you followed a valid link, please notify the administrator" Eu nu am prins pachetul cu pistol initial, dar oricum nu a fost o avere, 50lei. Le-am cumparat de la baietii din tara de altfel foarte amabili cu detalii privind utilizarea. Cati litri ai cumparat? La mine au intrat 8L, e scurt ce-i drept :) Acum are o luna de cand sta la atelier Patrolul, saptamana asta il voi recupera. Astazi au fost vopsite barile fata spate, urmand ca zilele urmatoare sa monteze elementele (manere usi, oglinzile etc). Nota 10* pentru baieti, au lucrat cu mult bun simt la masina si atentie. Pragurile erau evident coapte si ruginite, la fel segmentele de aripa. Overfenderele originale au fost lipite cu adeziv de parbriz, sa nu mai aibe idei crete apa de ploaie si noroiul. Desigur dat cu teroson partea interioara. Editat Iulie 21, 2016 de blumango Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
covaciusorin Postat Iulie 19, 2016 Partajează Postat Iulie 19, 2016 (editat) Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Si eu am cumparat pistolul.Nu e gratis, 50 lei+tva.Eu am cumparat 10 l, dar vreau sa dau si pe sub caroserie, pe bari.Al meu e lung, nu stiu daca imi va ajunge. Pune poze te rog, cu tabla data cu upol si zgariata cu surubelnita. Editat Iulie 19, 2016 de covaciusorin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blumango Postat Iulie 19, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2016 (editat) Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Si eu am cumparat pistolul.Nu e gratis, 50 lei+tva. Pune poze te rog, cu sticla data cu upol si zgariata cu surubelnita. De ce pe sticla? Nu va adera Raptorul la sticla. Pe o bucata de tabla urmeaza sa dea. Inca nu am pozele, voi incerca sa si filmez la test, ca sa va dati seama de presiunea aplicata :) Nu cred ca vor ajunge 10L, dar vezi ca au Raptor special tip teroson, e mai ieftin decat tintable, negru, pentru sasiu si etc. Editat Iulie 19, 2016 de blumango Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Iulie 20, 2016 Partajează Postat Iulie 20, 2016 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Foarte bine a iesit. Felicitari! Intrebare, ce nuante de culoare se poate amesteca cu raptor? Ma intereseaza un albastru, sa nu trebuiasca sa modific in carte/certificat. Este undeva un link unde as putea sa aleg din vreo paleta de culori? 7 litri ti-a ajuns pentru 2 maini? Mie 4-5 cred ca ar fi suficient ( vitara scurta ) Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blumango Postat Iulie 20, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2016 (editat) Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Foarte bine a iesit. Felicitari! Intrebare, ce nuante de culoare se poate amesteca cu raptor? Ma intereseaza un albastru, sa nu trebuiasca sa modific in carte/certificat. Este undeva un link unde as putea sa aleg din vreo paleta de culori? 8 litri ti-a ajuns pentru 2 maini? Mie 4-5 cred ca ar fi suficient ( vitara scurta ) Da, 8L pentru 2 maini. Prima mana data cu pistol de vopsit, iar a2a mana, cea care confera textura, cu pistolul din kit (pistol pt teroson). Textura e obtinuta in functie de presiune si distanta. Nu exista paleta de culori, depinde ce firma foloseste vopsitorul tau. Poti sa alegi de acolo orice vrei. Eu am dat exemplu de culoare pentru cei care vor sa caute pe net poze cu varianta normala (vopsea+lac) si sa vada diferenta de nuanta la aplicarea cu Raptor. Kit-ul Raptor e "tintable" adica se adauga in el pigmentul ales de catre tine. La mine in certificat este trecut "verde-gri", nu vor fi probleme, sunt nspe mii de variante de verde. Un Duster necesita 6L de vopsea, nu stiu sincer cat ar intra pe Vitara, dar daca suni la nr afisat pe site-ul lor te vor consilia. Baietii sunt foarte de treaba, asa am aflat si eu toate detaliile legate de prepararea masinii, cantitate necesara, etc. Editat Iulie 21, 2016 de blumango Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Iulie 20, 2016 Partajează Postat Iulie 20, 2016 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Felicitari pentru curaj,Natalia.Arata intr-un mare fel,din ce am inteles lucrarea are si utilitate. :h5 Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blumango Postat Iulie 21, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2016 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Felicitari pentru curaj,Natalia.Arata intr-un mare fel,din ce am inteles lucrarea are si utilitate. :h5 Mersi, Sergiu :)) 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucicanu Postat Iulie 22, 2016 Partajează Postat Iulie 22, 2016 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Super a iesit, si eu vreau sa-i fac aceeasi procedura la al meu. Ne poti spune te rog cat a costat vopseaua?Merci LUCIAN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 22, 2016 Partajează Postat Iulie 22, 2016 (editat) Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Raptorul e foarte bun am si eu pe bare de cativa ani buni (de la Liviusan am luat-o) doar ca nu dati pe suruburi (izolati bine) ca altfel o sa le desfaceti cu autogenul ... :ha: Editat Iulie 24, 2016 de Astral consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Iulie 22, 2016 Partajează Postat Iulie 22, 2016 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol mangoblu: Sa pui poze si cu barele,sunt curios cum va arata fierul ca intreg (masina terminata).Multu. Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blumango Postat Iulie 24, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2016 (editat) Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Super a iesit, si eu vreau sa-i fac aceeasi procedura la al meu. Ne poti spune te rog cat a costat vopseaua?Merci Pentru preturi as prefera sa te adresezi celor care o comercializeaza, in jur de 1300 a fost dar nu mai retin exact. Am inteles ca ar avea ceva promotie in perioada asta. Oricum nu vreau sa se subinteleaga ca le fac reclama. Topicul este deschis mai mult pentru partea tehnica. Raptorul e foarte bun am si eu pe bare de cativa ani buni (de la Liviusan am luat-o) doar ca nu dati pe suruburi (izolati bine) ca altfel o sa le desfaceti cu autogenul ... :ha: Eu am cochetat cu ideea de anul trecut, acum ii veni momentul, sper sa nu am suprize cu suruburile :beat...oricum a fost impachetata bine inainte. mangoblu: Sa pui poze si cu barele,sunt curios cum va arata fierul ca intreg (masina terminata).Multu. Barele sunt originale, vor fi tot verzi, momentan, deci seamana cu Shreck. INCA e la vopsitor sa-i puna elementele....:old Editat Iulie 24, 2016 de teddybear postari consecutive cu acelasi subiect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat Iulie 25, 2016 Partajează Postat Iulie 25, 2016 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Foarte fain arata, Cat a coastat toata distractia? 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Iulie 25, 2016 Partajează Postat Iulie 25, 2016 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Topicul este deschis mai mult pentru partea tehnica. Cum e cu tabla de proba gadilata cu cuiul ? XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blumango Postat August 17, 2016 Autor Partajează Postat August 17, 2016 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Cum e cu tabla de proba gadilata cu cuiul ? Din pacate aripa vopsita cu U-Pol a ajuns la fier vechi, inainte sa o pot lua de la vopsitor. Vopseaua Raptor la o luna dupa aplicare pe masina este "gumoasa", nu se intareste complet ca si lacul de ex. NU va rezista daca dai un hi5 la niste pietre pe o ravena, dar crengutele si alte cele de prin padure nu vor lasa urme, in cel mai rau caz, ramane o amprenta, ca in plastelina de ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 17, 2016 Partajează Postat August 17, 2016 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Sa intelegem ca ar fi bun un polish dala de padurice de maracini? Sa rezolvi odata ptr totdeauna problema gumozitatii...La Patrol nu-i place gadilatu ...ca nu e veverita sa se frece de ginda ...se mai scarpina din cand in cand de cate un copac, o stanca ... :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat August 18, 2016 Partajează Postat August 18, 2016 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Din pacate aripa vopsita cu U-Pol a ajuns la fier vechi, inainte sa o pot lua de la vopsitor. Vopseaua Raptor la o luna dupa aplicare pe masina este "gumoasa", nu se intareste complet ca si lacul de ex. NU va rezista daca dai un hi5 la niste pietre pe o ravena, dar crengutele si alte cele de prin padure nu vor lasa urme, in cel mai rau caz, ramane o amprenta, ca in plastelina de ex. Mai mult ca sigur ca nu s-a folosit cantitatea de catalizator recomandata. Esti primul de la care aud asa ceva. Eu am o mostra pe o tabla de vreo 3 ani si e "beton". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mario Gotze Postat Martie 10, 2018 Partajează Postat Martie 10, 2018 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Salut Acum la aproape doi ani de la vopsirea cu Raptor cum e? Recomanzi si co-nationalilor tai sau ar trebui un Line-x sau alte vopsele poate chiar clasic? Cu curatatul cum te lauzi? A fost o discutie pe un alt post despre un Mitsubishi cu pro si contra Raptor. As vrea sa vopsesc si eu in y61 lung si acuma sunt un pic in limbo. Citeva opinii de la tine ar fi binevenite. Cu respect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danutlupu Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol M-am jucat si eu cu ceva Raptor de la Upol si as vrea sa va zic niste secrete. Vopseaua se poate dilua si e necesar lucrul asta mai ales pt primul strat mai fin sau pt un aspect mai putin rugos. In instrctiuni se vorbeste doar de diluant simplu, dar trebuie unul puternic pt produse 2k, eu folosesc ceva pentru grunduri epoxidice. Acel aspect gumat inseamna aplicare ratata, am patit-o si eu desi am folosit intaritor suficinet dar un diluant necorespunzator. Cand colorati produsul, folositi maxim 10-15% vopsea premium cu putere mare si pihmenti superiori; tineti cont ca baza e alba, deci va trebui sa alegeti o vopsea mult mai inchisa ca sa obtineti culoarea dorita in combinatie cu alb. Se foloseste o galeata mare curata in care se toarna toata vopseaua si Raptorul si se amesteca bine ingredientele sa nu fie diferente de nuante. Cu intaritorul pus veti avea la dispozitie cam o ora sa aplicati produsul, dar se mai poate interveni cu diluant epoxi. Ca si pistol pt baza se pot folosi HVLP de 1,8 , 2.0 sau mai mari la presiunea de 2,5-3 bar, daca veti cobori sub aceste dimensiuni la duze va trebui sa diluati mult produsul si nu mai iese aspectul buburuzat. Am dat de exemplu in forma asta niste podine de barca si mai sunt turisme la care se aplica vopseaua in acest mod. Mana 2 se poate aplica cu pistol de teroson, cel din set, sau pistol special cu duza de 3,5 (eu folosesc Air Gunsa AZ3HTE235C) la presiuni de 4-6 bari si distanta de peste 60 cm. Pistoalele si ustensilele se spala rapid doar cu acetona sau nitrodiluant de curatare. Sa nu va mănânce undeva sa lucrati in alta parte decat in cabina sau atelier de vopsire, pana se usuca bine produsul dureaza cateva zile iar in primele ore adera la el tot praful mai ales ca se lucreaza la presiuni mari in pistol. O sa aveti oricum destul de spalat dupa asta ca tipul asta de vopsea e magnet curat pentru mizerie, macar cand o spalati sa fie curata. Daca mai aveti intrebari bagati. danutlupu@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mario Gotze Postat Martie 11, 2018 Partajează Postat Martie 11, 2018 (editat) Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Salut Danut Asa deci si prin urmare un da sau un ba in ceea ce priveste Raptor-u? Merita sau nu a te incurca cu ceva ce nu e asa de popular? De mentionat ca nu o sa vopsesc eu motoru ci un vopsitor (sper ca e ok). Editat Martie 11, 2018 de Mario Gotze Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danutlupu Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 Re: Patrol Y61 - Raptor U-Pol Daca merita tu decizi, e un produs bun pt ce e conceput adica protectia benei la pick-up. Daca il pui pe masina grunjos si o bagi in noroi, vei avea tot timpul murdara ca se da jos greu lutul de pe vopsea. Mai e o varianta de aplicare, sa dai 3-5 maini cu pistolul cu duza de 2.0 diluata 10 %, eu asa am facut la praguri la berlina. Vei obtine o suprafata mai putin rugoasa dar nu la fel de rezistenta la crengi, la praguri e intacta dupa 3 ani. danutlupu@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate