MihaiK Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Intreb si eu tot se transmisii ca aparent ma obsedeaza treaba asta, scuze daca sunt enervant pe tema asta. Chestia e ca la Jeep observ ca se incalzeste foarte tare cutia. Dupa un drum prin oras am bagat mana sub burduful schimbatorului si am atins cutia de viteze acolo unde se incastreaza batul schimbatorului si m-a ars destul de tare la deget. Am studiat mai apoi so am observat ca si plasticele interioare care vin peste cutie sunt calde bine. Apoi m-am bagat sub masina si am pus mana pe cutie si am constatat ca e foarte fierbinte. Nu am ulei in cutie de se incalzeste asa? Sa verific asta? E normal sa se incalzeasca asa de tare o cutie manuala? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Re: E normal sa se incalzeasca cutia de viteze manuala? Cauzele incalzirii cutiei pot fi mai multe, cele mai simplu de verificat sunt cantitatea si calitatea uleiului din cutie. Daca astea sunt ok, mai departe pot fi probleme nasoale in interior. Si, daca tot te bagi sub masina, verifica si traseul esapamentului, sa nu ai vreo fisura care sufla gaze incinse fix pe cutie. Eu am patit asta. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Re: E normal sa se incalzeasca cutia de viteze manuala? Si la mine se incingea foarte tare cutia (manuala), dar dupa ce am pus uleiul corespunzator, nu s-a mai incins. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Re: E normal sa se incalzeasca cutia de viteze manuala? ma bag si eu ca strampul :) cutia manuala se incalzeste,totul depinde in ce limite si mai ales de tipul de cutie si materialele ei pot sa spun ca o cutie va avea undeva intre 70-80 grade ,manuala fiind, iar automata datorita uleiului si modului de functionare ajunge si pe la 120-130 de grade ai o problema la cutie sau la tipul de ulei din ea, daca se incaleste atat de tare foarte repede sa spunem 5-10 minute de mers cu masina da dupa un drum de 5-6 ore din care vreo 3-4 pe autostrada la 130-140 la ora...e normal sa aiba cutia 80 de grade Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Iulie 27, 2016 Partajează Postat Iulie 27, 2016 Re: E normal sa se incalzeasca cutia de viteze manuala? Cred ca mai repede se incalzeste de la evacuare :) Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat August 10, 2016 Partajează Postat August 10, 2016 Re: E normal sa se incalzeasca cutia de viteze manuala? Nu cumva o parte din caldura se transfera si datorita contactului cu motorul? Este o carcasa de aluminiu care preia repede caldura. Eu am uleiul care trebuie atat ca vascozitate cat si calitativ si tot se incalzeste. O sa masor odata temperatura ca idee. :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 Re: E normal sa se incalzeasca cutia de viteze manuala? ca si colegul care a scris mai sus, si eu cred ca mare parte din caldura vine de la esapament Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate