Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Instalatie electrica Jimny, airbag / senzor usa.

adi_1

Postări Recomandate

Salutari. Saptamana asta m-am pus pe rezolvat probleme mai vechi pe la masina..

A trebuit sa schimb rola de semnal claxon/airbag sofer pentru ca a fost bubuita la un accident acum cativa ani, computerul de impact.. si vrand sa rezolv instalatia de airbag-uri sa functioneze, am constatat ca airbag-ul nici macar nu fusese conectat, si ca mai am o mufa, cea din poza cu firul mov, pe mufa in care intra airbag-ul (prin rola de semnal) la care nu i-am gasit pereche sub bord. Stie cineva daca trebuie conectata si mai ales unde? mufa se afla sub bord, pe partea soferului, in partea dinspre consola centrala. Duce cel mai probabil la computerul de impact.

270720164880.thumb.jpg.945539fc11cfa260f45f520fcb4a7d65.jpg

Apoi am o problema cu senzorul de usa deschis de pe partea soferului, am crezut ca ambii senzori au fost stricati si de aceea nu se mai aprindea lumina, insa i-am schimbat si am observat ca pe dreapta merge, dar la sofer nu vrea. Am probat firul si nu are voltaj pe el, Cel mai probabil e intrerupt undeva. Cum nu am modificat nimic la masina de cand s-a defectat, ma gandesc ca a frecat pe undeva de la vibratii si s-a intrerupt. Alta explicatie nu gasesc. Ma intereseaza care ar fi traseul acestui cablu, si unde pot testa semnalul mai aproape de bord incat sa nu demontez tot interiorul masinii ca sa gasesc de abia dupa ca problema era in bord.

Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare