Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Toyota Hilux Surf(1993) ajutor!

Vizitator razvy_hilux

Postări Recomandate

Vizitator razvy_hilux
De curand am achizitionat din Anglia o Toyota Hilux Surf, cu cutie automata, si am avut o problema la cutie. In timp ce urcam un versant mi-a aparut in panou un led (A/T TEMP OIL), de culoare galbena.Am oprit, mi-am dat seama ca este de la cutie si am descoperit joja de ulei (de la c.v.) rupta. Am remediat-o! Intrebarea mea este daca voi mai avea probleme cu temp uleiului de la c.v. , si daca "da", ce s-ar remedia! P.S. Unde pot gasi piese ieftine de Toyota? Multumesc!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Toyota Hilux Surf(1993) ajutor!

De curand am achizitionat din Anglia o Toyota Hilux Surf, cu cutie automata, si am avut o problema la cutie. In timp ce urcam un versant mi-a aparut in panou un led (A/T TEMP OIL), de culoare galbena.Am oprit, mi-am dat seama ca este de la cutie si am descoperit joja de ulei (de la c.v.) rupta. Am remediat-o! Intrebarea mea este daca voi mai avea probleme cu temp uleiului de la c.v. , si daca "da", ce s-ar remedia! P.S. Unde pot gasi piese ieftine de Toyota? Multumesc!

In primul rand trebuie sa iti "remediezi" tu profilul pe forum completand locatia de unde esti. :rules :grin:

Legat de problema ta, daca ai reparat joja si acum nu iti mai apare ledul aprins , teoretic inseamna ca problema e rezolvata.

Link spre comentariu

Re: Toyota Hilux Surf(1993) ajutor!

becul se aprinde atunci cand temp uleiului atinge limite superioare ( 200 gr Celsius). Din acest moment esti pe punctul de a "praji" cutia de viteze, pt ca uleiul nu-ti mai asigura lubrfierea necesara.

De ce s-a aprins?

- ulei insuficient (si asa foloseste putin ulei in cutia de viteze, masina dumitale a vreo 3 litri iar un Patrol 13 litri) deci lipsa acestuia conduce la cresterea temperaturii in CV

- nu ai folosit reductorul............. cutia a fost suprasolicitata

- nu ai folosit blocarea treptelor si ai urcat in patinaj pe DRIVE suprasolicitand cutia de viteze

- ai urcat cu OD-on , OVERDRIVE suprasolicitand cutia

- cutia are discurile duse si patineaza in felul acesta supraincalzindu-se

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare