Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Discovery 3 - 2006 - 2008

Skalids

Postări Recomandate

Salut,

Pe scurt... am o barja care inca imi place (BMW E32 730i V8 din '94) la care voi renunta pentru ca nu intruneste urmatoarele conditii:

- nu este masina potrivita pentru drumuri de tara (de pamant) desi uneori am mai chinuit-o

- drumuri cu pietris si santuri destul de adanci (ex. 15 - 20 de centimetri) si rampe mai neprietenoase

- spatiu suficient in portbagaj ca sa indes tot echipamentul necesar unei iesiri de 5-6 zile cu cortul la munte / deal sau pe Dunare (pe Dunare, am aproximativ 250kg de echipament si suficient de voluminos)

- tractiune integrala pentru a urca drumurile de mai sus si cand conditiile meteo sunt neprietenoase

- portbagaj suficient de mare incat sa incapa o motosapa care va face naveta intre Piatra Neamt, Bucuresti si Negru Voda

- devine foarte frustrant ca in ultima vreme am fost nevoit sa ma intorc din drum pentru ca mi-a fost mila sa continui cu masina mea sau cu a prietenei mele (Peugeot 206) - drum acoperit de grohotis cu santuri si pietre ascutite

- posibilitatea de a cara 300kg materiale de constructie (saci de ciment, var) fara sa mai imi fac griji ca dau cu burta de asfalt la fiecare denivelare mai pronuntata (desi a fost amuzanta fata celui de la Dedeman cand cam carat vreo 30 de pavele de ciment cu 730-ul :D )

- ma mai gandeam si la o barca pe o remorca micuta pentru Dunare (remorca si barca pot fi parcate lejer in curtea bunicii din apropiere de Dunare)

Asadar, ma gandesc la achizitionarea unui Land Rover Discovery 3 (productie 2006 - 2008) - in carti ar mai fi fost un Mercedes ML 320 (deh... ii place prieteni) sau BMW X3 cu motorul de 3L diesel (in ultimii 2 ani am construit jumatate de service in jurul masinii mele asa ca...)

Din punctul meu de vedere, Discovery-ul ar acoperi cerintele de mai sus fara sa fiu nevoit sa renunt la confortul masinii curente la drumuri lungi. De asemenea, imi place Discovery-ul pentru ca imi pare foarte luminos si spatios plus o vizibilitate excelente (impresii lasate de studierea un Discovery 2 si Freelander care isi fac veacul in fata blocului).

Asadar, intrebarile:

- bugetul de achizitie ar fi 10.000 - 12.000 EUR -> este suficient bugetul pentru un Discovery 3 in mintile lui din anii 2006 - 2008?

- bugetul de mentenanta ar fi de aproximativ 600 RON / luna (reviziile le am calculate separat ca buget de exploatare) -> e suficient pentru un Discovery 3?

- aruncand un ochi pe Autovit gasisem Discovery 3 2006 - 2008 cumparate din RO cu rulaj 130 - 160k KM -> din ce ati mai vazut, care sunt sansele sa fie rulajul real?

- se merita Disco 3 2006 - 2008 cumparate de noi in RO (majoritatea sunt cu taxa deja platita)?

- pentru cerintele de mai sus, e overkill sa iau un Discovery 3 si eventual sa caut ceva mai mic? Intreb si eu ca nu am prieteni cu masini 4x4 de teren cu care sa ma sfatuiesc.

Multam fain,

Mihai

Later edit: un exemplu bun de drumuri ar fi cel spre trovantii de la Ulmet / Bozioru - exemplu 1 sau exemplu 2. Anul asta parea drumul mult mai prost (mai plin de pietris si pietre destul de maricele).

Editat de Skalids
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie Discovery 3 - 2006 - 2008

10-12 mii euro este o suma ok pentru achizitia unui 4x4 cu 2 in fata la anul de fabricatie.Postarea asta o sa adune destule raspunsuri vei fi sfatuit si catre alte marci acum depinde care iti face cu ochiul :).Oferta este mare chiar si in intervalul 8-10 mii ai de unde sa alegi, bafta.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare