Skalids Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 (editat) Salut, Pe scurt... am o barja care inca imi place (BMW E32 730i V8 din '94) la care voi renunta pentru ca nu intruneste urmatoarele conditii: - nu este masina potrivita pentru drumuri de tara (de pamant) desi uneori am mai chinuit-o - drumuri cu pietris si santuri destul de adanci (ex. 15 - 20 de centimetri) si rampe mai neprietenoase - spatiu suficient in portbagaj ca sa indes tot echipamentul necesar unei iesiri de 5-6 zile cu cortul la munte / deal sau pe Dunare (pe Dunare, am aproximativ 250kg de echipament si suficient de voluminos) - tractiune integrala pentru a urca drumurile de mai sus si cand conditiile meteo sunt neprietenoase - portbagaj suficient de mare incat sa incapa o motosapa care va face naveta intre Piatra Neamt, Bucuresti si Negru Voda - devine foarte frustrant ca in ultima vreme am fost nevoit sa ma intorc din drum pentru ca mi-a fost mila sa continui cu masina mea sau cu a prietenei mele (Peugeot 206) - drum acoperit de grohotis cu santuri si pietre ascutite - posibilitatea de a cara 300kg materiale de constructie (saci de ciment, var) fara sa mai imi fac griji ca dau cu burta de asfalt la fiecare denivelare mai pronuntata (desi a fost amuzanta fata celui de la Dedeman cand cam carat vreo 30 de pavele de ciment cu 730-ul :D ) - ma mai gandeam si la o barca pe o remorca micuta pentru Dunare (remorca si barca pot fi parcate lejer in curtea bunicii din apropiere de Dunare) Asadar, ma gandesc la achizitionarea unui Land Rover Discovery 3 (productie 2006 - 2008) - in carti ar mai fi fost un Mercedes ML 320 (deh... ii place prieteni) sau BMW X3 cu motorul de 3L diesel (in ultimii 2 ani am construit jumatate de service in jurul masinii mele asa ca...) Din punctul meu de vedere, Discovery-ul ar acoperi cerintele de mai sus fara sa fiu nevoit sa renunt la confortul masinii curente la drumuri lungi. De asemenea, imi place Discovery-ul pentru ca imi pare foarte luminos si spatios plus o vizibilitate excelente (impresii lasate de studierea un Discovery 2 si Freelander care isi fac veacul in fata blocului). Asadar, intrebarile: - bugetul de achizitie ar fi 10.000 - 12.000 EUR -> este suficient bugetul pentru un Discovery 3 in mintile lui din anii 2006 - 2008? - bugetul de mentenanta ar fi de aproximativ 600 RON / luna (reviziile le am calculate separat ca buget de exploatare) -> e suficient pentru un Discovery 3? - aruncand un ochi pe Autovit gasisem Discovery 3 2006 - 2008 cumparate din RO cu rulaj 130 - 160k KM -> din ce ati mai vazut, care sunt sansele sa fie rulajul real? - se merita Disco 3 2006 - 2008 cumparate de noi in RO (majoritatea sunt cu taxa deja platita)? - pentru cerintele de mai sus, e overkill sa iau un Discovery 3 si eventual sa caut ceva mai mic? Intreb si eu ca nu am prieteni cu masini 4x4 de teren cu care sa ma sfatuiesc. Multam fain, Mihai Later edit: un exemplu bun de drumuri ar fi cel spre trovantii de la Ulmet / Bozioru - exemplu 1 sau exemplu 2. Anul asta parea drumul mult mai prost (mai plin de pietris si pietre destul de maricele). Editat August 25, 2016 de Skalids Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 25, 2016 Partajează Postat August 25, 2016 Re: Sfat achizitie Discovery 3 - 2006 - 2008 10-12 mii euro este o suma ok pentru achizitia unui 4x4 cu 2 in fata la anul de fabricatie.Postarea asta o sa adune destule raspunsuri vei fi sfatuit si catre alte marci acum depinde care iti face cu ochiul :).Oferta este mare chiar si in intervalul 8-10 mii ai de unde sa alegi, bafta. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate