Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nelamurire la kit-ul de suspensie trail master +50mm

stanley

Postări Recomandate

1263340406_kittrailmaster50mmJimny.thumb.JPG.188f74119c1b991a8a9f348a285f60ce.JPG

In kit-ul de suspensie +50mm pentru Jimny exista doua rozete din plastic impreuna cu cate 2 saibe mari + 2 suruburi M8 cu cap ingropat. La service-ul la care am montat kit-ul nu a inteles nimeni ce e cu rozetele astea iar in instructiunile de montaj nu se face referire la ele. Mi-au montat kit-ul si mi-au ramas acele rozete care erau intr-o cutiuta de carton cu un cod de trailmaster

In centrul pozei se vad cele doua rozete iar in pungulita de plastic transparenta sunt saibele cu suruburi

Stie cineva ce destinatie au? Sa aiba legatura cu prelungirea furtunului?

Editat de stanley
Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Nelamurire la kit-ul de suspensie trail master +50mm

putin offtopic: sper sa ai bafta de suspensie, caci pentru Patrol sunt varza. Dupa prima iesire pe forestiere normale si Strategica completa un amortizor pe stanga fata s-a rupt. Telescopul de directie este si el mort demult.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Pana acuma kit-ul este OK.

Dar nu mai inteleg nimic, la discutii pe forum se zice ca "top-ul" pentru Jimny ar fi, in ordine: Trailmaster, OME si Ironman. Si sa se evite neaparat Procomp. Totusi, Traimaster sunt fabricate in Germania !! Atunci ce naiba sa montezi?

Poate recomandarea de mai sus are in vedere greutatea mica a lui Jimny

Link spre comentariu

La discutii pe forum se zice ca "top-ul" pentru Jimny ar fi, in ordine: Trailmaster, OME si Ironman. Atunci ce naiba sa montezi?

Ia de citeste forumul rusesc de Suzuki, o sa fii surprins.

Am montat ieri la Fetesti, un kit de suspensie +50mm, pe un Jimny din 2004.

Acolo, kiturile astea aurite sunt vise erotice, in condiitiile in care pretul unui kit este salariul pe 4-5 luni.

E compus din arcuri si amortizoare de la 4 marci si modele de masini.

La drive test on-road s-a comportat foarte bine.

Am alergat pe camp cu 70kmh si senzatia era incredibila. Nu i-am dat mai tare ca riscam sa raman fara panhard.

Nu va spun pretul pentru ca e jenant si stricam piata.

Morala este ca se poate trai si fara suspensiile imperialistilor.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Asta e cutiuta cu cele doua rozete cu saibe si suruburi M8 care era in cutia mare a kitului. Repet, in instructiuni nu facea referire la rozete. Sa fie ca si flanse?

41075335_trailmaster001.thumb.jpg.89db637497e7e6e49f7c58fd7e3f08ea.jpg

Link spre comentariu

Asta e cutiuta cu cele doua rozete cu saibe si suruburi M8 care era in cutia mare a kitului. Repet, in instructiuni nu facea referire la rozete. Sa fie ca si flanse?

distantieri limitatori de cursa punte ?

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

distantieri limitatori de cursa punte ?[/quote

Dar de ce doar pentru o punte?

Dar pentru ca nu se facea de loc referire in instructiuni la detalii privind montarea lor, sa insemne ca ramane la aprecierea beneficiarului daca sa le monteze sau nu?

In iarna, dupa ce mi-au montat kit-ul, l-am intrebat pe email pe vanzator (firma din Bacau) ce e cu cutiuta cu astea dar nu mi-a raspuns (cred ca habar nu are !) si am tras concluzia ca din greseala a ajuns cutiuta in colet, dar zilele astea am ajuns pe un site al lui trailmaster.de si am vazut poza kit-ului de +50 mm in care se vad si cele 2 rozete, deci nu era intamplator !

Link spre comentariu

Pana acuma kit-ul este OK.

Dar nu mai inteleg nimic, la discutii pe forum se zice ca "top-ul" pentru Jimny ar fi, in ordine: Trailmaster, OME si Ironman. Si sa se evite neaparat Procomp. Totusi, Traimaster sunt fabricate in Germania !! Atunci ce naiba sa montezi?

Poate recomandarea de mai sus are in vedere greutatea mica a lui Jimny

Nu stiu unde ai citit de top-ul asta, dar tot pe acest forum au fost raportate probleme cu Trailmaster. Ideea e ca doar pretul reflecta faptul ca sint facute in Germania, in practica comportamentul amortizoarelor o sa lase de dorit in timp. Scriu si aici ca poate e util si altora:

- dupa 3 ani amortizoarele sint practic descarcate (in gol tija urca in reluare, iar la altul nu mai urca deloc)

- pe fata mansoanele de protectie au cedat dupa ~ 2 ani

- tija amortizorului e din doua bucati, ultima parte e un soi de prelungitor. Ma rog... avantajul ar fi ca teoretic s-ar monta si pe masini stock.

Vorbesc despre varianta "comfort" (exista si sport).

Asta in conditiile in care masina a facut practic doar off-road usor (vinatoare + plimbari), nimic hardcore.

Si ca sa fiu on-topic: piesele alea par a fi niste limitatoare, dar nu inteleg de ce din plastic si nu inteleg de ce doar pe o punte.

Editat de unde

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Dupa poza par a fi sigurantele pentru arcurile elicoidale.

la Wrangler exista ceva similar la arcurile de fata, se monteaza in interioril arcului pe punte ca sa nu sara arcul.

Versus marci de suspensie pt Suzukare... cele mai bune sunt Calmini ( albastre ) sau cele turcesti care sunt copii dupa calmini ( parca sunt galbene ) , OME , Procompurile dar cu specificatia neaparat de amortizoare pe gaz, sau cu optiunea mult mai buna sa se cumpere doar kit-ul de Procomp si amortizoare FOX Racing... si atunci devine cel mai bun kit.... nici cele de la Ironman nu sunt rele, dar amortizoarele au cedat dupa aproape 6 luni daca nu sunt FOAM

versus Trail Master by Maas ... am experiente neplacute, amortizoarele sunt prat indifferent de modelul de kit, am montat pe Isuzu, Mistu, Patrol, Suzuki ... in 3-4 luni se scurg, chiar in conditiile in care masinile nu sunt bagare de loc in teren , ci folosite doar pe sosea, de asemenea f multa bataie de cap cu garantia si schimbatul lor, neamtul ca sa le schimbe in garantie ( dupa primul incident ) a inceput sa ne solicite testul de amortizoare al masinii pe banc de proba si doar asa era dispus sa le schimbe cu altele la fel de proaste ( noi am facut testul asta la tiriac ... vreo 200 lei ).

.... chestia aia cu fabricatul in Germania e o mare teapa, Trail Master este un producator din SUA ( firma de familie ) care vindea in Europa printrun distribuitor principal din Germania. Acum cativa ani, Neamtul a inregistrat marca pe numele lui in europa cu apendix-ul "by Maas" si le-a dat teapa americanilor, incepand sa aduca diverse componente din china si sa de stikereasca si ambaleze cu sigla lui si sa "faca" kit-uri de inaltare pt toate marcile de masini ....

Diferenta calitativa intre cele doua firme este f mare, am avut si amortizoare din SUA, care nu au nici o legatura cu cele de la Maas/germania ... cred ca si acum le are clientul meu pe masina si au fost montate prin 2009-2010, amortizoarele de directie de SUA iarasi sunt bune .. doar ca firma Americana nu produce decat pt cateva marci de masini Americane : Ford, Jeep, Chevrolet si GMC ... include si Dodge

TRAIL MASTER ORIGINAL: http://www.trailmastersuspension.com

Trail Master by Maas: http://www.trailmaster.de

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Bag.... in ele daca si tu Laur care vinzi spui ca au probleme.... si cand ma gandesc ce scoruri au kiturile astea pai la Feroza un kit Trail Master doar cu 4 amortizoare si 2 foi este 460 euro la prima cautare.Cum banii astia imi iau 4 seturi fata spate de Monroe Adventure si imi raman si bani.Am pe masina asa ceva si vad ca sunt in stare buna.Bun forumul asta te mai aseaza cu picioarele pe pamant, banii se fac greu.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Bag.... in ele daca si tu Laur care vinzi spui ca au probleme.... si cand ma gandesc ce scoruri au kiturile astea pai la Feroza un kit Trail Master doar cu 4 amortizoare si 2 foi este 460 euro la prima cautare.Cum banii astia imi iau 4 seturi fata spate de Monroe Adventure si imi raman si bani.Am pe masina asa ceva si vad ca sunt in stare buna.Bun forumul asta te mai aseaza cu picioarele pe pamant, banii se fac greu.

Eu casting bani datorita acestei pasiuni care o avem cu totii si in primul rand datorita VOUA .... de abia dupa aceea a furnizorilor din toata lumea.

Cred ca este de DATORIA mea sa va impartasesc parera mea tehnica si expérienta avuta cu diversele marci - consider ca asta inseamna sa iti tii clientii aproape si sa ii consiiezi cum trebuie.

X sau Y marca nu e marca mea sau a lui tata ca sa tin cu dintii de ea :ha:

Sunt marci bune, foarte bune, marci de care nu a auzit aproape nimeni dar bune ( manufacturi mici sau de familie ), marci cu mare Tam -Tam dar proaste ... marci care au doar anumite repere bune de restul produselor e recomandat sa te feresti ... si asa mai departe.

Rolul unui Furnizor SERIOS este sa recomande clientului cel mai bun raport calitate - Pret pt accesoriul / piesa de care are nevoie, chiar daca in cazul KIT-urilor , functie de masina si inaltare, eu recomand din experienta marca X de KIT si cateodata combinat ci marca Y de amortizoare si nu KIT-uri la pachet....

asta ce-i drept si in urma a peste 800 de masini trecute prin "mana" mea :grin:

Editat de worldscape

Link spre comentariu

si ca sa dau din "casa":

Cand aveam deal-ul cu Trail Master by Maas in 2009-2010, la preturile recomandate pt client ( preturile care apar si la ei pe site ) dadea un discount de 60% pt distributor...

deci 460 euro - 60% = 184 euro prêt import pt kitul tau ....

el ca si producator trebuie sa castige dublu, altfel nu are cum sa isi acopere banii de stoc, logistica si promovare de brand ... deci practic kit-ul ala costa max: 90 euro ... la ce te poti astepta de la un KIT de 90 euro ?

NICI UN ALT PRODUCATOR SERIOS NU acorda pt Distribuitori discounturi mai mari de 25%-30% si asta la volume serioase (din care distribuitorul mai scade si costruire de transport si taxe in anumite cazuri ) ... de exemplu cel mai BUN producator de amortizoare : KINGs ... da la un volum min de comenzi de 10.000 $ un discount de 7% - iar Discountul max este de 25% pt volume anuale de min 200.000 $ ... si aici vb ca cel mai ieftin amortizor este vreo 350 $.

.............................................................................

EX: cel mai bun KIT de inaltare pt Samurai ( formula budget): arcuri SH de Wrangler YJ ( se sableaza, vopsesc si se springuiesc daca e cazul ) + 4 amortizoare pt travel de +5 cm , foarte bune si cele de la Monroe - masina este usoara si nu necesita cine stie ce mega amortizoare super performante, deoarece solicitarile nu sunt asa de mari si parte se preiau si de arcurile pe foi ) ... dar la fel de bine poti cumpara si un KIT Calmini de 1500 Euro :grin:

Editat de worldscape
  • Like 1

Link spre comentariu

treaba cu KIT-ul de Samurai format din arcuri de Wrangler YJ o pot confirma si eu ca un upgrade la toate capitolele suspensiei, de la confort, la lift, la flex, la stabilitate. si rezultatul asta i-l datorez colegului nostru minitehnicusro, pe care l-am frecat la melodie ceva vreme pana m-am hotarat si am facut pasul.

Link spre comentariu

treaba cu KIT-ul de Samurai format din arcuri de Wrangler YJ o pot confirma si eu ca un upgrade la toate capitolele suspensiei, de la confort, la lift, la flex, la stabilitate. si rezultatul asta i-l datorez colegului nostru minitehnicusro, pe care l-am frecat la melodie ceva vreme pana m-am hotarat si am facut pasul.

- sunt cel putin 30 aici pe forum care au folosit arcuri de YJ pt a face KIT-uri de Samurai ... si inca vreo cativa care au folosit si puntile cu tot cu arcuri de YJ pe samurai ... au iesit chiar masinute super cu punti mult mai solide :)

Link spre comentariu

.... chestia aia cu fabricatul in Germania e o mare teapa, Trail Master este un producator din SUA ( firma de familie ) care vindea in Europa printrun distribuitor principal din Germania. Acum cativa ani, Neamtul a inregistrat marca pe numele lui in europa cu apendix-ul "by Maas" si le-a dat teapa americanilor, incepand sa aduca diverse componente din china si sa de stikereasca si ambaleze cu sigla lui si sa "faca" kit-uri de inaltare pt toate marcile de masini ....

Diferenta calitativa intre cele doua firme este f mare, am avut si amortizoare din SUA, care nu au nici o legatura cu cele de la Maas/germania ... cred ca si acum le are clientul meu pe masina si au fost montate prin 2009-2010, amortizoarele de directie de SUA iarasi sunt bune .. doar ca firma Americana nu produce decat pt cateva marci de masini Americane : Ford, Jeep, Chevrolet si GMC ... include si Dodge

TRAIL MASTER ORIGINAL: http://www.trailmastersuspension.com

Trail Master by Maas: http://www.trailmaster.de

Ar fi fost bine sa stiu asta acum citiva ani :h5

Poti sa ne faci aici un top al performantei (pe mine ma intereseaza niste amortizoare moi, Jimny fiind o masina scurta) si unul dupa raportul pret/calitate?

Si pune te rog si niste link-uri pentru amortizoarele Fox Racing, la ei pe site prezinta doar tehnologia, nu dau si modele dupa marca/model.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ar fi fost bine sa stiu asta acum citiva ani :h5

Poti sa ne faci aici un top al performantei (pe mine ma intereseaza niste amortizoare moi, Jimny fiind o masina scurta) si unul dupa raportul pret/calitate?

Si pune te rog si niste link-uri pentru amortizoarele Fox Racing, la ei pe site prezinta doar tehnologia, nu dau si modele dupa marca/model.

eu vand in Romania FOX Racing ... doar pt JEEP ce-i drept, dar daca stiu travelul , pot aduce pt orice dimensiune.

ca si gama care v-o recomand:

FOX Racing Adventure 2.0 ( le-a inlocuit pe cele Evolution 2.0 ) ... cca 150-160 euro / buc

FOX Racing Performance 2.0 ... cca 200-210 euro / buc

amble NET SUPERIOARE celor de la Bilstein, ProComp NX, ORV, Skyjacker M95, OME, Rancho sau altele de nivel mediu din gama de pret de 75-150 euro / buc

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare