winetou 007 Postat Octombrie 7, 2008 Partajează Postat Octombrie 7, 2008 Cine poate s-mi spuna la Patrol GR cu motor de 2,8 d din ce an s-au fabricat Euro1 si Euro2? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Octombrie 8, 2008 Partajează Postat Octombrie 8, 2008 Re: norma de poluare Dar 2,8 TD s-a fabricat din 1988 pana in 2000. Fi mai precis si fa referinta la modelul de masina ce te intereseaza. Y60, Y61 SAU W160/260? ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
winetou 007 Postat Octombrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2008 Re: norma de poluare La 260 din ce an sunt motoarele 2,8td Euro 1 si dupa ce an sunt Euro 2? La Y60 exact aceiasi intrebare.Multumesc mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator turbo2007 Postat Octombrie 8, 2008 Partajează Postat Octombrie 8, 2008 Re: norma de poluare Cine poate s-mi spuna la Patrol GR cu motor de 2,8 d din ce an s-au fabricat Euro1 si Euro2? Daca ai de gand sa cumperi ma gandesc ca vrei sa o iei dintr-o tara din CE. Atunci trebuie sa te uiti in COC(Certificatul de conformitate) sau in Germania in "Brief" daca ai urmatoarele descrieri: 1. 91/441/EWG asa numitul Euro1(valabila din 1.01.1993) 2. 93/59/EWG tot Euro1(valabila din 1.10.1994) 3. 94/12/EG asa numitul Euro2 4. 96/69/EG asa numitul Euro2 (valabila de la 1.10.1997) Cel mai rau este daca scrie: in germania de exemplu: Schadstofarm E" asta inseamna Euro0!!!!!!!!!!!!!! Definitia sau exprimarea "EURO" este defapt gresita/improprie; insa asa s-a incetatenit. Ea se refera defapt numai la vehicole din clasa M (cu greutatea totala maxima de 2500Kg). Insa eu ti-as recomanda sa nu iti mai faci probleme si sa-ti faci o recatalizare (dupa cumparare) care te duce in Dir. 98/69;A EG adica Euro3. Binenteles daca o cumperi din Germania. Pot si sa-ti dau o mana de ajutor sau sa te indrum cum sa faci. Vezi ce am postat eu in acest sens. Bafta! :hi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
winetou 007 Postat Octombrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2008 Re: norma de poluare Mersi mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 8, 2008 Partajează Postat Octombrie 8, 2008 Re: norma de poluare cam la cit se ridica o recatalizare? as vrea sa cumpar o j70 din germania si nu prea au euro... zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Octombrie 8, 2008 Partajează Postat Octombrie 8, 2008 Re: norma de poluare un catalizator nou i-l gasesti intre 400-600 euro .... ...patrol 260 cu motor 2.8TD este non euro ... dupa anul 2000 le-a pus motorul de 2,7TD de pe terrano .... asta are euro2 .. cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 8, 2008 Partajează Postat Octombrie 8, 2008 Re: norma de poluare sa intzeleg: o mashina non euro la care se pune doar un catalizator apare ca una cu euro2? zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 9, 2008 Partajează Postat Octombrie 9, 2008 Re: norma de poluare Am sa postez citeva imagini pe care marginea carora as dori sa facem o dezbatere publica. http://carunderconstruction.googlepages.com/nissan3.JPG Dupa cum se poate vedea, masina este incadrata la data imnatricularii initiale in clasa de poluare non euro. Ce nu le-a sarit in ochi uoamenilor de la RAR este ca acest act a fost UNGULTIG, adica in limba romana, ANULAT, fiind emis Brief-ul nou la data de 17/07/2006. http://carunderconstruction.googlepages.com/nissan1.JPG http://carunderconstruction.googlepages.com/nissan2.JPG Desi am insistat, la domnu' de la RAR sa-si scoata musca din ochi, si dupa aia si din celalalt, tot nu a observat mentiunea care s-a inscris in act, conform careia in data de 24/04/2006, s-a montat pe masina ''M. Nachger. Katalysator der FA.SK HAN DELS-AG, TYP SK2006 eingebaut und gepruft vom tuv unte rhaching am 24.04.06***'' In urma acestei interventii, clasa de poluare trecuta la pct. 14 Bezeichnung der nationalen Emissionklasse a devenit 98/69/EG III;A. Din cite cunosc eu, asta inseamna pe romaneste Euro III. Rugamintea mea, este sa-mi spuneti daca gresesc. Mentionez ca toata discutia mea cu ei a fost verbala, insa doresc sa le solicit un raspuns in scris (intrucit se incadreaza la institutii publice si sunt obligati sa-mi dea raspuns ca e alba sau neagra in 30 de zile), iar mai apoi poate ajungem sa ne pierdem vremea si prin instante. Alta varianta ar fi sa ma prezint cu masina la RAR in alta localitate. Intrebare: Am voie??? :tk I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Octombrie 9, 2008 Partajează Postat Octombrie 9, 2008 Re: norma de poluare Deci...am facut recatalizarea la acelasi dealer din Germania SK Handels, anul acesta in luna mai. Masina avea brief "mare " si brief "mic" pentru numerele de export. In general cind se face operatia respective, reprezentantul TUV care-ti verifica masina tipareste o brosura cu seria de sasiu a masinii tale trecuta ca o "umbra " pe diagonala tuturor paginilor; in brosura respectiva se scrie ce acel catalizator, cu o anumita serie stantata pe el , transforma masina ta din euro 1,2,etc in euro 3. Apoi, tot ei dau o pagina tiparita, ce seamana cu pagina 3 a briefului " mare" dar in care scrie exact faptul ca s-a transformat masina cu euro... in euro3 prin recatalizare. Cu astfel de hirtii si cu factura de montaj eu am fost la RAR Bucuresti si am obtinut eliberarea CI cu euro 3.Dar inainte am trecut pe la TUV din Munchen, unde i-am rugat pe domnii de acolo sa-mi scrie pe brieful "mare " modificarea normei de poluare si sa-mi dea o stampila, ca stiam ce e la noi in tara(ei-RAR zic ca nemtii i-ti scriu orice pe brief-ul de export numai sa plece "gunoiul" din tara lor). Ce poti face e sa ceri de la fostul proprietar daca are asemenea hirtii si sa vii cu ele dar neaparat la Bucuresti,ca in provincie nu se accepta asa ceva, si toti zic ca e brieful masluit. Masina e caz clasic de transformare in Euro 3(nu III ca ala e pt. camioane), care in Germania e binevenita si apreciata, inclusiv prin scaderea taxelor anuale. Vezi postul meu din sectiunea de Land Rover pentru mai multe detalii inclusiv ca sa vezi cum gindesc romanii nostri... PS. Abia acum realizez ca am mai discutat problema asta pe forum si ai spus ca recarosat masina pe care o aveai si nu te mai preocupa problema de Euro...E aceeasi masina sau alta?Ai incercat intre timp(din septembrie) sau ai luat alta masina? Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 10, 2008 Partajează Postat Octombrie 10, 2008 Re: norma de poluare PS. Abia acum realizez ca am mai discutat problema asta pe forum si ai spus ca recarosat masina pe care o aveai si nu te mai preocupa problema de Euro...E aceeasi masina sau alta?Ai incercat intre timp(din septembrie) sau ai luat alta masina? Masina e tot aia ... piticii din creierul meu sunt altii http://carunderconstruction.googlepages.com/tease.gif Decit sa o tin degeaba intr-un garaj ... mai bine o vind. In ce priveste actele, am rasfoit tot ce mi-a dat pensionarul, dar nu am gasit hirtiile alea. Abia m-am inteles cu el si cind am luat masina, asa ca nu am de unde sa le scot. Mai negociez cu piticaniile alea care-mi dau batai prin cap si poate o scot la liman altfel :grin: Merci inca odata pentru sfaturi I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
winetou 007 Postat Decembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Norma de poluare Nissan Patrol GR din 1996,cu motor de 2,8 TD este Euro I,sau Non Euro poate cineva s-a ma lamureasca? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Re: Norma de poluare Incearca sa cauti pe forum. S-a mai discutat pe cel putin 2 topicuri :wink: http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
winetou 007 Postat Decembrie 17, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Re: Norma de poluare Mersi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mohaoliver Postat Decembrie 20, 2008 Partajează Postat Decembrie 20, 2008 Re: Norma de poluare la taxa actuala nu cred ca mai conteaza ce norma are (euro1 sau non euro) - oricum e "destul de mare" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator victorr Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Re: Norma de poluare daca sari cu banu il face euro 2 ...in citeva locatii din tara... :uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Silviu4x4 Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Re: Norma de poluare Winetou 007, nu vrei cutät?Are fratele täu alb sisuri dalea dalea mäncatas! :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: Caut oameni cu interese comune, morale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
winetou 007 Postat Ianuarie 25, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Re: Norma de poluare nu inteleg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Re: Norma de poluare Normal GR-ul din 96 e euro 1 din cate stiu eu! Dar domnii injineri de la RAR nu stiu decat de non-euro sau euro 2! Acum depinde de ce specificatii ai pe actele de provenienta , de ce fum (co2) scoate masina si de cat de "cinstit" e nenea de la rar! In toate 3 cazurile (non euro, euro 1, euro 2) taxa actuala este uriasa! Sugerez ori sa mai astepti, ori sa o inmatriculezi temporar prin vecini! :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Re: norma de poluare poate sa spuna cineva care erau nivelul de emisie co2 original si la cat sa redus dupa recatalizare forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Re: norma de poluare Co2-ul ramine acelasi, celelalte gaze se schimba(CO,NO,HC). Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate