Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

garnitura de chiulasa?

ovidip

Postări Recomandate

Re: garnitura de chiulasa?

Da, tocmai am realizat ca e 300tdi si eu eram calat pe td5 :ang ...la 300tdi nu cred ca e asa problema

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, am vrut eu sa fi mare mecanic si pentru un Opel Astra cu motor de 1,7 din '94 atat costa un surub si sunt 10 de toate...

"sierrafery" vezi ca uneori merg si mecanii nedocumentati dar experimentati.

Pana la urma sunt doar suruburi, daca firma care le produce este una respectabila eu cred ca poti merge pe echivalent far probleme.

Editat de avolocaru
Link spre comentariu

Pt 300tdi e mai ieftin... astia sunt niste furnizori de calitate OEM http://www.turnerengineering.co.uk/300tdi-head-bolt-set-c2x20634565

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

La orice motor este indicat sa schimbi prezoanele cand umbli pe la chiulasa...ca merge si romaneste nu neg dar nu ai garantia ca vei strange acel prezon refolosit la cuplul cerut...suroabele alea se mai lungesc,mai capata microfisuri,mai obosesc...de ce sa nu elimini riscul schimband cu unele noi fara sa te zgarcesti la tarate?

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Da, tocmai am realizat ca e 300tdi si eu eram calat pe td5 :ang ...la 300tdi nu cred ca e asa problema

...ne mai scapa si noua cate ceva , ca doar suntem oameni

eu nu spun ca nu trebuie cumparate suruburi noi, eu sustin ca merg refolosite cele vechi, binenteles cu un anumit procentaj de risc pe care ti-l asumi

ovidip
Link spre comentariu

"ovidip" se pare ca e naspa! ai un motor de unica folosinta :) incearca sa iei suruburi de la Rocast, sau alt furnizor de suruburi. Ar trebui sa gasesti in preturi decente.

stai linistit ca nu ma sperii din atat, colegu a incurcat oalele...:wink:

crezi ca la raba sau saviem schimba cineva suruburile? nu mai vorbesc de tractoare...

ovidip
Link spre comentariu

Fiecare face cum crede...tractorul are motor aspirat si chiulasa de fonta,300 tdi e turbo si cu chiulasa de aluminiu...nu e chiar acelasi lucru.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Fiecare face cum crede...tractorul are motor aspirat si chiulasa de fonta,300 tdi e turbo si cu chiulasa de aluminiu...nu e chiar acelasi lucru.

poti sa detaliezi, te rog?

hai ca fonta sau aluminiumul o avea ceva , dar turbo?

ovidip
Link spre comentariu

Eu cred ca treaba e mult mai simpla, sunt motoare la care schimbi suruburile si motoare la care nu le schimbi. Daca dintr-un motor la care nu se cere chimbarea suruburilor dar vrei sa scoti untu din el, le schimbi si pe alea ca oricum ai multe alte cheltuieli si suruburile sunt ultima problema. Si invers daca ai un motor la care producatorul recomanda sa schimbi suruburile dar nu faci mare branza cu el, adica iei o garnitura ieftina, ii planezi la mana si altele asemenea, nu are rost sa mai schimbi nici suruburile intrucat oricum sunt atatea reguli pe care le-ai incalcat si inca una nu mai conteaza.

Concluzia, dincolo de reguli sunt costurile si rezultatul pe care vrei sa-l obtii. Raportul este dupa gustul fiecaruia!

Link spre comentariu

Am mai sapat in domeniul asta ca m-am simtit vinovat pt confuzia vizavi de motorizare crezand ca vorbim de Td5 pana m-am dezmeticit, la 300Tdi scrie clar o chestie:

784043577_suruburichiulasa300tdi.jpg.fe94a2cba51c2b4eb683d757bcbeb238.jpg

Link spre comentariu

breaking news!

astazi lupik a scos fum pe partea dorsala si nu numai, este back in business, mai trebuie ceva ajustari, le vom face weekendul urmator pt ca sunt ocupat zilele urmatoare cu altele

pentru cei interesati, chiulasa a fost stransa la 40nm, dupa care la 60' pana la penultimul prezon, moment in cate dispozitivul luat de la Yato a clacat si in continuare am strans la ochi si la simtul mainii...:ha::cl

in rest nu am intampinat probleme deosebite inafara de intinzatorul de la curea care mi-a belit cureaua

am suspendat EGR-ul, dar vad ca da fum cam negru acum, o sa incerc sa-i mai iau din avans:grin:

pana data viitoare sa auzim numai de bine:cl

ovidip
Link spre comentariu

Da mai multe detalii, preturi , atelier unde ai facut rectificarea ,ce ai mai schimbat ,etc.

Spor!

Editat de Astral

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Da mai multe detalii, preturi , atelier unde ai facut rectificarea ,ce ai mai schimbat ,etc.

Spor!

cine vrea detalii pot sa le dau pe privat, daca sunt doritori :cl:cl, sfaturi, scule, etc:g:g

de schimbat am schimbat garnitura de chiuloasa, senzorul de sub termostat, senzorul din chiulasa, doapele de aerisie le-am luat din bronz si le-am inlocuit pe cele de plastic, cumparate, celelalte garnituri mi le-am confectionat singur, am dat si cu maclavais rosu prin anumite locuri, am suspendat EGR-ul, am schimbat rulmentul de la rola curelei AC.

sunt cam nemultumit de englezi pt ca e a doua oara cand imi trimit piesele in 2 transe, nu au avut pe stoc ce am cerut initial, am cerut altceva, nu era nici ala, abia la a 3 a am gasit, trebuie sa-mi returneze si bani:uameni

mai trebuie sa inlocuiesc amortizoarele fata, bieletele antiruliu, capetele de bara, bucsaraia, dar ma gandeam sa deschid alt topic dupa ce-mi expira pedeapsa:cl

Editat de sierrafery
sarcasm inutil
ovidip
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

cine vrea detalii pot sa le dau pe privat, daca sunt doritori :cl:cl, sfaturi, scule, etc:g:g

de schimbat am schimbat garnitura de chiuloasa, senzorul de sub termostat, senzorul din chiulasa, doapele de aerisie le-am luat din bronz si le-am inlocuit pe cele de plastic, cumparate, celelalte garnituri mi le-am confectionat singur, am dat si cu maclavais rosu prin anumite locuri, am suspendat EGR-ul, am schimbat rulmentul de la rola curelei AC.

sunt cam nemultumit de englezi pt ca e a doua oara cand imi trimit piesele in 2 transe, nu au avut pe stoc ce am cerut initial, am cerut altceva, nu era nici ala, abia la a 3 a am gasit, trebuie sa-mi returneze si bani:uameni

mai trebuie sa inlocuiesc amortizoarele fata, bieletele antiruliu, capetele de bara, bucsaraia, dar ma gandeam sa deschid alt topic dupa ce-mi expira pedeapsa:cl

Salut! De unde ai luat "doapele de aerisie" din bronz? Multumesc mult!

Link spre comentariu

le-am comandat din anglia impreuna cu toate acareturile cand am schimbat chiulasa

Editat de Astral
CHIULASA....fara O !
ovidip
Link spre comentariu

ce ai făcut până la urmă cu mufa și tubul de la vacuumul EGR-ului? cum ai anulat EGR-ul?

Editat de Astral
vacUUm......cu doi U si fara nicio cratima !
Link spre comentariu

ce ai făcut până la urmă cu mufa și tubul de la vacuumul EGR-ului? cum ai anulat EGR-ul?

mufa am bagat-o la locul ei, tubul la fel si am confectionat o garnitura plina (fara gaura de pe mijloc) pe care am montat-o intre galerie si egr si asta a fost .... practic egr-ul lucreaza, dar nu mai are pe unde sa recircule gazele

ovidip
Link spre comentariu

Daca te gandesti la doapele de aerisire de la termostat si radiator ..te duci la orice magazin de instalatii sanitare ceri dop d ebronz /alama de 1/2 si o rola de teflon.si aia e. Dai pe filet cu teflon nu mult..doar sa alunece oricu ce e in plus se strange si face ca o garnitura si aia e.ee.nu mai da bani pe transport..le gaseti la orcice colt de strada.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Daca te gandesti la doapele de aerisire de la termostat si radiator ..te duci la orice magazin de instalatii sanitare ceri dop d ebronz /alama de 1/2 si o rola de teflon.si aia e. Dai pe filet cu teflon nu mult..doar sa alunece oricu ce e in plus se strange si face ca o garnitura si aia e.ee.nu mai da bani pe transport..le gaseti la orcice colt de strada.

nu mi-a dat prin cap ca se potriveste dopul de 1/2 de instalatii....de asta e bine ca ne impartasim pataniile sa invete si ceilalti

...de asta suntem noi romanii cautati.....facem din c___t bici si culmea este ca si pocneste

ovidip
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare