Dan Mircea Postat Septembrie 11, 2016 Partajează Postat Septembrie 11, 2016 Salut, Sper sa nu deschid un nou topic pentru o discutie deja existenta, insa nu am gasit nimic legat de conversia unui Discovery 3 in Discovery 4. Am citit destul de mult pe forumuri din UK si aparent nu este foarte dificil. Am inceput deja sa strang piesele necesare si probabil anul viitor ma apuc de treaba. M-ar ajuta foarte mult orice sugestie si daca cineva stie un atelier unde pot face aceasta conversie. Multumesc anticipat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Septembrie 11, 2016 Partajează Postat Septembrie 11, 2016 Re: Conversie Discovery 3 in Discovery 4 Cum adica conversie? Ii schimbi motor,cutie,interior,softuri sau ce? Sigur e mai ieftin si mult mai indicat sa vinzi 3-ul si sa-l cumperi pe 4. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Mircea Postat Septembrie 12, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2016 Re: Conversie Discovery 3 in Discovery 4 Adica il schimb cat mai mult astfel incat sa fie cat mai Discovery 4. Fata (aripi faruri , bara si multe alte maruntisuri pe langa) spate (stopuri, bara samd) interior cat se poate. Si nu, nu este mai ieftin sa il vand si sa imi iau Discovery 4. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 Re: Conversie Discovery 3 in Discovery 4 Aha,vorbim doar de aparente...nu e mare lucru,de fapt nu e conversie... Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 Ca tot exista posibilitatea sa ne dam cu parerea ca asa-i in tenis...pardon, forum. Nu exista scala de masurat moda asta romaneasca cu feceliftul.... oricum numai sa fie/para noua. Tot romanul isi doreste sa aiba cat mai nou, mai frums, mai bling-bling mai opulent si mai smecheros.... Putini sunt cei ce-si permit si inteleg ca difereneta intre Disco 3 si 4 se plateste . Ca merita sau nu asta este alta discutie. Cati isi permit sau nu acest lux asta iar este alta discutie. Dar tigania de a schimba aripi, bare si chestii sigur poate fi incercata....cu scopul de a cheltui o suma -mare sau mica- dar de a avea ceva ce pare nou, nu este, DAR arata ..... scopul final fiind incantarea ochiului,cheltuiala banului,fita de masina noua? nu vreau sa fiu inteles gresit si nici sa primesc diverse explicatii pe tema . nu asta era scopul.Schimbarea in bine si normalitatea este scopul povestii. Normal este ca masina aia sa circule asa cum este ea, sa fie bine intretinuta, fara nici o problema,sa te duca din X in Y loc si sa faca asta indiferent ca-i asfalt, macadam, noroi sau camp arat..... Atunci nimeni nu va mai avea nimic de spus . Sunt convins ca orice se pate face,cu ceva costuri pe masura....poti s-o faci oricum,este a ta ,dar ....ti-ai autoevaluat atat de bine situatia si nu poti trai fara tigania asta?.......... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soferman Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 (editat) Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 Salut, Eu am avut pe fosta masina diverse elemente schimbate si o sa-ti impartasesc aici avantajele si dezavantajele: AVANTAJE - iti va incanta ochiul si te va satisface vizual - va parea mai noua in ochii celorlalti DEZAVATAJE - nu va arata niciodata ca noul model, doar daca faci aceste modificari in ateliere specializate si nici macar atunci nu vei avea certitudinea. - vei face tot felul de artificii ce iti vor manca nervii si banii. Incepand de la faruri si terminand cu stopurile vor fi necesare legaturi noi si un bun electrician. De asemenea trebuie gadilat CB al masinii sa nu-ti dea erori. - dupa cei vei termina o serie de modificari iti vei da seama ca tot tanjesti dupa un Disco4 deoarece anumite elemente nu le vei putea schimba. Vei face exteriorul dar iti vei dori si interiorul. Uite asa vei tot investi fara sa atingi fericirea. Cunosc bine sentimentul, am cumparat un Range Rover Vogue cu facelift 2006+, apoi am inceput sa investesc la interior (schimbat butoane 2007+, maneta etc), apoi mi-am luat stopuri 2012 dar niciodata nu ajungeam la ceea ce visam. Intr-un final am cumparat modelul dorit si am incheiat cu toate aceste investitii inutile. Disco 4 este o alta masina, mai bine faci un efort si iti iei ceva bun. Eu cred ca mai scump vei iesi incercand sa carpesti ceva decat sa cumperi din prima. Succes Editat Septembrie 12, 2016 de Astral VA arata......niciodata cu cratima, vezi conjugarea la timpul viitor ! http://range-rover-vogue.blogspot.ro/ Range Rover Autobiography, 3.6 L, 272 Cp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soferman Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 (editat) Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 Multumesc pentru atentionare, probabil din viteza, se poate observa mai sus ca a fost folosit corect Editat Septembrie 12, 2016 de soferman http://range-rover-vogue.blogspot.ro/ Range Rover Autobiography, 3.6 L, 272 Cp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b80xox Postat Septembrie 12, 2016 Partajează Postat Septembrie 12, 2016 (editat) Daca ar fi asa simplu mi-as upgrada si eu Patrolul 260 in Landcruiser V8 Dar de aia cu suspensie clasica ca mereu mi-a fost scarba de furtune Editat Septembrie 14, 2016 de DKW Mircea, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Mircea Postat Septembrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2016 (editat) RZV, profunzimea spuselor tale m-a impresionat peste masura, m-a impresionat asa de tare incat iti respect dorinta si nu iti dau expicatii de ce si cum. Si pentru ca sunt politicos iti raspund si la intrebare...nu nu pot trai fara tigania asta. Acum ca ti-ai spus parerea, sper sa te abtii de alte comenturi deplasate si daca poti, sa vii cu ceva constructiv. Iti place sau nu, unora ne place ideea de facelift. Multumesc Soferman, Asta este si motivul pentru care am deschis topicul si am intrebat de atelier. Partea cu farurile imi da fiori reci:grin: Editat Septembrie 14, 2016 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soferman Postat Septembrie 13, 2016 Partajează Postat Septembrie 13, 2016 Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 Ideal ar fi sa gasesti un Disco 4 avariat dupa care sa iei diverse elemente, ar fi mai simplu. Meseriasi vei gasi, acum nu stiu cat sunt de dispusi sa se bage la migala. Daca acesta este visul tau, baga tare, sunt convins ca va arata mai bine cu facelift decat fara. Vezi pe site-urile din UK poate gasesti mai multe info legat de subiect. http://range-rover-vogue.blogspot.ro/ Range Rover Autobiography, 3.6 L, 272 Cp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Septembrie 13, 2016 Partajează Postat Septembrie 13, 2016 Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 unora ne place ideea de facelift. De ce nu una de tuning? Un exemplu: http://gtspirit.com/2013/03/29/kahn-design-land-rover-discovery-3/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Septembrie 13, 2016 Partajează Postat Septembrie 13, 2016 Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 De ce nu una de tuning? Un exemplu: http://gtspirit.com/2013/03/29/kahn-design-land-rover-discovery-3/ Asta pare o idee mai buna, parerea mea. Daca tot vrei ceva "altfel", decat sa risti cu nepotrivelile, mai bine personalizezi masina cu un tuning fin, care poate chiar sa imbunatateasca unele componente, dupa caz. Si sa si arate foarte bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Septembrie 13, 2016 Partajează Postat Septembrie 13, 2016 (editat) Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 RZV, profunzimea spuselor tale m-a impresionat peste masura, m-a impresionat asa de tare incat iti respect dorinta si nu iti dau expicatii de ce si cum. Si pentru ca sunt politicos iti raspund si la intrebare...nu nu pot trai fara tigania asta. Acum ca ti-ai spus parerea, sper sa te abti de alte comenturi deplasate si daca poti, sa vii cu ceva constructiv. Iti place sau nu, unora ne place ideea de facelift. Pentru ca te vad asa malitios, bine crescut si arzand de dorinta schimbarii ,o sa te informez ca nu am facut nimic deplasat,asa cum slabut concluzionezi domnia ta. Aici poti combate idei, nu oameni.Orice idei. Si o sa o fac liber si zambind.Intotdeauna.Pentru ca maria ta,stapan de masina proprie poti sa-i dai si foc ,dar nu-mi poti interzice mie sa-mi dau cu parerea despre idei tampite sau nu...ca asa-i pe forum. :cl De aproape 8 ani,pe acest forum,apar ca niste OZN-uri tot felul de domni sablonati ca si dumneavoastra.Putini raman sa ofere ceva feedback noilor aparuti.Unul este colegul Soferman care a iesit din sablon si a inteles concluziile transmise si catre dumneata.Mai mult, le-a mai trasat si el o data.:grin: si daca vrei sa fii laudat,sa stii ca ideea este mareata si sublima. pune-o in aplicare.dupa care sa ne arati si noua strutocamila.eu sper sa te trezesti din visul asta urat cat mai repede.... Culmea este ca eu te sfatuiam de bine......... :ha: Ca mie-mi plac analogiile plastice, daca tot atarna acolo 30 mc si eu vreau sa impresionez prin virilitatea pierduta in timp,o pastila albastra ajuta in prima instanta...... dar niciodata nu voi bate un altul,pe termen lung,care o poate face instant,la prima insinuare a domnisoarei.....:h5 observi te rog ca am spus EU, nu TU....sa nu te simti tradat.Erectie placuta! Editat Septembrie 13, 2016 de RZV 1 Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Mircea Postat Septembrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2016 (editat) De ce nu una de tuning? Un exemplu: http://gtspirit.com/2013/03/29/kahn-design-land-rover-discovery-3/ Ideea nu este rea, insa imi depaseste cu mult bugetul. Kitul de la Kahn este circa 4000 de lire si vine peste facelift. Altfel spus oricum trebuie sa ii fac facelift ca sa pot apoi veni cu kit-ul de la Kahn Ideal ar fi sa gasesti un Disco 4 avariat dupa care sa iei diverse elemente, ar fi mai simplu. Meseriasi vei gasi, acum nu stiu cat sunt de dispusi sa se bage la migala. Daca acesta este visul tau, baga tare, sunt convins ca va arata mai bine cu facelift decat fara. Vezi pe site-urile din UK poate gasesti mai multe info legat de subiect. Am stat ceva pe forumurile UK. Initial am vrut sa duc masina in Anglia pentru conversie. meduza.co.uk avea ceva oferte tentante, insa apoi sapand mai bine am ajuns la concluzia ca mai bine o fac in Romania cu piese originale de prin dezmembrari decat cu aftermarket noi. Plus ca ma costa drumul si vopsitoria cat toata lucrarea in Romania. Daca stii pe cineva priceput la Land Rover in general si Discovery in special, apreciez orice recomandare. Editat Septembrie 14, 2016 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 Colegii au intentionat sa te sfatuiasca de bine,ca si mine de altfel cand am spus ca mai bine il vinzi pe 3 si-l cumperi pe 4 daca asta iti doresti...am vazut ca te uiti dupa kit-uri de 4000-4500 de lire ca sa schimbi aparentele si atat...eu nu inteleg de ce ti-ai dori asta...cu banii pe D3 plus toate piesele de D4 plus manopera plus inca ceva economii iti iei un D4 asa cum l-a facut ma-sa...bonus ai si alte caracteristici superioare indiscutabile...nu vorbim de alergatura,nervi si timp pierdut. Mie imi plac toate modelele LR Discovery si nu as da cu ruj pe unul mai vechi doar ca sa-l fac mai tanar. Si kit-urile alea incepand cu Khan si terminand cu cine vrei tu mi se par niste orori pentru un Disco,indiferent de model...poate dau bine la masini de figuri dar aici nu e cazul...ma rog,gusturile nu se discuta...se pare ca trendul asta e,a apus frumusetea masinilor patratoase si se pare ca-l vor strica si pe Discovery definitiv. Personal as investi banii respectivi in accesorii de calitate care sa-l faca pe D3 sa fie mai pregatit de iesiri de pe asfalt...va fi mult mai bine remarcat in trafic. Cunosc bine "suflarea LR" dar nu cunosc pe nimeni care sa se inhame la traforaje de genul asta. 1 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soferman Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 Aici este discutabil sean70, daca masina este utilizata 90% pe asfalt si 10% pe drum de tara sau macadam, nu are nici un rost sa investeasca in echipamente de off road. Pe drumuri de macadam poti merge si cu jante de 22". Trebuie sa recunoastem ca astfel de masini sunt utilizate preponderent in oras, 95% dintre ele nu stiu daca ajung sa vada o incrucisare de axe. Dupa cum am spus, inteleg aceasta dorinta deoarece si eu am trecut prin aceasta etapa dar in final cel mai bine este sa-ti iei direct ce-ti doresti. Acum mai edte un aspect, fiecare isi cunoaste prioritatile si potentialul financiar. Un facelift il faci in timp pe cand achizitia unei masini presupune banul cash. http://range-rover-vogue.blogspot.ro/ Range Rover Autobiography, 3.6 L, 272 Cp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Mircea Postat Septembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2016 (editat) Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 Colegii au intentionat sa te sfatuiasca de bine,ca si mine de altfel cand am spus ca mai bine il vinzi pe 3 si-l cumperi pe 4 daca asta iti doresti...am vazut ca te uiti dupa kit-uri de 4000-4500 de lire ca sa schimbi aparentele si atat...eu nu inteleg de ce ti-ai dori asta...cu banii pe D3 plus toate piesele de D4 plus manopera plus inca ceva economii iti iei un D4 asa cum l-a facut ma-sa...bonus ai si alte caracteristici superioare indiscutabile...nu vorbim de alergatura,nervi si timp pierdut. Mie imi plac toate modelele LR Discovery si nu as da cu ruj pe unul mai vechi doar ca sa-l fac mai tanar. Si kit-urile alea incepand cu Khan si terminand cu cine vrei tu mi se par niste orori pentru un Disco,indiferent de model...poate dau bine la masini de figuri dar aici nu e cazul...ma rog,gusturile nu se discuta...se pare ca trendul asta e,a apus frumusetea masinilor patratoase si se pare ca-l vor strica si pe Discovery definitiv. Personal as investi banii respectivi in accesorii de calitate care sa-l faca pe D3 sa fie mai pregatit de iesiri de pe asfalt...va fi mult mai bine remarcat in trafic. Cunosc bine "suflarea LR" dar nu cunosc pe nimeni care sa se inhame la traforaje de genul asta. Intentia mea era sa deschid un topic ce pentru unii poate fi interesant, iar discutiile sa fie pe acest subiect. Nu am crezut ca pentru a satisface egoul mai stiu eu carui guru al acestui forum, care se minuneza ca sunt multe OZN-uri pe acest site, negandindu-se ca poate unii au renuntat pentru a nu ii mai citi cliseele inepte si glumitele triste (toate off topic) trebuie sa vin cu ceva explicatii. Nu ma indoiesc de bunele tale intentii insa te-ai gandit oare ca aceleasi calcule aritmetice simple privind investitia le-am facut si eu? Nu stau in Romania, stau in Norvegia iar aici un Discovery 3 din 2006/7 este cca 250000 nok (cam 26000 euro). Un Discovery 4 din 2009/10 care exceptand modificarile exterioare pe care vreau sa le fac si interiorul costa cca 400000 nok, (cam 42000 euro) la aceiasi motorizare. Deci tot mai crezi ca merita 17 000 euro diferenta, comparativ cu 3-4000 facelift-ul? La asta se adauga asigurarea mai mare samd. Masina am cumparat-o pentru a nu avea surprize iarna (aici un 4x4 chiar este o necesitate daca nu stai in Oslo), nu pentru off road, deci investitiile in performanta nu isi au locul. Facelift-ul il fac nu pentru a face poze cu masina, ci pentru a contola pe cat posibil devalorizarea. Cu speranta ca am lamurit curiozitate celor ce se intrebau daca sunt idiot sau grandoman, va invit pe toti sa dscutam on topic. Multumesc pentru intelegere Editat Septembrie 14, 2016 de Dan Mircea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 (editat) Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 Intentia mea era sa deschid un topic ce pentru unii poate fi interesant, iar discutiile sa fie pe acest subiect. Nu am crezut ca pentru a satisface egoul mai stiu eu carui guru al acestui forum, care se minuneza ca sunt multe OZN-uri pe acest site, negandindu-se ca poate unii au renuntat pentru a nu ii mai citi cliseele inepte si glumitele triste (toate off topic) trebuie sa vin cu ceva explicatii. Nu ma indoiesc de bunele tale intentii insa te-ai gandit oare ca aceleasi calcule artitmetice simple privind incestitia le-am facut si eu? Nu stau in Romania, stau in Norvegia iar aici un Discovery 3 din 2006/7 este cca 250000 nok (cam 26000 euro). Un Discovery 4 din 2009/10 care exceptand modificarile exterioare pe care vreau sa le fac si interiorul costa cca 400000 nok, (cam 42000 euro) la aceiasi motorizare. Deci tot mai crezi ca merita 17 000 euro diferenta, comparativ cu 3-4000 facelift-ul? La asta se adauga asigurarea mai mare samd. Masina am cumparat-o pentru a nu avea surprize iarna (aici un 4x4 chiar este o necesitate daca nu stai im Oslo), nu pentru off road, deci investitiile in performanta nu isi au locul. Facelift-ul il fac nu pentru a face poze cu masina, ci pentru a contola pe cat posibil devalorizarea. Cu speranta ca am lamurit curiozitate celor ce se intrebau daca sunt idiot sau grandoman, va invit pe toti sa dscutam on topic. Multumesc pentru intelegere Iti voi mai aloca din bun simt si spirit forumistic un ultim post. Fata glume triste si intepaturi . Guru sau neguru iti asumi raspunsuri care nu-ti convin cand vii undeva ,intrebi si vrei sa primesti raspunsuri si nu doar ce-ti place.....Aici toti suntem egali, de obicei si prieteni.Si la fel, de obicei oamenii destupati asculta de sfaturi....cand 1-2-3-4 oameni iti spun ca esti beat,te cam culci......in cazul in care neuronu functioneza, daca nu,platesti daunele si-ti asumi prostia ....... Pe urma, poti sa stai si in Papua-Noua Guinee,si sa faci conversii in Pula, o moneda din vecini, ca in secunda doi cand ai dat banii pe orice rabla , doua luni mai tarziu ,pierzi ,ca rabla-i rabla si se devalorizeaza.... Acasa, orice cunoscator o sa-ti randa in nas despre tuning,si-ti va oferi si mai putin decat face. Verificat. si orice tigan ce va fi vrajit de tuningul tau, iti va da mai putin decat oricine altcineva....asta valabil acas, unde maneaua straluceste,si ceasu feke si masina D3 dauna la norvegia si ajunsa D4 la Romania. @ Caphone- urmatorul post -este fumata,oamenii cer X 2 manopera, ca nu castiga din vanzare,trebuie sa o faca doar din manopera...... Concluzia de oameni normali este ca oricum pierzi banii, nu ii cresti valoarea si ai cum sa o ajuti sa nu se davalorizeze doar daca o pastrezi ca -n cutie urmatorii 50 ani.... Acum,orice norvegian sau om normal,cu capul pe umeri dispus a dea 25000E transformati in NOK,WOK ,YENi ,PULA, sau ce vrei tu, va merge cu camila ta la serviceul de reni, si va fugi ingrozit din cauza de -mufe inlocuite, chestii care nu bat cu VIN-ul, piese imposibil de schimbat ,la care producatorul nu mai da garantie si care costa de te omoara, sa nu vorbim de o dauna si de comandat piese prin reprezentanta ca de aia plateste fraierul asigurare. ....deci oricum o dai, trebuie taiata scurt si frumos- este o prostie au sa-i spunem non sens sa nu te derajeze. Esentialul este - iti permiti sa pierzi,ceea ce este normal la o masina sa se intample ,o dai dracului cu ce-o dai si iei ce-ti doresti.cu riscurile de rigoare. orice alte chestii se cheama TIGANIE ROMANEASCA. indiferent unde stai,doar iti arati nationalitatea :grin: Sau nu-ti permiti alta noua,cheltui bani de un concediu,de o masina ieftina,de ce vrei tu..... si te frustrezi ca-ti spune unu on-line ca esti...cum vrei tu, sa spunem cotofana. Te pup frumos si-ti doresc sa-ti inghete curul astepatand la coada la Mos Craciun.... stii ca asta-i de bine, nu? Editat Septembrie 14, 2016 de RZV Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 Treaba se rezolva la baietii care cumpara daune totale le fac si le vand.Era un Duster pe net rasturnat facut pachet pe urma reparat si vandut cu 10 miare.Te duci la ei si rezolvi daca iti doresti neaparat.Nu-i cunosc dar dai tu de ei cumva. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 Vinde tu D3-ul tau in Norvegia cu 26000 si-ti dau eu D4 meu din 2010 pentru 24000...toata lumea e multumita...ce tara scumpa Norvegia asta... Am inteles in mare motivatia acestei "conversii" dar nu am priceput chiar toate aspectele...:ha::old Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Mircea Postat Septembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2016 (editat) Vinde tu D3-ul tau in Norvegia cu 26000 si-ti dau eu D4 meu din 2010 pentru 24000...toata lumea e multumita...ce tara scumpa Norvegia asta... Am inteles in mare motivatia acestei "conversii" dar nu am priceput chiar toate aspectele...:ha::old Eu pot vinde D3 -ul meu cu 26000, insa D4 al tau ma uit la el, pentru ca taxa de inmatriculare in Norvegia este de aproximativ 25000 de euro. Norvegia nu este in UE si conform legilor de aici, daca esti rezident, nu ai dreptul sa conduci o masina inmatriculata in alta parte decat 30 zile si asta dupa ce ai platit TVA (care la 24000 ar fi cam 6000 ce s-ar adauga la cei 25000 taxa de inmatriculare. Pe bune acum, daca ai vreo idee cine ma poate consilia la traforaj, ok, dar hai sa nu mai discutam motivatia. Crede-ma pe cuvant, e solida. Iar traforajul, ne este chiar traforaj. Aici, in UK si poate si in alte parti, este o industrie intreaga. Nu stiu ce pare asa deplasat. Pana la urma nu faci mari modificari.Elementele de D4 merg direct pe D3 (inclusiv mufele) Nelamuriri am la faruri, daca sunt plug & play sau trebuie facute ceva setari Editat Septembrie 14, 2016 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 ...si o sa obtii o masina care va scartai din toate incheieturile, toate piesele se potrivesc, dar o sa le iei nitel la pila. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 .... Facelift-ul il fac ..... pentru a controla pe cat posibil devalorizarea. ... Mai fa un mic efort si lumineaza-ne si cu fraza de mai sus ca poate mai sunt si altii interesati. Deci, daca ii vei face acel face-lift ii va creste valoarea masinii ? Esti sigur de asta ? Poate in Norvegia asa or merge lucrurile, dar in Romania, doar daca ii schimbi spoilerul fata, ca ala vechi era mai obosit, si cumparatorul intra la banuieli, dar, ma rog.... Revenind : cum combati devalorizarea daca masina e cu VIN de Disco 3 si e modificata sa arate ca un D4 ? PS - Din pacate, dupa cum vezi, cam toti ne minunam de ce vrei sa faci asta, iar cei care eventual au facut asa ceva nu prea se arata in peisaj.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Mircea Postat Septembrie 15, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 Mai fa un mic efort si lumineaza-ne si cu fraza de mai sus ca poate mai sunt si altii interesati. Deci, daca ii vei face acel face-lift ii va creste valoarea masinii ? Esti sigur de asta ? Poate in Norvegia asa or merge lucrurile, dar in Romania, doar daca ii schimbi spoilerul fata, ca ala vechi era mai obosit, si cumparatorul intra la banuieli, dar, ma rog.... Revenind : cum combati devalorizarea daca masina e cu VIN de Disco 3 si e modificata sa arate ca un D4 ? PS - Din pacate, dupa cum vezi, cam toti ne minunam de ce vrei sa faci asta, iar cei care eventual au facut asa ceva nu prea se arata in peisaj.... Valoarea masinii este de data de modul in care a fost intretinuta (raportul de stand) si de numarul de km. VIN, an fabricatie aproape nu conteaza. Conteaza cartea de service si istoricul de la Statens Vegvesen (un fel de RAR) unde poti vedea, daca vrei, absolut toate evenimentele pe care le-a avut masina. Astfel, orice investitie in masina este apreciata-un facelift, o tratare cu Tectyl imotriva ruginii, samd. Si ma intorc la postarea anterioara. Este atat de important sa explic la nesfarsit de ce vreau sa fac asta? Repet, are cineva idee cum si unde se poate face in Romania, bine, nu asta este, insa chiar nu vad rostul intrebarilor din ciclul "DE CE?" , "Esti sigur ca...?" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 (editat) Re: "Conversie" Discovery 3 in Discovery 4 Ca sa-ti raspund punctual, tuningul de LR in Romania nu exista. Nu exista service-uri care sa faca asa ceva si mai ales cu piesele tale. Se considera ca nu merita pretul manoperei pentru pretentiile clientilor. In schimb exista service-uri in Romania pentru tuning de BMW, Mercedes, Audi, Porsche, etc. Sincer spus, mie kitul acesta http://www.meduza.co.uk/land-rover-discovery-3-to-4-conversion/ imi place si consider ca merita banii. Nu stiu cum o fi de aproape cand deschizi coletul si te uiti la el. Made in China, dar la ce calitate? Editat Septembrie 15, 2016 de mariusg Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate