Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mazda b2500 - "a fiert motorul" si nu mai porneste !


Dani_MZD
 Share

Recommended Posts

Va salut.Acum 2 saptamani si ceva,tata a legat o remorca pe 2 axe dupa gip,2 tone porumb si a plecat la piata(nu ar fi prima data,de 2 ani si ceva se ocupa de asta).Masina fierbe dupa 35 km.Completeaza cu apa si isi continua drumul.Fierbe iar.O aducem tractata acasa,unde ne apucam de treaba.Radiatorul crapase in 3 locuri acolo sus ca doar e de aluminiu,+ ca avusese mustar sau ceva solutie in el.Mentionez ca in 2 ani jumate de cand avem masinuta nu i-am facut nimic sau nici nu a dat vreun semn sa fiarba sau sa ridice apa mai sus de 60-70.Comandam radiator nou,scoatem termostatul si cu un furtun cu apa incercam sa scoatem porcaria aia de mustar si antigelu ramas si sa ii facem un circuit.Motorul pornea absolut perfect,mergea rotund si nu isi schimbase mersul.Montam radiatorul,o lasam fara termostat sa vedem cum reactioneaza.Mergem aprox 20 de km cu el , nu mai incalzeste.Toate bune si frumoase.In cealalta zi tata se hotaraste sa mearga la piata din nou.Aceeasi poveste.20 km , fierbe.Aducem acasa masina,si o ducem la un mecanic din asta freelancer,care lucra acasa.Nu prea s-a plans lumea de el si a fost singurul care a zis ca se apuca de ea.Garnitura de chiulasa arsa si chiulasa 2 fisuri.Ducem chiulasa la rectificat,o fac perfecta baietii si o monteaza mecanicu.NU MAI PORNESTE.Respectivu mecanic zice ca nu au fost reglati bine tachetii in culbutor de baietii de la rectificat.Suna ceva prieten cu care lucrase la un service mare din Oradea si ala ii zice ca tre sa lase joc mare ca altfel nu o pornesti nici sa stai in cap.Mbun,pune lera pe ea si ii face reglaj 0,08 0,10 parca.Nimic,nici un semn bun.Slabim bateriile si incercam varianta cu trasu.Tras 300 de m si nici macar un semn.A zis sa ii dam si un pic de spray de pornire si da semne dar cloncane urat si se opreste.Mecanicu renunta si zice ca nu mai are ce sa ii faca.Umblam in disperare din service in service dar nimeni nu se baga.Ne arunca pastila ca sa ne rezolve ala care s-a bagat initial,nu lucra dupa altii.Pana la urma gasim un ingineras care isi ia angajamentul ca o porneste.Regleaza din nou tachetii,parca alltfel are sunetu motorul cand ar vrea sa porneasca,dar tot NU PORNESTE.Mufa de tester nu are sa ii facem un diagnostic.Parca nu isi trage motorina.Il invarte,dar nu porneste. Va rog,cineva care se pricepe,sa ma ajute.Multumesc!
Link to comment
Share on other sites

Re: Ajutor,sfaturi? probleme mazda b2500

 

Defect clasic = investigatii clasice .

Vine motorina la injectoare ? ... e prima si cea mai importanta intrebare ...

Testul de compresie ? astfel afli daca reglajul supapelor e bun sau cel putin satisfacator ...

Avansul la pompa de injectie ? ...

 

 

Motorul asta e facut sa fie relativ fiabil , nu prea se strica . Renuntati la sprayul de pornire , e normal sa cloncane pentru ca e un combustibil foarte detonant si poate avaria motorul . Se foloseste la motoare obosite fara compresie care trebuiesc pornite la temperaturi negative , la un motor bun cu compresie normala nu are pe unde scapa detonatia foarte violenta de la sprayul de start si motorul incaseaza toate loviturile din presiunea extrema pe care o produce detonatia , cel mai mult se ' bucura ' pistoanele si bielele .

 

Am tot repetat detonatie , fenomen foarte grav la un motor diesel cu camera de ardere mica si detonatia produce presiuni extreme , nu ca la benzinare unde detonatia are mult mai mult spatiu in camera de ardere si detonatia la benzinare nu cloncane urat , doar tacane si nu prea se intampla sa avarieze motorul . ( compresia la diesel e aprox 25-38 , la bezinare aprox 8-11 ) . Nu insistati , nu e nici un motiv daca motorul are compresia normala .

Edited by cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link to comment
Share on other sites

Re: Mazda b2500 - "a fiert motorul" si nu mai porneste !

 

Vine motorina la injectoare dar cam slab,nu are presiune mare sa zici ca vine puternic.Asa ar trebui sa vina ? Compresie?Are..destul de buna.

Azi desfacem din nou tot pana la chiulasa,punem distributia din nou..sa vedem

Edited by Dani_MZD
Link to comment
Share on other sites

Re: Mazda b2500 - "a fiert motorul" si nu mai porneste !

 

Daca vine motorina la injector e bine , din cauza cantitatii foarte mici pe care o da pompa pare ca nu are presiune pe teava injectorului . .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link to comment
Share on other sites

Re: Mazda b2500 - "a fiert motorul" si nu mai porneste !

 

E foarte posibil sa fie avansul negativ , da motorina dar o da in lipsa de compresie dupa ce coboara pistonu cand ar trebui sa-i dea inainte sa ajunga la PMS .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use