RTU Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 (editat) Salutare tuturor! Am tot cautat pe forum si pe internet in general, o solutie alternativa pentru mocheta din masina mea. Este vorba de Suzuki Vitara. Ce vreau eu? Un material PE care sa il lipesc pe podeaua masinii in locul mochetei. Nu mai vreau sa am stres cu murdaria. Sa-l spal cu carpa si gata. Vreau ceva cum ar fi bitumul pt. constructii, usor maleabil dupa incalzire, sa creeze un strat consistent, rezistent la apa care sa protejeze si tabla podelei dinspre interior. Sau ceva vopsea cauciucata care sa se dea in strat gros. Ati facut asa ceva? Stiti cine a facut? Daca exista un topic despre asa ceva, va rog sa mi-l semnalati. Eu am tot cautat si nu am gasit. Toate cele bune! Editat Septembrie 14, 2016 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) Cea mai buna mocheta care sa-ti satisfaca dorinta este....tabla cheala ! Orice alt material vei pune, fie nu se va curata usor, fie nu va fi suficient de rezistent la uzura, fie se va inmuia de la caldura (asta cred ca e cazul acelui bitum de care zici pentru ca....vara). Nu zic ca nu exista, dar eu unul n-am auzit, iar daca exista cu toate calitatile de mai sus, s-ar putea sa vinzi masina ca sa il poti cumpara.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) Urmeaza sfatul lui Astral cea mai buna varianta este tabla goala, chiar daca nu e cea mai estetica. Ia exemplul masinilor provenite din armata, tabla grunduita si vopsita chiar cu materiale normale se va usca si ventila cel mai bine . Iar daca doresti antifonaare aplici mastic pulverizabil pe sub caroserie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) Tabla cheala am eu, usor de inspectat, de tratat eventualele pete de rugina, usor de spalat, bagi furtunul speli, scoti dopul din podea si gata, nu praf, nu miros de imbacseala. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) @Maxian,poate antifon insonorizant,mastic pulverizabil eu n-am vazut. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RTU Postat Septembrie 15, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) Pe dedesupt, teroson? Bun/rau? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) Pe dedesupt, teroson? Bun/rau? Normal ca este bun, cum sa fie rau? Cu alte cuvinte, daca nu este rau, inseamna ca este bun, vorba lu' Hagi! :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RTU Postat Septembrie 15, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) Normal ca este bun, cum sa fie rau? Cu alte cuvinte, daca nu este rau, inseamna ca este bun, vorba lu' Hagi! :grin: "Sa fie bine ca sa nu fie rau?" :)) Urmeaza sa o aranjez pe dedesupt si de aceea intreb. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) Pe dedesupt, teroson? Bun/rau? Vorba lui @Liviu-san, rău n-are cum să fie, singurele aspecte la care trebuie să fii atent sunt manopera şi preţul cerut, pentru că de supt, e clar că sub o să fie mai costisitor decât deasupra. Spor la aranjat! AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 (editat) Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) Eu am pe sub masina, toata podeaua cu antifon, nu mai stiu marca (body...) ca nu la toate le spune teroson, Teroson este o marca si atat ca Loctite, Wurth si altele:).S-au folosit niste sprayuri care se infingeau intr-un pistol special ca in filmuletul atasat.Cu toate ca lucrarea nu a fost foarte bine facuta au trecut 3 ani si inca nu mi-au iesit picioarele prin podea :) Ma uit la ce solutii de protectie au aparut si ma crucesc, bani, timp si spatiu de lucru sa ai. Editat Septembrie 16, 2016 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) @Caphone, ai dreptate in ce spui, in ceea ce priveste marca. S-a impamantenit la noi termenul de "a terosona" podeaua,cu a "antifona". Acum, in alta ordine de idei,mai nou,masinile vin din fabrica cu un strat superficial de antifon care este aplicat sa reziste cat se da garantie la masina. Dupa acea perioada,in functie de conditile climatice si intretinere,din diferitele parti ale lumii,protectia poate sa reziste mai mult sau mai putin. In orice caz, cand se intervine asupra podelei,trebuie avut in vedere curatarea temeinica a zonelor afectate de rugina chiar si superficiala si aplicarea antifonului insonorizant in strat cat mai gros. Spre exemplu,la mine pe podea, am consumat 12l de insonorizant. Nu mai vorbesc de desfacutul tobelor,cabluri de frana,aparatori noroi de plastic,etc... Dupa operatiune,podeaua a fost stropita cu ulei ars de motor,care in combinatie cu praful omniprezent la noi,formeaza o pelicula peste insonorizant. Ca si manopera, a fost undeva la 500 de lei. Nu stiu daca e mult sau putin, dar am vrut sa fac o treaba buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 (editat) Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) La produse de genul asta m-am referit nu antifon. Asa ceva are W460 pe toata partea inferioara a caroseriei si am mai vazut si alte masini date din fabrica cu astfel de produse. Editat Septembrie 20, 2016 de maxian paul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) La produse de genul asta m-am referit nu antifon. Asa ceva are W460 pe toata partea inferioara a caroseriei si am mai vazut si alte masini date din fabrica cu astfel de produse. In filmulet, este un mastic pentru imbinarile caroseriei,care se aplica dupa ce s-au efectuat lucrari de tinichigerie. Pentru suprafete mai mari, cum este podeaua masinii, se foloseste insonorizantul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 (editat) Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) Dupa cum am spus G w460 si nu numai are data absolut toata podeaua si pe suprafetele plane de dimensiuni mari. Alti producatori pot da numai imbinarile sau deloc, un asemenea pistol costa aprox 700lei iar tubul de mastic 45- 50lei. Editat Septembrie 20, 2016 de maxian paul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RTU Postat Septembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) Dupa cum am spus G w460 si nu numai are data absolut toata podeaua si pe suprafetele plane de dimensiuni mari. Alti producatori pot da numai imbinarile sau deloc, un asemenea pistol costa aprox 700lei iar tubul de mastic 45- 50lei. Faina treaba! Dar si scumpa. Pe de alta parte o lucrare buna cu materiale de calitate poate fi mai ieftina pe termen lung. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Septembrie 21, 2016 Partajează Postat Septembrie 21, 2016 Re: Inlocuire mocheta cu alt material (cauciucat) Da destul de scump fata de antifon. 1l antifon cauciucatcosta aprox 35-40 lei, pistolul necesar aplicarii 150 lei iar masticul 290ml costa 45-50 lei si pistolul pentru mastic 700 lei. Preturile astea sunt pentru produsele firmei Sika, se gases produse si mai ieftine dar si mai scumpe. Fiecare alege ce crede ca este mai bun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate