Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Tlc lj73

pmstancu

Postări Recomandate

Re: Tlc lj73

ceva nu-i in regula cu calculatorul ala, mi-aduc aminte de el, l-am vazut cand cautam jante pt simex de 31.

pentru formula inversa, e mai aproape de adevar: http://www.tyresizecalculator.com/tyre-wheel-calculators/wheel-rim-size-calculator (dar nu are raport de 85 la 235, pt aprox am pus 80).

pt 235/85/16 jantele ar trebui sa fie intre 6 si 7.5

vezi http://www.bfgoodrichtires.com/tire-selector/size/235/85/16/false/B/0/compare-tires (e cu at-uri, dar nu importa)

sau http://www.1010tires.com/Tools/Tire-Size-Calculator/235-85R16/235-85R16

sau https://www.etrailer.com/question-30208.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De aia mai bine întrebi. Chiar dacă poți primi și răspunsuri contradictorii. Însă la problema mea se pare că există un consens. Mulțumesc de atenționarea referitoare la calculatorul ăla.

De pe IH8MUD am ajuns aici http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg4.html Mai mult de citit dar se pare că este mai cuprinzător (sper și 100% adevărat).

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

Lasand carbible & co la o parte, cel mai sanatos e sa respecti indicatia producatorului anvelopei ptr latimea dorita.

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Sudura pare corecta si de incredere , la fel si pozitionarea inspirata a ranforselor ( ajuta mult sa nu se apropie gaurile de fixare ale troliului ) .

Ma ofer sa-ti stric setupul , gratis , placa de troliu trebuie doar sa ajunga la mine - cel mai devreme posibil sambata , cel mai indicat incepand de luni ( reexpedierea de revenire la portul de domiciliu in aceeasi zi sau cel mai tarziu in ziua urmatoare in fct de conditiile meteosensibile ) .

Oricat ar parea de ciudat , eu voi renunta in viitorul apropiat la ghidajul cu role si trec la fanta din fonta , pastrand cablul de otel . Ma trag lateral de 5 ori pe an si nici atunci la 90grd , deci ....

Editat de Astral

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@Cos, mulțam de ofertă! S-a notat, cu mii de mulțumiri.

Din păcate, pentru mine, am să te refuz de data asta. N-o să am timpul necesar s-o dau jos şi, mai mult, mi-aş dori să nu apelez la vreun comisionar ci s-o aduc în persoană.

Aşa, ca să ştiu şi eu cu cine ar trebui să-mi petrec timpul pe insula aia pustie....:wink:

Mulţam încă o dată!

AJUNGE!

Link spre comentariu

Nimeni nu poate avea tot ce-si doreste , io zic sa renunti la ce-i neimportant ... si sa pastrezi doar aia cu insula ... imi pare cea mai plauzibila asa ca nu strica sa fim realisti cu ce-i plauzibil si ce nu ...

Oferta ramane deschisa pana la expirarea ultimei expiratii .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Vise taica ..., Alipinita iti ocupa tot timpul si daca nu te ocupi tot timpul nu scapi , ramai dator .

Patrolul poate fi intr-un mod violent si direct : palpat , abuzat , uitat , neglijat , ignorat , lasat necuratat ... ca n-ai mers pe el , nu-i bai ca nu stai rau deloc nici acum ...

Link spre comentariu

.....și nu am mers pe Patrol pentru că singurul Renault care-mi place este ăsta:

[ATTACH=CONFIG]269951[/ATTACH]

:h5:fk:h5

Ce te mai manaca in ....solutia tot spate de la Renault, de antrenament poti sa incerci variante mai ieftine ale aceluiasi producator, cu aceiasi solutie tot spate, parca si la noi in patrie s-a facut asa ceva sub licenta cand eram eu mai mic............

Link spre comentariu

Nu dați cu biciul nici nu băgați bățu' prin gard (cum face unul să mă împingă spre una care poartă același număr cu limitarea de viteză pe autostradă pe timp de ploaie), eu am avut doar un schimb de amabilități cu Giorgel, da' n-am vrut să poluez topicul de bancuri....Cred că o să deschid unul cu ironii!!!:fk

AJUNGE!

Link spre comentariu

Eu in talon am 265 /75r15 pe jante originale 15" cu 7J latime .... 235 latime pe jante 8J imi par cam intinse. 6J sau 7J as pune maxim pe roti de 235

In primul rand sa o stapanesti sanatos si sa va bucurat unul ce celalalt! :grin::as

Am tot cautat pe net sa gasesc ceva marimi de jante imperecheate cu anvelope si am gasit urmatoarele valori:

Equivalency table

Rim width Minimum tyre width Ideal tyre width Maximum tyre width

5,0 Inches 155 mm 165 or 175 mm 185 mm

5,5 Inches 165 mm 175 or 185 mm 195 mm

6,0 Inches 175 mm 185 or 195 mm 205 mm

6,5 Inches 185 mm 195 or 205 mm 215 mm

7,0 Inches 195 mm 205 or 215 mm 225 mm

7,5 Inches 205 mm 215 or 225 mm 235 mm

8,0 Inches 215 mm 225 or 235 mm 245 mm

8,5 Inches 225 mm 235 or 245 mm 255 mm

9,0 Inches 235 mm 245 or 255 mm 265 mm

9,5 Inches 245 mm 255 or 265 mm 275 mm

10,0 Inches 255 mm 265 or 275 mm 285 mm

10,5 Inches 265 mm 275 or 285 mm 295 mm

11,0 Inches 275 mm 285 or 295 mm 305 mm

11,5 Inches 285 mm 295 or 305 mm 315 mm

12,0 Inches 295 mm 305 or 315 mm 325 mm

12,5 Inches 305 mm 315 or 325 mm 335 mm

PS: Dupa editare textul nu se poate aranja pe coloane. Intelegeti contextul totusi :h5

PS:

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Din lipsă de și din cauză că, n-am mai scris în jurnalul de bord.

Așa c-o fac acum....

Foarte important pentru mine este faptul că am reușit să mă țin de program, lucru care nu mă caracterizează, chiar dacă lucrurile nu fură chiar așa cum mi le-am dorit. Deci:

A)Suspensie:

- Achiziționat suspensie nouă, IronMan, +5/+50 kg față și +250 kg spate. Lăsată mașina și suspensia în service-ul unui prieten marți dimineața și primit asigurări ca până vineri după-amiaza va fi montată și rodată. :pt! Mi-am montat-o tot singur, sâmbătă, în loc să mă fi bucurat de-o ieșire scurtă. Partea plină a paharului: am mai învățat ceva, atât despre mașină cât și despre tehnică și, mai mult, cred că am făcut treabă mai cuminte decât s-ar fi făcut în service (dpdv detalii).

Așadar, mai jos, un mic tutorial de instalare a suspensiei la un J73, executată de un neavenit și adresat celor fără experiență dar care doresc să încerce:

Scule necesare :

- kit-ul de suspensie la care se ține cont de poziția față-spate :grin: (că eu am mai trecut prin asta) și, foarte important, de locul arcurilor stânga-dreapta (DS - driver's side și NS - near side), așa cum este inscripționat pe ele (DS & NS);

- două cricuri (de preferat hidraulice), de minimum 2 tone (de preferat ca unul, care va susține mașina, să fie chiar și mai mare, pentru siguranță);

- una-două capre, pentru asigurarea mașinii suspendată;

- chei fixe/inelare și/sau tubulare;

- un set (2 bucăți) cleme presă arcuri (dar nu pentru coilovere);

- vaselină, soluție degripantă, salopetă/mănuși și ochelari de protecție :grin:;

S-a plecat de aici, mașina cu suspensie stoc:

IMAG1345.thumb.jpg.19d5f5a3186d4d2fd1783347d2d0979c.jpg

- am purces la demontarea/montarea suspensiei, pe rând, stănga/dreapta și spate/față;

- prima piesă demontată a fost amortizorul (care lucru a permis și efectuarea pasului de mai jos);

- pentru scoaterea arcului, am montat cel de-al doilea cric între șasiu și punte, în așa fel încât să creez o flexare exagerată, care să destindă la maximum arcul și, apoi, să mărească spațiul în care acesta este montat, în așa fel încât să poată fi scos fără efort. Dacă nu aș fi scos amortizorul acesta ar fi împiedicat flexarea extremă:

IMAG1351.thumb.jpg.41c9a0439090e45b1370627f8e3e6b5c.jpg

- s-au curățat mecanic de rugină, atât oalele suport ale arcului cât și bolțurile de prindere ale amortizorului și apoi, doar oala, s-a vopsit cu vopsea 3 în 1 (de-aia ”direct pe rugină”):

IMAG1348.thumb.jpg.ca54e760293bc73d31de959d5f2470c4.jpgIMAG1347.thumb.jpg.f8b1fef77556075afbebc6b8677439a1.jpg

- s-a verificat starea garniturilor de cauciuc pe care se sprijină arcul, s-au spălat cu apă și periuța și s-au uns din plin cu vaselină. Nu-mi aduc aminte exact ce tip este, dar cel de la care am cumpărat-o (un magazin de piese) mi-a spus că-i așa de rezistentă încât nu poate fi scoasă de acolo nici cu jet puternic de apă. Vom vedea:

IMAG1353.thumb.jpg.8b3f45134208af6c0af9003723c32cbe.jpgIMAG1352.thumb.jpg.ebdca0bcae6c8f3fea13b39f33705cec.jpg

- pentru că arcul spate era mai lung decât cel stoc, l-am comprimat cu cele două cleme, pentru a nu exagera cu flexarea. Întrucât tija filetată era prea lungă (nu aveam loc să le manipulez sub mașină) a trebuit s-o scurtez, la ambele cleme:

IMAG1349.thumb.jpg.3d2bfe4b8e1ee0be3018ebb01ddaa432.jpg

- s-a purces la instalare, în ordinea: arc și apoi amortizor;

- operațiunea repetată și la celelate trei poziții, în succesiunea:

1.cric sub șasiu

2.capră de asigurare

3.scoasă roata (pentru a lucra mai ușor cu cel de-al doilea cric)

4.scos amortizor

5.flexare cu al doilea cric

6.scos arcul

7.reparații/curățare, după caz

8.instalat arcul

9.deflexat

10.instalat amortizorul

11.montat roata

Suspensia nouă instalată doar pe spate:

IMAG1356.thumb.jpg.ca6f200d93046fcc513ae48043f72f11.jpg

Și faza finală. suspensie nouă peste tot:

IMAG1360.thumb.jpg.bb194843563dfbafea0d524a89176b32.jpg

B) Jante noi:

Mulțumesc tuturor celor care m-au sfătuit în ceea ce privește dimensiunea jantelor. Am mers pe 7J/16 cu ET-20. Îi ce trebuie. Mulțam din nou. Ca și la figura anterioară, lăsate în service de miercuri dimineață pentru a fi revopsite în alb. Coincidența? Tot :pt! Vineri la prânz alergam ca disperatul cu jantele și gumele pe la vulcanizare ca să mi le monteze. Așa că, deocamdată, am jante argintii și nu albe, cum am vrut. Nu-i prea rău dar nu-i ce-am vrut!

C) Radio casetofonul cu CD:

Trecut pe la meseriaș pentru depistat problema nefuncționării, depanat și instalat pe mașină. Pizdeț! :grin:

N.B. - Dacă, inițial (și în graba nepriceputului) mi-am făcut probleme că nu am mufa de antenă potrivită (pe mașină era cea în unghi drept și mie-mi trebuia una dreaptă) m-am liniștit repejor. După ce am depus un mic efort de ”preparare” a uneia (șurub îmbrăcat în termocontractibil cu șaibe și piulițe de prindere a cablurilor), la un studiu mai atent, am văzut că mufa de pe mașină era cu adaptor!!!

IMAG1236.thumb.jpg.ab7fc6364fb2a874f2e91c236c1d58b2.jpgIMAG1239.thumb.jpg.9cefd8574975af41a095ab4253ea4d51.jpg

S-a desfăcut (parțial) bordul, cutia de siguranțe (am alimentat de pe o siguranță liberă de 15A), s-au tras fire, s-a montat mufă nouă cu cabluri lipite și izolate cu termocontractibil, s-au montat difuzoarele (de 10cm diametru - fu și ăsta un mic chin):

IMAG1366.thumb.jpg.c090a03114c5e16b538722c785a32763.jpgIMAG1367.thumb.jpg.c95fe6820b6b66b3d26722df0a750374.jpgIMAG1368.thumb.jpg.376064fc090c5d396b741ffcd557526d.jpgIMAG1371.thumb.jpg.1ca33f0acc23346ced6f874ab22603ff.jpgIMAG1363.thumb.jpg.264e356390d2efa56c6f3ca6f47c57b0.jpg

Și ăsta fu finalul:

IMAG1376.thumb.jpg.c4b0bc43d0d3a2f72bfdca7442dd447d.jpg

D) S-a instalat stația de emisie-recepție (Wouxun KG-UV950P) așa cum se vede și în pozele anterioare. Cablul tras prin bord, străpuns firewall-ul printr-un orificiu (cu garnitură) deja existent și dus până pe bara față. Antena am montat-o pe bara față, în dreapta. Pentru acest lucru am demontat talpa magnetică și am luat de acolo suportul metalic al mufei (prins în două nituri și câteva afturi superficiale de sudură - ușor de scos) pe care l-am montat pe bară cu două șuruburi autofiletante. După vreo 2000 de km în total, din care vreo 100 în păduri foarte dese, se pare că rezistă făra probleme.

E) Pentru că era cam jigărit, am decis să recondiționez (sub formă temporară până la inlocuirea cu o variantă mai bună) și cotiera dintre scaune. Desfăcut, curățat, grunduit, vopsit în negru, montat și instalat. Merge, pentru moment:

IMAG1251.thumb.jpg.cc85952b7381d1f0c4830fde347a4065.jpgIMAG1242.thumb.jpg.54c5c236c00bedbb3590b82b8de2e31d.jpgIMAG1257.thumb.jpg.e57d806f20482d252d02f4f2e22649ef.jpg

În program, pentru viitorul apropiat:

- instalarea Webasto-ului aer-aer;

- construirea unui spațiu de depozitare și dormit în mașină (am simțit din plin nevoia asta când, pe Șureanu, am decis să încerc să dorm în mașină, pe bancheta din spate. Am înțepenit rău!!).

Va continua!

Editat de pmstancu

AJUNGE!

Link spre comentariu

... aia cu vaselina pe elementele de cauciuc e cam discutabila , s-ar putea sa le inmoaie ... in rest , e o idee prea buna .

Link spre comentariu

Bravo domle, cu riscul de a ma repeta, big like pentru "lautari", arata scula cantatoare de zici ca a fost facuta pentru bordul lui 70, ma rog73 sa stie lumea ca a ta e mai lunga, cu vaselina pe langa cauciucuri, ma abtin sa comentez ca sa nu te sperii, altfel ai inceput sa inveti ca ce-si face omu' cu mana lui..................

Link spre comentariu

Bravo domle, cu riscul de a ma repeta, big like pentru "lautari", arata scula cantatoare de zici ca a fost facuta pentru bordul lui 70, ma rog73 sa stie lumea ca a ta e mai lunga, cu vaselina pe langa cauciucuri, ma abtin sa comentez ca sa nu te sperii, altfel ai inceput sa inveti ca ce-si face omu' cu mana lui..................

Singurul lucru care într-adevăr m-ar speria ar fi lubrifiantul pe anumite cauciucuri ce ar putea conduce la deteriorarea iremediabilă a tăriei lungimii :grin:.....Altfel, astea se pot schimba. Acum mai ușor că na, am căpătat ceva experiență. Om vedea, a zis orbu'!

Lăutarul e în parametri, o plăcere să asculți rock'n'rock-ul din 60-70 sau altceva clasic..

AJUNGE!

Link spre comentariu

:bravo

Ma cam roade pizma cand vad pe unii ca au timp si de jucariile astea ....

Aia cu vazelina care nu se duce nici daca dai cu jetu e cam "reclama sufletul comertului", lasa ca te lamuresti tu

Apropo de numere si fixare pe bara, n-am apucat sa postez pe la mine, poze si de altele, dar pe scurt e cam asa: am fixat suportul de numar cu 4 magneti (2x40mm, si 2x40mm) de ferita, era linkul pe la mine pe topic.

Am umblat pe asfalt de atunci, drumuri pietruite... numarul e acolo, nu s-a miscat nici un micron (cred) ... aseara m-o mancat intr-un orificiu sa iau numarul sa-l bag inauntru in masina.

Ei bine, s-a rupt suportul de plastic, magnetii au ramas pe pozitie :ang3 Ideea e ca si eu am fost ambitios si cand am vazut ca nu se desprind magnetii de pe bara am zis ca n-oi fi io mai slab ca niste magneti, si cine o fost destept o cedat primul, adica suportul de plastic. Tragi tu concluziile d'aci...

Eu zic ca la offroad usor, forestiere, asfalt, rezista numarul fara emotii, singura chestie unde o vad cu cantec ar fi la trecerea cu viteza prin balti/ape si la intratul cu botul prin vegetatie deasa/crengi. Dar ideea prinderii cu magneti (cel putin la mine) era sa pot lua numarul jos de pe bara cand ies de pe asfalt ... urmeaza sa pun un alt suport de plastic, dar cu o tabla de aluminiu bagata in interior, ca intaritura, sau sa frezez un suport de numar din aluminiu... cred ca ma impusca baietii de la atelier daca ii pun sa-mi faca un suport de numar din aluminiu :grin:

Spor la bricolat ! :h5

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

:bravo

Ma cam roade pizma cand vad pe unii ca au timp si de jucariile astea ....

Spor la bricolat ! :h5

Singurul aspect care mă deranjează, într-adevăr, este ca timpul fuge ca naiba la vârsta asta și-mi dau seama cât de incapabil sunt să-l manageriez, în așa fel încât să-mi ajungă pentru toate lucrurile pe care vreau să le fac....

Pfiu, chiar îmi făceam probleme că mi-am băgat nasul și ți-am făcut o sugestie nasoală căreia tu, credul :grin:, i-ai dat curs....Deci îi bunicică soluția cu magneții, dacă ai grijă să scoți numărul, cu blândețe Herculesule Adonis ce ești :grin:, când ieși în decor.

Trec la catastiful cu fapte bune de doi lei....

AJUNGE!

Link spre comentariu

Pai bine ma frate cu santu' de TAF ti-ai gasit sa te pui, altfel ce sa zic la mai multe, nu prea am inteles-o p-aia cu Lacul lebedelor, ai fost echipat in strampi albi cumva?

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Dragule, sa o folosești sănătos și sa te bucuri de ea! Sa vii cu ea la mine, sa ne faci cunoștință :x și sa mergem sa ne 'noroim :grin: ! :banana:banana:banana

Editat de CUBIX
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Un mic update: din cauză de troncănit la plecat de pe loc/schimbat viteze/frâne, am diagnosticat și am ajuns la concluzia că bucșele tendoanelor necesită schimbare.

Dacă pe față erau similare cu originalul (poate chiar originalele) pe spate bucșele erau AM, din poliuretan. N-aș băga mâna în foc că astea ar fi ce trebuie, dată fiind starea în care le-am găsit. Schimbul se va face cu OEM.

Am avut o mică neclaritate privind modul de montare a bucșelor dinspre punte, respectiv cum trebuie să se poziționeze fantele dintre inelele interioare ale bucșei, longitudinal sau transversal cu axul tendonului. Am primit consilierea tehnică necesară din partea lui Max (căruia îi mulțumesc din nou) și s-au montat:

- bucșele față cu găurile longitudinal cu axul tendonului

- bucșele spate cu găurile la 450 față de axul longitudinal al tendonului

Adică, ca la carte!

Pentru cei ce nu au cum să verifice/au nevoie să știe și acest lucru.

Poza cu o bucșă spate, înainte de montare, unde se văd găurile/fantele despre care vorbeam.

IMAG0191.thumb.jpg.73153d17ac0583116eab0b38172e18e4.jpg

și după montare, tendon spate:

IMG-20170330-WA0002.thumb.jpg.c5326ab2481ea53487822486676a18f3.jpg

Editat de pmstancu

AJUNGE!

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

N-am mai scris de multă vreme pe topicul ăsta....

Multe nu s-au mai întâmplat, doar ceva drumuri pe ici, pe colo. În schimb, mă laud cu două dintre cele mai bune cheltuieli făcute de mine anul ăsta, pentru Toyota:

1. Farurile cu led (cu DRL):

LED1.thumb.jpeg.c9ba4325da43eacea2193d914ee6cbbe.jpegLED.thumb.jpeg.828d5337307f8a1f82eeb5a187cef588.jpeg

2. Radio-ul cu Android:

IMG_20180218_153745.thumb.jpg.051402708a78c8ae0a9853e6cf63776d.jpgIMG_20180218_154400.thumb.jpg.e4c43c8a2793c48da00ceaa5270992f2.jpgIMG_20180218_191845.thumb.jpg.a5d7bb9721d48c19867fd339f35261ba.jpg

Mi-am scărpinat mult scăfârlia pentru a găsi o soluție de instalare a unei tablete în bord dar gadget-ul ăsta e fix ce trebuie să fie: radio, media player, hands free, cameră marșarier, cameră bord, wifi (cu dongle sau prin hotspot de pe telefon) + alte intrări și ieșiri diferite (audio/video/semnal).

Aspectul haios este că, dacă stau bine să mă gândesc, fără a cuantifica și munca depusă, contravaloarea farurilor și a radioului reprezintă undeva pe la aproximativ 10% din valoarea de achiziție a mașini.....:grin:

AJUNGE!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare