bogdanhh Postat Septembrie 25, 2016 Partajează Postat Septembrie 25, 2016 Salut! Dupa cum stiti, dintr-o discutie precedenta, sunt si eu fericitul posesor al unui Discovery 2 din 2003. Masina e destul de OK, a fost cumparata din Romania si a fost reparata doar la diferite reprezentante (Bavaria, Anglo Cars s.a.m.d. - am tot istoricul + facturile aferente). Cand am luat-o, avea plafonul varza, asa ca m-am hotatat s-o refac. Am folosit vopsea u-pol neagra pentru toata masina (un fel de vopsea heavy duty care se zgarie foarte greu). Desi nu era neaparata nevoie, am hotarat s-o si antifonez (cu gravitex - tot de la u-pol). Am folosit si 2 litri de ceara in portiere, conform recomandarii tinichigiului, pentru a preveni orice eveniment nedorit. Cam asa arata acum exteriorul - din pacate pozele sunt facute noaptea :( si intre timp i-am montat si snorkelul safari. Bara fata era praf si n-am mai montat-o )daca stiti pe cineva care confectioneaza bare, sunt dechis la orice sfat). Am schimbat si toate elementele de piele de la schimbatoare - am luat de pe eBay din piele pe la 20 de euro cu transport cu tot - dpdv calitate, sunt foarte ok. Dpdv tehnic, masina va primi: - kit suspensie terrafirma (stiu, multa lume e contra, dar promit sa va tin la curent cu felul in care se comporta); - upgrade cruci cardanice cu unele NGK heavy duty + rulmentul aferent; - cabluri de frana; - lista e lunga :) Spor in toate, Bogdan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 25, 2016 Partajează Postat Septembrie 25, 2016 (editat) Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) S-o stapaneti sanatos, ceea ce ma intriga e ca oare la ce iti trebuie snorkel in afara ca "da bine" ca ala e un accesoriu de off road pentru cazuri de wading nu a fost conceput pentru utilizare si in viteze mai mari si daca vrei sa mergi cu ea tare pe autostrada o sa trebuiasca sa-i intorci admisia catre spate care iar nu e iodeal si atunci nu mai e asa de "trendy" iar daca intr-a devar vrei sa faci pe submarinul o sa ia nevoie sa reloci ECU-ul in cabina care e lucru scump si alte pregatiri minutioase... eu am facut masuratori cu testerul live pe inputurile debitmetrului cu snorkel pe masina unui prieten si cu admisia catre fata de la 85km/h in sus incepe s-o ia razna ceea ce s-a repercutat in EGT pana in 800 grade pe drum drept... cei care cred ca e bine si asa nu cred ca au facut masuratori elaborate dar sa nu se mire daca trebuie schimbat debitmetrul des sau daca nu au sonda EGT ar trebui sa inceapa sa-si faca griji de acum. ce-s alea "cabluri de frana"? in rest bafta Editat Septembrie 25, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Septembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) S-o stapaneti sanatos, ceea ce ma intriga e ca oare la ce iti trebuie snorkel in afara ca "da bine" ca ala e un accesoriu de off road pentru cazuri de wading nu a fost conceput pentru utilizare si in viteze mai mari si daca vrei sa mergi cu ea tare pe autostrada o sa trebuiasca sa-i intorci admisia catre spate care iar nu e iodeal si atunci nu mai e asa de "trendy" iar daca intr-a devar vrei sa faci pe submarinul o sa ia nevoie sa reloci ECU-ul in cabina care e lucru scump si alte pregatiri minutioase... eu am facut masuratori cu testerul live pe inputurile debitmetrului cu snorkel pe masina unui prieten si cu admisia catre fata de la 85km/h in sus incepe s-o ia razna ceea ce s-a repercutat in EGT pana in 800 grade pe drum drept... cei care cred ca e bine si asa nu cred ca au facut masuratori elaborate dar sa nu se mire daca trebuie schimbat debitmetrul des sau daca nu au sonda EGT ar trebui sa inceapa sa-si faca griji de acum. ce-s alea "cabluri de frana"? in rest bafta Salut! Graba - furtunele de frana am vrut sa scriu. Dpdv Snorkel, sunt ferm convins ca ai dreptate. Vom vedea pe parcurs cum se comporta masina. Ideea e ca vreau anul viitor sa plec in Muntenegru intr-un tur si nu prea am de unde sa stiu ce o sa ma astepte pe parcurs :-). Apropo - ce anvelope imi sugerezi? Eu ma gandeam sa iau 265 / 75 / 16 - General Grabber. Multumesc si astept sfatul tau, Bogdan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 26, 2016 Partajează Postat Septembrie 26, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Despre marca nu discut e la alegere, despre dimensiunea aia care e cu 9% mai mare ca standardul(255/65/16) pe langa ca o sa-ti bulesti transmisia si directia vei omora si motorul, niste info aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?89571-Proiect-Discovery-2-(inca-unul)&p=1021889&viewfull=1#post1021889 pe langa asta afecteaza negativ si sistemul ABS si poti deveni un pericol pt tine si altii pe autostrazi si drumuri publice daca devin alunecoase, daca intelegi bine engleza am explicat si treaba asta aici https://www.landyzone.co.uk/land-rover/255-65-or-255-70-pros-and-cons.292220/#post-3620824, daca ma asculti pe mine nu depasesti +5% sub nici o forma fara tuning aferent dar nici cu ala, eu din nevoie am pus roti cu 3,4% mai mari(255/70/16, ca umblu prin noroaie adanci mai nou) si consumul a crescut de la 9.5-10 la 12l/100km iar EGT cu vreo 100-150 de grade pe langa asta mi se incalzeste consola si schimbatorul de viteze, iar temperatura pe racire care inainte rar trecea de 100 cand aveam barca dupa mine acum ajunge usor la 110 fara remorca ceea ce pe gume std nu se intampla si doar asta s-a schimbat...iar eu am tuning de putere serios pe masina poate unii importatori sau de la dezmembrari te vor sfatui altfel :grin:, treaba ta iar cei care spun ca e OK sper sa aiba sonda EGT de temperatura racire si tester cu care verifica live ce se intampla nu sa spuna ca e bine ca nu s-a intamplat nimic rau... se va intampla la un moment dat. daca vrei monster truck fa-l da nu te plimba cu viteze de peste 80 la ora cu el sau trebuia sa iei V8 nu Td5 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Septembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Salut Sierraferry! Multumesc pentru feedback! Nu vreau monster truck - nu asta e ideea. Vreau o masina cu gust, destul de simpla, cu care sa pot merge peste tot :-). Apropo, ce parere ai de EGR blanking? Multumesc, Bogdan PS: referitor la anvelope, asta e una cu acelasi kit de inaltare pe care l-am luat si eu (terrafirma) si anvelopele mentionate in thread 265/75/16. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 26, 2016 Partajează Postat Septembrie 26, 2016 (editat) Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Insist, daca vrei aspect "macho" fa-i aspect si dupa un timp o sa investesti o gramada in motorizare, transmisie si directie ca sa poti sa te plimbi cu ea sa o vada lumea ce frumoasa e cu roti mari si snorkel, doar ai grija pe drumuri alunecoase ca e pericol... ia intreaba'l pe posesorul bijuteriei din poza ce temperaturi pe evacuare, racire si transmisie are( ca am presimtirea ca habar nu are).... despre EGR blanking numai de bine, cu cat mai repede cu atat mai bine si in acelasi timp curata-i admisia si senzorul MAP ca sa aiba efectul scontat iar modulatorul trebuie deconectat si mufa bine izolata PAREREA MEA e ca D2-ul este de foarte bun gust cu echipare standard, inaltarile si alte chestii pt masini nededicate majoritar off-roadului sunt fitze, eu nu vad nici un bun gust la reducerea sigurantei in trafic a unei masini care e utilizata ca masina de familie Editat Septembrie 26, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Septembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Salut! Sierraferry - multumesc mult de sfaturi! As aprecia insa daca ai reusi sa le impachetezi intr-un mod mai frumos, nu ca o functionara suparata de la ghiseu de pe la ANAF sau alte institutii ale statului. Am remarcat ca aproape pe toate discutiile in care membri isi prezinta masinile tu esti un mini Gica Contra care doreste sa ne arate ca nimic din ce facem noi nu e bine. Mi se pare ca incerci sa ne strici bucuria achizitiei unui Land Rover. Mai bine ne-ai explica cum sa facem sa fie bine cu modificarile pe care intentionam sa le facem. Nu cred ca si-a luat cineva Discovery cu scopul de a face liniute sau de a castiga vreun concurs de viteza. Pentru multi dintre noi, aceasta masina e o a II-a masina - cum e si in cazul meu. Hai sa gandim constructiv, fara sa aratam doar partile negative ale modificarilor pe care incercam sa le facem. Daca va trebui sa adaug un intercooler sau orice altceva pentru imbunatatirea performantei, a sistemului de franare s.a.m.d. - as aprecia sa-mi spui asta. "Bogdan, daca iti pui rotile alea mari, sa te gandesti sa faci upgrade la ABS cu sistemul X, Y, Z - uite link-urile!". Crezi ca poti sa ne ajuti constructiv pe toti membrii acestui forum? Toti suntem aici cu un singur scop - sa putem sa vedem locuri pe care nu le putem vedea cu masinile noastre de strada. Daca citroenul meu putea sa mearga pe coclauri, probabil ca nu mai luam un Discovery. Am testat asta cand am mers la o cetate din Dobrogea - n-a mers pe coclauri, dar a ramas fara bucati din scut. Slava Domnului ca exista casco! :-) Multa sanatate si s-auzim de bine! Poti sa ne arati masina ta si ce ai modificat tu - respectiv ce ai considerat ESENTIAL sa modifici? OK - am inteles ca nu esti de acord cu suspensia, cu snorkel-ul si alte elemente pe care multi dintre noi si le-au montat. Care sunt acele elemente care merita totusi montate pe un Discovery? Daca masina asta ar fi a ta, ce ai modifica prima data? Multumesc din nou! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 26, 2016 Partajează Postat Septembrie 26, 2016 (editat) Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Asta-i firea mea si as aprecia si eu sa nu primesc lectii de comportament... m-ai vazut cumva sarcastic cand cineva a prezentat o problema de functionare sau de sistem si a cerut ajutor? ... daca ai fi avut probleme cu masina si din pacate cred ca o sa ai la cum abordezi investirea in ea te voi ajuta cu placere asa cum am ajutat multa lume dar nu mi se poate cere sa fiu seren si sa incurajez modificari pe care le cred periculoase atat pt siguranta in trafic cat si pt functionalitatea masinii asa ca devin sarcastic in mod deliberat crezand ca poate cititorului ii vine mintea la cap, ai vrea sa ta ajut sa faci ceva ce cred ca nu e bine sa nu mai par de la ANAF? , daca voiai un chip tuning sau imbunatatiri pe functionalitate nu as mai fi fost sarcastic, depre ce tuning e necesar la lifting si roti mari am spus in linkul postat anterior si sustin ca pentru expeditii montane si divertisment fara concurs un D2 standard e perfect cum e doar un blocant central e nevoie si gume da calitate daca nu are... masina mea e cu echiparea vizibila standard cu mici exceptii in schimb am investit peste 5000 lire sterline in aducerea la stare ca noua a motorizarii, transmisiei, directiei si suspensiei punand piese noi OEM sau originale lucru care nu se vede de afara si nici nu ma prea laud cu astea: iti fac o ordine relativa a prioritatilor considerate de mine(si facute ca atare): 1. anulare EGR + intercooler marit alisport + anulare toba intermediara 2. schimbare furtune racire si turbo pe silicon 3. chip tuning stadiu 2 + sonde auxiliare de temperatura racire si EGT 4. turbo blanket, actuator wastegate forge cu cursa lunga + turbina noua(asta zic eu ca a fost moft sa stiu eu ca e noua ca aia veche nu avea nimic) 5, webasto in timp am schimbat cu nou: ma refer la cele care nu sunt considerate consumabile iar cele pe care le-am schimbat puteau fi reparate cu kituri sau luate aftermarket. - planetare, butuci(timken), caseta + pompa servo, cardane, arcuri, amortizoare, suporti motor/cutie reconstruit cutie transfer cu piese de la ashcroft(nu numai master rebuild kitul ci HD cross pin, selector sleeve si input shaft noi + baie marita de ulei) , 5 injectoare noi, chiulasa noua AMC, pompe frana si ambreiaj, ambele tablouri de sigurante + cablaj motor(engine main harness nu ala de injectoare) ....si cate si mai cate de le-am uitat sirul dar toate pentru a aduce FUNCTIONALITATEA masinii cat mai aproape de una noua, nu arata asa bine ca cea din poza dar e in PERFECTA stare de functionare cum ai dori sa reactionez cand am spus clar ce efect negativ au avut niste roti cu doar 3.4% mai mari pe masuratori elaborate si parca am vorbit degeaba imi ceri sa spun ce trebuie facut pentru unele cu 9% mai mari cu care sunt in complet dezacord la o masina cu care chipurile vrei sa mergi pana in Muntenegru, daca ai si ACE ala trebuie recalibrat si ala pentru noua configuratie am vazut prea multi posesori in special pe forumuri englezesti care si-au "tunat" masina pe bani grei sa arate macho si cu snorkel fara sa intentioneze sa faca wading ca se murdareste apoi se zgarceau sa ia rulmenti buni si isi puneau chinezisme ieftine la care era TC-ul si ABS-ul dat peste cap sau luau piese SH pt directie si apoi se plang ca LR nu-s "reliable" sau si altii pe aici primul lucru a fost sa faca tot felul de facelifturi fara macar sa schimbe uleiuri si fitre si apoi au inceput sa injure LR ca face masini de KKT care se strica . Asa ca imi cer scuze pt sarcasm si aroganta dar nu imi voi schimba atitudinea iar daca e bai o sa ajut cum pot... asta e si eu nici nu iau bani si nici nu vand vreo marfa ca altii care te sfatuiesc mai bine si sunt amabili pentru liftinguri si roti mari e mult mai pretabil un D1 .... dar ala nu mai e asa de "frumos" si confortabil...trebuie sa alegi ce vrei nu sa distrugi o masina bine echipata si echilibrata pt a arata mai bine(ceea ce recunosc, arata bine cu modificari de genu') Editat Septembrie 26, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Septembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Salut Sierrafery! Multumesc pentru sfat. Acum inteleg mai bine si mi-e mai usor de digerat feedback-ul pe care mi-l dai si care e, uneori, negativ :). Ti-am trimis un mesaj pe privat in care ti-am cerut numarul de telefon in ideea de a discuta 5 minute sa inteleg putin mai bine ce s-ar putea intampla in cazul in care montez suspensia. Masina a avut bara de fata sparta. N-am gasit o bara de fata originala la un pret decent si m-am hotarat sa montez o bara heavy duty - ceea ce va duce, inevitabil, la cresterea greutatii pe partea din fata a masinii - din acest motiv m-am gandit sa iau alte arcuri si alte amortizoare pe fata. De asemenea, in planul pentru anul viitor, imi doresc sa cumpar un portbagaj si un cort auto. Ce am luat pana acum: - am vazut ca unul dintre defecte e legat de arborele cardanic la Discovery - crucile nu se pot unge, motiv pentru care se degradeaza in timp. Am luat cruci gresabile de la NGK si un rulment nou; - am vazut ca un alt defect e legat de barele de directie (sper sa nu gresesc) - si bare heavy duty pentru masina; - am luat toate garniturile la motor - sunt cam invechite si tot apar pete de ulei peste tot pe motor; - EGR blanking kit; - furtune de silicon (intercooler, lichid de racire, tot); - boltul de la pompa de ulei; - garniturile de la cutia de transfer; - cablu de frana de mana; - saboti de frana; - kit de revizie; - ulei castrol 5w30 pentru motor si am luat mobil 1 pentru grupuri, cutie transfer, cutie; ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Restul trasnailor, le stii: - kit suspensie Terrafirma + amortizor directie, arcuri fata terrafirma, pe spate am luat distantiere pentru pernele de aer; N-am montat inca nimic - piesele ajung saptamana asta. O zi frumoasa, Bogdan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 26, 2016 Partajează Postat Septembrie 26, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Ce am luat pana acum: - am vazut ca unul dintre defecte e legat de arborele cardanic la Discovery - crucile nu se pot unge, motiv pentru care se degradeaza in timp. Am luat cruci gresabile de la NGK si un rulment nou; - am vazut ca un alt defect e legat de barele de directie (sper sa nu gresesc) - si bare heavy duty pentru masina; - am luat toate garniturile la motor - sunt cam invechite si tot apar pete de ulei peste tot pe motor; - EGR blanking kit; - furtune de silicon (intercooler, lichid de racire, tot); - boltul de la pompa de ulei; - garniturile de la cutia de transfer; - cablu de frana de mana; - saboti de frana; - kit de revizie; - ulei castrol 5w30 pentru motor si am luat mobil 1 pentru grupuri, cutie transfer, cutie; ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Restul trasnailor, le stii: - kit suspensie Terrafirma + amortizor directie, arcuri fata terrafirma, pe spate am luat distantiere pentru pernele de aer; N-am montat inca nimic - piesele ajung saptamana asta. O zi frumoasa, Bogdan Asa da, asa imi place cand vad grija si pt lucruri care nu se vad si sunt mult mai importante, la lista aia ar trebui sa adaugi si discuri frana fata si sa vezi daca nu e ulei in mufa rosie a ECU ca sa iei si cablu de injectoare iar daca si asa capacul vine luat jos un mecanic care stie cu ce se mananca un Td5 ia la verificat cursa pistoanelor la injectoare ca de obicei se mai deregleaza.... pt pete de ulei de sub capac e nevoie de 13 x ERR7266 si nu mai trebuie nici silicon ca acolo curge de obicei pentru a fi mai usor fa-ti o semnatura cu tipul de transmisie macar ca altfel e greu de retinut din discutii vechi, nu ai spus ca e automata sau manuala, daca e manuala nu e de jucat cu uleiul de cutie, doar MTF94 sau Ravenol MTF-2 75w80 nimic altceva iar in grupuri si cutie transfer 75w90, nu te lua dupa comercianti ca o musti. la rotile pe care ti le doresti fara tuning de putere o fi puturoasa rau si o sa se incalzeasca si o sa te omoare consumul pana in Muntenegru... mai vorbim, suna-ma cum ti-am spus in PM NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Octombrie 2, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Salut Sierrafery! Ti-am urmat sfatul - am mers pe 255/70/16 (acum pe masina sunt 255/65/16 - citisem eu gresit 265). Dpdv firma, am luat MAXXIS All Seasons BRAVO AT-771 OWL. Dpdv uleiuri, am luat castrol pentru motor si mobil 1 pentru grupuri si cutie, insa voi merge si pe sfatul tau pentru cutie. Pentru anul in curs a ramas doar bara fata (ca merg momentan fara, cea originala era sparta, si n-am mai reusit s-o montez). S-au adunat foarte multe rahatisuri - de la duze stropitor, la duze stropitoare faruri, capacul de la trusa - cel de la motor - multe chestii mici si... cand am tras linie, am depasit cu mult bugetul alocat pe 2016 :). Anul viitor mai vreau sa pun portbagajul pe masina si cortul si ceva upgrade-uri la motor, conform sfaturilor maestrilor de pe forum :). Momentan doar EGR blanking, furtune silicon si daca gasesc un "tevar" bun, scap de catalizator si ce mai e pe acolo. Si poze cu atelajul: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Octombrie 2, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Apropo, poate cineva sa-mi sugereze un traseu usor spre mediu prin Prahova pe unde sa pot iesi cu atelajul cand e gata? Multumesc, Bogdan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 2, 2016 Partajează Postat Octombrie 2, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Asa, da... mobil 1 nu se va pierde ca poti baga in grupuri si cutie de transfer oricand ca astea folosesc acelas ulei(sper ca e 75W90 macar in cutia de transfer)...cutia de viteze e din start diferita dar daca ai luat 75W80 pt ea(ca asta e si MTF94 doar ca are un pachet de aditivi mai potrivit) il poti folosi si la grupuri fara frica NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Octombrie 3, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Update la anvelope - dupa ce mi-am luat teapa de la unii al caror nume n-o sa-l dau ca sa nu fac publicitate. Cooper Discoverer All Seasons AT3 255/70/R16 111 T - merg pe astea. Intre timp astept astazi sa se finalizeze verificarea din bara-n bara - sa vedem ce probleme mai sunt pe langa problemele deja descoperite. Astept cu mare interes o propunere de traseu prin Prahova pe unde sa pot merge singur :-) - nici prea greu, nici prea usor... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 3, 2016 Partajează Postat Octombrie 3, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Eu nu stiu trasee pe acolo dar masina are blocant central sau nu? ...ca nu retin sa fi citit despre asta...in functie de asta poti decide cam pe unde sa te bagi NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Octombrie 3, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Eu nu stiu trasee pe acolo dar masina are blocant central sau nu? ...ca nu retin sa fi citit despre asta...in functie de asta poti decide cam pe unde sa te bagi Din pacate nu, nu are. Ma rog, poate are, dar nu e activabil din maneta. I-am pus pe cei de la service sa-mi dea seria cutiei de transfer - parca dupa ea poti sa stii daca are sau nu. Am vazut ca toata lumea abordeaza Penteleul... Doar ca e in Buzau si pentru mine era mai comod sa merg spre Prahova. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 3, 2016 Partajează Postat Octombrie 3, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Facelifturile daca nu au maneta nu au deloc daca e cutia de transfer originala.... fara CDL doar fereste-te de noroiuri adanci in caz ca nu stii bine cam ce stie masina cu TC, ca ea e "potenta" si asa... vezi "Driving techniques" in Owner's handbook ca e util, multi nu citesc nici macar asta si se aventureaza pe te miri unde apoi vin si hulesc D2-ul ca e varza .. pt ca TC sa functioneze la maxim e foarte important sa tii turatia constanta in jur de 2000 in treapta de viteza potrivita cand intra in functie ca altfel se poate sa si incurce in loc sa ajute NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Octombrie 19, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Salutare! Update cu poze post inaltare suspensie: Intre timp, pe partea motor, aviz amatorilor: - daca curge pe la garnitura de la capacul culbutorilor, uleiul se prelinge cam peste tot si iti da impresia ca sunt pierderi din mai multe zone. Mai multi mecanici au fost indusi in eroare de aceasta scurgere - va trimit si poze. Impresia e ca se scurge de la simeringul de palier, insa acel simering e OK. De asemenea, ce-am mai descoperit: - un surub de la cutia de transfer era slabit, motiv pentru care se prelingea uleiul mai departe pe saboti si pe cablul de la frana de mana. Asta a dus la nevoia de a inlocui cablul de la frana de mana si sabotii - asa ca aveti grija si la acest aspect. Other than that: - acum urmeaza furtunele de inlocuit cu unele de silicon, garnitura capac culbutori, garniturile de la injectoare (daca tot inlocuiesc garnitura de la capacul culbutori); - garnitura de la baia de ulei, boltul / surubul de la pompa de ulei de inlocuit / strans; - schimat ulei motor, filtre la final si GATA. Anul asta o sa mai montez bara de fata - ca fara bara, e cam de rahat - probabil ca voi pune o bara custom made (n-am gasit originala intreaga la un pret decent :( ). Spor in toate, Bogdan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Octombrie 19, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Salutam! Am discutat si cu cineva mai iscusit si e foarte bine de schimbat si cilindrul receptor dupa ce se inlocuieste ambreiajul. Altfel exista riscul e sa aerisesti la ambreiaj pana lesini - fara succes insa. Vine maine si cilindrul... Poc, poc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 19, 2016 Partajează Postat Octombrie 19, 2016 (editat) Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Pt scurgerile de la capac mecanicii nu prea stiu sau nu-i intereseaza dar la D2 nu trebuie folosit silicon doar cate o picatura in partea din spate sa nu se deplaseze garnitura la montaj, problema scurgerilor se rezolva cu inlocuit cele 13 ghidaje de etansare in capac, apoi fara a se folosi silicon nu va mai curge dar daca astea sunt uzate poti sa pui si mama silicoanelor sub garnitura pt ca va curge ulei pe langa ele, nr 3 din schema: http://www.allbrit.de/UNI.cfm?PAGE=816454&SPRACHE=EN ...totodata daca nu se cunoaste vechimea parerea mea e ca piesa 18 din aceasi schema e bine de schimbat, asta ar trebui tratata ca si o consumabila de termen mediu(cam 20-25.000km) Editat Octombrie 19, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Decembrie 16, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Am adaugat cateva poze din prima aventura. Prima poza e de la antenele de radio-comunicatii de pe Rarau - drum cu zapada si cu gheata pe sub zapada, 3 amigos erau in direct... dar pana la urma am urcat. Am facut primele urme pe acel drum :) si a fost foarte, foarte tare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabri3lll Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Despre marca nu discut e la alegere, despre dimensiunea aia care e cu 9% mai mare ca standardul(255/65/16) pe langa ca o sa-ti bulesti transmisia si directia vei omora si motorul, niste info aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?89571-Proiect-Discovery-2-(inca-unul)&p=1021889&viewfull=1#post1021889 pe langa asta afecteaza negativ si sistemul ABS si poti deveni un pericol pt tine si altii pe autostrazi si drumuri publice daca devin alunecoase, daca intelegi bine engleza am explicat si treaba asta aici https://www.landyzone.co.uk/land-rover/255-65-or-255-70-pros-and-cons.292220/#post-3620824, daca ma asculti pe mine nu depasesti +5% sub nici o forma fara tuning aferent dar nici cu ala, eu din nevoie am pus roti cu 3,4% mai mari(255/70/16, ca umblu prin noroaie adanci mai nou) si consumul a crescut de la 9.5-10 la 12l/100km iar EGT cu vreo 100-150 de grade pe langa asta mi se incalzeste consola si schimbatorul de viteze, iar temperatura pe racire care inainte rar trecea de 100 cand aveam barca dupa mine acum ajunge usor la 110 fara remorca ceea ce pe gume std nu se intampla si doar asta s-a schimbat...iar eu am tuning de putere serios pe masina poate unii importatori sau de la dezmembrari te vor sfatui altfel :grin:, treaba ta iar cei care spun ca e OK sper sa aiba sonda EGT de temperatura racire si tester cu care verifica live ce se intampla nu sa spuna ca e bine ca nu s-a intamplat nimic rau... se va intampla la un moment dat. daca vrei monster truck fa-l da nu te plimba cu viteze de peste 80 la ora cu el sau trebuia sa iei V8 nu Td5 Salutare si Crăciun Fericit! Și mie mi se incinge schimbătorul de viteze, cauciucuri sm 255/55/18 uleiuri schimbate, DE CE OARE? MULTUMESC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Salut, Craciun fericit... ce ulei ai folosit la cutie? ... daca e Ravenol MTF-2 75W80 pe care si eu l-am recomandat si pus in cutia mea prima data anul asta o sa trebuiasca sa asteptam pana anul viitor sa se faca mai cald si eu am sa il schimb cu din ala original ca stiu ca inainte cand aveam ulei original MTF94 nu se incalzea dar si aveam roti standard, tu avand roti standard numai uleiul pot sa-l suspectez sau ceva care ingreuneaza rularea...daca o lasi in gol fara frana pe o panta foarte usoara(2-3grade) pleaca singura? ce-i drept cam toate se incalzesc dar nu foarte tare Editat Decembrie 24, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Frumoase masinile astea :) , Bogdan daca mai vrei traseu usurel in Prahova ai ca punct de plecare Campina sau Azuga.Sunt drumuri care ies in DN1A trasee de plimbare cu ceva portiuni interesante in functie de vreme.Ca sa iti faci o idee s-a mers cu Duster inaltat si gume AT.Nu te duce insa singur, iarna se schimba situatia sunt zone unde se face derdelus. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabri3lll Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Re: Discovery 2 - 2003 (Eustache sau Bestia sau Blaze (cel din urma fiind ales de fiica-mea)) Salut, Craciun fericit... ce ulei ai folosit la cutie? ... daca e Ravenol MTF-2 75W80 pe care si eu l-am recomandat si pus in cutia mea prima data anul asta o sa trebuiasca sa asteptam pana anul viitor sa se faca mai cald si eu am sa il schimb cu din ala original ca stiu ca inainte cand aveam ulei original MTF94 nu se incalzea dar si aveam roti standard, tu avand roti standard numai uleiul pot sa-l suspectez sau ceva care ingreuneaza rularea...daca o lasi in gol fara frana pe o panta foarte usoara(2-3grade) pleaca singura? ce-i drept cam toate se incalzesc dar nu foarte tare Ravenol am folosit, da pleca de pe loc dacă e în panta ușoară, nu știu de ce, nu se incinge tot timpul are toane, la un moment dat i-am Dat forja la maxim 160 pe autostrada sa văd dacă crapă N-a crăpat, partea proasta e ca dacă se incinge trebuie schimbat uleiul des și nu e chiar ieftin:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate