Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi achizitie masina pentru drum lung

iona

Postări Recomandate

Re: Sfaturi achizitie masina pentru drum lung

Doctorii in offroad si bagatorii de seama de aici ar vrea sa stie ceva mai mult decat ca ai luat masina.... :old

In alta ordine de idei, pana acum este bine ca nu ai renuntat defivitiv la ideea cu Panamerica.Felicitari pentru asta.Eu am crezut de anul trecut ca s-a pierdut pe undeva pe la cumparaturi ideea ,sincer.:grin:

Acum, ca sa ai un suport moral si ceva ajutor minuscul, fii draguta si spunele si neavenitilor cititori ce ai luat-pt micul ajutor- si ce urmeaza in planul cincinal....

Poate Gusterul ,un personaj super de treaba ,da o bere pana la urma prin America de Sud....

Editat de RZV

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Masina am tot cautat o bucata de vreme, dar din pacate din cauza unor probleme de sanatate la un moment dat am suspendat cautarile si plecarea. Din fericire au fost doar alarme false, lectii, dar si foarte mult timp irosit.

Masina e un Land Cruiser 100, din 2000, utilitara. Acum este la mecanic pentru verificari... vom vedea ce iese :).

Pentru shipping am ceva oferte inclusiv de shared container. Incerc sa adun cat mai multe oferte si sa elimin cat mai mult din suprizele de costuri.

Planul ramane in picioare. Incerc sa repotrivesc cat mai multe ...pregatire masina, anotimpuri, drumuri, locuri.

Voi reveni cu detalii cand se mai aseaza lucrurile si sper foarte curand :).

Link spre comentariu

.. shared container....

Teoretic, această condiție de transport nu există în domeniu. Practic, se folosesc formule asemănătoare, însă există ceva complicații, mai ales dpdv documentar, cu consecințele de rigoare (în cel mai bun caz, doar costuri suplimentare).

Dacă, în schimb, ai luat la cunoștință de termenul ”LCL” sau ”consolidare”, atunci treaba e pe acolo. În schimb, îți sugerez să-ți faci calcule de costuri, în diferite scenarii (inclusiv, dar nu reducându-se la un regim FCL/FCL, alt port de încărcare, etc, etc) v-a-v de varianta LCL. În mod uzual, transporturile în regim de consolă sunt mai scumpe, mai ales în cazul unor mărfuri ca cele în discuție.

Succes!

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Masina a plecat pe vas. Va ajunge in Montevideo pe 6 octombrie. Dureaza 2 zile sa o elibereze din port.

Voi face un topic dedicat pentru drum, in care voi scrie si ce am facut la masina si cum a fost cu shipping-ul.

DSCN2506.jpg.9037f29500701101fca00c5bfd7def7f.jpg

Link spre comentariu

Visul tau incepe sa prinda contur, ca si in postul 3 iti urez in continuare bafta, ma bucur ca ti-ai continuat planul in ciuda unor pareri ale ''expertilor''

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare