Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Bucse din cauciuc pentru Jimny

stanley

Postări Recomandate

Am cam exagerat cu mersul cu Jimny peste pietre la munte in vara asta si dupa iesirea de ieri, la trecerea peste denivelari se aude zgomot clar de metal pe metal si in spate si in fata.

De unde se pot procura bucse de cauciuc pentru Jimny in Romania, stie cineva?

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Bucse din cauciuc pentru Jimny

la trecerea peste denivelari se aude zgomot clar de metal pe metal si in spate si in fata.

De unde se pot procura bucse de cauciuc pentru Jimny in Romania, stie cineva?

Si nu ai verificat ca intr-adevar ai bucsile lipsa? S-ar putea sa fie (si) altceva pentru ca la cit de mari sint bucsile la Jimny ar trebui sa auzi zgomote tot timpul, inclusiv la plecarea de pe loc.

Piesele se pot procura pe comanda de la orice magazin auto, daca le dai codurile de piesa. Exista si variante after-market de poliuretan (pe Jimnybits, spre exemplu).

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Si nu ai verificat ca intr-adevar ai bucsile lipsa? S-ar putea sa fie (si) altceva pentru ca la cit de mari sint bucsile la Jimny ar trebui sa auzi zgomote tot timpul, inclusiv la plecarea de pe loc.

Piesele se pot procura pe comanda de la orice magazin auto, daca le dai codurile de piesa. Exista si variante after-market de poliuretan (pe Jimnybits, spre exemplu).

Masina fiind plina de noroi pe dedesupt, ieri m-am dus la un PETROM unde am luat fise si am spalat-o singur cu furtunul cu presiune(la spalatorii nu poti conta ca o curata bine pe dedesupt). Se pare ca sunt duse bucsile de la tendoane.

Ai dreptate, se aude la plecarea de pe loc, dar dupa plecare, pe asfalt, nu se mai aude nimic, doar la denivelari.

Am vorbit acuma cu cineva la telefon, maine merg sa urce masina pe elevator sa-mi faca "inventarul", zice ca e cineva in Timisoara care face la comanda bucse din cauciuc daca ii duci modelul

La jimnybits setul complet din poly mov (pt. bare panhard + tendoane) costa enorm

Zona in care am fost de 4 ori in vara asta, ultima data sambata, (Cuntu-Tarcu-Valea Oltenei) este minunata - cei care au fost stiu-, dar urcarea in panta pe traseele inguste cu pietre -chiar mari - unde ai pe lateral taluzuri care te obliga sa urmezi traseul, hotarat cu tr. 1 pe 4WL turat pentru a evita oprirea, se pare ca este "criminala" pentru bucsele de la Jimny ! La coborare pe pietre, cand o tii tot cu tr.1 pe scurt ca sa ai frana de motor, mai ajuti putin si din frana si poti menaja masina, dar la urcare n-ai ce face, trebuie mers tare

Editat de stanley
Link spre comentariu

Se pare ca sunt duse bucsile de la tendoane.

Ai dreptate, se aude la plecarea de pe loc, dar dupa plecare, pe asfalt, nu se mai aude nimic, doar la denivelari.

Am vorbit acuma cu cineva la telefon, maine merg sa urce masina pe elevator sa-mi faca "inventarul", zice ca e cineva in Timisoara care face la comanda bucse din cauciuc daca ii duci modelul

La jimnybits setul complet din poly mov (pt. bare panhard + tendoane) costa enorm

Sint duse toate bucsile, adica si capatul dinspre sasiu si cel dinspre punte (unde ai doua bucsi)?

Bucsile de la barile Panhard nu au treaba cu alea de la tendoane si oricum din cite stiu eu Suzuki furnizeaza doar barile cu totul. Exista insa variante after-market.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Eu nu pot sa cred ca ai rupt bucsele tendoanelor in 15000km.

Jimny-ul nevestimii este fabricat in 2000, are 200000km si pe spate are bucsele originale.

Si pana sa devina printesa de mall, a vazut offroad de i-au sarit pistoanele.

Bucsele spate la prinderea pe punte nu sunt pline, sunt perforate pentru un flex mai mare.

Bucsele originale costa in jur de 120-130 lei bucata, cele aftermarket costa 50lei bucata.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Eu nu pot sa cred ca ai rupt bucsele tendoanelor in 15000km.

Jimny-ul nevestimii este fabricat in 2000, are 200000km si pe spate are bucsele originale.

Si pana sa devina printesa de mall, a vazut offroad de i-au sarit pistoanele.

Bucsele spate la prinderea pe punte nu sunt pline, sunt perforate pentru un flex mai mare.

Bucsele originale costa in jur de 120-130 lei bucata, cele aftermarket costa 50lei bucata.

Ce am putut verifica cand am dat cu furtunul pe dedesupt a fost ca bucsele de la telescoape sunt ok. Cele de la tendoane la prinderea pe sasiu nu erau vizibile datorita protectiilor iar la prinderea de punti nu m-am uitat

Maine dimineata, dupa ce se va ridica masina pe elevator se va lamuri situatia.

Link spre comentariu

Masina a fost ridicata pe elevator si concluzia este: bucsele de la tendoane si barele Panhard sunt toate OK, in schimb sunt dusi toti cei 4 rulmenti mici conici de la pivotii articulatiei homocinetice pe fata. De acolo venea tot zgomotul de "metal pe metal". I-am cumparat de la firma ROLING, costa 34 lei/buc (productie Franta), joi se va face lucrarea

A mai avut nevoie cineva sa schimbe la Jimny rulmentii conici de la pivoti...?

Editat de stanley
Link spre comentariu

Masina a fost ridicata pe elevator si concluzia este: bucsele de la tendoane si barele Panhard sunt toate OK, in schimb sunt dusi toti cei 4 rulmenti mici conici de la pivotii articulatiei homocinetice pe fata. De acolo venea tot zgomotul de "metal pe metal". I-am cumparat de la firma ROLING, costa 34 lei/buc (productie Franta), joi se va face lucrarea

A mai avut nevoie cineva sa schimbe la Jimny rulmentii conici de la pivoti...?

Eu i-am schimbat pe vremea cand aveam Jimny, dar sa stii ca rulmentii aia conici aveau o mica marja de reglaj din suruburi. In fine, eu am avut aceleasi simptome de zgomot metalic la denivelari, linii de tramvai, gropi, etc si am avut rulmentul mare de pe fuzeta nu rulmentii king-pin. E bine sa verifici si acei rulmenti.

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare