MihaiK Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 Salutare. Pun si eu o intrebare care poate pentru unii are raspunsul evident. Ei bine eu nu stiu exact cum se procedeaza asa ca intreb aici. Am vazut ca pt unele masini exista kit-uri de distributie constituite numai din role si curea. Fara pompa de apa. Asa ca de aici vine intrebarea mea: Cand schimbam distributia este recomandat sa schimbam si pompa de apa? Sau pompa sa schimba o data la 2 schimburi ale curelei(de exemplu)? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi_1 Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 Re: Intrebare despre schimbul curelei de distributie In cartea de service al masinii ar trebui sa ai o sectiune cu intervale de service, unde sa scrie ce si cum schimbi la cati km/ani. Acolo gasesti cel mai sigur raspuns. Eu unul nu am auzit sa se schimbe pompa de apa cand se schimba distributia. O fi asa la unele masini, dar cel mai sigur verifici in manual. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 Re: Intrebare despre schimbul curelei de distributie Ar fi de preferat sa schimbi pompa de apa deodata cu distributia...Murphy nu doarme si daca la cateva sute de km dupa ce ai desfacut jumate masina sa schimbi distributia incepe sa iti curga pompa de apa o sa iti smulgi parul din cap. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 (editat) Re: Intrebare despre schimbul curelei de distributie Practic la momentul schimbarii curelelor se verifica si starea axului pompei de apa (scurgeri, jocuri, alunecare). Daca are probleme se inlocuieste si pompa de apa, dca nu ramane .:wink: Teoretic la al doilea schimb . Editat Octombrie 12, 2016 de proof SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 Re: Intrebare despre schimbul curelei de distributie Da... când am schimbat distribuția la Sam, nu am schimbat si pompa. Ghici ce, după fix o saptamana a început sa curgă pompa de apa... De atunci, nu am mai făcut distribuții fără schimbul pompei. E prea mica valoarea pompei versus munca sau manopera necesară pentru a desface iar tot. Totuși pompa lucrează in condiții destul de grele, ungere da si nu...etc. E chestiune de timp sa cedeze. Deci votul merge pentru schimbarea pompei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 Re: Intrebare despre schimbul curelei de distributie Acuma ma bag si eu.....de ce il sfatuiti sa schimbe pompa cand nu stiti despre ce masina e vorba,...Nu la toate masiniile cand se schimba distributia e necesar schimbarea pompei de apa.Nefiind in lantul cinematic al curelei nu afecteaza cu nimic neschimbarea pompei de apa. A inteleg atunci cand este antrenata de aceasi curea sau se da foarte greu pompa de apa jos...si etc.etc. Dar asa? pe nevazuate il fortezis a schimab pompa.La discovery de exemplu, pompa e separata atunci cand ii vine randul si a afacut k o schimbi dar nue obligatoriu cu distributia in acelasi timp.se schimba facil si nu afecteaza nici macar capacul de la distributie. Si mai sunt destule masini la care popa nu are treaba cu distributia. atunci cand vezi sub axul pompei picaturi de apa e semnul ca e musai shcimbata...se mananca presatupa de la x si numai etanseaza bine.MAi dureaza destul pana sa afecteze mersul masini .Daca are deja joc in ax pompa sau face zgomot .e e clar e ''rau de tot'' numai tien nici 20 de km. Eu zic mai intai sa ne zici ce maisina si sa isi dea lumea in functie de marca masini. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Octombrie 13, 2016 Partajează Postat Octombrie 13, 2016 Re: Intrebare despre schimbul curelei de distributie RTFUI :ha: Masina Jeep Wrangler TJ 2.4. Timing Belt Installation 1. Set the crankshaft sprocket to TDC by aligning the sprocket with the arrow on the oil pump housing. 2. Set the crankshaft timing marks so that the exhaust camshaft sprocket is half of a notch below the intake camshaft sprocket. 3. Install the timing belt. Starting at the crankshaft, go around the water pump sprocket, idler pulley and camshaft sprockets and then around the tensioner. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate