Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

SuperKarpata Trophy isi bate doc de Ariile protejate din Romania !!!

worldscape

Postări Recomandate

SuperKarpata Trophy isi bate doc de Ariile protejate din Romania !!!

Austrieci amendaţi de comisarii de mediu, pentru un concurs off-road ilegal în ariile protejate din Bihor

lua-ti si cititi aici !!!

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/austrieci-amendati-de-comisarii-de-mediu-pentru-un-concurs-off-road-ilegal-in-ariile-protejate-din-bihor-129922.html

... cica i-au costa 412 euro / masina / amenda ... ii doare pe ei in 14 de asa o amenda ... daca era de 10.000 euro / masina...era mai OK.... interesant va fi daca organizatorul care e "cica" firma austriaca va plati vreun sfant din amenda de 50.000 lei din process verbal.... si nu o sa invoque cacaturi avocates !

cu toate astea la ei pe site scrie ca s-a dat deja startul la etapa 2: http://www.superkarpata.com/de/blog/2016/start-in-den-korridor-2

Editat de Astral

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: SuperKarpata Trophy isi bate doc de Ariile protejate din Romania !!!

Cu trofeul vietii au mai fost probleme si in trecut, daca-mi aduc bine aminte. Chiar un coleg de forum din Agnita (sper sa nu incurc borcanele) se plangea ca i-au "arat" o pasune. Si omul nu ar fi avut o problema daca treceau toti pe aceleasi urme, dar dorul de drift i-a apucat spontan si si-au batut joc de proprietatea sa. Tot daca-mi aduc bine aminte, mai exista o discutie vis-a-vis de cat de civilizati sunt nemtii, austriecii & shit fata de romani. La ei in tara nu ar fi rupt un fir de iarba, dar aici isi permit - no man's land. Cam atat si cu mitul "civilizatiei" din vest.....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Cu trofeul vietii au mai fost probleme si in trecut, daca-mi aduc bine aminte. Chiar un coleg de forum din Agnita (sper sa nu incurc borcanele) se plangea ca i-au "arat" o pasune. Si omul nu ar fi avut o problema daca treceau toti pe aceleasi urme, dar dorul de drift i-a apucat spontan si si-au batut joc de proprietatea sa. Tot daca-mi aduc bine aminte, mai exista o discutie vis-a-vis de cat de civilizati sunt nemtii, austriecii & shit fata de romani. La ei in tara nu ar fi rupt un fir de iarba, dar aici isi permit - no man's land. Cam atat si cu mitul "civilizatiei" din vest.....

nemtii , austriecii, belgienii si elvetienii sunt f civilizati la ei acasa .... noi pentru ei suntem o tara de sclavi si de tigani, asa ca isi permit sa se pisa pe noi si pe autoritatile romane care sunt prea moi.

si in cazul de fata cel putin 3 organisme puteau sa le retina actele si placutele de inmatriculare ale masinilir si sa le f*** concediul ... pe ei nu ii intereseaza de amenda ca oricum e mica sau o sa se eschiveze sa o plateasca ... ii dore doar daca li se strica "vacanta" ... si asta nu inseamna decat sa le fie blocage masinile in romania si sa si le ia inapoi acasa pe platforme... iar actele / nr. de inmtrieculare sa le fie trimis la politia din tara lor erin posta romana :D ... asta pe langa amenzi individuale.

Editat de Astral

Link spre comentariu

Cam atat si cu mitul "civilizatiei" din vest.....

Myep, urcam pe telescaun in Austria, in capatul celalalt erau 2 fufe din Olanda care fumau si au aruncat tigarile pe jos inainte sa ajunga in capatul telescaunului. Mi-a urcat tensiunea cand am vazut asa nesimtire...

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Salutare

Nu ma luati la bataie dar din ce inteleg trupa a intrat in aria protejata fara autorizatia custozilor (aveau doar de la Romsilva) - banuiesc pe ceva forestiere. Nu scrie nimic ca ar fi dat foc, rupt copaci, sau ceva activitati de distrugere.

De curiozitate ma uitam acum ca zona Tarcu este arie protejata ( http://www.tarcu.ro/natura-2000/rosci126-muntii-tarcu ) deci am calcat legea cand am mers pe forestierul de la Saua Jigoriei la Poiana Marului. Nu mai zic de colegii care au urcat la Cuntu - Tarcu la o tura de o zi. Ca atare nu ma simt avizat sa dau cu pietre in ei. Nu au facut bine ce au facut dar daca vina lor e doar ca au trecut pe un drum forestier din zona fara hartia aferenta atunci nu cred ca trebuie chiar impuscati

Pana la urma legal nu avem voie sa merem cu masinile

- in padure (Legea 51 din 14.09.2016 ),

- in fondurile cinegetice (legea 149/2015 ) care daca inteleg bine reprezinta 92% din spatiul funciar http://www.insse.ro/cms/files/statistici/comunicate/com_anuale/fond%20cinegetic/Fondcinegetic_2008.pdf

- si bineinteles in arii protejate si parcuri nationale

Concluzia e ca trebuie sa ne limitam si noi si vizitatorii la drumurile publice. Slava domnului ca inca sunt destul drumuri comunale si judetene pretabile la off road.

no amu nu ma injurati tare

Robert

Editat de Astral
  • Like 1
Link spre comentariu

Myep, urcam pe telescaun in Austria, in capatul celalalt erau 2 fufe din Olanda care fumau si au aruncat tigarile pe jos inainte sa ajunga in capatul telescaunului. Mi-a urcat tensiunea cand am vazut asa nesimtire...

Si de ce nu le-ai zis nimic....? Macar de mama...

Link spre comentariu

Si anul asta o sa fie in judetul Bihor si deja au solicitat aviz...momentan se analizeaza ce si cum si probabil ca nu vor primi. Daca se vor incapatana si vor veni, cu siguranta vor da nas in nas cu rangerii, Garda de Mediu etc. Autoritatile sunt cu ochii pe ei si deja exista un precedent cu amenzi date pt desfasurare fara avizul custozilor. Oricum vor sa treaca si peste proprietati private si sunt sanse sa aiba surprize cu localnicii care in zona respectiva sunt mai dintr-o bucata! :wink:

Editat de Astral
Link spre comentariu

Nu cred ca e de pe aici...de 8 ani de cand fac off-road pe aici nu s-a intamplat asa ceva si nici de Superkarpata n-am auzit sa treaca pe aici... Cred ca suntem vreo 10 useri din Agnita si stiam daca se intampla ceva...

In ianuarie anul acesta, a fost o trupa de francezi pe judeteanul DJ143 (forestier dezafectat) dar nu au creat probleme...

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Eu as expune problema putin altfel ...In conditiile in care nu ai ce sa cauti cu masina in padure conform legilor tampite in vigoare, care concurs/plimbare/incursiune offroad CU MIJLOACE MOTORIZATE e pana la urma legal(a) si in baza a ce? Au voie doar aia care taie copaci in nestire si care se plimba nestingheriti prin padure cu utilaje care polueaza infinit mai mult decat 4x4?

Cu propietatile private altfel sta treaba, te-am prins ...lasi masina si hainele aici, iti pui pasaportul pe frunte si ...carel potecuta la mata mare in tara ...ai ceva de comentat, pashol la turbinca aka portbagaj si hai la militie! :ang3

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu cred ca e de pe aici...de 8 ani de cand fac off-road pe aici nu s-a intamplat asa ceva si nici de Superkarpata n-am auzit sa treaca pe aici... Cred ca suntem vreo 10 useri din Agnita si stiam daca se intampla ceva...

In ianuarie anul acesta, a fost o trupa de francezi pe judeteanul DJ143 (forestier dezafectat) dar nu au creat probleme...

am pus rezerva cu borcanu :). Acum userul avea trecut la locatie Agnita, dar nu mai retin precis totul. Oricum, supararea omului a fost subiect de discutie pe aici pe cateva pagini .... in fine...nu mai are importanta.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Link spre comentariu

Welcome to Romania Super Karpata Trophy!!! :uameni

Dupa o mobilizare exemplara a Garzii de Mediu,Politie, Custozii Ariilor Protejate si Gestionarii fondurilor de vanatoare, se pare ca baietii isteti de la Super Karpata Trophy au inteles ca si in Romania trebuie respectate legile...o prima amenda au primit deja si as fi curios daca incearca sa ma continue concursul pe undeva...oricum ieri erau cam surprinsi de mobilizarea autoritatilor si au trimis o ”iscoada” = un Amarok modificat (cu motivul ca trebuie sa schimbe ceva roti) pt a verifica cine si unde ii asteapta. Sunt multi ochi care va privesc dragi organizatori ai Super Karpata Trophy!!! :ang3 Si apropo, daca tot a incasat firma austriaca 3000 euro / masina + 900 euro pasagerul suplimentar, de ce nu s-a incercat sa se respecte cele cateva legi care sunt in vigoare in Romania, de ce nu s-a discutat cu toate partile implicate? De ce nu s-au cerut avizele necesare din timp? Ah, s-a crezut ca merge si doar cu un mic acord cu Romsilva sau cateva intelegeri verbale? Ei bine, uite ca nu merge,daca vreti sa intrati si sa organizati concursuri de off road in Romania (inclusiv cu masini 6x6) mai ales cand acest concurs implica traversarea mai multor arii protejate, atunci trebuie sa va supuneti legilor din Romania asa cum ati face-o si in Austria! Ahh, sau mai bine spus acolo nici nu indrazniti sa va ganditi la un astfel de concurs cu ”Korridoare” de trecere prin arii protejate? Raspunsul il stim cu totii si se vede de ani buni...nici macar un concurs de offroad nu a trecut prin ariile protejate din tara voastra (Austria) sau o alta tara membra UE, sau prin mai multe arii protejate si sunt ferm convins ca niciodata nu se va primi o astfel de aprobare!!! :fr2

http://www.superkarpata.com/de/blog/2016/start-in-den-korridor-2

Editat de mexx20_ro
Link spre comentariu

Li se falfaie la aia de legi ...isi pune fiecare cate o suta de euroi lipita pe frunte si trece, mai ales prin satele unde militia, pandarii de la mediu si alte autoritati au gauri mari in stomac de la atata troscot... Lege e lege ptr toti, asta e clar ...dar depinde... :wink:

Noi, fal-fal acilisea, ne juram reciproc razbunare cu stropi de sange pe tavan, presa urla dupa o mica gargara cu ceai de musetel...si aia e... cainii latra, ursul merge...mai departe! O sa se faca si la anul, acelasi stiri, indignare, stropi de sange pe acelasi tavan, acelasi deznodamant, oameni raman cu pasunile f****e... :uameni

Link spre comentariu

Li se falfaie la aia de legi ...isi pune fiecare cate o suta de euroi lipita pe frunte si trece, mai ales prin satele unde militia, pandarii de la mediu si alte autoritati au gauri mari in stomac de la atata troscot... Lege e lege ptr toti, asta e clar ...dar depinde... :wink:

Noi, fal-fal acilisea, ne juram reciproc razbunare cu stropi de sange pe tavan, presa urla dupa o mica gargara cu ceai de musetel...si aia e... cainii latra, ursul merge...mai departe! O sa se faca si la anul, acelasi stiri, indignare, stropi de sange pe acelasi tavan, acelasi deznodamant, oameni raman cu pasunile f****e... :uameni

Este strict parerea ta Yonutz....in teren lucrurile stau altfel si probabil o sa te convingi singur in zilele urmatoare! :wink:

Link spre comentariu

va mai aduceti amiste de povestea aia cu Vestul Salbatic .... au facut ceva intelegere cu indienii ca stau si ei putin pe acolo, dupa care au dat iama in ei ..... cam asa si cu astia !

cand au venit oamenii sa stea de vb cu ei au dat-o pe spaga sa aplaneze lucrurile, iar cand a sosit masina de politie si cei de la mediu ... au lasat-o moale sa nu ii deranjeze prea tare pe straini .... iar aia o dadeau cu cabinet de avocatura in bucuresti.

- unii nu stiu legea, iar daca o stiu nu stiu sa o aplice, daca era o trupa de romanasi prin padurile din Austria, nici macar nu apucau sa se mai intoarca acasa: masini confiscate, ramase fara numere si acte, amenzi imense si cu putin ghinion toata lumea condamnata la "hotel" ... si asta pe loc in max 1 ora.

.... ce vb aici ?

cei de la SuperKarpata au fost contactati in nenumerate randuri de Cluburile romanesti de 4x4, de cei de la FRAS si CNOR , li s-a explicit ca trebuie sa o faca in legalitate si li s-a oferit sprijinul, si de fiecare data au fost foarte agresivi si i-au cam "futut in gura" pe cei care i-au contactat.... @MAX este chiar unul dintre cei care a incercat in repetate randuri sa discute cu ei....

Nu stiu cine este capul firmei organizatoare, dar am senzatia ca e de obarsie tot de pe la noi.... mai ales ca stie f bine mersul cu spaga, are ceva relato la autoritatile locale din cateva zone ( arad in special ) si cu amenintarile cu avocati.... la care se mai adauga un MEGA TUPEU cat incape.

varianta sa fie potoliti e una cat se porte de simpla ... ii lasi in chiloti si ii trimiti asa inapt peste granita .... dupa care sa vina sa demonstreze ca au platit effective amenzile din anti trecuti si tot la zi .... si om mai vedea dupa ... ca le faci un PV de amenda pe care o sa se porta exchiva si sa nu il plateasca niciodata, asta stiu si ei f bine.

Editat de Astral

Link spre comentariu

Eu cred că nu evenimentul în sine își bate joc de ariile protejate din România ci organizatorii acestuia. Care organizatori, în bună parte, sunt concetățeni de-ai noștri. Pentru mai mult sau mai puțin de 30 de arginți (impozitabili sau nu) au mers pe varianta la ”f.tu-i mă-sa”, miserupism, ”după mine potopul” și ”ce-i în mână, nu-i minciună! Dar acum și cât mai mult!”. Pentru că, cred, organizat într-un cadru legal și de bun simț, evenimentul ar fi putut aduce avantaje, pe termen lung, mai multor categorii.

Suntem victimele propriilor acțiuni și/sau inacțiuni!

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

.... si inca ceva !!!

Superkarpata isi popularizeaza evenimentul si prin intermediul unui mare targ de offroad si expeditii 4x4 din germania, unde se si fac inscrierile.

De cativa ani am vb si eu in stanga si in dreapta .... aici se fac adevaratii bani, dar nici un club din ROMANIA, cu exceptie acum cativa ani ( cam multi ) nu a iesit din Romania sa promoveze asa ceva afara si sa le organizam noi expeditiile, mai ales ca fiecare organizator de etapa stie ce trebuie ca sa fie intr-un cadru legal si toata lumea sa fie OK, castigata si multumita !

( cei la care am facut referire sunt T.A.T. - pt cei care isi mai aduc aminte )

de ce trebuie o firma de afara sa faca pe desteapta si sa faca expéditif la noi ... de aia , ca suntem prof si noi nu suntem buni decat sa comentam si sa ne plangem.

Link spre comentariu

Este strict parerea ta Yonutz....in teren lucrurile stau altfel si probabil o sa te convingi singur in zilele urmatoare! :wink:

Nu stiu daca lucrezi la militie sau la una dintre societatile de pandari (aia care ii pazesc pe taietorii de lemne sa nu-i manance ursul in padure si le tin lumina sa nu cumva sa-si taie degetele cu drujba noaptea) eu in drumurile mele ...pe forestiere si nu numai am tot intalnit "legale-ilegale" noaptea adica masinute pline la refuz cu lemn nemarcat.

De asemenea tot in drumurile mele, am intalnit carduri dastea cu masini bengoase de teren cu bulbaruri care mai de care mai haurite, "cioare din vest" sa le zicem, care mai ca te trimit la pascut de pe carosabil sa treaca ei cu tot stolul odata :ang3 ... si n-am auzit plangandu-se ca i-ar oprit cineva vreodata ...ca deh binganesc prin cebeuri si nu stiu eu germana ca Hitler da mai inteleg una alta...nu poti sa ma injur de mama, ca ma iau dupa tine si iti fac ranga opritor la stergatoare....

Din ciclul "o sa vedeti noi ce o sa le facem lor" am mai vazut ...in teorie. In practica, pun euroii pe capota fie ca e vorba de militian, fie ca e vorba de pandar si brusc nimeni nu vazut/auzit nimic... Apare din cand in cand cate un Robin Hood dornic sa ia si el mai multe trese pe umar..."va sparg pe toti sa moara mama" ...dar brusc suna telefonul rosu, apel de la Little John care ii zice ..."auzi ba, ia muta mataluta tabara in alta parte, ca faci umbra aiurea" ...Dupa actiunea reusita din care "ifractorii teoretic nu egzista", cu prima ocazie, Robin Hood capata o dunga in plus pe umar, iar din cascavalul colectat trimite in ordine ierarhica o felie si lu sefu...ca are si el familie mare, doua trei intretineri de platit, ie impozitul mare la meleu ...

Cand ioi vedea pasta de la supercacata despagubindu-i pe oamenii carora le distrug propietatile si dupa la puscarie la coada la ridicat sapunu, atunci s-a facut dreptate... Pana atunci ...cainii latra, ursul merge...tat asa cum eram obisnuiti...

Sa nu ma intelegeti ca as avea ceva impotriva grupurilor de straini ...nici pomeneala... Chiar apreciez pe cei care fac offroad in mod responsabil...

Link spre comentariu

@Yonutz

Nu lucrez pt nici una din partile enumerate de tine mai sus , dar pot sa iti las nr meu 0756 825 464 Andrei (si adresa daca vrei) si iti pot spune mai multe telefonic, oricand binevoiesti sa avem o mica discutie. Iar daca vei trece pe la Oradea, te poti opri oricand la un pahar de vorba...eu cred ca avem cateva subiecte comune de discutat. :wink:

Respecte!

Link spre comentariu

azi am dat pente articolul asta, cred ca merita citit ....

https://revolutianarhista.wordpress.com/2015/04/23/clasa-de-mijloc-din-elvetia-creata-prin-rapirea-copiilor-saracilor-si-exploatarea-lor-ca-sclavi-in-ferme-lagar-de-munca-fortata/

Link spre comentariu

Pt ca e bine sa se stie exact si cum s-a terminat "telenovela" Super Karpata Trophy 2016, postez mai jos concluzia si 2 link-uri cu informatii complete:

In concluzie, desi au fost amendati initial cu 50.000 Ron pt prima etapa a concursului care s-a desfasurat ilegal fara a avea avize de la custozii ariilor respective + ca li s-a interzis continuarea concursului, organizatorii s-au incapatanat si au continuat concursul, iar consecintele erau cat se poate de evidente...au mai primit o amenda de 100.000 Ron de la Garda de Mediu.

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/austrieci-amendati-de-comisarii-de-mediu-pentru-un-concurs-off-road-ilegal-in-ariile-protejate-din-bihor-129922.html

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/austriecii-de-la-superkarpata-trophy-au-incasat-o-noua-amenda-pentru-ca-au-continuat-concursul-ilegal-din-bihor-130007.html

Link spre comentariu

amenda e degeaba data daca nu este si .... colectata.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Mie-mi place asta, foarte mult, pentru că are o sublimă semnificație (fără a limita culpa celor pe roți): ""Noi aveam o vânătoare şi, când au făcut băieţii patrula,......"....

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

Mie-mi place asta, foarte mult, pentru că are o sublimă semnificație (fără a limita culpa celor pe roți): ""Noi aveam o vânătoare şi, când au făcut băieţii patrula,......"....

Au si ziaristii anumite "scapari". Fondul de vanatoare respectiv este destul de bine gestionat,supravegheat si chiar monitorizat. Este normal ca atunci cand vrei sa desfasori o vanatoare organizata, sa ai patrule de control si supraveghere (+informare) mai ales unde este posibil sa ai turisti. Aici era vorba despre zona - Stana de Vale.

Mie personal imi place ca suntem atenti la chichite, fara a ne exprima clar parerea personala privind desfasurarea unui eveniment ilegal in Arii Protejate de interes national si comunitar.

Poate ca o parte dintre noi nu suntem familiari cu legislatia aferenta Ariilor Protejate, dar este foarte important ca Romania a implementat o legislatie destul de clara pt aceste Arii, iar obligatia noastra este sa cunoastem si sa respectam aceste legi. De ce ne-ar interesa asa tare? Deoarece este ultima noastra sansa pt a avea Arii Naturale unde putem gasi habitate sau specii care in alte tari sunt de mult disparute. Deoarece copiii nostri merita sa se bucure de natura si vietuitoare cel putin in aceiasi proportie in care ne-am bucurat si noi. Bineinteles ca ar fi multe de spus si mai multe de facut, dar daca fiecare dintre noi nu va lua atitudine atunci cand o putem face, personal cred ca in viitor vom ajunge sa respiram doar aerul mall-urilor si multinationalelor construite tot mai des in Romania.

Respecte domnilor! :wink:

Editat de mexx20_ro
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare