Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

SuperKarpata Trophy isi bate doc de Ariile protejate din Romania !!!

worldscape

Postări Recomandate

Re: SuperKarpata Trophy isi bate doc de Ariile protejate din Romania !!!

Mie personal imi place ca suntem atenti la chichite, fara a ne exprima clar parerea personala privind desfasurarea unui eveniment ilegal in Arii Protejate de interes national si comunitar.

Pentru că nu sunt de acord cu vânătoarea, ca ”sport” și metodă de umplere a timpului liber al unora. Nu mă interesează motivațiile vânătorilor. Nu neg, pentru că nu știu detalii, grija pe care-o manifestă administratorul respectivului fond, însă esența grijii manifestate nu cred că o reprezintă dorința de a se asigura că și copiii copiilor noștri vor vedea habitatele/speciile (faună și floră) așa cum sunt ele, cel puțin, acum. Pentru că, dacă ar fi așa, n-ar mai organiza partide de vânătoare iar banii de întreținere i-ar fi procurat, de exemplu, din organizarea tururilor pentru turiști, eventual ”înarmați” cu aparate foto.

Și, în contextul dat, pot suspecta anumite conflicte de interese între tagma organizatorilor de evenimente off-road și cea a celor de vânătoare! Exact asta am vrut să spun prin metafora ”sublimului”.

Spune-mi te rog, dacă la momentul desfășurării ”vânătorii”, eu, fiind per pedes - turist doritor de plimbat în natură, mă aflam în zonă, ce s-ar fi întâmplat? Sau nici n-ar fi trebuit să mă aflu în respectiva zonă, fără aprobarea administratorului ”fondului de vânătoare”! Serios, ”fond de vânătoare”?!?!

Cred că m-ai înțeles greșit, n-am negat ilegalitatea desfășurării evenimentului! Ba, din contră! Și ilegalitatea nu se rezumă, sunt sigur, numai la aspecte contravenționale!

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Da, foarte pertinent punctul tau de vedere si o sa-ti raspund intrebarilor.

Daca erai unul dintre turistii din zona respectiva, in primul rand auzeai zgomotele produse de gonasi, in al doilea rand atat vanatorii cat si gonasii sunt foarte strident imbracati cu acele veste si/sau sepci portocalii. Pe langa acestea se mai adauga personalul care asigura paza fondului de vanatoare care avea sanse mari sa te intalneasca si sa te informeze referitor la desfasurarea vanatorii in zona respectiva.

Referitor la restul aspectelor semnalate de tine tu faci o confuzie intre administratorii fondurilor de vanatoare si administratorii Ariilor Protejate. Primii sunt de obicei Asociatii de vanatoare private sau AGVPS-uri de stat. In al doilea caz este vorba de CJ-uri sau ONG-uri care au in custodie acele arii care pot fi Arii Protejate gen siturile Natura 2000, Parcuri Naturale sau altele din aceasta categorie. Fiecare dintre acestia administreaza de multe ori zone care se suprapun intr-o proportie mai mica sau mai mare.

Referitor la parerea ta vis a vis de vanatoarea responsabila si corecta dpdv etic, ar fi bine sa iti conturezi aceasta idee dupa ce vezi efectiv cum se desfasoara activitatile pe parcursul unui intreg an o astfel de asociatie si ce actiuni fac membrii acesteia :

-curatarea drumurilor de acces

- strangerea gunoaielor

- construirea de hranitori si foisoare

- hranirea complementara pe timp de iarna ai nu numai

- organizarea actiunilor de combatere

- asigurarea linistei si protectiei vanatului

- actiuni de patrulare in formatii mixte alaturi de politisti si/sau jandarmi

- actiuni de salvare/interventie rapida in cazul unor turisti rataciti sau accidentati (sunt de multe ori aproape de locul producerii accidentului, cunosc terenul mai bine decat orice echipa SMURD + ca multi au si masini capabile si adaptate pt abordarea terenului respectiv

- multe altele care imi scapa acum

Daca mai ai si alte nelamuriri, iti raspund cu drag aici sau la telefon - 0756 825 464.

Respecte domnilor! :wink:

Editat de mexx20_ro
Link spre comentariu

Mai tare isi bate joc karpata de ei .ia cate 2 -3 vieti anual...anul asta au murit sub ochii nostrii o familie de elvetieni veniti la offroad in apuseni 😉

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

Mai tare isi bate joc karpata de ei .ia cate 2 -3 vieti anual...anul asta au murit sub ochii nostrii o familie de elvetieni veniti la offroad in apuseni 😉

Imi pare rau pt acest tragic eveniment si mare pacat ca noi, comunitatea de off road, asociatiile de vanatoare,Salvamontul si SMURD-ul nu putem incheia un protocol de colaborare care sa duca la o interventie mai rapida si mai eficienta in astfel de situatii si in special in zonele greu accesibile vehiculelor obisnuite si / sau elicopterelor. Am mai discutat de cateva ori o astfel de propunere dar se pare ca inca nu vor sa se vada avantajele unui astfel de protocol....bineinteles ca fiecare dintre partile implicate ar avea atat protocoale si proceduri de respectat cat si anumite sarcini bine definite inca de la bun inceput. :h5

Link spre comentariu

Pt ca e bine sa se stie exact si cum s-a terminat "telenovela" Super Karpata Trophy 2016, postez mai jos concluzia si 2 link-uri cu informatii complete:

In concluzie, desi au fost amendati initial cu 50.000 Ron pt prima etapa a concursului care s-a desfasurat ilegal fara a avea avize de la custozii ariilor respective + ca li s-a interzis continuarea concursului, organizatorii s-au incapatanat si au continuat concursul, iar consecintele erau cat se poate de evidente...au mai primit o amenda de 100.000 Ron de la Garda de Mediu.

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/austrieci-amendati-de-comisarii-de-mediu-pentru-un-concurs-off-road-ilegal-in-ariile-protejate-din-bihor-129922.html

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/austriecii-de-la-superkarpata-trophy-au-incasat-o-noua-amenda-pentru-ca-au-continuat-concursul-ilegal-din-bihor-130007.html

Si cine garanteaza ca austriecii vor plati vreun leu din amenzile astea? Li s-a confiscat vreo masina drept garantie? Amenda in ce limba au scris-o astia de la Mediu? Nu de alta dar poate austriacu traieste cu impresia ca a primit un trofeu si are de incasat, nicidecum de dat..

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"
Link spre comentariu

In Austria sau in vreo tara de genul daca iei o amenda si nu ai bani sa o platesti, iti e retinuta masina sau daca nu ai masina, la racoare pana vine tactu si mata cu banii de la cec.

Austriecii romani au zis sarumana ca au scapat doar cu "tichetul de tramvai de plata" si si-au vazut in continuare de treaba. La anul probabil ca vor aparea cu alta firma, vor lua 200.000 de lei amenda si se vor pisa din nou pe statul roman de asta data intr-o usoara cascada sa-i stropeasca si paia de le-au rupt pasunile.

Comisarii de mediu au taiat amenda, a aparut stirea ca "si-au facut treaba profi" adio si nu am cuvinte. Cititorul manipulat mental de acel articol zice "uite domne ce le-au facut-o" ... Caz rezolvat (sau nu)!

As vrea daca este posibil sa nu amestecati vanatoarea si alte activitati in padure cu supercacata ca nu e cazul...

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Asa este Yonutz, la ei este extrem de stricta treaba si chiar poti plati pe loc, primind frumos chitanta de la nenea politist. Din pacate in Romania nu avem INCA astfel de legi.

Referitor la ce vor face austriecii cu aceasta firma sau alta, ramane de vazut...si eu cred ca sunt sanse mici ca ei sa achite amenzile primite sau cele ce vor urma...

Pe de alta parte, la nivelul judetului Bihor , personal cred ca la urmatoarele tentative de acest gen, autoritatile implicate vor avea un acord de parteneriat semnat si vor putea interveni si mai rapid si mai eficient.

Referitor la desfasurarea unui astfel de concurs ilegal, sunt sigur ca acest lucru nu va mai fi posibil deoarece se va merge pana la anularea si oprirea lui inca de la start deoarece este inadmisibil si ilegal sa poti desfasura un astfel de concurs unde nu ai doar drumuri forestiete pe care sa mergi, ci ai coridoare de zeci de hectare prin care poti sa treci pe unde vrea muschiul tau de austriac,elvetian sau oricare alta natie.

Ceea ce s-a constatat este ca participantii au inceput sa sfideze autoritatile romane, iar organizatorii s-au imbolnavit....brusc.

Una peste alta, cred ca s-a evitat un precedent periculos care putea duce la transformarea multor zone protejate in poligoane ilegale de off road pt oamenii cu dare de mana. In acelasi timp, nu cred ca a existat un participant care desi a achitat 3000 euro/ masina si care sa fi fost incantat de atatea opriri si explicatii privind ilegalitatea in care se afla organizatorii concursului si implicit participantii. Eu unul sunt ferm convins ca acest concurs nu va mai fi vreodata organizat in judetul Bihor, iar mesajul cred ca a fost destul de clar ... Pe aici nu se trece oricand si oricum vreti voi , iar daca veniti in Romania trebuie sa respectati legile romanesti exact cum li se cere si romanilor!!!

Respecte domnilor! :tk

Editat de Astral
Link spre comentariu

1. Legea, bună/rea/părtinitoare sau nu/de bun simţ sau nu, trebuie să fie respectată, atâta timp cât este în vigoare;

2. Cel ce-o încalcă, cu bună ştiinţă sau nu, trebuie să suporte rigorile ei;

3. Cel ce are datoria s-o aplice, s-o aplice fără discriminare, ținând cont de stipulațiile ei şi fără să-şi aroge prerogativele unui judecător (alt subiect...) ci doar în limita atribuţiunilor sale. Adică nici mai mult, nici mai puţin decât aşa cum scrie şi nu "lasând" sau "punând" de la el;

4. Cei ce trebuiau să suporte rigorile legii sunt (sau este) organizatorii (ul) "competiției". Nu înţeleg de ce unii vorbesc de confiscări de vehicule în condiţiile în care, presupun, participanţii au mers pe mâna unui organizator care, se presupune, îşi asumă răspunderea pentru respectarea legislaţiei locale şi compilează/transmite mai departe, participanţilor, regulile ce se impun pentru desfășurarea în condiții legitime a evenimentului. Nu pasagerul este vinovat de accidentul cauzat de pilotul avionului (exceptând cazul în care chiar pasagerul forțează pilotul să-l producă). Mai mult, sunt organizate şi alte competiţii, de localnici, în zone naturale (mai mult sau mai puţin protejate) şi se întâmplă ca nimeni să nu comenteze nimic ba, mai mult, să fie pozitiv mediatizate şi toată lumea (aproape) să fie mulțumită. Pentru că au fost aprobate;

5. Există posibilitatea ca, dacă ar fi solicitat tuturor celor în drept (sic!), să fi primit toate avizele şi autorizațiile necesare? Bănuiesc că da. Atunci, în puii mei, nu şi-ar mai fi bătut joc de ariile protejate? Păi nu, că ar fi avut hârtii şi asta ar justifica totul!

Mai puțin lipsa bunului simţ, dacă ar fi dat dovadă de aşa ceva!

6. Majoritatea îi blamează pe ăi străini, veniţi de pe meleagurile lor (unde nu pot s-o facă) că au venit la noi ca să ne distrugă ariile protejate! Dar dacă majoritatea lor, dacă nu toţi, ar fi făcut-o fără să lase nici măcar un muc (vorbesc de secreţii) în urmă? Aşa cum nu fac majoritatea băştinaşilor? Doar pentru dragul de a fi în natură, e adevărat, motorizat.

7. Din raţiuni strict pecuniare, dată fiind diferenţa nivelului de trai, ar trebui să existe diferenţe dpdv al costurilor autorizațiilor unor asemenea evenimente, între unii și alţii. Dar nu şi din punct de vedere al respectării unor norme.

Ipocrizia este o trăsătură de caracter pe care puțini şi-o recunosc. În acelaşi timp nimeni, dar nimeni, nu poate ridica piatra! Tot în acelaşi timp, din păcate, tot banul rămâne fundamentul majorităţii argumentelor acţiunilor contemporane!

Off topic: @mexx20_ro: sper să nu mă înţelegi greşit. Dac-o faci, asta este! Sesisez o anumită dăruire în vorbele tale, în ceea ce privește anumite aspecte comune cu trăirile mele (legate de natură) pe care le apreciez în consecință. Totuşi, nu mi-ai răspuns la întrebare: m-ar fi dat afară de pe fondul de vânătoare sau așteptau, oricât era necesar, ca eu să-mi fi terminat traseul?

:h5

AJUNGE!

Link spre comentariu

@mexx20_ro: scriam în acelaşi timp şi acum am văzut că am exprimat, în moduri diferite, cam aceleaşi idei. Deci.......:h5

AJUNGE!

Link spre comentariu

Mihai nu majoritatea blameaza strainii aici gresesti ... Cine merita respect il are, cine crede ca scotand din portofel 100 euro poate cumpara jumate de Romania si asteapta si restul la suta...poate sa plateasca direct un negru sa-l ... in ...

In ceea ce ma priveste sunt maxim de acid cu toti cacatii din vest cu aere de mari lorzi care ne considera la modul general pe toti romanii tigani, slugi, servitori, prosti, saraci si lista poate continua... astea mi-au venit acum in minte. Am stat la masa cu multe natii si am experiementat o groaza de chestii ...la inceput m-am facut ca nu pricep, ca nu inteleg si dupa ce au dat tot ...le-am dat la temelie ...chiar daca de multe ori am abordat un stil original...de a face asta.

In ceea ce priveste "sechestrul asigurator" pe un bun mobil in cazuri speciale unde plata unei obligatii poate fi intr-un fel sau altul omisa ...sunt convins ca la nivel local (de primarie) se pot da hotarari in acest sens instant. Dar nu s-a vrut nici pe departe oprirea cursei ci doar s-a voit evidentierea faptului ca garda de mediu isi face treaba completand amenda...si atat! Desigur o sa ziceti ca garda de mediu si cu primaria nu prea au treaba ...N-au ...dar au intr-un anumit context...context care dupa parerea mea nu era chiar greu de intrunit.

Link spre comentariu

Off topic: @mexx20_ro: sper să nu mă înţelegi greşit. Dac-o faci, asta este! Sesisez o anumită dăruire în vorbele tale, în ceea ce privește anumite aspecte comune cu trăirile mele (legate de natură) pe care le apreciez în consecință. Totuşi, nu mi-ai răspuns la întrebare: m-ar fi dat afară de pe fondul de vânătoare sau așteptau, oricât era necesar, ca eu să-mi fi terminat traseul?

:h5

Sincer, cred ca orice organizator normal sau responsabil ti-ar fi explicat frumos ce si cum se intampla acolo, ti-ar fi aratat autorizatia si apoi ti-ar fi recomandat un traseu sigur sau, daca era musai sa opresti 20 persoane pt a trece tu printr-o anumita zona, eu cred ca ar fi facut-o doar din motive de siguranta sau doar ca sa-ti demonstreze ca exista si gestionari de fonduri de vanatoare care pot fi responsabili si de buna credinta. :wink:

P.S. din cele intalnite in teren pana in momentul de fata, pot sa iti spun ca absolut nimeni nu s-a incapatanat (cu sau fara masina/atv/motor) sa intre in zona de desfasurare a vanatorii atata timp cat a fost informat frumos ce si cum se intampla in zona respectiva. :h5

Editat de mexx20_ro
Link spre comentariu

Si cine garanteaza ca austriecii vor plati vreun leu din amenzile astea? Li s-a confiscat vreo masina drept garantie? Amenda in ce limba au scris-o astia de la Mediu? Nu de alta dar poate austriacu traieste cu impresia ca a primit un trofeu si are de incasat, nicidecum de dat..

NU GRANTEAZA NIMENI !!! ... si mai mult decat atat, NU O VOR PLATI !

Am orbit aseara cu un avocat, nu mare, dar istet, care mi-a spur ca amenda respectiva se contesta si se anuleata in prima instante imediat, motivul principal fiind, ca organismul national care are in administrare tot ce inseamna paduri, aria protejate..etc este RomSilva, atata timp cat RomSilva a dat o autorizatie pentru zonele respective, chioara si fara mentiuni suplimentare, ei fiind straini ... o pot anula destul de repede intr-o instanta austiaca ( ca doar suntem in UE ) .... iar Comisariatul de mediu nu va angaja niciodata un avocat sa il trimita in Austria sa le sustina cauza....

- pe scurt, cand va veni sorocul platii amenzii, daca va veni, firma respectiva va primi o somatie de la administratia lor financiara cum ca are de platit amenda in cauza, somatie pe care ei o pot contesta cel mai usor la ei in tara pe motivul ca autoritatea nationala romana le-a dat acordul .... la noi va fi mai greu de castigat o contestatie dar cu ceva banuti buni de onorariu se poate face si in romania.

- in alta ordine de idei, cat e amenda? 150000 ron / 4.5 = 33.333 euro / 26 masini = 1282 euro / masina ... aia au platit 3000 euro masina + 900 euro pentru copilot / participant suplimentar numb ca sa participe, fara cazare, mese .... deci o sa fie o bagatela pt ei chiar daca se pune pt sa o achite, doar ca nu o sa o faca.

- autoritatile , asa cum s-a mai spus, au gresit GRAV ca nu le-au retint masinile ( numérale si taloanele ) pana la dovada achitarii amenzii ... respectiv sa le trimait in tarie lor de origine ca sa ii oblige sa sisteze concursul si sa plece din tara cu masinile pe platforme.

DECI RAMANE UN ARTICOL DE ZIAR si ATAT !!!

... in final problema e tot de SPAGA, acum 3 ani au avut acordul custozilor si al unui sef de consiliu local, luate pe SPAGUTE la fiecare... intre timp au aflat ca daca dau doar o singura SPAGA si obtin o autorizatie chioara fara multe specificatii sau conditionari de la RomSilva ies mai bine la decartare si sunt acoperiti juridic.... cam asta e povestea... restul e Can Can

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

”În primăvara acestui an, comisarii de mediu bihoreni au mai amendat organizatorii unui concurs moto care s-a desfăşurat în rezervaţia Codru Moma, tot fără acordul custodelui. Sancţiunea de 50.000 de lei a fost contestată în instanţă, la Judecătoria Beiuş, care a respins plângerea.” ....informatia se poate verifica la Judecatoria Beius.

Deci exista un precedent prin care s-a incercat contestarea unei amenzi relativ similare aplicata de Garda de Mediu, iar Judecatoria a respins contestatia respectiva. :wink:

Link spre comentariu

”În primăvara acestui an, comisarii de mediu bihoreni au mai amendat organizatorii unui concurs moto care s-a desfăşurat în rezervaţia Codru Moma, tot fără acordul custodelui. Sancţiunea de 50.000 de lei a fost contestată în instanţă, la Judecătoria Beiuş, care a respins plângerea.” ....informatia se poate verifica la Judecatoria Beius.

Deci exista un precedent prin care s-a incercat contestarea unei amenzi relativ similare aplicata de Garda de Mediu, iar Judecatoria a respins contestatia respectiva. :wink:

dar baietii aia au avut cumva vreo autorizatie de la RomSilva ? ... ca astia v-au fluturat-o pe la nas .... si mai e ceva, daca o au, ei pot contesta amenda in Austria si NU in romania.

Editat de Astral
VREUN / VREO ....FARA CRATIMA ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865

Link spre comentariu

@worldscape

Daca putem pastra un ton decent al discutiei, continuam si iti raspund (desi raspunsurile le ai in postarile anterioare), daca NU , atunci ma voi opri aici cu postarile de la acest topic.

Romsilva nu gestioneaza decat una dintre Ariile Protejate prin care a trecut acest concurs (Parcul Natural Apuseni) deci nu are nici cea mai mica competenta sau putere de decizie privind acordarea avizelor in celelalte Arii Protejate. Cu un simplu telefon la Ministerul Mediului sau chiar la Romsilva vei putea verifica informatiile de mai sus. :tk

Link spre comentariu

Stai mai asa si nu va inflamati. E o simpla discutie si atat. Fiecare scrie ce crede. A zis un coleg mai sus ...ca nu noi suntem in masura sa le tragem elasticul de la chiloti astora si dupa aia sa-i dam drumul sa le pliciuie burta ...asta e...

Stim cu totii intr-o mica sau mare masura care va fi deznodamantul acestei povesti. Ca doar traim in Romania. La cate tepe a luat statul roman ...asta e fix ac de gamalie in cur de elefant! :wink:

Link spre comentariu

Sfatul meu este sa nu dam apa la moara unei miscari anti offroad, fie si plecata din bune intentii, pentru ca mai devreme sau mai tirziu va lua amploare si se va resfringe asupa tuturor.

Asta daca intr-adevar vrem sa mai iesim la offroad si altfel decit la un sprit si un gratar la marginea DN-ului sau la concurs in parcarea de la Mall...

• Like 1
Link spre comentariu

Aici nu a fost vorba de nici o miscare anti off road. In Bihor s-au desfasurat si concursuri organizate de oameni responsabili care au solicitat avizele din timp, au depus documentele necesare conform legii, au mers si au discutat orice "neintelegere" cu administratorii si custozii Ariilor Protejate (acolo unde traseul trecea printr-o astfel de arie) si chiar au respectat recomandarile acestora acolo unde se impunea ocolirea unui anumit habitat. Bineinteles ca aceste lucruri nu se mediatizeaza deoarece nu au nici un pic de SENZATIONAL in ele si nu vor face nici audienta si nici trafic pe internet.

Problema pe care o vad eu ca ne va afecta pe cei care vrem sa facem off road (respectand legile) este tocmai acea imagine lasata de astfel de concursuri si de astfel de oameni care sfideaza pe fata atat legile romanesti cat si oamenii care apara, respecta si aplica legea. Vom vedea ce va urma si care va fi feedback-ul concurentilor vis a vis de organizatorii austrieci care s-au ocupat de acest concurs ilegal. Doar ca fapt divers, este bine de stiut ca au existat 2 echipaje care, dupa ce li s-au prezentat detaliat legile incalcate de acest concurs, au decis sa paraseasca Aria Protejata (in care se aflau) exact pe drumul recomandat de organele de control din teren. Momentan, este clar ca o parte dintre concurenti au inceput sa ia la intrebari organizatorii concursului si sa ceara socoteala despre ce au facut si mai mult despre ce trebuiau sa faca si nu au facut.

Respecte domnilor! :wink:

Editat de Astral
VA FI......niciodata cu cratima, vezi conjugarea verbului "a fi" la timpul viitor !
Link spre comentariu

@worldscape

Daca putem pastra un ton decent al discutiei, continuam si iti raspund (desi raspunsurile le ai in postarile anterioare), daca NU , atunci ma voi opri aici cu postarile de la acest topic.

Romsilva nu gestioneaza decat una dintre Ariile Protejate prin care a trecut acest concurs (Parcul Natural Apuseni) deci nu are nici cea mai mica competenta sau putere de decizie privind acordarea avizelor in celelalte Arii Protejate. Cu un simplu telefon la Ministerul Mediului sau chiar la Romsilva vei putea verifica informatiile de mai sus. :tk

... stiu povestea asta, dar in calitate de Strain, se ia in calcul generic faptul ca RomSilva administreaza fondurile forestiere din Romania .... si ei pot sustine ca asta stiau si atat.... si pe asta probabil ca se bazeaza si ei.

una peste alta e bine cat de cat ce s-a intamplat si ca macar au fost pusi in tema, parerea mea este insa ca o vor repeta si la annua fara sa ia din nou in consideratie ca vor trece pin padurile oamenilor .... si putin o sa le pese de acorduri si autorizatii, SPER SA MA INSEL !

Link spre comentariu

Ca sa recapitulam: SuperKarpata s-or bagat in arii protejate fara autorizatie de la custozi -> amenda -> au continuat - amenda mai mare - the end. Legea e lege si au fost pedepsiti - partea formala a fost respectata.

Daca nu sunt complet idioti la anul o sa isi ceara din timp hartiile necesare de pe la toata lumea ( Romsilva si custozi ). Banuiesc ca si le pot obtine lejer eventual cu asumarea responsabilitatii sa nu iasa din traseu, nu lase gunoaie, sa nu distruga samd. Pana la urma merita sa ia vreun "consultant" local care cu contra un onorariu rezolva hartogaria. Si atunci o sa faca ce au facut si anul asta dar legal.

Una peste alta cred ca suntem putin ipocriti. Legal nu poti face off-road in Romania mai niciunde fara aprobare scrisa (Romsilva pentru paduri, detinatori de fonduri de vanatoare pentru tot restul). Apai cate iesiri de o zi, "pretenesti" si alte eventuri informale popularizam zilnic pe forum... ma indoiesc ca toti suntem cu aprobarile scrise in torpedou.

Editat de Astral
VREUN / VREO ....FARA CRATIMA ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu

@ERR

Una dintre marile probleme este ca au solicitat avizul custozilor ariilor protejate chiar in timpul desfasurarii concursului, cea de-a doua problema a fost ca nu au respectat interdictia (pe langa amenda initiala) primita de la Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Bihor de a nu mai continua concursul de off road care nu avea nici un aviz pentru niciuna dintre ariile protejate prin care trecea (nici macar de la gestionarii fondurilor de vanatoare prin care trecea concursul), iar cea de-a treia problema a fost ca acesti participanti puteau trece prin coridoare de zeci de hectare de pe teritoriul mai multor arii protejate...lucru care s-a si intamplat si pt care exista probe. :wink:

Link spre comentariu

amenda e degeaba data daca nu este si .... colectata.

In Italia asa frumos mi-au explicat carabinieri ca daca nu am bani sa platesc pe loc amenda(50 eur) ''si ferma la machina'' pana vin cu dovada platii 😉 , pt ca sunt strain si ei nu pot avea certitudinea ca platesc amenda ...deci se poate

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare