Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Gresare y61

rudy

Postări Recomandate

Re: Gresare y61

omocinetica trebuie gresata,nu are cap gresor dar la fiecare revizie mare a puntilor se schimba vaselina si se urmareste ca "bila" sa fie tot timpul curata,daca apar scurgeri de ulei,vaselina , trebuie inlocuite garniturile de pasla care inchid si curata " bila" :h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vaselina se poate introduce pe la suruburile pivotilor (inferior sau superior), este vorba despre cele doua capace cu patru suruburi. Se demonteaza unul din suruburi si se monteaza in locul lui un altul cu cap gresor. Daca nu ai asa ceva nu ar strica sa demontezi tot ansamblul si sa cureti vaselina veche si sa pui noua, eventual stergi si urmele de apa (daca s-a mers cu masina prin apa).

2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0
Link spre comentariu

unele din suruburi comunica cu interiorul ....se poate gresa pe acolo .... dar nu va agitati ata..acolo este mereu vaselina.... din experientza a-si recomanda a se desface pivotul de jos...(cele 4 suruburi) ca sa iasa eventual apa , dupa care poti completa cu putina vaselina... mai importatnt este sa ai simeringurile in stare buna sa nu permita pierderi de vaselina sau sa intre apa, noroi,praf in interior .... daca ;;bila;; aia nu este perfect lustruita atunci simeringul nu e bun .....

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Vizitator koala

Vaselina se poate introduce pe la suruburile pivotilor (inferior sau superior), este vorba despre cele doua capace cu patru suruburi. Se demonteaza unul din suruburi si se monteaza in locul lui un altul cu cap gresor. Daca nu ai asa ceva nu ar strica sa demontezi tot ansamblul si sa cureti vaselina veche si sa pui noua, eventual stergi si urmele de apa (daca s-a mers cu masina prin apa).

Exact asa a facut mecanicul de la Badsi astazi, la autobuzul meu ... am urmarit cu mare atentie operatiunea ... in plus, a gresat si crucile cardanelor fata / spate ...

Link spre comentariu

• 5 ani mai târziu...

E veche discutia dar importanta!

La al meu Patrol bilele nu sunt curate sau lucioase cum se spune ca ar trebui sa fie!

Precizez ca nu curge ulei pe la bila doar ca nu sunt lustruite....prezinta ca un fel de rugina pe ele :(

Ce e de facut? De schimbat kit-ul de garnituri sau sa o las asa!

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Ce e de facut? De schimbat kit-ul de garnituri sau sa o las asa!

Te pui cu smirghelu pe ele ... si schimbi garniturile de omocinetica daca nu se prezinta in buna stare...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Te pui cu smirghelu pe ele ... si schimbi garniturile de omocinetica daca nu se prezinta in buna stare...

La primul Y61 imi curgea grav pe la bile dar aratau bine...adica bilele erau frumoase si luceau :grin:

La asta nu curge deloc, totul e uscat pe acolo doar ca bilele sunt ruginite, sa le zic asa!

Cum spui am sa ma bag cu smirghel pe ele sa le curat frumos....poate de la stat degeaba au ruginit asa!

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

La primul Y61 imi curgea grav pe la bile dar aratau bine...adica bilele erau frumoase si luceau :grin:

La asta nu curge deloc, totul e uscat pe acolo doar ca bilele sunt ruginite, sa le zic asa!

Cum spui am sa ma bag cu smirghel pe ele sa le curat frumos....poate de la stat degeaba au ruginit asa!

smirghel inseamna sa iei din material. o zecime acum, o zecime mai incolo, nu ar fi prea bine... daca nu scoate zgomote si daca le gresezi la timp si schimbi chitul de garnituri, este arhisuficient.

folosesti masina zilnic, astfel incit acolo sa fie frecare permanenta, ca sa o vezi "lustruita"? de ce nu procedam la fel si cu discurile de frina? si alea ruginesc dupa o perioada de stat.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

smirghel inseamna sa iei din material. o zecime acum, o zecime mai incolo, nu ar fi prea bine... daca nu scoate zgomote si daca le gresezi la timp si schimbi chitul de garnituri, este arhisuficient.

Pe bila iti calca o garnitura de cauciuc. Daca bila nu este uniforma buza acelei garnituri de la omocinetica care calca pe ea se rupe. Ai acolo ceva toleranta care iti permite slefuire. Daca e prea uzata bila, atunci corpul de punte se schimba. Pe de alta parte aspectul grunjos iti atrage noroi si pietricele care se lipesc de bila si la un moment dat prin frecare acestea ajung in interior. Ajungand in interior ... :wink:

de ce nu procedam la fel si cu discurile de frina? si alea ruginesc dupa o perioada de stat.

Cu discul de frana este alta discutie. Pe disc calca placuta de frana care este din metal. Daca masina stationeaza si discurile ruginesc, dupa primele frane rugina de pe discuri se curata.

Nu acelasi lucru se poate spune si despre bile ...care sunt in contact cu acele garnituri de cauciuc de la omocinetica.

Pe de alta parte nu are nici o legatura bila lucioasa cu faptul ca pierzi ulei din punti ... Pierzi ulei din punti ptr ca ai spart simeringul de la planetara...Si apoi sa ne intelegem ...nu slefuim bilele sa fie frumoase ci din alte considerente ... :no

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Pe bila iti calca o garnitura de cauciuc. Daca bila nu este uniforma buza acelei garnituri de la omocinetica care calca pe ea se rupe. Ai acolo ceva toleranta care iti permite slefuire. Daca e prea uzata bila, atunci corpul de punte se schimba. Pe de alta parte aspectul grunjos iti atrage noroi si pietricele care se lipesc de bila si la un moment dat prin frecare acestea ajung in interior. Ajungand in interior ... :wink:

Cu discul de frana este alta discutie. Pe disc calca placuta de frana care este din metal. Daca masina stationeaza si discurile ruginesc, dupa primele frane rugina de pe discuri se curata.

Nu acelasi lucru se poate spune si despre bile ...care sunt in contact cu acele garnituri de cauciuc de la omocinetica.

Pe de alta parte nu are nici o legatura bila lucioasa cu faptul ca pierzi ulei din punti ... Pierzi ulei din punti ptr ca ai spart simeringul de la planetara...Si apoi sa ne intelegem ...nu slefuim bilele sa fie frumoase ci din alte considerente ... :no

tocmai, daca pateste ceva, schimbi puntea. in loc s-o faci luna tu, se face ea singura luna, prin frecarea (naturala si acceptata de catre producator) cu garniturile. o poti spala constant, cu asta sint de acord.

placutele de frina nu sint din metal, cel putin nu partea care calca pe disc. poate fi material semi metalic, dar fier/fier nu cred.

ma gindeam eu ca nu se face "miss bila de patrol", de le slefuiti. o sa arunc un ochi si la puntea patrolului din doatre, sa vedem cum are bilele :pt:mrgreen:

aia cu uleiul e de la simering si conteaza foarte mult sa ai aerisirile functionale, pentru ca in mod natural, presiunea care ar putea sa distruga simeringul se va pierde prin aerisire.

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Sigur ca da ...si marmota ...cu fuioru ... :ha:

Metal, semimetal, cauciuc, latex, pana mea ...ai inteles ideea...:grin:

Praktique con premiu ... :grin:

Incearca sa lustruiesti o bucata de metal ...cu una de cauciuc ...asa ca lamela de la omocinetica ... Cand reusesti ...vin-o sa-ti iei naveta de bere ...te asteapta!

Link spre comentariu

La camioanele din ,,stocul" parcului auto al unitatii la exploatarile de vara se umbla la bilele puntii ! , erau unse cu vaseluna de conservare si invelite cu hartie cretata ! , sub acest strat erau surprizeeee!!, ruginite cu exfoliatii, se smirgheluiau dupa care se ajustau garniturile dupa noua cota , cand erau trimise la rk uri se nichelau (cea ce era un avantaj ca se majora cota dar era dezastru daca incepea exfolierea , jumulea tot)

dupa cum vad in manual si aici se poate interveni pe garnitura !

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Cand a fost cazul , am reparat bilele de la Hilux ( ...anemice sunt puntile in comparatie cu Y60/61 ... ) cu o solutie ceramica , pensulabila , folosita in industrie la repararea corpurilor de pompe pentru suspensii abrazive . Rezultatul a fost foarte bun , reusind recuperarea puntii , care altfel ar fi fost numai buna de dat la fier vechi , bilele fiind grav corodate - totala lipsa intretinere , doar pour-and-go in agricultura ... Totusi , a implicat sablarea mai mult decat agresiva ( erau tepoase) .Desi pensularea si slefuirea s-a facut manual ,au iesit mai mult decat bine .

Initial am dorit metalizarea cu inox ( varf de gama ) sau aluminiu ( nu chiar de lepadat ) , dar firma care ar fi facut metalizarea a coborat ancora .

Nu poti indeparta o zecime de pe bile , frecand cu smirghelul in mana ( doar daca ai mult timp la o manastire , undeva ... curiosii pot masura caderea de cota la slefuirea ruginei , daca ar fi o cadere sesizabila ... importanta pentru elasticitatea unor garnituri noi , nezdrentuite ...) . Si nici nu prea ai cum ajusta garniturile racloare ( se ajusteaza ... prin inlocuire , singura metoda de a avea racloare bune ) . Si nici nu ai nevoie sa le ajustezi ...

Editat de Astral

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nu poti indeparta o zecime de pe bile , frecand cu smirghelul in mana ( doar daca ai mult timp la o manastire , undeva ... curiosii pot masura caderea de cota la slefuirea ruginei , daca ar fi o cadere sesizabila ... importanta pentru elasticitatea unor garnituri noi , nezdrentuite ...) . Si nici nu prea ai cum ajusta garniturile racloare ( se ajusteaza ... prin inlocuire , singura metoda de a avea racloare bune ) . Si nici nu ai nevoie sa le ajustezi ...

nu subestima niciodata puterea flexului... ce crezi, de la "dau cu smirghel la mina... hmm... parca nu se vede, ia sa iau flexul" se ajunge usor. poate nu e cazul colegului, dar... si mi se pare o operatie pe care o faci cu articulatia data jos.

Link spre comentariu

Tot asa le erau si bilele patrolului meu.

Le-am slefuit cu smirghel (am frecat de m-a luat dracu'), garnituri noi alea-alea.

Cel mai important: bagi in bila o vaselina lipicioasa, nu d-aia moarta care se taseaza pe margini si ramane acolo.

Astfel vaselina se va plimba pe bila la fiecare virare.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Salut,

Aici pe forum am vazut o poza de la un coleg care le-a curatat si apoi le-a dat cu filler (pt. tinichigerie). Luate apoi iarasi la smirghel f fin si suprafata a ramas alba. Vad si un avantaj: filler-ul ala nu rugineste. Dezavantaj: nu stiu cat de bine "se tine" si nu cade. Nu mai gasesc topicul acum. Poate pune altcinveva un link spre el.

Intrebare: pentru cele chiar chinuite nu ar merge facuta o operatie asemanatoare, dar cu un email ceramic (bicomponent)?

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

si la mine au fost ruginite , mergand cu ea si unse cu vaselina s au mai slefuit , poate o sa capete ceva fata mai domestica dupa zincarea carterului puntii , cu toate ca o sa o fac electrolitic si mare castig in cote nu o sa fie !

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Astazi am desfacut surubul de jos de la rulmentul pivot si ce sa gasesc acolo: NIMIC! :hl

Am bagat o sarma si e uscat in interiorul bilei, am scos pe sarma doar ceva vaselina uscata! Mai nasol ca varful surubului era ca si ruginit :ang

Am bagat vaselina cu tecalimetru pana am terminat o :grin: si va urma o revizuire completa!

Si eu ma mai miram dece bilele sunt uscate si ruginite :ha2

Link spre comentariu

Pai si ce ai fi vrut sa gasesti acolo? Haur? Gaze de sist?

Se pune taica vaselina pe rotula de la planetara ...dar nu asa cu basculanta ... :wink:

Ca sa gresezi acolo fara risipa, dai fuzeta jos, iei planetara adlabam ...si o vaselinesti dupa ce in prealabil cureti eventualul amestec de apa, noroi si vaselina si ce o mai fi pe acolo (cu putin ghinion s-ar putea sa dai si de altele)... altfel iti intra acolo cel putin doua kile la roata si nici nu se duce vaselina unde trebuie!

Sa nu crezi ca bilele (semisferele) daca sunt unse nu ruginesc :no1...Periodic trebuie smirgheluite, luate la pasla, vopsite eventual ...

Poate o sa avem timp odata sa facem un tutorial ... despre cum si ce se intampla acolo... momentan doar niste instantanee ... :wink:

Astea sunt piesele ...ce se schimba de obicei la o revizie ...

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05289Medium.jpg

Cam asa arata un rulment pivot cinstit aparent ...fara probleme (se vad bilele ciupite)

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05321Medium.jpg

Cam asa e "bila" dezbracata si curata

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05319Medium.jpg

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05318Medium.jpg

Uite si interiorul celeilalte semisfere (fuzeta) care imbraca bila (la mijloc se vede rulmentul cu ace):

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05317Medium.jpg

Cam asta gasesti in rotula de la planetara:

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05305Medium.jpg

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05303Medium.jpg

Cam asa arata o fuzeta care a luat apa:

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05301Medium.jpg

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05300Medium.jpg

Un inceput de sfarsit pe semisfera in interior ...unde apa se lupta sa ajunga si in grup ...sa fie treaba treaba!

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Y612004/DSC05293Medium.jpg

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare