Irod Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Ma gândesc ca într-un viitor apropiat sau îndepărtat (nu stiu exact inca) va venii în familie și Panzer III. Îmi doresc o mașină de teren dar care va fi utilizata în proporție de peste 95% din timp pe asfalt. Din ce este pe piața la ora asta m-am oprit la 3 modele Y61 (ultimul face lift ), LC 120 , Wrangler sau Rubicon (aici nu știu exact cum e numele și dacă are și ceva indicativ cum este de exemplu la Patrol k260, y60 , etc.. ). Ma interesează doar motoare pana în 3 L și doar diesel. Ca și ani de fabricație vreau sa ma orientez pe mașini produse intre 2004 și 2010. Despre Patrol cred ca știu cele mai multe lucruri. Despre LC120 mi-a explicat Max destule lucruri . Nu știu mai nimic despre Jeep. Dacă poate sa facă cineva un versus intre mașinile acestea d.p.d.v al fiabilității, costurilor de întreținere, consum în oraș , etc. as fi recunoscător. Eventual ceva probleme mai frecvente care pot sa apară , aici ma refer mai mult La Jeep și Toyota. De asemenea ar fi de mare interes sa știu la LC și Y61 (ultimul face lift ) intre ce ani s-au produs. De asemenea ma interesează normele de poluare pentru cele 3 mașini la anii doriți de mine. Vreau sa adun cat mai multe informații ca sa vad ce sa aleg. Care credeți ca va fi cel mai ușor de găsit în stare tehnica bună? Nu am de gând sa ma grăbesc ma întreb doar. As mai vrea sa va mai întreb una alta da nu îmi vin toate în minte acum. Pe parcurs ... Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Si tu!! da ce draci v-a apucat pe toti, cu bolizi 4x4 pe asfalt? nasol curentul asta.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2016 (editat) Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Si tu!! da ce draci v-a apucat pe toti, cu bolizi 4x4 pe asfalt? nasol curentul asta.. Răspunsul tău nu aduce nici o informație Marius :grin:. Nu e un curent ... in cazul meu care in fiecare saptamana ies in teren la diverse activitati. Nu am zis ca nu va face teren in veci ci doar ca o va face mai rar.Pe de alta parte la ora actuala R20-ul îl folosesc de oraș deci practic mare schimbare de greutate/dimensiuni nu va fi. Multa lume poate ca ar cumpăra un SUV. Mie nu îmi plac SUV-urile nici estetic si nici nu imi satisfac necesitatile asa ca ma orientez pe tot teren. În felul asta știu ca dacă are Patrolul o data o problema nu raman acasa si pot sa ma bazez pe cealaltă masina din dotare (în măsura în care va fi accesorizata ). Editat Octombrie 28, 2016 de Irod Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Salut dragutule :))) Pe strada aia fusei si eu.Si am mers cu tot ce enumerasi tu acolo,prin simpatie sau cum vrei tu. Rapunsul este simplu :DUSTER :ha::ha: vei ajunge la concluzia mea,fii sigur. Patrol am avut si sunt fan ,ca si tine.motorul de 3000 la modelul peste 2005 este ce trebuie.te scutesc de detalii dar nu uita- deplasezi 3 to cu un impozit urias,si un consum pe masura.caz inchis. Toy 120 - am avut ocazia sa urmaresc situatie pe la diversi prieteni apropiati, si am cochetat cu ideea.Costuri mari,dar rare, ceva probleme pe la injectoare la anumiti ani,toate rontaie ca dracii unele se mai blocheaza, mai departe este mult mai comoda decat tot ce ai enumerat tu acolo. dar are aceleasi probleme ca la Patrocle- consum plus impozit. plus costuri de achizitie. ambele sunt E3 ,unele mai noi ca an cred ca si E4... Jeep rubi sau wrangler simplu este o masina fun pentru un nene ce vrea si decapotat si sa se dea prin oras, mai mic consumul,mai mica hardughia pe Bucuresti cel putin....Vezi Koala ce a dat Patrolul 2005 pentru un Rubicon nou din cauza de gabarit, si comoditate in oras.... consum decent, intretinere la fel daca este nou sau in mintile lui.Costuri mici dar dese rau pt schimbat diverse, un fel de lego pentru copii mari cu cont frumos. Si arata ce mai frumusel cand este investit in ea 10000E... :)))) pe partea cealata autohtonul de 1,6 sau 1,5 diesel-benzina este un rahat la impozit, un consum de max 7% daca prinzi una si esti chitaros gaz....la intretinere ieftin in draci si se pare ca tine de nu se poate.... In rest cum spunea marius.pentru oras, incearca un turism,este muuult mai comod, mai bn la consum si taxe...plus ca investitia poate fi la jumatate, cu 5000 iti iei o masinuta de invartit foarte ok. Parerea mea si eu am tot trecut de la una la alta, dar varianta castigatoare este 4x4 de iesit si turism pe zi de zi..... Acum bine, daca esti paznic de vanatoare sau salvamontist, este putin alta treaba. din un calcul rapid acum ar trebui sa platesti anual ~4000lei impozite, nu? cu inca una vei plati ~6000 lei....cu un turism,ales cu cap pana in 2000cm ... 4160..... de 2000 lei diferenta asta ies niste ture de nu se poate, timp sa ai.plus consumul redus la 50% din start, de la 12 la 6%... eu fac ~ 2000km pe luna,merg cu un logan de 2000E ,fara jena ,din diferentele astea ,in ultimul an de cand calculez,au ramas aproape 2000E, bani de o rabla ieftina pt hobby..... si merg cu el de aproape 2 ani, dar in primul si-a amortizat investitia :grin: Meschine calcule adevarat, dar pe cuvant, merita facute..........iti vei revizui modul de a privi lucrurile.Bine, in cazul milionarilor excentrici, vorbim vorbe ca nu conteaza banii.... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? RZV de acord cu tine 100% si mai adaug ceva: Dusterul se poate repara oriunde si ieftin in Romania, Bulgaria, Grecia sau Turcia chiar si la reprezentanta asta daca te plimbi si in afara sau mergi in concediu. Suntem offtopic dar banii vin greu :), mie unul mi-a trecut de straineze, Grand C ajunsese pe primul loc in lista de dorinte dar m-am linistit. Bafta si on topic din cele 3 din titlu as alege LC. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Multu de sustinere, ma bucur ca nu-s singurul handicapat :grin: Daca ar fi dupa mine as alege LC 120, avand in vedere ca deja ai un Patrol Y61..... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Frate am dat 14700 pe o masina noua plus dobanda plus rate la casco si revizii, pentru mine este o suma mare si in 6 ani am mers 56000 km deci pot sa zic ca sunt in pierdere, masina o mai am nu stiu cand apuca 100.000 km probabil prin 2020, cu Feroza am mers cat am mers bani am bagat destul in ea.Nu as mai lua masina mai veche de 6 ani din asta de firma cu pretentii si cu piese originale scumpe ca sa ce sa merg maxim 5000 km pe an.Sper la un Duster second ca a doua masina in locul Ferozei pentru un minim de confort, siguranta, pentru simplul fapt ca ma duc la service (multe in bucuresti si reperezentante si nea Gica) las cheile si o iau reparata si pentru ca nu vreau sa renunt la plimbari. Un kit de suspensie (se gasesc de la vreo 3 firme), scuturi si gume gata masina de plimbare. Un LC mai ok 8-10 mii dupa care incepi sa bagi bani la greu. Parerea mea. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Toy 120 - am avut ocazia sa urmaresc situatie pe la diversi prieteni apropiati, si am cochetat cu ideea.Costuri mari,dar rare, ceva probleme pe la injectoare la anumiti ani,toate rontaie ca dracii unele se mai blocheaza, mai departe este mult mai comoda decat tot ce ai enumerat tu acolo. dar are aceleasi probleme ca la Patrocle- consum plus impozit. plus costuri de achizitie. ambele sunt E3 ,unele mai noi ca an cred ca si E4... Cele dupa 2007 sunt sigur Euro4. Nu bag mana in foc dar parca si cele dupa 2005 sunt. La injectoare problemele apar mai des la cele cu 4 pini, in special 2007-2008. Masina trebuie vazuta dimineata si iti dai seama instant daca injectoarele sunt ok sau nu. In rest numai de bine despre masina. TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Y61 nu prea ii place sotiei d.p.d.v. al dimensiunilor cand e vorba de condus prin oras. Ea ar vrea ceva mai de dimensiunile R20-ului (cu asta se impaca bine). Deci ar fi mai degraba LC sau Rubicon. Consumul este irelevant. La distantele si aglomeratia de unde stau eu , daca nu am de mers decat casa-munca si cumparaturi un plin la y61 ma tine o luna jumatate fara probleme , asta in conditii de consum de peste 14-15 L la suta. Daca ma chiar stresez aici la noi e 3,5 L litru de motorina ukraineana , deci nu reprezinta consumul o problema. Confortul este irelevant pentru mine , ma simt foarte bine in R20 , sunt sigur ca astea sunt muuuult peste. Ce ma intereseaza este fiabilitatea si costurile. Asa... ia spuneti ca spatiu interior LC versus Jeep cum stau. Vreau sa fie LWB obligatoriu. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Octombrie 30, 2016 Partajează Postat Octombrie 30, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? LC 120 +++ nu mai cauta si scotoci. pune 8-12 mii de-o parte si treci la cautari.merita un plus de bani pentru niste ani mai noi/mai buni....vine cu alta cutie putin mai desteapta,niste CP in plus si tot felul de bonusuri.Fara suspensie reglabila ,poate costitui o cheltuiala ce poate fi evitata . Vreau sa vad reactia oricarei alte neveste cand vine craciunul de 3-4 ori pe an intr-un Jeep si ea conduce.... asta asa,de amuzament. Pe a proprie am incercat deja :grin: Si gaz cu 3,5 lei din bidon in motor CRD duce la boala de injectoare.....dupa doua plinuri 3 injectore de 100E....verificat si asta. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 30, 2016 Partajează Postat Octombrie 30, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Eu am citit ce ai scris tu acolo ...mai degraba m-as orienta catre un SUV (ex VW Tuareg) sau chiar microbuz 9 locuri (tot din gama VW). Ptr drumuri pe asfalt sunt foarte confortabile ambele variante. Un sfat bun: nu alimenta carburant rau ...gen 3.5 de la galeata... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 31, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Respect opiniile celor care au dat sfaturi on topic despre cele 3 masini ,cat si sfaturile off topic a celor care au adus in discutie alte masini. Tu poate nu zici rau in felul tau Ioane , dar masinile ce spui tu acolo is urate :sr , sau eu cel putin le consider urate :(. Acum cand o veni momentul sper sa nu fac o faza de genul : ,,m-am gandit ce m-am gandit la cele 3 si apoi mi-am luat Defender ,, :ha:. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Parerea mea, dupa ce am vazut cum sta LC pe dedesupt clar nu as lua o masina deasta, daca doresti confort si comportament onroad ok si in offroad sa mearga cat de cat Pajero MK3 e varianta castigatoare! Spor si sper ca ne vedem la Abrud.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Parerea mea, dupa ce am vazut cum sta LC pe dedesupt clar nu as lua o masina deasta, daca doresti confort si comportament onroad ok si in offroad sa mearga cat de cat Pajero MK3 e varianta castigatoare! Spor si sper ca ne vedem la Abrud.. De curiozitate ce are LC pe dedesupt? TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 (editat) Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? M-am abtinut .. si m-am abtinut... si tot asa dar e prea mult...:wink: Am urmatoarele constatari...: Vad ca lumea sufera de boli comune... Vad ca altii se prajesc inainte si dupa ce sunt curentati ..impartasesc "celor mai tineri" ca e nasol sa stai cu degetele in prize... " Astia mai tineri si mai mici" sunt atenti si invata ceva fix 5 minute.. dupa care boala apare... Oricum o sa ti-o iei pe aia pe care mintea ti-a zic de la inceput ca ... cam asta ar fi castigatoarea... dar e mai fain cand o iei cu un cor comun de bocitoare...:grin: Totusi cand vezi ca la altii bola e mai mare si a prins valente nebanuite... prin comparatie iti pui imediat ca: " boala ta pare chiar ok!!!" Si acuma On topic: Panzer 3 va fi JEEP! PS 1. inca astept sticluta aia de Palinca... PS 2. Marturiesc...sufar si eu de aceeasi boala dar intr-o forma mai grava.. Editat Octombrie 31, 2016 de Razvan Dinescu Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mexx20_ro Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Eu cred ca totul va depinde de buget: 1. daca este buget de minim 12000 euro +++ pt un Jeep sh sau LC sh in stare buna si sa fie si pe placul sotiei atunci clar va fi Jeep sau LC. (sunt sigur ca Patrolul va fi scos din carti datorita faptului ca mai este unul in aceiasi curte) 2. daca este buget aprox 8000-9000 euro atunci cu siguranta va fi Duster. :grin: Exact o astfel de "dilema" am avut si eu cu ceva timp in urma, doar ca eu am introdus in schema si un Nissan Xtrail 2.0 Dci cu sistemul 4x4 care este imprumutat si de Duster. Rezultatul a fost 1 buc Grand Scenic pt famile cu motor 1.6 dci de 131 cp si 1 buc Nissan Patrol Y60 scurt,autoutilitara, 2.8 D de 116 cp pt mine si pasiunile gen pescuit si vanatoare. Rezultatul...toata lumea extrem de fericita! :) :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Respect opiniile celor care au dat sfaturi on topic despre cele 3 masini ,cat si sfaturile off topic a celor care au adus in discutie alte masini. Tu poate nu zici rau in felul tau Ioane , dar masinile ce spui tu acolo is urate :sr , sau eu cel putin le consider urate :(. Acum cand o veni momentul sper sa nu fac o faza de genul : ,,m-am gandit ce m-am gandit la cele 3 si apoi mi-am luat Defender ,, :ha:. Hmm, Am avut si Tuareg, am acum un Caravelle. Si nu pot spune din punctul meu de vedere ca ar fi urate. Pot sa spun ca atat una cat si alta au fost / sunt destul de practice, sa nu zic foarte practice. Acum in ceea ce privesc gusturile, e clar, lungimile de unda sunt diferite. In primul rand gandeste-te la ce iti trebuie a treia masina si cam ce vrei sa faci cu ea. Dupa aia raspunsul vine de la sine, aproximativ categoria unde o vei incadra. Desigur, imi poti imputa un lucru, ca am depasit oarecum varsta cand credeam ca doar chestiile roz sunt frumoase. Acum, negrul mi se pare mai la moda...si ma incapatanez sa cred se asorteaza cu orice. Sa ai spor! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex_man Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Eu o sa merg pe Touareg. Am avut Jeep GC, mai vechi(2003), trebuie sa recunosc. Am mers cu Touaregul de 2,5(2004), suspensie pneumatica, etc...prima impresie nu merita diferenta de bani fata de Jeep, dar tot imi cumpar... Important este sa te decizi ce masina iti doresti si in care te simti bine. Personal imi place MK 3, dar nu imi gasesc locul in ea...pur si simplu. Ii dau dreptate lui Razvan, un Duster este ideal! Dupa doi ani de Jeep in Ploiesti, am trecut la una care consuma de doua ori mai putin si poti sa ajungi in curtea gradinitei(cand ploua) fara sa se uite gardianul urat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Eu cred ca stie ce vrea,dar are nevoie de incurajare sa renunte sau nu....:grin: Eu, in varianta fara griji si contul ok as alege Jeep. este cel mai misto. Si lego si timp de bricolat si posibilitati de facut orice-ti trece prin cap. plus senzatia de libertate, vant in par si buzunare ce este de neegalat. Gandind ca un tata de familie ,renunt la prostii ca nu-mi permit . Am muulte alte planuri ce nu implica masina ca hobby si niste mii de bagat in ea. ma multumesc sa fie ieftina, sa aibe AC si sa fie perfect functionala. Din diferenta,iese de o excursie la reni si Mos Craciun. Spor la alegeri. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Noiembrie 5, 2016 Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? Daca vrei mare ... Toyota LC120. Daca vrei motor mai mic pentru taxe, nu consum poti cauta un Jeep Wrangler TJ 2005/6 cu motor de 2.5i care are vreo 121cp, si cutie manuala cu 6 trepte dar e destul de sprinten si de potent, nemodificat. Sau cu minime modificari (anvelope, SL, BL etc). Dar poate fi o masina de zi cu zi. Si poate inlocui cu succes orice alt 4x4. Daca mai pui si o instalatie secventiala de GPL, mergi aproape mokka.:dr1 Si nu e nici scumpa la intretinere, e cea mai frumoasa dintre toate si nici prea stricacioasa nu e. Nu e nici puzzle, nici LEGO. Doar un head-turner veritabil :grin: in orice anotimp. Mult mai ieftin decat un JK la toate capitolele: intretinere/taxe/asigurare/consum/fiabilitate etc. Singurul dezavantaj in fata celorlalte doua ar fi ca e mic ca spatiu interior. Sotiei s-ar putea sa-i placa cel mai mult. Oricare ar fi decizia iti doresc numai bine! Nu lua de bun tot ce spun, sunt subiectiv, am Jeep Wrangler. De oras am un BMW E60 530D MSPORT din 2007, care e o racheta pe roti pe 19 inches, cu ~300 cp acum, dupa dpf/egr deleted si remapare. Dar mi-e dor de Jeep. Abia astept sa vin in tara, sa-l mai incing putin, ca odinioara. Toate cele bune! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Februarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2017 Re: Panzer III : LC , Patrol sau Wrangler ? De o vreme Jeep a iesit din carti. Eu mi-am dorit foarte mult un al doilea Patrol LWB , dar sotiei ii displace sa conduca y61 prin oras cu toate ca la drum lung ii pare foarte comod. Am decis deci sa ne indreptam spre LC120 LWB. Am sa va tin la curent cu ce se va mai intampla. Sper sa gasesc una in stare cat mai buna . Se poate inchide. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate