Dutzu Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Salutare la toata lumea, dupa prezentarea personala am decis sa imi prezint si masina in caz ca ne vedem prin paduri sa ne recunoaste:wink:. Am achizitonat acum 2 luni un Patrol y61 2,8 ywb scurt, ca upgrade-uri am pus kit suspensie Ironman nitrogaz +5``, stabilizator directie ironman, kit de coborare cutie de viteze, bucsi caster 2 grade, trimere de asiete de 10 mm ome, Troliu LIFTWINCH SIC12000W cu plasma sintetica, jante offroad cu et -30 cauciucuri silverstone 33" mt extrem modificari cu sfatul si ajutorul D-lui Luigi multumesc. Inainte de a monta accesoriile am facut o revizie tehnica a masinii prin schimbare uleiurilor, kit de distributie, filtre tot, la revizie am constatat ca bolborosea apa :), am decis sa dau jos chiuloasa si sa o repar dar intr-un final decizia a fost de a lua o chiuloasa noua amc (masina vreau sa o tin si nu am vrut o chiuloasa reparata), radiatorul era fisurat de asemenea din nou am mers pe un radiator nou conform cu originalul. Cam asta a fost deocamdata acum momentan ma voi ocupa de servisarea etrierelor ca am vazut ca is problematice, refacerea blocantului spate care nu imi functioneaza momentan furtunele de vacuum fiind rupte dar am comandat un set de furtune vacuum arb si voi schimba complet traseul dar si de schimbarea cutiei de viteze care agata in treptele 3-4. Sper sa ne vedem cat de curand la o intalnire a forumului Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 Bine ai venit :grin:. Sa îl folosești muuuulti ani fără probleme . Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ben 07 Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 (editat) Re: Patrol nou pe forum y61 Salut, daca nu este secret cu cat l-ai cumparat si cat te costa toate reparatiile cu upgrade? Eu am inceput de o saptamana sa repar Terrano al meu. Visual parea fara rugina, dar cand am inceput sa ma uit cu atentie am vazut ca rugina incepea sa fie peste tot. Nu este nici usor sa o cureti pt ca nu ai acces. Eu ma uit de mai mult timp pe net sa cumpar si eu un Patrol. Trebuie sa am rabdare. Dupa parerea mea cam toate sunt cu rugina si probleme. Si indiferent la ce pret o cumperi trebuie sa calculezi cu o chiulasa sau radiator spart, deci bani in plus. Super, sa il folosesti mult si fara probleme. Eu am vorbit cu o firma din polonia pt o demontare completa, refacut motor, curatat caroserie si sasiu, 7000EU, sant sume mari. Daca nu il cureti de rugina o sa fie de aruncat in cativa ani. La terrano, pragurile erau toate ruginite in interior, pe dinafara nu se vedea nimic. Lucrez la el de 6 zile m-am cam si saturat, dar nu am incotro pt ca nu vreau sa platesc 2-3 mii euro. Cred ca inca 6 zile si o sa fiu gata. Editat Octombrie 29, 2016 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 Lucrez la el de 6 zile mam cam si saturat ... Orice inseamna masina ca si hobby presupune rabdare, timp si foarte multe munca ...Poti sa incerci alt hobby care nu te solicita asa tare ...de exemplu ...colectionatul de timbre. ...nu vreau sa platesc 2-3 mii euro. 2-3 mii de euro sunt bani de tigari ...nu bani ptr reconditionat un asemenea acaret ...Daca reusesti sa o reconditionezi cu bugetul asta sa-mi dai si mie reteta. Eu muncesc la ea de aproape 5 ani, am depasit de cateva ori acel buget si inca ...nu e gata, asa cum mi-as dori. Cred ca inca 6 zile si o sa fiu gata. Dupa 12 zile de munca poti sa spui ca ai incercat sa te apuci de ea ... Putem insa vorbi insa despre un presupus "termen de finalizare" dupa cativa ani. Referitor la PM in care spuneai ca gumele Silverstone sunt extrem de scumpe ...apai domnule ...ai putea sa incalti acaretul cu niste gume de Logan care vor fi ...mai mult decat acceptabile la pret. Diferenta intre a avea masina si a avea Nissan Patrol ...e uriasa, ori te-ai inhamat intr-o hora in care nu poti tine pasul cu pantofarii si e timpul sa te mai odinesti oleaca ori ...hora de o joci nu e conforma cu muzica. Hobby, ieftin si fara munca ... nu exista! Sa aveti spor. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dutzu Postat Octombrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2016 (editat) Re: Patrol nou pe forum y61 Salutare Într-adevăr un Nissan este un proiect interesant la care vei avea tot timpul ceva de făcut din câte am observat, dar plăcerea PE care ți-o oferă când ieși cu el face sa merite toți banii :) si eu momentan încet încerc sa o fac cât mai buna ca mai are ea probleme cu rugina cu cutia si cu blocantul. Ca si costuri momentan: - kit de suspensie complet NITROGAZ 980 EURO ironman +5 4 arcuri 4 amortizoare nitrogaz 1 amortizor de directie 1 set bucse caster 2 grade 1 set kit deplasare cutie de viteze -trimere de asieta pt compensare inclinare masina 30 euro -jante 5 buc et-30 270 euro noi -cauciucuri Silverstone 33" 3600 RON -troliu liftwinch 12000w cu plasma sintetica 2200 RON -chiuloasa aproximativ 5000 RON cu montaj Garnituri -radiator aproximativ 900 RON -bucse tendoane fata spate super pro aproximativ 100 euro -revizia si kitul de distribuție dar nu mai știu exact cât a fost si nu vreau sa zic aiurea -cutie de viteze de y60 200 euro aici o sa aflu săptămâna viitoare dacă potrivește sper sa meargă :) Mai urmează sa văd după aceea blocantul dacă reușesc sa îl fac, mai este de lucru dar merita:) Editat Octombrie 30, 2016 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aditupopa Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 Sa te bucuri la maxim de patrolache. Jantele pe 15 sau 16. De unde le-ai luat? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 -cutie de viteze de y60 200 euro aici o sa aflu săptămâna viitoare dacă potrivește sper sa meargă :) Mai urmează sa văd după aceea blocantul dacă reușesc sa îl fac, mai este de lucru dar merita:) La cati bani ai bagat pana acum mai stai in loc de o saiba? Cauta o cutie de Y61 in firea ei si sus cu ea... Nu vreau sa te dezamagesc dar "dexterismul" tau e aproape imposibil sa il faci sa mearga. O cutie de Y61 e pe piata in jurul a 4-500 euro depinde cum o gasesti. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dutzu Postat Noiembrie 3, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 La cati bani ai bagat pana acum mai stai in loc de o saiba? Cauta o cutie de Y61 in firea ei si sus cu ea... Nu vreau sa te dezamagesc dar "dexterismul" tau e aproape imposibil sa il faci sa mearga. O cutie de Y61 e pe piata in jurul a 4-500 euro depinde cum o gasesti. Mâine se recondiționează cutia la Cluj, se pune ambreiaj nou si cu cea de y60 am rămas :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dutzu Postat Noiembrie 3, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 Sa te bucuri la maxim de patrolache. Jantele pe 15 sau 16. De unde le-ai luat? Mulțumesc frumos, jantele sunt pe 16, le-am luat de aici din Tg Mureș de la Mammoth tyres Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dutzu Postat Noiembrie 4, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 Cutia nu s-a putut recondiționa :( am luat alta cutie de y61 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dutzu Postat Noiembrie 11, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 rezolvata si problema blocabilului :D functioneaza perfect dupa inlocuirea furtunelor si a valvelor vacuum:dr1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bankerul Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 Salut, Poti sa ma ajuti te rog cu un cod la amortizoare. Vin al naibii de bine ..ce varianta sunt ? De la nitrogas am vazut ,dar sunt cele confortabile sau mai dure ? Daca ma poti ajuta cu codul de pe ele vb cu Luigi si iau tot asa . Felicitari pt achizitie !! Merci!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dutzu Postat Noiembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 Salut, Poti sa ma ajuti te rog cu un cod la amortizoare. Vin al naibii de bine ..ce varianta sunt ? De la nitrogas am vazut ,dar sunt cele confortabile sau mai dure ? Daca ma poti ajuta cu codul de pe ele vb cu Luigi si iau tot asa . Felicitari pt achizitie !! Merci!! Salut, Momentan nu o sa pot sa te ajut cu codul de pe ele ca sunt plecat din țara 2 săptămâni si sincer nu știu de care sunt eu am mers pe recomandarea lui Luigi sigur el știe de care sunt dacă nu in 2 săptămâni iti dau codul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 Salut, Poti sa ma ajuti te rog cu un cod la amortizoare. Vin al naibii de bine ..ce varianta sunt ? De la nitrogas am vazut ,dar sunt cele confortabile sau mai dure ? Daca ma poti ajuta cu codul de pe ele vb cu Luigi si iau tot asa . Felicitari pt achizitie !! Merci!! Ce cod te intereseaza? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bankerul Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 Ce cod te intereseaza? Codul de pe telescoape si arcuri ,cred ca unele sunt mai dure altele mai moi Ma intereseaza varianta soft Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 Totul depinde de ce greutati pui/cari pe/in ea si la ce vei folosi masina. In functie de asta se alege setarea de suspensie. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bankerul Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 Totul depinde de ce greutati pui/cari pe/in ea si la ce vei folosi masina. In functie de asta se alege setarea de suspensie. Doar pe fata pun bara si troliu ,cca 100 kg cred ,in rest vreau sa fie confortabila si ok in teren -vanatoare si drumetii montane ,uneori tentat si de putin offroad mediu. Stima! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 (editat) Re: Patrol nou pe forum y61 @banker Daca te gandesti la IronMan pe configurarea gandita de tine eu as merge asa: -amortizoare fata Nitro cod 24091FE* -amortizoare spate Nitro cod 24094FE* -arcuri fata NISS009C (50-110kg) -arcuri spate NISS010C (0-200kg) * - amortizoarele Nitro pe IronMan sunt de un singur fel. Din punctul meu de vedere sunt startup-ul ideal ptr incepatori. Chiar daca nu te tin mai mult de 3-4 ani. Pe fata daca pui cealalta setare de arcuri masina va deveni prea elastica pe socuri (efect de barca) Pe spate daca pui cealalta setare de arcuri masina va deveni rigida pe socuri in lipsa unei incarcaturi constante 100-150kg+ Combinatia intre cele doua e urata ...foarte elastica pe fata unde masina este grea, rigida pe spate unde masina e usoara, cum e mai rau. Vrei sa ai mai mult confort, lasi presiunea sub 2, chiar 1.7-1.8 asta in functie de tipul anvelopei si de cum simti tu masina(chiar recomandat iarna si in conditii meteo total nefavorabile) asumanduti riscul de a toci anvelopele ceva mai repede. Nu poti merge pe varianta "soft" in conditiile in care ii pui in bot troliu si alte fiare. In ceea ce priveste bara fata de fier, inclin sa cred tot mai mult ca existenta ei (multe kg in plus) este absolut inutila in conditiile in care nu te bagi rau cu masina. Desigur are si plusurile ei, nu doar cele pe care le vad cam toti (de imagine) in sensul ca te fereste intr-o mica sau mare masura la impact si te poti propti cu ea de copaci la recuperari. Editat Noiembrie 28, 2016 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bankerul Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 Re: Patrol nou pe forum y61 @banker Daca te gandesti la IronMan pe configurarea gandita de tine eu as merge asa: -amortizoare fata Nitro cod 24091FE* -amortizoare spate Nitro cod 24094FE* -arcuri fata NISS009C (50-110kg) -arcuri spate NISS010C (0-200kg) * - amortizoarele Nitro pe IronMan sunt de un singur fel. Din punctul meu de vedere sunt startup-ul ideal ptr incepatori. Chiar daca nu te tin mai mult de 3-4 ani. Pe fata daca pui cealalta setare de arcuri masina va deveni prea elastica pe socuri (efect de barca) Pe spate daca pui cealalta setare de arcuri masina va deveni rigida pe socuri in lipsa unei incarcaturi constante 100-150kg+ Combinatia intre cele doua e urata ...foarte elastica pe fata unde masina este grea, rigida pe spate unde masina e usoara, cum e mai rau. Vrei sa ai mai mult confort, lasi presiunea sub 2, chiar 1.7-1.8 asta in functie de tipul anvelopei si de cum simti tu masina(chiar recomandat iarna si in conditii meteo total nefavorabile) asumanduti riscul de a toci anvelopele ceva mai repede. Nu poti merge pe varianta "soft" in conditiile in care ii pui in bot troliu si alte fiare. In ceea ce priveste bara fata de fier, inclin sa cred tot mai mult ca existenta ei (multe kg in plus) este absolut inutila in conditiile in care nu te bagi rau cu masina. Desigur are si plusurile ei, nu doar cele pe care le vad cam toti (de imagine) in sensul ca te fereste intr-o mica sau mare masura la impact si te poti propti cu ea de copaci la recuperari. Multumesc mult pt sfaturi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dutzu Postat Ianuarie 10, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 Re: Patrol nou pe forum y61 Nu am mai postat demult dar intre timp am mai facut niste modificari, in primul rand am scapat de rugina la aripile spate din pacate nu am poze ca eram in concediu cand sau facut reparatiile, am montat un bullbar fata, proiectoare cu led + mai trebuie adaugat un led bar de 52 inch, un kit snorkel, o vascocupla noua :) si mai vreau sa achizitionez o bara spate dar inca nu stiu exact ce sar potrivi cel mai bine, eu as alege o varianta mai simpla si din 3 bucati in comert nu am vazut dar poate ma poate sfatui colegi care ar fi mai bine sa o aleg o sa adaug si poze mai multe cu masina dar nu am inca:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ben 07 Postat Ianuarie 10, 2017 Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 Re: Patrol nou pe forum y61 heheh, cineva are zapada:) la noi nu este nimic. Super cauciucuri si snorkel Ledurile sper sa nu se rupa daca mergi prin padure Spor cu update turile Ben Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dutzu Postat Mai 22, 2017 Autor Partajează Postat Mai 22, 2017 (editat) Re: Patrol nou pe forum y61 revin dupa o perioada de timp in care nu am postat dar am lucrat pe masina mai mult:) am mai facut cateva upgrade-uri la masina cum ar fi ceas temperatura apa, voltmetru, un ceas presiune turbo si bineinteles si un boost control. Stiind ca vine vara m-am decis sa maresc si radiatorul de apa observand astfel mari schimbari de temperaturi in utilizare in bine o chestie care chiar o recomand pentru patroalele noastre, un set de mt pe 33 r15 (pacat de silverstone pe piatra si praf). O servisare completa la omocinetica prin care am reusit sa imi stric un mrl :) astfel ajungand pe masina un set de avm :) o sa mai fie inca cateva modificari dar pe rand toate multumesc lui Yonutz pentru sfaturi si rabdarea avuta:) Editat Mai 22, 2017 de Dutzu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Re: Patrol nou pe forum y61 Te salut si felicitari pentru proiect. Te rog frumos sa detaliezi marirea radiatorului... unde ai facut-o? cu cat este marit, cum de-a mai incaput la loc? Si apoi ce exact ai observat in utilizarea lui.. ? se intarzie momentul pana creste apa? sau nu mai ajunge sa creasca la span pe urcari lungi si sustinute? Multumesc anticipat, Razvan Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Re: Patrol nou pe forum y61 Salutare Dutzule si felicitari si sin partea mea. Ma intereseaza si pe mine tot cee ce te-a intrebat Razvan,asa ca iti multumesc de pe acum pentru raspunsuri. Numai bine! Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dutzu Postat Mai 22, 2017 Autor Partajează Postat Mai 22, 2017 Re: Patrol nou pe forum y61 salutare si va multumesc, Radiatorul a fost facut la Brasov la Ipexim am numar de contact daca e nevoie, am trimis radiatorul vechi pentru cote pe seara o sa pun poze cu modificarile exacte pe radiator, se potriveste pe locasul lui original, nu am avut probleme de montaj. In utilizare normala apa imi sta undeva intre 77-80 grade, initial statea 83-85, pe pante lungi cea mai mare crestere am vazut-o la 88 grade fata de 92-95 testat pe aceeasi panta(panta lunga de 6-700m cu a 3-a pe reductor) cu radiator vechi(tin sa mentionez ca aveam un radiator aftermarket) si cel nou. Weekendul acesta chiar l-am testat si mai mult de 88 nu am reusit sa il urc pe urcare lunga in span afara fiind 25 grade. Fata de apa scoasa din instalatie la momentul schimbari radiatorului am vazut ca intra cu 4 l mai mult. Eu unul sunt foarte multumit mai ales ca era un subiect ce ma stresa pentru ca nu apucasem sa prind iesiri vara si nu aveam ceas de apa. Dupa instalarea ceasului de apa am vazut situatii la care imi afisa 95-96 ceasul de apa iar cel din bord nu se misca de la pozitia lui normala. Mai mult de atata inca nu stiu ca am avut doar o iesire in munte cu el. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate