RaduF Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 (editat) Va salut, am cumparat de curand o Frontera A , varianta lunga, 2.4 i , cu gpl ... masina la capitolul rugina sa prezinta destul de bine, surprinzator de bine as zice. Inca sunt la capitolul de revizii...momentan m-am lovit de fel si fel de inventii pur romanesti sa zic asa, pe care le-am remediat si am adus masina in starea ei originala cat am putut de bine. La capitolul transmisie sta bine, am schimbat flansa cardan, rulment cardan intermediar, si crucile..pretul nefiind atat de mare pe cat ma asteptam...mai am la cardanul de pe fata putin de lucru, inca nu mi au venit crucile. MRL urile sunt automate, inca nu am intampinat probleme la ele,dar nici nu am folosit prea mult tractiunea fata. Problemele care mi-au scos peri albi: 1 instalatia de racire, masina tindea sa fiarba, facea presiune prea mare in instalatie, a spart 2 radiatoare pana acum, am spalat de 2 ori instalatia cu otet si o solutie dedicata de la Ravenol. Pana ieri tot am avut probleme, am golit din nou instalatia, am pus apa curata, am inversat furtunele la caloriferul de la habitaclu si surprinzator problemele momentan au disparut..am schimbat termostatul, vascocupla a fost pusa pe direct de fostul proprietar si am "corectat " pe moment cu un carton in fata radiatorului. In trafic urban masina acum sta bine la capitolul racire si incalzire in habitaclu. In weekendu asta aveam de gand sa ii dau jos chiulasa, momentan o mai tin putin sub observatie. 2 Franele...fostul sau unul din anteriorii proprietari au anulat franele pe spate. Inca nu m-am apucat de treaba, era programat pt azi, dar.... bun , ma poate ajuta cineva cu cateva poze la pompa de frana si conducte? Am luat o pompa de la dezmembrari, pe care sa o reconditionez si ulterior sa o montez si am observat ca si ea are acel surub pe partea stanga. Nu stiu cum sa fac legatura cu conducta care merge la franele de pe spate. 3 instalatia electrica la motor e harcea parcea..pe la dezmembrari toata lumea le taie...as avea nevoie de una sa fie ok...necoapta si cat de cat intreaga. Pe parcurs ce o sa mai surubaresc la ea sigur o sa mai constat si o sa mai gasesc si alte probleme. Astept critici , pareri sau eventuale probleme pe care le poate face motorul de 2.4 sa stiu la ce sa ma astept. In conditia care am luat masina pt utilizare zilnica in trafic urban , ocazional in weekend putin soft offroad si sa imi tractez celalate masini pe la diferite ocazii. Deci as avea nevoie sa pot sa pun baza pe ea. Editat Octombrie 29, 2016 de RaduF Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Presiunea in instalatia de racire este intre 1,2 si 1,35 bar si este realizata de capacul (busonul) de la vasul de expansiune. El are rol de regulator de presiune. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduF Postat Octombrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2016 (editat) Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Perfect de acord cu tine, problema la mine pleca din alta parte, necunoscuta inca mie... in bord imi arata cam un mm peste gradatia de mijloc...deci motorul meu, tindea sa fiarba putin...la 1.2-1.35 bar, poti apasa lejer pe furtune si nici nu cred ca se bombeaza radiatorul sau sparge... pana sa inversez furtunele la radiatorul din aeroterma ,nu se incalzea in masina, facea presiune mare in inst. Bun...baiu e ca nici nu a curs multa mizerie din instalatie, nu inteleg totusi de ce facea asa si cum de s-a rezolvat doar cu inversarea furtunelor la intrarea in radiatorul de la aeroterma. Editat Octombrie 29, 2016 de RaduF Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduF Postat Octombrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . A si sa nu uit, am schimbat busonul de la vasul de expansiune cu unu nou, Febi...nimic...la fel facea...am pus unu luat de la dezmembrari...la fel... acum e cel nou pe masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Presiunea e una, temperatura din bord, e alta. Termostatul deschide la 92 grade, deci sub nicio forma nu se merge cu apa in instalatie. Ca ai inversat furtunele, n-ar trebui sa conteze la presiune ... sa nu se fi blocat supapa de la capacul vasului de expansiune ... L.E. : Alea noi nu sunt bune ... deschid la peste 1,8 bar 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Eu am capacul original si nu deschide deloc... Il las desfacut ca altfel tzasneste apa prin plasticul la borcan...ca e copt :)) Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduF Postat Octombrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2016 (editat) Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Din nou iti dau dreptate, dar apa fierbe la 100 grade...sub presiune se ridica pct de fierbere la aproximativ 110 gr. Mie in bord am zis ca imi arata undeva la 1mm peste gradatia de jum...deci clar peste regimul normal de functionare. De asta am asociat presiunea cu cresterea temperaturii sau invers. Sa zicem ca busonul nou deschide la 1.8, nu contest pt ca nu e specificat pe nicaieri la ce parametrii functioneaza...de ce si cu cel original si cel luat de la dezmembrari facea aceeasi problema si acum merge cu cel aftermarket? De acord cu tine ca nu se merge cu apa in instalatie, dar sincer intr-o saptamana am pierdut vreo 8 litri de apa...plus schimburile cat am spalat instalatia...pana nu ii gasesc problema nu cred ca renteaza sa pun antigel. LE : am incercat si varianta cu buson deschis si in 10km a dat toata apa afara. Editat Octombrie 29, 2016 de RaduF Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . SIncer ma cam indoiesc ca simpla schimbare a furtunelor la calorifer are vreun efect-in rau sau in bine-am realizat asta dupa ce l-am disecat pe al meu, (2.5 tds,cred ca e la fel). Din ce scrii tu acolo cred ca radiatorul trebuie dat jos si curatat pe afara,nu inauntru.La prima vedere pare curat,insa cand il scoti din locasul lui e posibil sa fie infundat pe jumatate,daca nu mai mult..Asta se vede daca il privesti din fata,si oricat l-ai curata cu jetul PE MASINA nu obtii decat o curatare pe jumatate. 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduF Postat Octombrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2016 (editat) Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Si eu sunt de aceeasi parere ca nu inversarea furtunelor a rezolvat problema..de asta am si cerut pareri pe aici...poate e o particularitate ceva la motoarele astea care imi scapa mie. La partea cu radiatorul nu stiu ce sa zic, acum am un carton care acopera cam 40% din suprafata lui pt ca fostul proprietar a pus vascocupla pe direct , termostatul e nou, wahler si functioneaza pt ca inclusiv pe indicatorul din bord se observa in mers cand deschide. O mai tin cateva zile sub observatie..sper sa isi pastreze naravul bun :) oricum am pregatit un radiator sh dar original, curatat si int si ext . Ma poti ajuta ,te rog cu cateva poze la pompa de frana sa ii rezolv traseul cu conducta anulata ? Presupun ca e acelasi traseu si la diesel. Editat Octombrie 29, 2016 de RaduF Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Nu cred ca o poza te ajuta sa gasesti traseul.Trebuie sa o iei babeste,pe firul apei...E important si daca are ABS sau nu-banuiesc ca nu are,si e mai simplu atunci. 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduF Postat Octombrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Nu are ABS, ma intereseaza mai mult cum vine in pompa, traseul pana in spate il gasesc eu . Am sa pun conducta noua si pana am sa gasesc un repartitor bun am sa le leg pe direct. Din pompa de frana sunt 3 iesiri, ambele de pe partea dreapta sunt legate, la mine pe masina, prima merge la roata stanga si a doua la roata dreapta, pe partea stanga a pompei e o iesire cu un surub in ea, bun...problema mea e ca si la pompa ce am cumparat-o sh e la fel cu acel surub de pe partea stg. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 (editat) Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Pai du-te spre spate pana-n repartitor,si vezi mai departe ce se intampla.Cilindrii receptori de la roata nu sunt scumpi,probabil ca acolo e problema de s-a anulat spatele.Sau n-o avea ferodouri la vreo roata,ca te minunezi cum mai fac romanii economie la piese.. PS-E un baiat in Agigea care dezmembreaza frontere,dupa pod faci dreapta si inca o data dreapta,chiar pe coltul strazii are pravalia. Editat Octombrie 29, 2016 de SUPERDRAGOS 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduF Postat Octombrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Ok...dar conducta care duce spre spate, unde o conectez? Din moment ce amandoua pompe de frana care le am, au pe partea stg un surub(tim sa precizez ca suruburile sunt identice, tind sa cred ca asa vin pompele de original.) iar pe dreapta o iesire merge la o roata si una la cealalta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 (editat) Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Eu am cu ABS, deci nu te pot ajuta cu poza ... Nu stiu cat te ajuta asta: ... pare un circuit fata, unul spate si ambele se bifurca in teuri ... Editat Octombrie 29, 2016 de stelea 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduF Postat Octombrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Multumesc, ma ajuta enorm. Acum pot sa pun intr-o ordine conductele, cu toate ca ce e in schema e diferit fata de ce am eu pe masina acum... desfac tamburii maine si vad ce e pe acolo sper sa nu gasesc surprize foarte mari.weekend placut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Octombrie 30, 2016 Partajează Postat Octombrie 30, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . La Sport, conducta vine pe langa cele de benzina pana undeva in fata rezervorului si de acolo, coboara un furtun intr-un T-eu de pe punte, pe partea dreapta a grupului... Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduF Postat Noiembrie 1, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Am reusit...am facut traseul pana in spate, exact pe langa conductele de benzina, momentan am sa o las fara repartitor pe spate, mai trebe sa imi vina cablurile de la frana de mana si am terminat si capitolu frane. Multam fain de info si ajutor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduF Postat Noiembrie 1, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 (editat) Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Acum ma roade o alta chestie...eu am suspensia pe arcuri lamelare pe spate, as putea sa o inalt relativ usor...dar daca ii maresc garda la sol cub 50mm sau poate 70mm nu ar trebui sa ii cobor si suportul la rulmentul de cardanu intermediar putin, si acum cand e stock, sa zic asa sta o idee fortat spre jos. Editat Noiembrie 1, 2016 de Astral AR TREBUI......NU SE SCRIE NICIODATA CU DOI I ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Noiembrie 1, 2016 Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Parerea mea este sa o inalti doar daca vrei roti mai mari si nu vrei sa tai din caroserie. As zice sa o lasi asa. Eu am ridicat-o vreo cativa cm din barile de torsiune si dupa o tura pe teren nu mi-a placut cum sta si am lasat-o chiar mai jos de cum a fost. Acum e mai stabila, sta pe laterale "lipita" ! Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Noiembrie 1, 2016 Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Acum ma roade o alta chestie...eu am suspensia pe arcuri lamelare pe spate, as putea sa o inalt relativ usor...dar daca ii maresc garda la sol cub 50mm sau poate 70mm nu ar trebui sa ii cobor si suportul la rulmentul de cardanu intermediar putin, si acum cand e stock, sa zic asa sta o idee fortat spre jos. Suportul de la rulmentul intermediar sta pe un distantier de 10 mm. Daca crezi ca e fortat, il poti da jos si iti coboara rulmentul. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Suportul de la rulmentul intermediar sta pe un distantier de 10 mm. Daca crezi ca e fortat, il poti da jos si iti coboara rulmentul. Stateam si ma uitam..@stelea,in poza de la avatar urcai,nu-i asa..? 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Noiembrie 2, 2016 Partajează Postat Noiembrie 2, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Stateam si ma uitam..@stelea,in poza de la avatar urcai,nu-i asa..? Da, ca mi-e frica sa cobor :ha: 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduF Postat Noiembrie 3, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Bun, cu rulmentul am rezolvat, acum sta bine... dar daca o mai ridic putin, care e limita pana sa imi iasa de pe caneluri la iesirea din diferential cardanul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Noiembrie 3, 2016 Partajează Postat Noiembrie 3, 2016 Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Nu iti iese dupa caneluri oricat o ridici. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Noiembrie 4, 2016 Partajează Postat Noiembrie 4, 2016 (editat) Re: Proaspat posesor de Frontera A, LWB, 2.4 i ...inca unul . Eu am ridicat-o cu stivuitorul la 1.5m in aer, fara telescoape pe spate si mi-a cazut doar un arc. Cardanul nu a iesit, s-a rezemat doar pe traversa... (eu am SWB cu elicoidale) Editat Noiembrie 4, 2016 de Astral De ce inventati cratime unde nu e cazul...? Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate