RaulRa Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 (editat) Salutare la toata lumea si scuzati ca ma bag si eu in discutia asta dar am tot cautat unele asa zise probleme pe care le am cu masina si nu prea am reusit sa gasesc sau sa le intaleg...le spun scurt in caz ca ma poate ajuta cineva.Am un LR Freelander td4 an 2004 de care sunt multumit etc etc dar am unele bube la masina pe care nu reusesc sa le rezolv. 1.Am incalzire in scaune de fabrica cu butoane tot problema este ca nu merg si nu pot sa imi explic de ce ( precizez ca masina a avut volanul pe dreapta si a fost schimbat de fostul propietar ).Relee sunt sub ambele scaune si fire conectate sa fie oare arse ? 2.Nu am lumina in butoanele de reglare caldura acele 3 butoane. 3.Boxele cred originale..cand se aude muzica in spate cand in fata cand pe laterale si tot asa fara sa umblu la reglaje. 4.Caldura..nu ma plang de ea..baga caldura insa foarte incet chiar si la pozita 4 ( filtru habitaclu schimbat ,termostat apa schimbat ). 5.In partea stanga fata sub far(sub semiaripa) am o conducta care din cand in cand mai picura si din cate am intEles de la un "mecanic" nu exista conducta de supra plin si el a spus sa nu fie ceva conducta de la incalzire webasto sau alta denumire..intrebare mea este daca exista pe freelander webasto sau ceva incalzire auxiliara ? 6.Senzorii de parcare nu merg au buton de oprire.Se aude un zgomot de circa 5 sec cand dau cu spatele dup aia nimic.Pot sa pun alti senzori decat cei originali? Va intreb pt ca am intEles ca nu merg daca nu sunt originali. Cam asta este tot sper sa nu fi postat gresit dar chiar nu am intEles din ce am mai citit pe forumuri.Va multumes anticipat. Editat Octombrie 31, 2016 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 (editat) Re: Masina mea freelander- mici probleme Colegule "vad" ca probleme la masinuta ta sunt multe... sa luam in discutie fiecare problema, punctual! 1. verifica dacă în mufele de sub scaune ajunge tensiune; dacă nu "mergi" în sens invers cu investigațiile (daca nu te pricepi, cere ajutorul unui electrician auto); 2. desfaci ușor fata de la butoane, acolo posibil ca becurile sa fie arse; 3. nu am avut CD play original pe mașina, dar la o alta mașină care a avut CD play original, ceea ce descrii tu, pare un test pe care il face automat la resetare. Cauta manualul de utilizare al CD player-ului. 4. dacă "schimbarea" volanului nu este executata ok, una dintre surprize este .... pățania ta! 5. nu toate WBH. Daca se "vede" sub bara in partea dreapta, cum te uiti din fata mașinii, o mica țeavă, aceea este evacuarea WBH. Acesta pleacă <5ºC (se poate auzi din exterior după zgomotul făcut). Posibil sa fie condensul, sau poate "scapa" motorina. Dai cu mana pi acele picături, mirosi si aflii ce este! 6. .... nu am senzori (poate un alt coleg, te ajuta). Descarca RAVE. Trece exact modelul mașinii în semnătura (ajuta pe viitor!) Editat Octombrie 31, 2016 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Re: Masina mea freelander- mici probleme ( precizez ca masina a avut volanul pe dreapta si a fost schimbat de fostul propietar ) 4.Caldura..nu ma plang de ea..baga caldura insa foarte incet chiar si la pozita 4 Oare de ce? Baga un search pe forum ''aeroterma Freelander''. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaulRa Postat Noiembrie 5, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 Re: Masina mea freelander- mici probleme Oare de ce? Baga un search pe forum ''aeroterma Freelander''. Salut ,am remediat cam toate problemele enumerate mai sus, am schimbat termostatul si caldura merge brici,senzori schimbati,boxele au fost arse si ele schimbate huh:) Problema care a intervenit astazi si ma cam sperie dupa ce toate au mers ca uns sta in felul urmator...cand vreau sa deschid geamul fata dreapta se aude cum se deschide/inchide usa din portbagaj si faza si mai naspa geamul nu mai coboara dar in schimb coboara cel din spate de la portbagaj...cand dau pe faza lunga sau blitez la fel se aude zgomotul de la usa portbagaj...azi spre exemplu am facut un drum pe noapte circa 20 de km si dau sa aprind faza lunga si hopa usa de la portbagaj se deschise in mers la fel si becul care ma atentioneaza ca sunt usile deschise cel de pe plafon...am ramas mut...eu am scos mufele de la geamul dreapta si cel de la geamul de la portbagaj(am decuplat mufele de la butoanele din cotiera)ca sa nu le apas din greseala ca dupaia nu mai urca...oare sa am un scurt sau care poate fi problema ca de la un geam sa imi afecteze si faza lunga si sa se deschida portbagajul ?stiu ca pare de ras dar eu vad ca alti se plang de probleme gen tractiune cardan una alta si la mine singurele probleme pana acuma au foat de parte electrica...ma puteti ajuta ? Va multumesc anticipat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaulRa Postat Noiembrie 5, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 Re: Masina mea freelander- mici probleme Colegule "vad" ca probleme la masinuta ta sunt multe... sa luam in discutie fiecare problema, punctual! 1. verifica dacă în mufele de sub scaune ajunge tensiune; dacă nu "mergi" în sens invers cu investigațiile (daca nu te pricepi, cere ajutorul unui electrician auto); 2. desfaci ușor fata de la butoane, acolo posibil ca becurile sa fie arse; 3. nu am avut CD play original pe mașina, dar la o alta mașină care a avut CD play original, ceea ce descrii tu, pare un test pe care il face automat la resetare. Cauta manualul de utilizare al CD player-ului. 4. dacă "schimbarea" volanului nu este executata ok, una dintre surprize este .... pățania ta! 5. nu toate WBH. Daca se "vede" sub bara in partea dreapta, cum te uiti din fata mașinii, o mica țeavă, aceea este evacuarea WBH. Acesta pleacă <5ºC (se poate auzi din exterior după zgomotul făcut). Posibil sa fie condensul, sau poate "scapa" motorina. Dai cu mana pi acele picături, mirosi si aflii ce este! 6. .... nu am senzori (poate un alt coleg, te ajuta). Descarca RAVE. Trece exact modelul mașinii în semnătura (ajuta pe viitor!) Se pot scoate doar butoanele de la reglaje caldura sau trebuie sa dau toata masca jos si sa schimb becuriile ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Noiembrie 5, 2016 Partajează Postat Noiembrie 5, 2016 Re: Masina mea freelander- mici probleme Se pot scoate doar butoanele de la reglaje caldura sau trebuie sa dau toata masca jos si sa schimb becuriile ? Dai jos masca si scoti tot panoul de comanda al climatizarii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarkanyi Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 Re: Masina mea freelander- mici probleme Salut ,am remediat cam toate problemele enumerate mai sus, am schimbat termostatul si caldura merge brici,senzori schimbati,boxele au fost arse si ele schimbate huh:) Problema care a intervenit astazi si ma cam sperie dupa ce toate au mers ca uns sta in felul urmator...cand vreau sa deschid geamul fata dreapta se aude cum se deschide/inchide usa din portbagaj si faza si mai naspa geamul nu mai coboara dar in schimb coboara cel din spate de la portbagaj...cand dau pe faza lunga sau blitez la fel se aude zgomotul de la usa portbagaj...azi spre exemplu am facut un drum pe noapte circa 20 de km si dau sa aprind faza lunga si hopa usa de la portbagaj se deschise in mers la fel si becul care ma atentioneaza ca sunt usile deschise cel de pe plafon...am ramas mut...eu am scos mufele de la geamul dreapta si cel de la geamul de la portbagaj(am decuplat mufele de la butoanele din cotiera)ca sa nu le apas din greseala ca dupaia nu mai urca...oare sa am un scurt sau care poate fi problema ca de la un geam sa imi afecteze si faza lunga si sa se deschida portbagajul ?stiu ca pare de ras dar eu vad ca alti se plang de probleme gen tractiune cardan una alta si la mine singurele probleme pana acuma au foat de parte electrica...ma puteti ajuta ? Va multumesc anticipat verifica bateria, daca e pe duca, mai face figura sa deschida geamul din spate... La mutarea volanului nu au avut ce umbla la butonul geamului din spate, fiind pe cotiera, doar daca ai modelul "facelift" au trebuit sa inverseze cele doua blocuri de butoane de pe usile din fata. Aici, daca au gresit ceva, teoretic nu are nimic in comun cu usa din spate. Probabil ca ai doua probleme diferite de rezolvat... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaulRa Postat Noiembrie 17, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Re: Masina mea freelander- mici probleme verifica bateria, daca e pe duca, mai face figura sa deschida geamul din spate... La mutarea volanului nu au avut ce umbla la butonul geamului din spate, fiind pe cotiera, doar daca ai modelul "facelift" au trebuit sa inverseze cele doua blocuri de butoane de pe usile din fata. Aici, daca au gresit ceva, teoretic nu are nimic in comun cu usa din spate. Probabil ca ai doua probleme diferite de rezolvat... Este o problema de care vad ca nu scap..am mers la doi electricieni dar nu au putut sa imi dea un raspuns concret..la bine nu este problema ca se deschide geamul din spate..ideea este ca cel din dreapta fata coboara dar nu mai urca numai daca ii dau impulsuri..si cand dau sa il ridic se aude cum se deschide portbagajul..geamul din spate daca usa este deschisa nu mai urca nici el,adica il cobor si cand dau sa il inchid el irca normla pana sus dar cand i-au mana de pe buton coboara singur..cand usa de la portbagaj este inchisa se comporta normal ,urca normal si nu mai coboara..bateria este buna ca am verificat-o si masurat-o...dar eu ce nu intalge este dece cand dau faza lunga sau blitez usa de la portbagaj se deschide ??? Geamul de la sofer functioneaza perfect..mufele de la geamuri le-am verificat si nu pot fi inversate pt ca au conectori diferiti... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Re: Masina mea freelander- mici probleme Este o problema de care vad ca nu scap..am mers la doi electricieni dar nu au putut sa imi dea un raspuns concret..la bine nu este problema ca se deschide geamul din spate..ideea este ca cel din dreapta fata coboara dar nu mai urca numai daca ii dau impulsuri..si cand dau sa il ridic se aude cum se deschide portbagajul..geamul din spate daca usa este deschisa nu mai urca nici el,adica il cobor si cand dau sa il inchid el irca normla pana sus dar cand i-au mana de pe buton coboara singur..cand usa de la portbagaj este inchisa se comporta normal ,urca normal si nu mai coboara..bateria este buna ca am verificat-o si masurat-o...dar eu ce nu intalge este dece cand dau faza lunga sau blitez usa de la portbagaj se deschide ??? Geamul de la sofer functioneaza perfect..mufele de la geamuri le-am verificat si nu pot fi inversate pt ca au conectori diferiti... Cu usa de la portbagaj deschisa, luneta nu trebuie nici sa urce,nici sa coboare. Am invatat si eu asta dupa vreo 3 ani:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 (editat) Re: Masina mea freelander- mici probleme Conform cartii tehnice cu usa deschisa trebuie sa poata fi coborata luneta dar nu urcata cu conditia sa fie contactul pus(Electrical library - Description and operation - windows)... scrie clar in carte cum si in ce conditii lucreaza luneta, are un management complicat Editat Noiembrie 17, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarkanyi Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Re: Masina mea freelander- mici probleme Conform cartii tehnice cu usa deschisa trebuie sa poata fi coborata luneta dar nu urcata cu conditia sa fie contactul pus(Electrical library - Description and operation - windows)... scrie clar in carte cum si in ce conditii lucreaza luneta, are un management complicat Asa e, e complicat. Daca usa e deschisa, nu mai urca, degeaba pui contactul. Am verificat. Cursa e complicata, de la un punct in jos nu se mai opreste, ci coboara de tot, in sus la fel. trebuie sa te joci un pic cu ea sa vezi cum se comporta. Nu merge "deschisa un pic" Teoretic la mutarea volanului nu aveau ce umbla acolo. La geamurile laterale nu se pot inversa mufele, dar atunci cand au mutat butoanele (valabil doar la modelul facelift, mai pacatos la mutat volanul) firmele care nu iau in serios aceasta operatie taie firele si le prelungesc, sa poata muta butoanele, in loc sa inverseze niste pini la conectoare. Probabil au legat ceva aiurea, si nu exista electrician care sa se bage sa le dezlege. Pentru modelul facelift exista o alta harta electrica, pentru ca sunt niste diferente serioase fata de modelul vechi, cauti scema electrica a geamurilor, si cu un multimetru incepi sa verifici firele, respectiv de verificat vizual fiecare fir prelungit, spre ex. daca la buton e rosu cu maro, si e prelungit cu unul galben-gri, la finaul acesteia continuarea sa fie tot rosu-maro. Iti ia cateva zile. Probabil ti se abureste parbrizul, s.a.m.d. Chestii tipice la mutarea volanului. Este un topic pe aceasta tema, cred ca merita parcursa. Am un prieten, tot cu un TD4, la care ii cobora geamul din spate, daca avea bateria varza. Geamul ala are o personalitate aparte. Poate fi ceva legatura la masa oxidata, tu dai flash, luminile sug amperajul, si luneta interpreteaza gresit si coboara. Totusi nu da foc masinii, cand sunt in mintile lor, sunt excelente. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaulRa Postat Noiembrie 17, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Re: Masina mea freelander- mici probleme Asa e, e complicat. Daca usa e deschisa, nu mai urca, degeaba pui contactul. Am verificat. Cursa e complicata, de la un punct in jos nu se mai opreste, ci coboara de tot, in sus la fel. trebuie sa te joci un pic cu ea sa vezi cum se comporta. Nu merge "deschisa un pic" Teoretic la mutarea volanului nu aveau ce umbla acolo. La geamurile laterale nu se pot inversa mufele, dar atunci cand au mutat butoanele (valabil doar la modelul facelift, mai pacatos la mutat volanul) firmele care nu iau in serios aceasta operatie taie firele si le prelungesc, sa poata muta butoanele, in loc sa inverseze niste pini la conectoare. Probabil au legat ceva aiurea, si nu exista electrician care sa se bage sa le dezlege. Pentru modelul facelift exista o alta harta electrica, pentru ca sunt niste diferente serioase fata de modelul vechi, cauti scema electrica a geamurilor, si cu un multimetru incepi sa verifici firele, respectiv de verificat vizual fiecare fir prelungit, spre ex. daca la buton e rosu cu maro, si e prelungit cu unul galben-gri, la finaul acesteia continuarea sa fie tot rosu-maro. Iti ia cateva zile. Probabil ti se abureste parbrizul, s.a.m.d. Chestii tipice la mutarea volanului. Este un topic pe aceasta tema, cred ca merita parcursa. Am un prieten, tot cu un TD4, la care ii cobora geamul din spate, daca avea bateria varza. Geamul ala are o personalitate aparte. Poate fi ceva legatura la masa oxidata, tu dai flash, luminile sug amperajul, si luneta interpreteaza gresit si coboara. Totusi nu da foc masinii, cand sunt in mintile lor, sunt excelente. Salut si ms de sfat...asta am sa fac pana la urma ,maine merg sa demontez butoanele de la geamuri sa le inversez sa vad daca face si la cel stanga figuri..daca nu face ma apuc sa dau jos buzunarul din dreapta ca acolo este panoul de sigurante,firele si sa i-au la verificat fir cu fir munca de chinez :) cu aburitul nu am probleme de cand am schimbat termostatul baga la caldura maxima nu ma plang...sincer nu m-ar deranja ca nu urca geamul din stanga ca acuma este si asa iarna si am geamul meu functional plus ca am si acele 2 gemulete din plafon..ma deranzeaza numai cand cuplez faza lunga ca se tot aude cum se deschide portbagajul...sper sa rezolv problema asta ca in rest de masina is multumit maxim si cum trage si cum se tine pe drum si consumul este f bun..sper ca astea sa fie bubele sa nu mai apara ceva pe viitor..da avand in vedere ca nu este una noua nu pot sa zic ca nu o sa mai pice ceva la ea..daca rezolv problema am sa scriu cauza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Re: Masina mea freelander- mici probleme @Tarkanyi,de ficare data cand am scos borna de la baterie,luneta a coborat automat. Asa este setat sistemul.Probabil ca o logica exista. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 (editat) Re: Masina mea freelander- mici probleme Este modelul in 3 usi sau in 5 usi? de ficare data cand am scos borna de la baterie,luneta a coborat automat. Nu cumva cand reconectezi bateria? Editat Noiembrie 17, 2016 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarkanyi Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 Re: Masina mea freelander- mici probleme Este modelul in 3 usi sau in 5 usi? Nu cumva cand reconectezi bateria? Ba da. Probabil se recalibreaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Decembrie 2, 2016 Partajează Postat Decembrie 2, 2016 Re: Masina mea freelander- mici probleme M-am bagat si eu in seama aici, ca mi se pare o problema minora si am considerat ca nu e necesar sa deschid un topic nou. Mai nou ca sa intru in parcarea de la munca trebuie sa cam dau la "peste" in sensul ca inteligentul care a montat barierele a pus cititorul de cartela magnetica in partea dreapta. O fi vreo firma englezeasca care a nimerit in ro si nu stie sensul de mers. Ideea e in felul urmator incercand sa dau la peste cum ziceam ca sa citeasca cartela am fortat cotiera si astfel s-au rupt piciorusele care permiteau cotierei sa se ridice, iar acum cotiera e detasabila :P . Ce solutie gasesc pentru a remedia problema, ca solutia "scuipatului" cu moment sau poxipol tind sa cred ca nu rezista :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Decembrie 3, 2016 Partajează Postat Decembrie 3, 2016 Re: Masina mea freelander- mici probleme M-am bagat si eu in seama aici, ca mi se pare o problema minora si am considerat ca nu e necesar sa deschid un topic nou. Mai nou ca sa intru in parcarea de la munca trebuie sa cam dau la "peste" in sensul ca inteligentul care a montat barierele a pus cititorul de cartela magnetica in partea dreapta. O fi vreo firma englezeasca care a nimerit in ro si nu stie sensul de mers. Ideea e in felul urmator incercand sa dau la peste cum ziceam ca sa citeasca cartela am fortat cotiera si astfel s-au rupt piciorusele care permiteau cotierei sa se ridice, iar acum cotiera e detasabila :P . Ce solutie gasesc pentru a remedia problema, ca solutia "scuipatului" cu moment sau poxipol tind sa cred ca nu rezista :) Alta cotiera sh.... P.S. cine te-a pus să iei mașină cu volan pe stânga. Ai vrut LRF "pe invers" ... plătești tribut... .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate