Max Postat Noiembrie 1, 2016 Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 Am patit ca uneori, dupa cate o reconditionare a unor punti fata de Nissan sau Toyota, la scurt timp sa apara iar scurgeri de ulei din punte pe la homocinetica. M-am tot intrebat care ar fi cauza tinand cont ca am montat simerguri noi, originale, fusurile pe care calca planetarele le-am reconditionat unde a fost cazul. Am gasit informatia conform careia, in astfel de situatie, tija planetarelor poate sa fie indoita si sa aiba bataie. Acesta este un lucru la care nu m-am gandit pana acum. Voi testa acest aspect cat mai curand chiar pe una din Toyotele mele la care am revizuit puntea cu piese originala si am constatat ca tot curge uleiul. Ati mai patit si voi asa ceva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 1, 2016 Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 (editat) Re: Scurgeri de ulei din punti (Nissan, Toyota, etc) Poate fi si asta o cauza , insa ar trebui sa se aplice numai la planetarele lungi ... Mai degraba as incrimina jocul planetarei in rulmentul de ghidare sau/si uzura capului de planetara ori lipsa de centrare axiala ( sigurantele si inelele pentru joc axial ) care duce la frangerea dupa alta axa decat cea a pivotilor si astfel distruge simeringul . Treaba e ca inca n-am vazut tije indoite , atat de indoite ... doar nesemnificativ , cateva zecimi ...si simeringul de origine la Patrol e pe o suspensie armonica ... deci , ar trebui un motiv serios , bataie mare la tija planatarei . Editat Noiembrie 1, 2016 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 1, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 (editat) Re: Scurgeri de ulei din punti (Nissan, Toyota, etc) Poate fi si asta o cauza , insa ar trebui sa se aplice numai la planetarele lungi ... Mai degraba as incrimina jocul planetarei in rulmentul de ghidare sau/si uzura capului de planetara ori lipsa de centrare axiala ( sigurantele si inelele pentru joc axial ) care duce la frangerea dupa alta axa decat cea a pivotilor si astfel distruge simeringul . Treaba e ca inca n-am vazut tije indoite , atat de indoite ... doar nesemnificativ , cateva zecimi ...si simeringul de origine la Patrol e pe o suspensie armonica ... deci , ar trebui un motiv serios , bataie mare la tija planatarei . Corect. La Nissan am schimbat si rulmentii de ghidare, si sigurantele si inelele. E varianta sa fie uzata tija de pe capul planetarei? Cea care intra in rulmentul de ghidaj? La Toyota poate fi la fel doar ca nu exista rulmenti de ghidaj. Ghidajul se face cu o bucsa de bronz cu canale de ungere. Nu am schimbat niciodata bucsele acelea deoarece din original sunt foarte scumpe la masina mea. :( Editat Noiembrie 1, 2016 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 1, 2016 Partajează Postat Noiembrie 1, 2016 Re: Scurgeri de ulei din punti (Nissan, Toyota, etc) Se uzeaza si calea de rulare de pe fusul capului , si rulmentul ... se presupune ca spijinirea se face pe bucsa cu ace din fuzeta si pe capatul din MRL . Ambele trebuie sa fie in buna stare . Scumpe sau nu , ghidarea planetarei e necesara , nu poti lasa capul de planetara sa clampane mai ales in virare pe sarcina cand nu mai clampane ci bate sa sparga portile ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate