Mud Monster Postat Noiembrie 4, 2016 Partajează Postat Noiembrie 4, 2016 Salutare, de ceva vreme sunt in cautarea unei masini pentru expeditii si cum preturile la Defender nu-s deloc mici, m-am oprit la Discovery. Am gasit unul, an fabricatie 98, Camel Trophy edition, motorizare 2.5, seria 1. Personal, imi place mai mult seria 1 fata de seria 2 dar stiu ca nu numai asta conteaza! M-ar ajuta parerile celor care au sau au avut ambele modele, pentru a-mi face o idee... Masina n-am de gand s-o folosesc in offroad extrem, doar pe sleauri si atat. As vrea sa stiu cat este de confortabila la drumuri lungi, cat e de fiabila, ce bube are, chestii din astea... Multumesc Daca poti visa la orice, ar trebui sa poti ajunge oriunde ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Re: Disco 1 versus Disco 2 Aceeași dilemă am avut-o și eu la achizitionarea unui Disco. M-am oprit la Disco 1 pentru că: 1. Are diferențial central blocabil iar Disco 2 are un sistem elecrtonic ce mai dă greș, 2. Se pretează puțin mai bine la modificări decât Disco 2 3. Prețul de achiziție (la mine, din oferta momentului) a fost în favoarea lui Disco 1. 4. Rulmenții sunt mult mult mai ieftini la Disco 1 decât la Dico 2. Minusuri evidente sunt puterea/demarajul la Disco 1 mult sub Disco 2 și confortul care în Disco 2 cu perne de aer e net superior față de Disco 1. Fiecare alege pentru el și fiecare știe ce e mai bine pentru el, deci fă cea mai bună alegere pentru tine.:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dany78 Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Re: Disco 1 versus Disco 2 Salut, Sunt posesor de Diso 2 ,dar majoritatea colegilor de "nebunii" sunt posesori de Disco 1,deci: -depinde ce doresti de la aceasta masina de expeditii,daca doresti mai mult confort atunci D2 e alegerea potrivita,in schimb D1 e mult mai spartan si mult mai simplu(mecanica,motor aproape identica cu Defenderul) -cheltuielile de intretinere sunt aproape identice -D1 gasesti cu motorizari 200 sau 300 tdi,iar D2 cu td5 -D1 are dif central blocabil,D2 are Tc standard si daca ai noroc(cum am avut eu )are si cele necesare in cutia de transfer pentru a putea bloca centralul -dar oricare e alegerea ta,foarte important e sa gasesti o masina "in mintile ei",lucru destul de greu la D1 care a fost produs pana in '98. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Re: Disco 1 versus Disco 2 Salut, -D1 are dif central blocabil,D2 are Tc standard si daca ai noroc(cum am avut eu )are si cele necesare in cutia de transfer pentru a putea bloca centralul Am avut ocazia sa mesteresc simultan la doua D2, usor diferite (unul era cu facelift), dar ambele aveau acel surubel magic.:wink: Lipsea doar timoneria. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 (editat) Re: Disco 1 versus Disco 2 Salut, Eu am Disco 1 din 97 300tdi si este o masina care se intretine cu un buget mult mai mic fata de D2. Disco 1 nu are electronica Disco 2 are destul de multa electronica, iti trebuie chiar sa iti cumperi un tester dedicat, dar asa cum a spus si colegul Dany este mai mare si mai confortabil fata de D1. Daca mergi mult pe sosea iti recomand D2, ai un plus de putere, daca vrei sa stai mai mult prin coclauri mergi pe D1 , este o masina care o repari si cu sarma pana la primul service. Bafta in alegere. Editat Noiembrie 9, 2016 de Alexey86 Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mud Monster Postat Noiembrie 9, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 (editat) Re: Disco 1 versus Disco 2 Dupa tot ce-am citit si ultimele posturi, mi-am facut o idee destul de clara asupra a ceea ce cred ca am nevoie: Discovery 1 va fi alegerea ! Prefer o abordare mai spartana, costuri de intretinere mai reduse, electronica si suspensia pe aer le consider o bagatela pe coclauri. Revin cu pozele de rigoare dupa achizitie... Multumesc pentru pareri. Toata stima ! Editat Noiembrie 9, 2016 de Astral VA FI......niciodata cu cratima, vezi conjugarea verbului "a fi" la timpul viitor ! Daca poti visa la orice, ar trebui sa poti ajunge oriunde ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mud Monster Postat Noiembrie 9, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Re: Disco 1 versus Disco 2 Dupa tot ce-am citit si ultimele posturi, mi-am facut o idee destul de clara asupra a ceea ce cred ca am nevoie: Discovery 1 va fi alegerea ! Prefer o abordare mai spartana, costuri de intretinere mai reduse, electronica si suspensia pe aer le consider o bagatela pe coclauri. Revin cu pozele de rigoare dupa achizitie... Multumesc pentru pareri. Toata stima ! Astral, nimeni nu-i perfect ! Apreciez totusi ironia si crede-ma, cand scrii in viteza, mai faci si greseli... Daca poti visa la orice, ar trebui sa poti ajunge oriunde ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 10, 2016 Partajează Postat Noiembrie 10, 2016 Re: Disco 1 versus Disco 2 .... electronica si suspensia pe aer le consider o bagatela pe coclauri. .... nu e bagatela de loc, daca ai vedea ce face 'Extended mode', ACE, TC si HDC ai ramane uimit, asta ca fapt divers deoarece pentru a nu fi bagatela necesita costuri de intretinere serioase deci asta ar fi motivul pentru a alege D1 daca e vorba de o masina utilizata majoritar prin coclauri. Bafta la achizitie. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mud Monster Postat Noiembrie 10, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2016 Re: Disco 1 versus Disco 2 nu e bagatela de loc, daca ai vedea ce face 'Extended mode', ACE, TC si HDC ai ramane uimit, asta ca fapt divers deoarece pentru a nu fi bagatela necesita costuri de intretinere serioase deci asta ar fi motivul pentru a alege D1 daca e vorba de o masina utilizata majoritar prin coclauri. Bafta la achizitie. Nu te contrazic dar am o experienta tare neplacuta cu un RR Vogue. Pe Transalpina mi s-a spart o perna iar pana la Constanta a cedat si cealalta. Nu-i prea placut sa mergi fara suspensii 400 km... Daca poti visa la orice, ar trebui sa poti ajunge oriunde ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 10, 2016 Partajează Postat Noiembrie 10, 2016 Re: Disco 1 versus Disco 2 RR Vogue face parte din alta categorie:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Noiembrie 10, 2016 Partajează Postat Noiembrie 10, 2016 (editat) Re: Disco 1 versus Disco 2 Nu te contrazic dar am o experienta tare neplacuta cu un RR Vogue. Pe Transalpina mi s-a spart o perna iar pana la Constanta a cedat si cealalta. Nu-i prea placut sa mergi fara suspensii 400 km... La D2 merge si cu un chituc de lemn in loc de perna, dar asa cum a spus si Fery, merita si D2 daca ai bani de investit si intretinut o masina de 15 ani . Editat Noiembrie 11, 2016 de Astral MERITA ! NU "se merita ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=740241&viewfull=1#post740241 Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Noiembrie 11, 2016 Partajează Postat Noiembrie 11, 2016 Re: Disco 1 versus Disco 2 Sunt ceva oferte interesante aici pe forum. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate