Clau4x4 Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Avand in vedere infioratoarele impozite percepute de statul roman(cu r mic) , la care colac peste pupaza mai pun si penalizari(DACA NU LE PLATESTI INAINTE!),doresc sa fac aceasta transformare si nu stiu cum sa procedez. Dca aveti informatii despre aceste lucruri , va rog sa ma ajutati pentru ca mi se pare nu numai penibil dar chiar umilitor sa ti se perceapa un impozit anual de 20 milioane pt. o masina cu an de fabricatie 1996 , chiar daca motorul este mare. Am inteles ca nu numai capacitatea motorului este criteriu de stabilire a impozitului ci faptul ca este masina de teren cea ce intra la categoria "lux"!!! Va multumesc. Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! nu cumva se plateste mai mult pt autoutilitare si mai putin pt autoturisme? cel putin la asigurare si rovigneta asa este.la impozit sincer nu stiu.in leg cu intrebarea ta te informez ca aceasta operatiune sau viceversa este pre costisitoare si chiar nerentabile. deci pt a face asta trebuie sa faci urmatorii pasi -te adresezi carosierului care a proiectat masina si acesta trebuie sa-ti dea o hartie prin care atesta faptul ca aceasta rezista (practic caroseria este aceeiasi numai ca asta este procedura)- ceea ce nu o sa-ti dea nimeni -sau te adresezi RAR-ului si acesta sau nu stiu ce autoritate mai exact iti supune masina la un asa zis test de pista(procedura este identica cu cea folosita la modelele noi de masini in momentul omologarii lor pt circulatie)- gandestete cat ar costa asta.mai exact este aceeasi suma pe care o platesc producatorii de masini.cred ca are multe zerouri in coada si astea in euro sursa informatiei este sigura deoarece m-am interesat pt a inmatricula o masina care in cazul meu era autoutilitara si voiam sa o omologhez ca autoturism.(era un RAV 4) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! Nu e deloc atat de greu, si operatiunea merita. Intradevar RCA este mai mare, si rovignieta (cine isi cumpara rovignieta??) este mai mare. Dar impozitul este MULT mai mic. 3119 cmc - autoturism = 19 mil 3119 cmc - autoutilitara = 4 mil. Diferenta justifica procedura, care nu e atat de scumpa si atat de grea... Max cred ca ar putea sa arunce niste lumina aici. Insa de meritat merita. P.S. nu exista diferentiere in codul fiscal pentru masini de teren sau masini de neteren. Orice autoturism cu motor de xxxx cmc plateste la fel. Adica aberant de mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! Nu e deloc atat de greu, si operatiunea merita. Intradevar RCA este mai mare, si rovignieta (cine isi cumpara rovignieta??) este mai mare. Dar impozitul este MULT mai mic. 3119 cmc - autoturism = 19 mil 3119 cmc - autoutilitara = 4 mil. Diferenta justifica procedura, care nu e atat de scumpa si atat de grea... Max cred ca ar putea sa arunce niste lumina aici. Insa de meritat merita. P.S. nu exista diferentiere in codul fiscal pentru masini de teren sau masini de neteren. Orice autoturism cu motor de xxxx cmc plateste la fel. Adica aberant de mult. "Procedura" este taxata de "prestatorii" ei, cu sume de la 1500E in sus! Motivul?! Nici unul - din punctul meu de vedere... PS: A crescut taxa pentru utilitare pana la 12 to, de la 25 ron / 200 cmc, la 28 ron / 200 cmc. :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! In germania, trebuie sa dispara scaunele spate, precum si geamurile spate (ca doar frigiderul pe care-l transporti, nu trebuie sa se uite pe geam si totodata, e mai dificil sa iasa prin tabla la o curba, decit prin sticla). Mai au o regula, si anume, locul de transportat bunuri, trebuie sa fie 2/3 din habitaclu, astfel incit, pt. sofer si pasager, mai ramine 1/3. Datorita acestei regului, sunt masini care nu pot fi transformate, intrucit, oricit ti-ai baga cracii sub volan si te-ai cocota pe el, tot nu ramine suficient loc in spate. Si mai au o regula. Daca te prind cu pasageri in spate si masina transformata in utilitara, bai mare. http://carunderconstruction.googlepages.com/3_12_27v.gif Asa ca masina devine de 2 locuri. (cine isi cumpara rovignieta??) Pe mine m-a sunat in primavara o zina buna (recte un militian) si mi-a adus la cunostinta ca s-a incheiat protocolul intre politie si administratia drumurilor nationale. Asa ca, are voie si politia sa te intrebe de rovigneta. De atunci, o cumpar cu constiinciozitate. Daca tot tre sa dau bani, macar sa nu-i dau pe amenzi ... I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! nu cumva se plateste mai mult pt autoutilitare si mai putin pt autoturisme? cel putin la asigurare si rovigneta asa este.la impozit sincer nu stiu.in leg cu intrebarea ta te informez ca aceasta operatiune sau viceversa este pre costisitoare si chiar nerentabile. deci pt a face asta trebuie sa faci urmatorii pasi -te adresezi carosierului care a proiectat masina si acesta trebuie sa-ti dea o hartie prin care atesta faptul ca aceasta rezista (practic caroseria este aceeiasi numai ca asta este procedura)- ceea ce nu o sa-ti dea nimeni -sau te adresezi RAR-ului si acesta sau nu stiu ce autoritate mai exact iti supune masina la un asa zis test de pista(procedura este identica cu cea folosita la modelele noi de masini in momentul omologarii lor pt circulatie)- gandestete cat ar costa asta.mai exact este aceeasi suma pe care o platesc producatorii de masini.cred ca are multe zerouri in coada si astea in euro sursa informatiei este sigura deoarece m-am interesat pt a inmatricula o masina care in cazul meu era autoutilitara si voiam sa o omologhez ca autoturism.(era un RAV 4) Nici vorba! Te adresezi unei firme specializata in carosari si autorizata de RAR pentru astfel de modificari. Ei pun un panou despartitor si intocmesc documentatia. Te prezinti la RAR si faci omologare si verificare tehnica. Teoretic! Practic, o sa intampini multe dificultati de mentalitate bolsevica, demonstrate cu foarte mult zel de angajatii RAR... :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! In germania, trebuie sa dispara scaunele spate, precum si geamurile spate (ca doar frigiderul pe care-l transporti, nu trebuie sa se uite pe geam si totodata, e mai dificil sa iasa prin tabla la o curba, decit prin sticla). Mai au o regula, si anume, locul de transportat bunuri, trebuie sa fie 2/3 din habitaclu, astfel incit, pt. sofer si pasager, mai ramine 1/3. Datorita acestei regului, sunt masini care nu pot fi transformate, intrucit, oricit ti-ai baga cracii sub volan si te-ai cocota pe el, tot nu ramine suficient loc in spate. Si mai au o regula. Daca te prind cu pasageri in spate si masina transformata in utilitara, bai mare. http://carunderconstruction.googlepages.com/3_12_27v.gif Asa ca masina devine de 2 locuri. (cine isi cumpara rovignieta??) Pe mine m-a sunat in primavara o zina buna (recte un militian) si mi-a adus la cunostinta ca s-a incheiat protocolul intre politie si administratia drumurilor nationale. Asa ca, are voie si politia sa te intrebe de rovigneta. De atunci, o cumpar cu constiinciozitate. Daca tot tre sa dau bani, macar sa nu-i dau pe amenzi ...[/quote:42cjith6] Exista Matiz-uri utilitare!!! Cum iti explici?! Cum e cu 1/3 si 2/3, cand tot Matiz-ul e mai mic de 1/3?!!! :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! In germania, trebuie sa ... Exista Matiz-uri utilitare!!! Cum iti explici?! Cum e cu 1/3 si 2/3, cand tot Matiz-ul e mai mic de 1/3?!!! A zis ca in Germania. Nu stiam ca s-a marit de la 250 la 280, dar tot merita. Cine a facut asa ceva sa ne spuna exact ce si cum, ca sa nu dam cu presupusul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! 44-WLD scrie: In germania, :p I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! la 4000cmc, daca imi iau rovigneta si platesc impozitul si platesc si asigurarea, ies mai ieftin cu 200eur, aproximativ. rovigneta e vreo 355ron, impozitul vreo 500 ron, asigurarea e in jur de 1200ron/an - fata de impozit 2400+asigurare+rovigneta The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! la 4000cmc, daca imi iau rovigneta si platesc impozitul si platesc si asigurarea, ies mai ieftin cu 200eur, aproximativ. rovigneta e vreo 355ron, impozitul vreo 500 ron, asigurarea e in jur de 1200ron/an - fata de impozit 2400+asigurare+rovigneta Nenea Lupu', am facut odata, mai demult un calcul cu toate astea si iesea la utilitara cam 50% din autoturism... ce zici, merita? :ypu :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! la 4000cmc, daca imi iau rovigneta si platesc impozitul si platesc si asigurarea, ies mai ieftin cu 200eur, aproximativ. rovigneta e vreo 355ron, impozitul vreo 500 ron, asigurarea e in jur de 1200ron/an - fata de impozit 2400+asigurare+rovigneta Nenea Lupu', am facut odata, mai demult un calcul cu toate astea si iesea la utilitara cam 50% din autoturism... ce zici, merita? :ypu merita si daca ar fi 0.01 bani, nu de alta dar banutul ala il dau la stat si nu suport. si asa fura suficient, banutul ala e al meu, n-au decit sa ma pupe in gaura dorsala! :jp1 The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! "1.4. autoutilitară (autovehicul transport marfă) - autovehicul din categoria N1, N2 sau N3, cu cel puÅ£in 4 roÅ£i ÅŸi o viteză maximă constructivă mai mare de 25 km/h, conceput ÅŸi construit pentru transportul de mărfuri ÅŸi care poate tracta o remorcă. Autovehiculul tractor este autovehiculul din categoria N1, N2 sau N3, care prin concepÅ£ie ÅŸi construcÅ£ie este destinat exclusiv sau în principal tractării de (semi)remorci;" ********************************************************************************** "3. Categoria N - AUTOVEHICULE AVÂND CEL PUÅ¢IN PATRU ROÅ¢I, CONCEPUTE ÅžI CONSTRUITE PENTRU TRANSPORTUL DE MÄ‚RFURI Prin masă maximă se înÅ£elege masa maximă tehnic admisibilă. 3.1. Categoria N1 - vehicule concepute ÅŸi construite pentru transportul de mărfuri cu o masă maximă care nu depăşeÅŸte 3,5 t. 3.2. Categoria N2 - vehicule concepute ÅŸi construite pentru transportul de mărfuri având o masă maximă care depăşeÅŸte 3,5 t, dar nu depăşeÅŸte 12 t. 3.3. Categoria N3 - vehicule concepute ÅŸi construite pentru transportul de mărfuri având o masă maximă ce depăşeÅŸte 12 t. 3.4. ÃŽn cazul unui vehicul tractor destinat să tracteze o semiremorcă sau o remorcă cu axă centrală, masa care se ia în considerare la clasificarea vehiculului este masa proprie a vehiculului tractor, la care se adaugă masa corespunzătoare sarcinii statice verticale maxime cu care semiremorca sau remorca cu axă centrală încarcă vehiculul tractor ÅŸi, eventual, masa maximă a încărcăturii proprii a vehiculului tractor. 3.5. Tipurile de caroserii ÅŸi codificările privind vehiculele din categoria N sunt definite în secÅ£iunea C pct. 3." ****************************************************************************** ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! costul de omologare la un matiz care initial a fost autoutilitara si se dorea autoturism era de 75 milione doar catre carosier,suma la care se mai adauga altele.(proprietarul a renuntat la idee) daca merita omologarea sau nu fiecare tebuie sa se gandeasca la profitabilitatea operatiunii.la mine de ex nu s-ar merita nici macar daca ar costa 1000 euro,asta pt ca nu am tinut o masina mai mult de 1-2 ani. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Octombrie 13, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! Senzational postul , Air_Wolf.Exact asa gandesc . E o intrebare simpla : de ce atat? Si sa va mai spun ceva . Noi , cei cu "MOTOARE MARI " suntem considerati (incredibil) - mari platitori de taxe. DIN ACEST MOTIV , PRIMARIA MI-A TRIMIS ACASA IMEDIAT DUPA INCHEIEREA TERMENULUI DE PLATA , somatie de plata , cu amenitare de executare silita. Fac o paranteza si va spun ca mi-a crescut deja tensiunea , numai cand va povestesc asta. Bineanteles ca am mers si am platit , dar am vrut sa pastrez formularul cu " amenintarea " pe baza lui dorind sa fac un memoriu la director , pt. a afla temeiul acestor exprimari jignitoare , baza de calcul pt. plata impozitului , etc. Dar , promit ca de maine ridic antenele, pe la RAR , pe la politie (pt. ca traim in "Romanica" unde oricine are cate un cunoscut prin "executiv"), sa vedem ce se poate face . De ce mie imi trimite instiintare ca ma deporteaza in Siberia sau ma executa pe scaunul electric si vecinului care are impozit 1,5 mil. nu-i trimite nimic de cand haul(ca sa folosesc o expresie mai populara).Fac precizarea ca nu este valabila chestia cu capra vecinului . Deranjanta este tratarea inegala ,platesc de ani si ani impozitele la zi , intarzii o data si vine statul roman si :P . Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! Senzational postul , Air_Wolf.Exact asa gandesc . E o intrebare simpla : de ce atat? Si sa va mai spun ceva . Noi , cei cu "MOTOARE MARI " suntem considerati (incredibil) - mari platitori de taxe. DIN ACEST MOTIV , PRIMARIA MI-A TRIMIS ACASA IMEDIAT DUPA INCHEIEREA TERMENULUI DE PLATA , somatie de plata , cu amenitare de executare silita. Fac o paranteza si va spun ca mi-a crescut deja tensiunea , numai cand va povestesc asta. Bineanteles ca am mers si am platit , dar am vrut sa pastrez formularul cu " amenintarea " pe baza lui dorind sa fac un memoriu la director , pt. a afla temeiul acestor exprimari jignitoare , baza de calcul pt. plata impozitului , etc. Dar , promit ca de maine ridic antenele, pe la RAR , pe la politie (pt. ca traim in "Romanica" unde oricine are cate un cunoscut prin "executiv"), sa vedem ce se poate face . De ce mie imi trimite instiintare ca ma deporteaza in Siberia sau ma executa pe scaunul electric si vecinului care are impozit 1,5 mil. nu-i trimite nimic de cand haul(ca sa folosesc o expresie mai populara).Fac precizarea ca nu este valabila chestia cu capra vecinului . Deranjanta este tratarea inegala ,platesc de ani si ani impozitele la zi , intarzii o data si vine statul roman si :P . Daca tu te "plangi" de tratament discriminator, la 3200 cmc, eu ce sa mai zic, cu 6217 cmc... :bannana :banana :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! Senzational postul , Air_Wolf.Exact asa gandesc . E o intrebare simpla : de ce atat? Si sa va mai spun ceva . Noi , cei cu "MOTOARE MARI " suntem considerati (incredibil) - mari platitori de taxe. DIN ACEST MOTIV , PRIMARIA MI-A TRIMIS ACASA IMEDIAT DUPA INCHEIEREA TERMENULUI DE PLATA , somatie de plata , cu amenitare de executare silita. Fac o paranteza si va spun ca mi-a crescut deja tensiunea , numai cand va povestesc asta. Bineanteles ca am mers si am platit , dar am vrut sa pastrez formularul cu " amenintarea " pe baza lui dorind sa fac un memoriu la director , pt. a afla temeiul acestor exprimari jignitoare , baza de calcul pt. plata impozitului , etc. Dar , promit ca de maine ridic antenele, pe la RAR , pe la politie (pt. ca traim in "Romanica" unde oricine are cate un cunoscut prin "executiv"), sa vedem ce se poate face . De ce mie imi trimite instiintare ca ma deporteaza in Siberia sau ma executa pe scaunul electric si vecinului care are impozit 1,5 mil. nu-i trimite nimic de cand haul(ca sa folosesc o expresie mai populara).Fac precizarea ca nu este valabila chestia cu capra vecinului . Deranjanta este tratarea inegala ,platesc de ani si ani impozitele la zi , intarzii o data si vine statul roman si :P . Daca tu te "plangi" de tratament discriminator, la 3200 cmc, eu ce sa mai zic, cu 6217 cmc... :bannana :banana la tine este de inteles....defect profesional! :ca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Octombrie 14, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! "Daca tu te "plangi" de tratament discriminator, la 3200 cmc, eu ce sa mai zic, cu 6217 cmc... " Mamă mamă ce motor........ Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Octombrie 14, 2008 Partajează Postat Octombrie 14, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! "Daca tu te "plangi" de tratament discriminator, la 3200 cmc, eu ce sa mai zic, cu 6217 cmc... " Mamă mamă ce motor........ Motor... nu gluma; uite in topicul asta, mai multe info despre masina: viewtopic.php?f=36&t=722&st=0&sk=t&sd=a&start=30 :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 14, 2008 Partajează Postat Octombrie 14, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! ati mai aflat ceva? zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Octombrie 14, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2008 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! "Motor... nu gluma; uite in topicul asta, mai multe info despre masina:" Super adevarata , dar sunt tare curios cat consuma pt. ca oricat de pasionati am fi de ele , din pacate acest aspect ne afecteaza . Credeti-ma ca la mine placerea de a merge pe (sau la) munte este direct proportionala cu problema consumului , in sensul ca daca nu ar consuma atat , cred ca asi pleca la fiecare sfarsit de saptamana. Oricum parcurg cam 10-12000 pe an cu ea , in conditiile in care zi de zi merg cu o "civila". Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 Re: Ajutor in transformarea din autoturism in autoutilitara ! deci pana la urma se poate face transformarea???, merita? sau mai bine o transcri la bulgari???? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate