bejanconstantin Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 salut, sunt noul posesor al unui Discovery 1 din 1994 si sunt din Iasi am avut Lada Niva si m-am gandit ca trebuie sa progresez :wink: am o problema cu cutia de viteze si vreau sa va cer parerea. cand stau pe loc, la rece schimba toate vitezele ok, dar in mers intra in viteza a 2-a cand vrea ea. am crezut ca ar putea fi vorba de cele doua arcuri de la timonerie, le-am schimbat si nici o imbunatatire. are idee cineva ce ar putea fi? va multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 Re: nou posesesor D1 Nimeni n-are nicio idee despre ce ar putea fi pana nu pui ceva poze cu achizitia ! Dixit ! :ha: PS - S-o stapanesti sanatos ! :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 Re: nou posesor D1 Salut si sa o stapanesti sanatos. Daca ai explica mai in detaliu care este problema poate isi poate da cineva seama care este problema. Exista posibilitatea sa fie sincronul de la a 2-a, si eu am mici probleme cand schimb vitezele f repede, dar m-am obisnuit cu ea si nu mai am problema asta. Uleiul l-ai schimbat in cutie? Ai aerisit instalatia? Bafta! Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Noiembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Re: nou posesor D1 sal, multumesc pentru sfaturi. cred ca nu are legatura cu timoneria am cumparat masina de la Sibiu cu 3400 euro, inmatriculata si cu taxa platita. ca orice masina din 1994, are mici deficiente pe care urmeaza sa le remediez am cautat sa ii inlocuiesc bara de plastic fara si spate cu ceva HD, am cumparat de la dezmembrari o bara dar nu imi incapea troliu intre lonjeroane (era mai mare cu 1 cm) si am renuntat la ea acum am barele confectionate la un atelier de confectii metalice, cam grele:wink:, dar trainice. am schimbat distributia si toate lichidele. cand am dat jos capacul de distributie, am constatat ca rulmentul de la ventilator are uzura si huruie. cum nu am gasit nicaieri un rulment de schimb, am fost nevoit sa schimb capacul complet echipat:wink: am considerat ca ar fi util si un ventilator electric de la ISPAL. l-am fixat cu prinderi home made de radiator, urmand sa stabilesc cum sa fie comandat, electric sau din termostat. deoarece am crezut ca problema intrarii in viteza a 2-a tine de timonerie, am luat de la syncrogearboxes un kit ceva mai profi spun ei, dar pozitionarea surubului de pe dispozitivul care fixeaza arcurile limiteaza cursa schimbatorului pt. viteza a doua, asa ca nu am rezolvat nimic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Noiembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Re: nou posesor D1 [ATTACH=CONFIG]272745[/ATTACH] cam atat am reusit sa fac pana la acest moment binenteles ca am iesit la o mica noroiala, pana mai inlocuim cate ceva... spor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Re: nou posesor D1 S-o stapanesti sanatos si sa te poarte pe unde vrei! In privinta cutiei: ce ulei ai in ea? Daca nu e MTF94 sau echivalentul de la Ravenol, asta ar putea fi una din cauze! O alta cauza, cum a zis si Alexey, inelul sincron tocit, (i se "ascut" dintii)! Daca o vei desface, e bine sa le schimbi pe toate 5 si nu te mai doare capul in privinta asta! Bafta! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 (editat) Re: nou posesor D1 Cum s-a spus, la R380 si trebuie MTF94 sau Ravenol MTF-2 75W80(a nu se face experiente cu altceva), era bine sa intrebi inainte sa umbli numai la arcuri acolo ca piesa care face probleme mai des e sub placa, de fapt pot fi doua, nr.4 aici http://www.allbrit.de/UNI.cfm?PAGE=817378&SPRACHE=EN sau nr.9 aici http://www.allbrit.de/UNI.cfm?PAGE=817237&SPRACHE=EN , amandoua sunt din plastic si se uzeaza, totodata placa "bias" trebuie stransa intr-un anumit fel ca sa fie bine, R380 e o cutie buna dar foarte "mofturoasa" totul trebuie sa fie perfect sa mearga bine Editat Noiembrie 26, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Noiembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Re: nou posesor D1 va multumesc pentru sugestii, saptamana viitoare rezolv problema si va tin la curent spor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Noiembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 Re: nou posesor D1 sal, am rezolvat problema cu cutia de viteze.cea mai rapida metoda :wink: am inlocuit-o am cumparat cu 1000 de lei o cutie de la dezmembrari , acelasi tip 55A. dupa ce am dat jos capacul pe care erau prinse cele 2 arcuri, in interiorul cutiei , era ovalizata piesa care sustine acel inel de plastic desi l-am inlocuit, se pare ca totusi sincronul este buba. am sa ma lamuresc cand o demontez bucata cu bucata pentru un RK. cred ca pe viitor am sa decupez si din partea de deasupra a cutiei pentru a putea scoate capacul cu tija schimbator de viteze si tija blocant, fara a mai fi necesara demontarea cutiei. cu fereastra de vizitare majorata, se poate schimba piesa de plastic cat si suportul acesteia din masina. spor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: nou posesor D1 Schimba ansamblu bila de la puntea fata , e asa de tocita ca nici vaselina nu cred ca tine. Ia-ti un kit complect bila cu smeringuri .. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Noiembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: nou posesor D1 multumesc de recomandare, e pe liosta de prioritati, in decembrie facem rectificarea bugetara :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Decembrie 2, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2016 relocare amortizor directie D1 sal, ma poate ajuta cineva cu o schema de relocare a amortizorului de directie sau cu ceva foto cu aceasta operatiune? va multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Decembrie 3, 2016 Partajează Postat Decembrie 3, 2016 Re: nou posesor D1 Frumoasa masina, imi place! Sa o stapinesti sanatos si sa te duca pe unde iti doresti. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Ianuarie 29, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 Re: nou posesor D1 cateva poze de la ultima iesire, sunt din ce in ce mai incantat de alegerea facuta :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Mai 26, 2017 Autor Partajează Postat Mai 26, 2017 Re: nou posesor D1 cateva poze de la ultima iesire, sunt din ce in ce mai incantat de alegerea facuta :wink: salutae, dupa cateva iesiri prin padure si pe dealuri am ajuns la concluzia ca utilajul trebuie resuscitat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Mai 26, 2017 Autor Partajează Postat Mai 26, 2017 Re: nou posesor D1 salutae, dupa cateva iesiri prin padure si pe dealuri am ajuns la concluzia ca utilajul trebuie resuscitat. [ATTACH=CONFIG]278839[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278847[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278853[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278852[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278851[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278850[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278849[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278848[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278840[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278841[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278842[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278843[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278844[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278845[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278846[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]278854[/ATTACH] dupa toate aceste distrugeri m-a lasat si ambreiajul. pentru ca nu a fost suficient, odata cu demontarea ambreiajului am constatat ca si placa de presiune este crapata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Mai 26, 2017 Autor Partajează Postat Mai 26, 2017 Re: nou posesor D1 pentru ca am observat ceva urme de rugina pe punti, le-am administrat un tratament adecvat: sablare, grund, vopsea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Mai 26, 2017 Autor Partajează Postat Mai 26, 2017 Re: nou posesor D1 dupa un dus rece si multa suferinta, am considerat ca minunatia de utilaj merita ceva "organe" noi... si am purces la drum Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Mai 26, 2017 Autor Partajează Postat Mai 26, 2017 Re: nou posesor D1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Mai 26, 2017 Autor Partajează Postat Mai 26, 2017 Re: nou posesor D1 mai avem putin si finalizam prima etapa... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Mai 26, 2017 Autor Partajează Postat Mai 26, 2017 Re: nou posesor D1 etapa I se apropie de finalizare: -arcuri OME ( Old Man Emu ) -amortizoare OME -amortizor directie OME -conuri de dislocare arcuri -spring reteinere -bump stopersi HD poliuretan -relocator amortizor directie -bara de directie HD - Joint Wide Angle 'A' Frame Ball Joint HD -bucse poliuretan -diferential blocabil Aschroft punte spate -diferential blocabil Aschroft punte fata -schimbat raportul in diferentiale de la stock, la 4.11 - coroane, pinioane, HD -compresor aer ARB pentru actionare diferential -planetare HD Aschroft / punte spate / stanga + dreapta -planetare HD Aschroft/ punte fata / stanga + dreapta -omocinetice Aschroft HD -flansa HD cardan -disc ambreiaj schimbat - nou -placa de presiune schimbata - noua -tampoane cutie viteza schimbate - noi -rulment presiune ambreiaj HD - nou -furca ambreiaj noua -discuri frana pe fata -etrieri fata -placute frana fata -discuri de frana spate -placute de frana spate -huburi -furtun aer ARB 5 m -manometru aer ARB -scut motor -scut rezervor -scut diferential fata -scut diferential spate -GPS GARMIN Montana 600 mai vin cu noutati in urmatoarea etapa :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Mai 26, 2017 Partajează Postat Mai 26, 2017 Re: nou posesor D1 Foarte frumos, felicitari! cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calbazuc Postat Iunie 1, 2017 Partajează Postat Iunie 1, 2017 Re: nou posesor D1 Impresionant! Felicitarile mele. Sunt sigur ca o sa ai doar satisfactii de la asa masina. Abia astept sa termine si la al meu disco reconditionarea:banana nu mai am rabdare . Inca odata FELICITARI ! Foarte frumos Utilajul :d Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bejanconstantin Postat Iunie 1, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2017 Re: nou posesor D1 Impresionant! Felicitarile mele. Sunt sigur ca o sa ai doar satisfactii de la asa masina. Abia astept sa termine si la al meu disco reconditionarea:banana nu mai am rabdare . Inca odata FELICITARI ! Foarte frumos Utilajul :d[/quotemultumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 Re: nou posesor D1 etapa I se apropie de finalizare: -arcuri OME ( Old Man Emu ) -amortizoare OME -amortizor directie OME -conuri de dislocare arcuri -spring reteinere -bump stopersi HD poliuretan -relocator amortizor directie -bara de directie HD - Joint Wide Angle 'A' Frame Ball Joint HD -bucse poliuretan -diferential blocabil Aschroft punte spate -diferential blocabil Aschroft punte fata -schimbat raportul in diferentiale de la stock, la 4.11 - coroane, pinioane, HD -compresor aer ARB pentru actionare diferential -planetare HD Aschroft / punte spate / stanga + dreapta -planetare HD Aschroft/ punte fata / stanga + dreapta -omocinetice Aschroft HD -flansa HD cardan -disc ambreiaj schimbat - nou -placa de presiune schimbata - noua -tampoane cutie viteza schimbate - noi -rulment presiune ambreiaj HD - nou -furca ambreiaj noua -discuri frana pe fata -etrieri fata -placute frana fata -discuri de frana spate -placute de frana spate -huburi -furtun aer ARB 5 m -manometru aer ARB -scut motor -scut rezervor -scut diferential fata -scut diferential spate -GPS GARMIN Montana 600 mai vin cu noutati in urmatoarea etapa :wink: Felicitari! Poti sa ne dai mai multe detalii legate de diferentiale? Ce ai ales? Ms. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate