Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie 4x4 compact

h206

Postări Recomandate

Salut,

Ma cheama Matei, sunt din Bucuresti, practic planorismul de cativa ani, zbor destul de des, in plus imi place sa merg ''la munte'' si in general pe ''coclauri'' cu masina sau cu motocicleta (am un touring-enduro), pe drumuri mai putin accesibile sau proaste, in diferite locuri ale tarii si la diferite obiective turistice mai izolate. Nu am inca un 4x4 personal dar vreau sa achizitionez unul in curand! Am putina experienta, am condus o perioada o Toyota 4Runner 2.4 TD, apoi o Kia Sorento 2.5 TD si ceva mai mult un Rav4 D4D de prin 2005 dar nici una nu imi apartinea, eu am un Golf pe care il cam chinui.

Caut sa achizitionez un 4x4 care sa:

-Poata fi achizitionat cu maxim 2500 EUR

-Sa aiba pana in (sau) 2000 cmc (impozit si taxe de inmatriculare mici)

-Dimensiuni si masa reduse (utilizabil si in oras iarna, in aglomeratie)

-Sa se poata deplasa pe sosea cu 100-110 km/h fara probleme

-Sa poata tracta o remorca cu o masa totala de 800kg (remorca + planor) ; sa fie utila si la recuperari din camp.

-Sa o pot modifica cat de cat daca este nevoie ( anvelope AT, inaltare)

Ca performante off-road sa poata aborda fara probleme:

drumuri forestiere (de exemplu sa pot urca pana la diverse cabane unde accesul se face si cu 4x4), drumuri de tara de pamant, macadam, pante moderate, cursuri de rau abordabile, zone litorale... Nu intentionez sa fac off-road hard ''in noroaie'', merg in general pe uscat.

Avand in vedere cele de mai sus, Daihatsu Feroza imi pare o masina potrivita de aceea postez aici. In prezent am in vedere urmatoarele modele:

Daihatsu Feroza 1.6 benzina, RAV4 scurt (primul model) 2.0 benzina, Frontera scurt 2,0 benzina, Kia Retona 2.0 benzina sau diesel, Pajero Pinin scurt 1.8 sau 2.0 benzina. Nu doresc Vitara, Jimny sau Samurai, sunt ori prea sensibile, ori prea mici (am 1.86 trebuie totusi sa si incap in masina), ori prea rele si spartane pe sosea.

Multumesc si astept parerile/propunerile voastre (daca exista si alte variante mai bune)!

Editat de h206
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie 4x4 compact

Salut, vezi ca si Feroza este o combinatie de rea si spartana pe sosea, punte fata cu bare de torsiune si amortizoare deci fara arcuri iar puntea spate este cu arcuri lamelare/foi si amortizoare, deci te cam zgaltaie.Feroza cu remorca, hmm nu am incercat in rest se face usor pentru iesiri chiar foarte usor si nu prea scump sau gasesti una gata facuta, este simpatica si rezistenta.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

RAV4 nu are reductor. Daca dai de o panta mai sanatoasa si ai si remorca dupa tine, o vei incinge. Eu as alege Frontera ca e totusi o masina "mid size", Grand Vitara sau Pajero Pinin cu 4 usi...

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Imi place Frontera, cu remorca cred ca se descurca mai bine, cred ca e mai usor de modificat la nevoie si probabil piesele sunt ieftine, e mai spatios si (cred) destul de solid.... insa ma gandesc la doua lucruri: 1. mi-e teama ca e submotorizat si cedeaza usor?(cel de 2.0 benzina care ar fi singura varianta) si 2. cat de usor este sa mai gasesc unul in stare buna? Majoritatea sunt ori mancate de rugina ori abuzate ingrozitor.

Link spre comentariu

Pana acum din ce am studiat...Feroza cred ca se potriveste si el foarte bine cerintelor mele insa nu am avut ocazia sa vad nici unul de aproape ca sa imi fac o idee si ma gandesc la: 1. un model destul de rar cred, costuri de intretinere, disponibilitatea pieselor?

cateva exemple:

https://www.autovit.ro/anunt/daihatsu-feroza-ID7Gjfgf.html#contact_form#xtor=SEC-81

https://www.autovit.ro/anunt/daihatsu-feroza-ID7GjosR.html#contact_form#xtor=SEC-81

https://www.olx.ro/oferta/frontera-20i-super-pret-ID6YDME.html#df260ee3e7

https://www.olx.ro/oferta/opel-frontera-stare-impecabila-ID1MBc9.html#

Editat de h206
Link spre comentariu

Pana acum din ce am studiat...Feroza cred ca se potriveste si el foarte bine cerintelor mele insa nu am avut ocazia sa vad nici unul de aproape ca sa imi fac o idee si ma gandesc la: 1. un model destul de rar cred, costuri de intretinere, disponibilitatea pieselor?

O are @Caphonne la vanzare pe a lui. Te duci, o vezi si poate te faci cu o masina......:h5

Link spre comentariu

Din ce povestesti tu aici eu mi-as lua in calcul urmatoarele:

Masina sa fie cu motor de minim 1.8 indiferent ca este benzina sau diesel (daca tractezi cu ea, e mai complicat cu un motor mic)

M-as orienta si catre masinile 4x4 de genul Subaru (nu stiu daca te incadrezi in buget).

Mi-as lua in calcul si faptul ca as putea oarecum mari aria de selectie si bugetul prin alegerea unei masini mai spre offroader asta daca ai o a doua varianta (masina) de strada.

As taia din start de pe lista Pininul care din punctul meu de vedere se poate numi ...doar un mijloc de locomotie si atat. Nici masina de strada si nici de teren.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Feroza nu este deloc rara piese se gasesc, adevarat sunt mai scumpe decat la alte marci dar la dezmembrari este plin plus ca masina este destul de rezistenta.Masini ieftine cu cate ceva pe ele si acte ok sau lasa frate ca facem noi actele vor toti acum si daca se poate pana in 3000 de euro si cu gume de rezerva.E netu' plin....

• Like 1

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Feroza este cel putin o masina interesanta in dilema colegului cu un singur impediment din punctul meu de vedere: nu e o masina potrivita ptr a tracta platforma.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare