Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

MERITA sa iti cumperi un Freelander sau nu ?

SORIN_87

Postări Recomandate

Salutare tuturor pt inceput.

Am si eu nevoie de un sfat referitor daca merita sa iti cumperi un Land rover Freelander sau nu pana la maxim 4000 de euro ca si buget dupa 2000 si ce motorizare,din ce am auzit nu stiu personal ca ar avea o gramada de probleme,ce m-ar interesa in primul rand sa pot merge cu el prin oras(Bucuresti)si iesiri de weekend la un usor off-road.

Ma mai uit si la Suzuki Jimny dar mi se pare cam mic spatiul si e destul de incomod pt pasager spate in off-road dar si destul de instabil pe curbe la viteze peste 50 km la ora.

Personal imi place un discovery 2 dar la bani astia iti iei unul rupt unul ok catusi de cat sare de 5500 lejer.

Ce ati alege intre astea 2 masini Jimny si Freelander costuri de intretinere cine stie si fiabilitate la ce sa fiu atent in caz de cumpar Freelander la Jimny am catusi de cat habar am avut o Vitara si am catusi de cat idee cu ce se mananca sa zicem asa.

Ce as vrea sa fie cutie manuala si sa fie echipat cu aer conditionat.

Care e mai fiabila intre benzina si diesel si care ar fi diferenta pe in off-road.

Pun si cateva modele ce imi plac mie si comparatie intre ele cine stie mi-ar fi de mare ajutor:

1 https://www.autovit.ro/anunt/land-rover-freelander-ID7Ggqk1.html#contact_form#xtor=SEC-81

2 https://www.olx.ro/oferta/land-rover-freelander-facelift-td4-an-2004-inscrisa-ro-recent-ID73wzE.html#18297db2fb;promoted

3 https://www.olx.ro/oferta/vand-urgent-land-rover-freelander-ID5047U.html#55969e0c25

4 https://www.olx.ro/oferta/vand-land-rover-sau-schimb-cu-l200-ID76tvs.html#55969e0c25

Multumesc,astept cu nerabdare raspunsuri sa ma decid pana la urma ce sa aleg.

Editat de Astral
MERITA ! NU "se merita ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=740241&viewfull=1#post740241
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cine ma poate lamuri daca se merita sa iti cumperi un Freelander sau nu

ia aruncă un ochi pe aici...

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66427-Unicul-topic-cu-sfaturi-atotcuprinzatoare-privind-achizitia-unui-Freelander

Link spre comentariu

Ms zi-mi si parerea ta ca vad ca ai avut unul,faceai fata la off-road cu el sau nu,atat ma intereseaza,restul sa stau sa citesc.

Editat de Astral
Link spre comentariu

da, eu incă il mai am :)

și nu l-am menajat deloc în off-road, a mers peste tot unde i-a permis garda la sol

face față în teren greu și chiar "dă rușine" la mașini mai pregătite...

Link spre comentariu

Re: MERITA sa iti cumperi un Freelander sau nu ?

daca vrei sa mergi si la off road cumpara linistit Jimny sau mai documenteaza-te. Lasa-l pe FL ca stii cum este ... banii ii dai numa o data ....

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Ce as vrea sa fie cutie manuala si sa fie echipat cu aer conditionat.

La Freelander ar fi de preferat varianta cu cv automata, se descurca mai bine in teren.

daca vrei sa mergi si la off road cumpara linistit Jimny sau mai documenteaza-te. Lasa-l pe FL ca stii cum este ... banii ii dai numa o data ....

Nu-i dracu' chiar atat de negru, cel putin la comfort si stabilitate pe drum Freelander este peste Jimny cu cateva clase.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

daca te duce punga sa iei unul dupa 2008 , dizelache .... si automat, e f ok. Eu am birjarit la greu modelul asta la LR Academy, si din 3 buc , nu am avut probleme cu nici una ... Chiar am fost placut surprins.

Daca totusi crezi/vrei o masina pe care sa o upgradezi sau ai nevoie de reductor ( Freelander-ul nu are) , iti recomand sa te orientezi prin alta parte .

daca vorbim de Freelander 1 , e jale ... mai bine un jimny, o vitara etc ...

Editat de DKW

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Nea Luigi, Freelander-ul cu cv automata se descurca si fara reductor, cutia aia automata de provenienta japoneza (Jatco/Aisin/Nissan) este foarte desteapta pentru vremea ei, nu face lock-up in treptele 1, 2 si 3 in conditii de teren dificil, suplineste cu brio lipsa reductorului.

In alta ordine de idei Freelander 2 este aproape aceeasi Marie cu alta palarie, mai mare, mai puternic, mai plin de electronica, facut tot in colaborare cu Ford (Escape).

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Oricum, OP a spus din prima ca vrea pana in 4000 Euro, daca gaseste cineva un Fl2 intreg si functional la banii astia il iau eu imediat:grin: . Fl1 la 4000 gasesti in stare buna, la un Fl1 functional e nevoie doar de o investitie primordiala de 400Euro intr-un tester dedicat si esti acoperit, restul e bagatela

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Spune tot si face aproape tot

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Eu zic ca da.

1. Nu cred ca vrei un tanc

2. Cu Freelander poti sa mergi distante mari pe sosele si poti merge si in teren accidentat

3. Pret convenabil, piese ieftine

4. Este bine facut , rezistent la intemperii, multe plasticuri din interior sunt fixate cu suruburi nu cu clipsuri

5. Arata destul de bine comparativ cu majoritatea altor suv-

uri din aceeasi categorie.

6. Consumul este echivalent cu a altor 4x4 permanente

• Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare