crystyy Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Salutare, am nevoie de un sfat legat de sasiu y61 scur. merita sa repar sasiu actual sau sa cumpar un altul si sa il fac ca la carte. Mentionez ca sasiu masini este dat cu un grund peste rugina (masina facuta de vanzare). mentionez ca masina am achizitionata-o acum 7 zile si in momentul cumparari din cauza nomolului de pe sasiu nu se vedea gaura sau rugina. M-a atras pretu mic de achizitie 5300euro cat si faptu ca are taxa platita si nerecuperat( am scos adv anaf). deci pe scurt cred ca am luat o mare teapa. am gasit la dez un sasiu destul de ok (incomparabil cu al masini) la pretu de 400 euro si ma gandeam ca 400euro sasiu plus 2700lei( sablat , zincat, vopsit ) plus manopera demontat , montat ajung undeva pe la 1500-2000euro. ce sa fac? Ssangyong Rexton si Nissan patrol y61 scurt Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Nissan Patrol , sfat Pai ce sa faci ... o faci ... si ajungi la pretul corect ! ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crystyy Postat Noiembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Nissan Patrol , sfat O fac de facut, dar care varianta ar fi mai ok? Ssangyong Rexton si Nissan patrol y61 scurt Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Nissan Patrol , sfat Din pacate vei afla sigur doar dupa curatare . Daca e doar o problema de parte spate ( clasica la Patrol ) si ceva pe la talerele de arc se poate repara si chiar upgrada ( foarte usor ) actualul sasiu . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? nu are nici mai multa si nici mai putina rugina decat toate masinile de aproape 20 de ani. La ce vad, reparatia sasiului nu e o problema mare, am facut unele, pe masina, inlocuind peste 30%din el. Daca crezi vei pastra masina long , long time...procedeazala inlocuirea sasiului, dar apoi trebuie sa umbli la inmatricularea masinii iar lucrarea trebuie facuta de o firma autorizata RAR. Probabil ca un cost mai aproape de realitate ar fi 2000-3000 E pt operatiunea asta ( cu zincare si alte acarete peste care o sa dai la demontare). E multa manopera si trambalare, propriuzis faci masina bucati si apoi o reconstruiesti. Dar, daca ar fi masina mea, as repara rapid sasiul si apoi m-as bucura de dansa, dar matali esti proprietarul , eu exprim numai o parere .. Succes ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 (editat) Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? Sfaturile pe care ti le dau eu sunt urmatoarele: 1. Mergi cu ea asa pana in primavara fara a o forta prea tare sa o rupi de tot, exceptie facand faptul cand ruptura este prea urata. Intre timp vezi cum te imprietenesti cu masina, daca iti place, samd 2. Iti faci un plan de bataie pe termen mai lung si de preferinta in perioada uscata a anului 3. Daca iti iei in calcul schimb de sasiu trebuie sa stii ca seria masinii e pe sasiu. Asta inseamna BIG TROUBLE la toate capitolele cand ai de a face cu RAR. 4. Daca il repari pe asta atunci trebuie sa te inarmezi cu rabdare si bani. 5. Iti poti lua in calcul si varianta vanzarii daca ajungi sa constati ca palaria care ti-ai luat-o iti cade pe ochi. Editat Noiembrie 30, 2016 de Astral consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? Da' ce "fer" o folosit Nissan la sasiul de Patrol ca mai toate-s praf? don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? nu au avut intretinere , curatat, vopsit, pulverizat ceara inside .... + 20 de ani vechime .. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 (editat) Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? Il carpesti cu bucati de cornier si sudura la greu dupa care te dai cu masina pana te plictisesti in aia 2000-3000 euro, un set de gume si talpa.Daca vrei sa o faci cum trebuie ti-au raspuns colegii care au vazut mai multe fiare ca mine.Eu personal am o singura experienta asemanatoare si sincer nu as mai vrea sa o repet. Editat Noiembrie 30, 2016 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? Il carpesti cu bucati de cornier si sudura la greu dupa care te dai cu masina pana te plictisesti in aia 2000-3000 euro, un set de gume si talpa.Daca vrei sa o faci cum trebuie ti-au raspuns colegii care au vazut mai multe fiare ca mine.Eu personal am o singura experienta asemanatoare si sincer nu as mai vrea sa o repet. aaaaaa, uite un coleg ce ne invata la tziganii... nu imi mai cumpar hummer. Banuiesc ca ti-a ramas cornier de cand ti-ai inchis balconul de recomanzi asa ceva ;) ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? Adevarat ca este tiganie dar probabil costa mai putin, acum ce sa zic am mai zis toata lumea vrea masini in 2500-3500 euro cu acte ok si gume de teren, urmarile se vad aici cred ca este a 3-a masina in ultima saptamana pe care o vad pe forum cu sasiul praf. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? Il carpesti cu bucati de cornier si sudura la greu dupa care te dai cu masina pana te plictisesti in aia 2000-3000 euro, un set de gume si talpa.Daca vrei sa o faci cum trebuie ti-au raspuns colegii care au vazut mai multe fiare ca mine.Eu personal am o singura experienta asemanatoare si sincer nu as mai vrea sa o repet. aaaaaa, uite un coleg ce ne invata la tziganii... nu imi mai cumpar hummer. Banuiesc ca ti-a ramas cornier de cand ti-ai inchis balconul de recomanzi asa ceva ;) ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? Si acum vad ca pretul a depasit acel prag mentionat de mine.... Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crystyy Postat Noiembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? Multumesc pt sfaturi colegilor. Se pare ca varianta mai rapida si mai ieftina este de a repara sasiu existent, initial nu am luat in calcul si RAROM-ul la schimbare de sasiu, am petrecut recent 5 ore pt o pansonare serie de sasiu stearsa si nici nu vreau sa ma gandesc la schimbare de sasiu cu este. Luigi spui ca ai mai fac ceva de genu? Poate trec si eu cu acaretu sa arunci o privire ? Multumes tuturor! Ssangyong Rexton si Nissan patrol y61 scurt Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crystyy Postat Noiembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Nissan Patrol , sfat Din pacate vei afla sigur doar dupa curatare . Daca e doar o problema de parte spate ( clasica la Patrol ) si ceva pe la talerele de arc se poate repara si chiar upgrada ( foarte usor ) actualul sasiu . Problema este intradevar la partea spate si talerele fata-spate. Poti fi mai explicit te rog legat de reparatie si upgrade?!!! Multumesc Ssangyong Rexton si Nissan patrol y61 scurt Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? O traversa suplimentara peste talere ... dupa redresarea lor - daca e cazul , si dupa repararea punctuala a zonelor fisurate/corodate . Traversa se prinde cu inca doua trapeze de fetele exteriare ale sasiului . La partea spate se confectioneaza cate un element de reparatie ( asemenea unui cornier curb care curinde 80% din inaltime si 90% din partea inferioara ) si se inlocuieste partea afectata . Operatia se poate face si cu caroseria pe sasiu dar necesita mai multa atentie si un sudor care sa nu se plictiseasca repede si sa lase piesele doar agatate . Se poate face , nu vorbesc din auzite , am facut la mai multe inclusiv la un patrol SWB care la o urcare abrupta rau a cazut in fund si a rupt sasiul ( turtind si rezervorul ) . l-am inlocuit total , inadirea am facut-o cu cep interior sudat si el in ferestre prin sasiu ... asa ca daca avaria in cauza nu a mai avut nimic de reparat ci singura solutie a fost reconstrictia totala si s-a putut face ... o reparatie punctuala e foarte posibila , numai ca e nevoie ca sasiul sa nu fie prea subtiat de rugina ca dacaa ramas foita de ziar in grosime nu mai merita munca de reparatie . In partea spate e expus permanent la stropire si gazduieste pamant care tine umezeaza mult timp . Problema e comuna la toate masinile cu sasiu . Coroziunea apare mult mai repede in zona sudurilor ce imbina elemente solicitate major - talere de arc , suporti de tendoane , suporti de caroserie . La Y61 se mai poate fisura sasiul si in zona care tine tendoanele fata comun cu suprtul de caroserie dar n-am intalnit decat la Y61 LWB care au fost calarite munt si bine la vanatoare - se fisureaza curat 'taiat cu lama' . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crystyy Postat Noiembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? In cat timp se poate execura lucrarea si care ar fi costul te rog? Ssangyong Rexton si Nissan patrol y61 scurt Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? Nu stiu , si , nu stiu ... asa pe nevazute ... imi pare rau . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grizzlee Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? Daca tot o faci bucati, atunci ai putea sa revizionezi puntile, sa refaci traseele de frana si blocant din cupru si ar mai fi cateva lucruri bune de facut Gandeste-te ce vrei sa faci cu masina pe viitor.Odata apucat de asa o lucrare, nu mai poti da in spate si o sa vezi repede cum dispar 5k eur din cont. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? Dupa ce am dat un "remove" partii din spate a sasiului eu am facut asa: http://thumbnails116.imagebam.com/51784/2f14c4517838950.jpg http://thumbnails115.imagebam.com/51784/5e3110517838955.jpg http://thumbnails115.imagebam.com/51784/92216b517838960.jpg Cu mici exceptii sunt foarte multumit! Daca nu ai probleme pe partea extrioara a sasiului intre axele fata spate, reparatiile se pot face cu destula usurinta. Daca buleala este intre axe, atunci trebuie sa dai o atentie deosebita sudurilor, sa nu ti se rupa sasiul la sudura. Oricum ai varianta scurta deci esti avantajat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? Multumesc pt sfaturi colegilor. Se pare ca varianta mai rapida si mai ieftina este de a repara sasiu existent, initial nu am luat in calcul si RAROM-ul la schimbare de sasiu, am petrecut recent 5 ore pt o pansonare serie de sasiu stearsa si nici nu vreau sa ma gandesc la schimbare de sasiu cu este. Luigi spui ca ai mai fac ceva de genu? Poate trec si eu cu acaretu sa arunci o privire ? Multumes tuturor! Da, cum sa nu, te astept cu un tel in prealabil. 0724.64.77.26 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ben 07 Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 (editat) Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? Salutare, am nevoie de un sfat legat de sasiu y61 scur. merita sa repar sasiu actual sau sa cumpar un altul si sa il fac ca la carte. Mentionez ca sasiu masini este dat cu un grund peste rugina (masina facuta de vanzare). mentionez ca masina am achizitionata-o acum 7 zile si in momentul cumparari din cauza nomolului de pe sasiu nu se vedea gaura sau rugina. M-a atras pretu mic de achizitie 5300euro cat si faptu ca are taxa platita si nerecuperat( am scos adv anaf). deci pe scurt cred ca am luat o mare teapa. am gasit la dez un sasiu destul de ok (incomparabil cu al masini) la pretu de 400 euro si ma gandeam ca 400euro sasiu plus 2700lei( sablat , zincat, vopsit ) plus manopera demontat , montat ajung undeva pe la 1500-2000euro. ce sa fac? Cam scumpa daca este in starea asta. Toate sunt la fel in spate inainte de rezervor si a mea este cel mai rau ruginita in aceleasi locuri,dar mai este inca mult pana sa faca gauri rugina si sunt sigur ca la orice masina nissan cu sasiu este rugina, diferenta este cat de mult. Eu am cumparat cu 3500Eu, cu puntea fata complet varza, nu sunt bani multi sa o repari dar iti ia timp. Dupa mine este pacat foarte mare ca posesori de masini le lasa asa incet si sigur sa rugineasca si dupa aia ori se dezmembreaza ori se vinde ca si asta a ta. Cu 3000 EU am vazut de vanzare cel putin 3, la toate sasiul perforat de rugina. Asta este, fiecare care a avut sau are un 4x4 stie unde sa se uite. Iti garantez daca dai jos plasticul de la praguri si te uiti inauntru pragului ai rugina cu mm, doar se depliaza ca si foile de prajitura. Faci cum poti si mai ales cum te tine buzunarul, dar cam buzunarul este problema. Cel mai ieftin sudeaza cum poti, incearca sa o sablezi fara sa o desfaci toata in piese, vopseste-o bine si bucura de ea. Eu o refac complet pe a mea, pur si simplu imi face placere. O am de cateva saptamani si am fost cu ea doar 40 km. Dar nu ma stresez, am alta masina 4x4 , la inceupt am zic ca o fac in 2 saptamani, heheheheh, uite ca sunt 3 saptamani si am doar puntea din fata desfacuta. Baieti de aici imi spuneau ca ai nevoie de multa rabdare, a fost o minciuna totala, ai nevvvvoie de foarte, foarte multa rabdareeeeeeee :):):). Multa bafta Ben Editat Decembrie 1, 2016 de Ben 07 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Decembrie 2, 2016 Partajează Postat Decembrie 2, 2016 (editat) Re: Sasiul : il repar sau iau altul ? Si uite asa ajungi cu masina in 10.000 euro , iar dupa 2-3 ani o dai cu mai putin decat ai luat-o initial Editat Decembrie 2, 2016 de Astral Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate