buhuhuu Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 va salut...vreau sa schimb samuraiul cu ceva mai puternic...si ma gandeam la jeep.....dar ce sa aleg zj sau wj ? care e mai bun.?..ce motorizare...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin-jeep Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Re: zj sau wj ? ce sa aleg Nu-i fain ce-i fain ,ii fain ce-ti place :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
buhuhuu Posted December 1, 2016 Author Share Posted December 1, 2016 Re: zj sau wj ? ce sa aleg nu e vorba ce-mi place..ca-mi plac ambele...dar ce sa aleg care e mai fiabil..mai rezistent...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin-jeep Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Re: zj sau wj ? ce sa aleg nu e vorba ce-mi place..ca-mi plac ambele...dar ce sa aleg care e mai fiabil..mai rezistent...? ...mai fiabil ...mai rezistent comparativ cu ce sau doar o comparatie intre astea doua ? Daca este vorba doar de astea doua eu as spune ca WJ/Wg ar fi mai ok si ca motorizare 2,7 crd :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoghi Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Re: zj sau wj ? ce sa aleg Wj are mai multa electronica . dar un ..xj ce zici ? E Originalul si are motoare de la 2.1 la ....cat vrei tu. piese ieftine ..masina ieftina...lumea invidioasa !:wink: Am in curte un englez si un american :F Link to comment Share on other sites More sharing options...
buhuhuu Posted December 1, 2016 Author Share Posted December 1, 2016 Re: Sfat achizitie : zj sau wj ? vreau pt offroad...ca samuraiul nu mai face fata la panta :) ...eu ma orientasem la zj 4.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin-jeep Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Re: Sfat achizitie : zj sau wj ? vreau pt offroad...ca samuraiul nu mai face fata la panta :) ...eu ma orientasem la zj 4.0 Pentru offroad si Zj si Wg sunt mai greu de modificat . Mai degraba Xj-ul ar fi mai ok ,are dreptate Yoghi . Trecerea de la Samurai -masina mica si usoara la balenele astea se va lasa cu dezamagiri cred . Xj-ul e mult mai usor ,mai simplu si mai lejer de modificat Link to comment Share on other sites More sharing options...
danciucu Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Re: Sfat achizitie : zj sau wj ? Intre ZJ si WJ nu e mare diferenta dpdv al offroad-ului ( wj necesita cardan fata , daca vrei sa o inalti 3-4 inch ). Diferenta o face motorizarea, fiind grea ai nevoie de anvelope mari si de un motor care sa le invarta. Cred ca stii ca la zj/wj mai mult de 33-uri la anvelope nu are rost sa vorbim la costuri decente. Daca comparam xj cu zj/wj, xj e putin peste. Am si wj si xj si le-am simtit pe amandoua in offroad. La wj recomand 4.7-le pt offroad. pt xj , evident 4.0, zj tot 4.0. Daca nu e gluma partea cu sami cu panta, unii de pe aici au pus motor de beleno . ( dar trebuie galerie admisie, instalatie electrica adaptata si alte maruntisuri , plus motorul in sine). Daca stai in coasta muntelui mai bine lasa-l pe sami, dar daca ai 100km pana la munte si te mai dai consistent cu ea pe asfalt, se justifica analiza cu achizitia zj/wj. XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
buhuhuu Posted December 2, 2016 Author Share Posted December 2, 2016 Re: Sfat achizitie : zj sau wj ? Am inteles in mare parte...dar ca si rezistenta pe planetare, reductor....care e mai bun? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abunea Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Re: Sfat achizitie : zj sau wj ? Depinde si ce offroad faci. Dai o masina cu sasiu separat, pe o masina cu caroserie autoportanta. Nu va avea aceeasi rigiditate in teren. Daca te dai light, nu e o problema, dar daca vrei chestii mai grele, atunci poate o masina cu sasiu separat e mai indicata. Nu ca nu se poate, dar e mai sanatos. - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link to comment Share on other sites More sharing options...
buhuhuu Posted December 2, 2016 Author Share Posted December 2, 2016 Re: Sfat achizitie : zj sau wj ? si tu ce recomanzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abunea Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Re: Sfat achizitie : zj sau wj ? Pai nimic, ca nu stiu ce prioritati/planuri ai tu. Si nu cunosc f bine GC, Alin te poate sfatui mult mai bine decat mine. Subscriu la varianta cu XJ, e chiar mai usoara ca Wranglerul meu, datorita faptului ca nu are sasiu. Dar daca incrucisezi puntile, o sa vezi ca se torsioneaza caroseria. Nu e o problema daca faci asta o data la 6 luni, dar daca faci asta des, nu cred ca ii face f bine. Eu doar ti-am dat o informatie, tu faci ce vrei cu ea, ca tu stii mai bine ce cauti si ce iti doresti :wink: - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link to comment Share on other sites More sharing options...
buhuhuu Posted December 4, 2016 Author Share Posted December 4, 2016 Re: Sfat achizitie : zj sau wj ? Ok merci de info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts