Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

benzina sau motorina ?

DAGTOYOTA

Postări Recomandate

stiu ca sa mai discutat despre asta dar deschid un nou topic

max scrie :

Asta are motor de 3400cc, V6, 4 axe cu came, 24 de supape, aproape 200 de cai.

Dieselul are cuplu mai mare la aceeasi capacitate cilindrica, dar un benzinar mare si cu cat mai multi cilindrii e super. :grin:

tin sa contrazic - nu are cuplu mai mare la aceiasi cilindree ci il are la o turatie mai mare

care este in general cam cu o 1000 de ture

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator nanuk

Re: benzina sau motorina ?

parerea mea umila este k tot ce conteaza este cilindreea mare care de regula atrage dupa sine puterea si cuplu.tot ce e mare merge misto.pentru offroad imi pare ca cel mai important lucru este ca motorul sa fie simplu...si MARE.

Link spre comentariu

Vizitator nanuk

BENZINA, atat pe strada cat si la offroad.V8 in ambele cazuri.sunt topit dupa cum suna si cum merge un motor v8.inca studiez cum gura ma-sii ar fi cel mai simplu de pus unul pe puch (nu teoretic,practica ma omoara)..................

Link spre comentariu

max scrie :

Dieselul are cuplu mai mare la aceeasi capacitate cilindrica, dar un benzinar mare si cu cat mai multi cilindrii e super. :grin:

tin sa contrazic - nu are cuplu mai mare la aceiasi cilindree ci il are la o turatie mai mare

Ba tocmai, ca un diesel are cuplul mai mare decat o benzina la aceeasi cilindree si in plus... la o turatie MAI MICA... uneori MULT mai mica...

Link spre comentariu

BENZINA, atat pe strada cat si la offroad.V8 in ambele cazuri.sunt topit dupa cum suna si cum merge un motor v8.inca studiez cum gura ma-sii ar fi cel mai simplu de pus unul pe puch (nu teoretic,practica ma omoara)..................

ursule, nu ar merge un motor de balena de 5000cmc sau de 6000cmc? :roll:

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Vizitator nanuk

trebuie unul de g500 model mai vechi (fara multa electronica) si in stare f buna.....cam greu de gasit ca piesa,nu imi tb toata masina.sau in fine,macar o masina raturnata...

Link spre comentariu

max scrie :

Ba tocmai, ca un diesel are cuplul mai mare decat o benzina la aceeasi cilindree si in plus... la o turatie MAI MICA... uneori MULT mai mica...

ne este adevara are acelasi cuplu dar la o turati mai mare nici decum mai mic

un motor pe benzina la ceiasi cilindree cu unul pe motorina are si cai mai multi si cuplu mai mare dar are cuplul la o turati mai mare decit o motorina

nu fa comparatie intre un turbo diesel si o benzina aspirata :wink:

vorbim de motoare aspirate

exe : motorul de la toyota de 2.5

diesel aspirat are in jur de 70cp si cuplu de 170nm la 2000ture

benzina aspirat are in jur de 110 cp si cuplu de 180nm la 3000ture

alt exe :

motorul de nissan 4.2

benzina are 180cp si cuplu de 380 nm la 3000 si ceva ture

diesel are 125 cp si cuplu sub 380 nm la 1900 ture

valorile sunt aproximateive ca nu le mai tin minte dar se pot verifica exact

bafta

Link spre comentariu

trebuie unul de g500 model mai vechi (fara multa electronica) si in stare f buna.....cam greu de gasit ca piesa,nu imi tb toata masina.sau in fine,macar o masina raturnata...

aha, cel de W463.

e motorul M117 V8 care e si pe W126 sau M119 care e si pe W140? pentru ca la dezmembrari le gasesti pe ambele. cel de pe W126 cred ca e si cel mai simplu dar M119 e cel mai puternic. oricum ai de unde alege. ursule, bafta!

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

daa,....V8-ul de la Merc e super daca te tine punga.....insa n-as avea curaj sa ma apuc de transplanturi....

Si V6-le de 3200 e ok.

daca tot ma apuc ii pun v8 direct.si vreau de pe un g din 2 motive :

1. se potriveste fara sa tai,sudez,etc

2. desi motoarele de limuzina sunt la fel pe afara, au alte caracteristici de putere,cuplu,etc si nu te mai intelegi cu ea dupa aceea.au patit-o destui inaintea mea si nu vreau eu sa fiu mai catolic decat papa.pe banii mei...

Link spre comentariu

Nu stiu altii cum sunt, dar eu....am ales BENZINA.

Dieselul are cuplu de jos dar se si plafoneaza repede. Iar cand ai nevoie de turatii pt. descarcare..... tot benzina.

Iar cand vrei un sound anume....tot benzina. Pacat de consum dar de...o viata avem.

Parerea mea.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Nu stiu altii cum sunt, dar eu....am ales BENZINA.

Dieselul are cuplu de jos dar se si plafoneaza repede. Iar cand ai nevoie de turatii pt. descarcare..... tot benzina.

Iar cand vrei un sound anume....tot benzina. Pacat de consum dar de...o viata avem.

Parerea mea.

asa e

consumul mare e un factor deloc de neglijat

sa nu uitam ca nu ne dam pe trialuri numai... vrem km, vrem aventuri, care nu stim exact unde se termina si cand... asta descalifica grav un benzinar mare consumator

cilindree mare la pistoane putine... asta e solutia

cred ca un v6 benzina e batut rau de tot de un motor cu acceasi cilindree dar in 4 cilindrii doar

cuplul e mai mare la turatii mai mici INDIFERENT DACA E DIESEL SAU BENZINA

parerea mea

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

eu cred ca in off road ai nevoie nu neaarat de cuplu mare in turatii mici. ci doar de cuplu. iar in noroi fara turatie nu cred ca conteaza cuplul

Link spre comentariu

Cand descarci noroiul din roti cu a 2-a pe loc in balta conteaza ceva cuplu. Si parca mai degraba tii diesel-ul la 2000-2500 de ture la descarcat decat un benzinar in 3500-5000.

...Parerea mea. :grin:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Posibil sa aveti dreptate.

Experientele mele in off road sunt legate deun ARO 10.4 DRT cu motor 19TDi 100CP Renault, o Mazda B2500 Turbo diesel de 109CP, un Ford Rager 2007 de 143CP td ci, si Wrangler benzina 147CP. Din toate cel mai bine ma impac cu benzina. Dieselurile mi se par smucite si rup f. repede aderenta fata de benzina.

Link spre comentariu

" BENZINA, atat pe strada cat si la offroad.V8 in ambele cazuri.sunt topit dupa cum suna si cum merge un motor v8.inca studiez cum gura ma-sii ar fi cel mai simplu de pus unul pe puch (nu teoretic,practica ma omoara).................. "

Sa auziti un Isuzu de 3200cc , V6 , 24 supape... , un sunet incantator , parca ar fi un American de vreo 6000 cc .

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

BENZINA za best. Orice lucru din lumea asta merge mai bine cu benzina. Desigur, cind mai trebuie facuta economie, trebuie un diesel, dar nu intotdeauna (ex: in cazul motoarelor mici). Cuplu si turatie joasa nu ajuta la nimic, doar la tractor si camion, care oricum sunt chestii mult prea lente.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare