Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare w124 2,3 benzina ,break in 4x4 manual sau automatic (4matic) an fabr 1989

adrianos68

Postări Recomandate

AS dorii sa aflu , daca se poate si colegii de forum doresc sa ma ajute , cum pot sa transform un break benzinar cu suspensie hidraulica spate si tractiune spate in 4 matic sau 4x4 , cam ce solutii ar fi si daca merita.Mentionez ca break ul este f bine intretinut , e masina mea de suflet, iar daca am s o transform nu o prepar pentru off road ci doar pentru mai multa siguranta pe timp de iarna si eventual impotriva unor derapaje pe timp umed/mizga .Stiu ca pot in curind - cca 3 ani - sa o trec pe automobil de epoca , dar ,prefer un 4 matic sau 4x4 transmisie de " G " , probabil ca sint costuri relativ mari dar ....macar sa incerc teoretic sa aflu daca este posibil si cam ce trebuie facut cu actele. Nu am de gind sa o vind,la mine va murii masinuta , deci astept idei,solutii , mai mentionez ca am ceva cunostinte de mecanica auto-liceul de specialitate fost ind.8-actual iuliu maniu - nu prea am mai profesat dar inca inteleg sistemul de transmisie samd. Va multumesc tuturor anticipat ,Razvan

211838817_w124break.jpg.33de69a50d7c0df33f4a1124b6d0088c.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Modificare w124 2,3 benzina ,break in 4x4 manual sau automatic (4matic) an fabr 1989

Cred ca la transmisie de G class va trebui sa renunti, este prea voluminoasa si chiar daca technic se poate trebuiesc prea multe modificari in special la caroserie si va arata urat. Cel mai bine e sa cauti transmisie 4matic pentru w124. Daca nu gasesti de w124poate de W210(ochios) oricum trebuie vazut fizic si masurat inainte sa cumperi ceva. 4matic.jpg.5039fe12351cb737a83c4261f9b2996f.jpg Oricum trebuie sa cauti informatii si pe forumuri din afara tarii pentru ca pe acolo s-a mai facut http://www.benzworld.org/forums/w124-e-ce-d-td-class/1961009-wonder-4matic-oil-pan.html Cel mai simplu e sa il vinzi pe al tau si sa cumperi un W124 4 matic.

Editat de maxian paul
Link spre comentariu

Re: Modificare w124 2,3 benzina ,break in 4x4 manual sau automatic (4matic) an fabr 1989

Multumesc de sfat, cam pe acolo ma aflu si eu!Trebuie sa gasesc o cutie 4 matic buna,aici e problema caci altfel ma ustura buzunarul. W ul meu are multe avantaje , l am reconditionat aproape total (mici probleme electrice) adica am bagat ceva maruntis in el , asa cu totul m a dus la vreo 4500 euroi pina acum , vopsit, plus toate piesele sint originale sau de calitate , l am facut sa functioneze ca unul nou , e de vis suspensia pneumatica , se aseaza la drum fantastic, i am dat 210 pe A2 , mai aveam pedala dar am zis ajunge! Un alt "utilaj " in stare buna e greu de gasit ,iar daca l gasesc sare de 6000 euro si nici atunci nu s sigur ca iau ceva bun.Pe cel care l am stiu ca l am luat ieftinut, chiar daca am bagat in el nu regret, caroseria nu are gram de rugina dupa 27 de ani.... O cutie buna automatica iar nu ma prea incinta , dar daca e o reconditionez , din 2-3 cutii poate iese una buna sa tina macar 5-6 ani, nu intretinerea ei ma deranjeaza ,manopera eventualelor reparatii asta e scumpa rau! Si cum eu cu mecanica stiu ceva motoare, articulatii sist frinare, la cutii si diferentiale mi am luat vacanta in liceu(eram fotbalist in devenire atunci) , acum e greu pt mine sa ma apuc de asa ceva dar cum pasiunea invinge orice...cine stie! La viata mea am reparat o cutie de BMW ursulet si vreo 2 de Dacie asa ca ...sint in offside mare de tot, automatica e altceva ,cel putin asta o stiu teoretic , e complicata , putini stiu sa le faca bine . Din ce stiu ,parca au fost citeva modele facute 4x4 cu cutie manuala ,dar din auzite nu s prea reusite (auzite ,ok) ,dar daca cineva are vreo experienta cu astfel de cutii manuale puse pe w124 si 4x4 ,il rog ,daca se poate sa mi dea niste sfaturi,opinii, pareri, eventual daca e nevoie facem un schimb de experienta la o terasa ... La cutia manuala m as baga fara sa clipesc(cu cartea in fata bineinteles,scule am destule, prese samd), e mai simpluta ,mai usor de rezolvat cam orice ,sint oarecum similare piesele de schimb . Oricum e un proiect care mi va macina creierii ,dar nu ma las pina "N O COMIT " asa cum vreau eu. Iar ca sa nu ma pun rau cu sefii forumului , le transmit ca m am prezentat de 2 ori pina acum , odata cu id ul montoya 68 iar a ll a oara cu adrianos 68 cel din prezent, nu am obiceiuri lipsite de bun simt. Sper ca n am plictisit sau enervat pe nimeni ! O seara placuta tuturor , Razvan .

Editat de adrianos68
Link spre comentariu

Modificarea dorita de tine va fi cam dificila asta daca nu ai gasit deja componentele. Daca tot ma plictiseam aseara am vrut sa vad daca sunt la vanzare w124 4matic si nu am gasit nimic pe mobile.de, doar in america de nord ceva. Asa ca daca masina intreaga e foarte greu de gasit de piese din dezmembrari cred ca nici nu poate fi vorba. Singura sansa de a gasi ceva e in tarile nordice acolo a fost si comercializat mai intens oricum este foarte rar. Daca ai citit pe forumul postat de mine ieri cred ca ai observat ca iti va trebui si baie de ulei cu trecerea planetarei prin ea si la partea electrica am impresia ca va trebui intervenit(ceva senzori).

Link spre comentariu

Observ ca sinteti foarte amabil si informat in legatura cu modificarea dorita de mine, deci , din cutie automatica si planetare ,cardan scurt si punte fata,mai trebuie si un motor sau baie de ulei si senzori ,deja incepe sa cam " sacaie " treaba, se pare ca e mai complicat decit pare la prima vedere .M ati pus pe ginduri si din ce mi aduc aminte dintr o alta discutie cu cineva -posesor de 300 E 4 matic- imi spusese de ceva probleme chiar la acest ansamblu al planetarelor cu baie de ulei , era ceva cam dificil de inteles din descrierea lui(omul nu era mecanic), dar daca asa este cum spuneti dvs , e treaba complicata si probabil prea costisitoare .Am sa mi fac asa o socoteala in principiu, sa vad daca merita cu automatica ,daca nu ,stiu ca s au facut 4 matic si cu , cutie manuala sau poate ma insel eu ,parca vazusem ceva pe mobile.ro acum vreo 2-3 ani , iar in Italia stiu ca am vazut si condus una (1995-97) , de aceea imi doresc asa ceva ,stiu cum "stie sa ti fascineze" senzatiile, am forjat o putin pe sosea ,putin pe drumuri de tara/pietruite si cu noroi plus panta de rigoare si m a cam dat pe spate ,ce sa zic nu mi iese din cap .

In alta ordine de idei , mi as fi dorit un " G " care iar e demential , am condus unul vreo 2 ani ,era masina de firma in Italia -benzinar 300 , dar cu intretinerea ei e mai complicat ,eu intotdeauna ma intind cit imi e plapuma, nu ma risc la ce nu pot sa duc niciodata. Cea de acum o pot intretine linistit , imi vad lungul nasului , nu sint ca marea majoritate a oamenilor care isi iau "jeepan" , dorm la confort2 si maninca fasole cu ceapa dar se plimba cu jeep ul sa si ia o piine ,iar in rest poate 1 weekend pe luna pleaca la soacra sa si faca plinul la mancare , cunosc vreo 20-30 de specii .

Sper sa mai primesc sfaturi si idei in continuare ,eu va multumesc pentru informatii , sint in analiza deja , incep sa mai sun pe la amici de ai mei mecanici ,vinzatori de piese sh (arabetii au cam de toate si le mai si pun in ordine ), mai caut si eu pe net . O seara placuta tuturor ,Razvan

Link spre comentariu

Fa o incercare la 0744504410....Nelu...omul dezmembreaza MB de 25 de ani si are relatii bune in UCRAINA,Turcia,Germania

ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6
Link spre comentariu

Ti-e clar ca dupa modificare, daca se va intampla, nici nu mai poate fi vorba de vehicul istoric?!?

De acord cu dvs , doar ca va intra in istorie ca un w124 -revizuit in 2017 din 4x2 in 4x4 ,tot e ceva! :::))) Razvan

Link spre comentariu

Fa o incercare la 0744504410....Nelu...omul dezmembreaza MB de 25 de ani si are relatii bune in UCRAINA,Turcia,Germania

Multumesc frumos de informatii si nr si tot ! Razvan

Link spre comentariu

Cauta si pe clubmercedes.ro

Era la un moment dat un w124 300e 4matic la vanzare pentru aprox 1000eur.

Sincer, nu cred ca s'a vandut, poate ai noroc.

Mai poti incerca pe olx. Au fost cateva la vanzare pe sume modice in RO.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare