c3zar Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Buna la toti colegii . Ma intereseaza sa achizitionez un 4 x 4 , nu mai scump de 5000 eur ( poate fi si pe BG , chiar recomandat ) pentru o firma de tractari auto . Momentan detin un Range P38 din 1999 de care sunt multumit , dar are cateva minusuri ... nu merge AC-ul decat la relanti si nimeni nu stie sa il repare ... nu merge ABS-ul si nici Traction Control .. si nimeni nu stie ce are , plus ca am citit ca ar avea o gramada de electronica la care meseriasii din Iasi nu se pricep deloc . Deci , as dori sa il schimb cu unul mai usor de reparat in caz de probleme... Il folosim zilnic , destul de intens la : - Scos din noroaie / santuri / zapada alte masini . - Tras platforme / remorci ... trebuie sa aiba macar 3 tone pe carlig , preferabil 3.5 . Mentionez ca transportam cu el si microbuze pe platforma lunga de 8metri . Nu il menajam deloc , dar il intretinem corespunzator / reparam la timp . Momentan Range ul se descurca bine la aceste lucruri dar mi-e frica de o eventuala defectiune greu reparabila ... de durata .. si nu ma pot lipsi de el , asa ca doresc sa achizitionez unul poate mai rezistent , usor reparabil , la care sa gasesc repede piese , si sa stie mecanicii sa il repare . Imi trebuie unul de mari dimensiuni , si cu un motor ok .. .care sa se descurce bine la deal atunci cand leg o platforma mare cu un microbuz deasupra . Am incercat un Terano 2 , din 1997 , 2.7 TD , dar incurci traficul cu el la deal si cu platforma in spate. Aveti idee de unul care m-ar putea ajuta ??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Re: Sfat achzitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . Tractari auto la negru eventual pt ca incepand de anul acesta transportul de vehicule avariate sau defecte (adica tractari) pe teritoriul Romaniei cu vehicule sub 3,5 t se face doar cu vehicule specializate si omologate si cu liceta de transport. Cu masina de teren +remorca depasesti oricum 3,5 t deci musai musai tahogrf liceta etc plus ca nu te va licentia nimeni nefiind vehicul specializat Mai ales pe firma e destul de dificil sa scoti licenta pe o masina inmatriculata in bulgaria . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
c3zar Postat Decembrie 10, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2016 (editat) Re: Sfat achzitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . Tractari auto la negru eventual pt ca incepand de anul acesta transportul de vehicule avariate sau defecte (adica tractari) pe teritoriul Romaniei cu vehicule sub 3,5 t se face doar cu vehicule specializate si omologate si cu liceta de transport. Cu masina de teren +remorca depasesti oricum 3,5 t deci musai musai tahogrf liceta etc plus ca nu te va licentia nimeni nefiind vehicul specializat Mai ales pe firma e destul de dificil sa scoti licenta pe o masina inmatriculata in bulgaria . Legea e data din 2013 . Am si autoplatforme . Tahograf doar daca tragi cu autoutilitara . Daca e autoturism iti trebuie doar sanatate . Cateodata necesita si interventia unui jeep . Nu prea poti sa ii scoti din noroi cu autospecializata spre ex daca nu iti ajunge troliul , nu ?? Daca ai persoane , ii pui sus , in spate ?? In fine , legal .. nelegal .. ma intereseaza daca exista ce-mi trebuie mie ... :) O varianta buna ar fi un Discovery 2 , dar am inteles ca la fel .. eletronica multa . Ma gandeam la un Rexton , sau ML ... si acestea au dar macar sunt mai comerciale .. mai multe pe strazi / la dezmembrari .. poate stiu sa le repare astia .. Pareri despre ele ? Alte variante ? Cheroke 3.1 , am inteles ca au probleme cu chiuloasele cand le pui la munca .. citisem pe forum .. Editat Decembrie 10, 2016 de c3zar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Re: Sfat achzitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . ORDINUL nr. 1001 din 8 septembrie 2015 asa il cheama indiferent ca autoturism sau autoutilitata cand devine ANSAMBLU care efectueaza transport contra cost trebuie ce iti povestesc eu mai sus exista utilitare specializate cu 7 locuri si cablu de troliu suficient dar au peste 3,5 tone si trebuie sa platesti taxe .... sau exista utilitare 4x4 facute din masini de teren cu furculita pe spate care intra in ce sant vrei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 (editat) Re: Sfat achzitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . Eu am tractat cu Jeep Grand Cherokee 2,7 crd si am fost multumit . Acuma folosesc un VW Touareg de 3000 v6 cutie automata cu vreo 280 caluti . Dar o folosesc doar in interes personal (cica:grin:) . @Zep are dreptate in ce spune desi vad ca la tine nu conteaza partea legala :h5 P.S. Cherokee-le (de fapt Grand Cherokee) de care spuneai are probleme si daca nu il pui la treaba . Fereste-te de ele Editat Decembrie 10, 2016 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yoghi Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Re: Sfat achzitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . .... sau exista utilitare 4x4 facute din masini de teren cu furculita pe spate care intra in ce sant vrei un exemplu de model dau un link ! Am in curte un englez si un american :F Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
c3zar Postat Decembrie 11, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2016 (editat) Re: Sfat achzitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . Eu am tractat cu Jeep Grand Cherokee 2,7 crd si am fost multumit . Acuma folosesc un VW Touareg de 3000 v6 cutie automata cu vreo 280 caluti . Dar o folosesc doar in interes personal (cica:grin:) . @Zep are dreptate in ce spune desi vad ca la tine nu conteaza partea legala :h5 P.S. Cherokee-le (de fapt Grand Cherokee) de care spuneai are probleme si daca nu il pui la treaba . Fereste-te de ele @Zep stie el ceva , dar nu stie bine . Acele jeep-uri cu furculita sunt in carte autospecializate , si trebuie licenta . Daca tragatorul este autoturism .. tragi mult si bine ce / cum vrei tu . Nu iti va da nimeni licenta de transport marfa / masini pe autoturism , doar pe autoutilitara . Am licenta mare ptr camion , foi conforme ptr 3.5 , dar ptr. autoturism nu exista asa ceva , deaceea il si caut asa . Era simplu sa il pun pe RO autoutilitare , dar mai complicat dupa .. 2.7 de la cherokee intr-adevar stiu ca sunt bune , dar sunt cam scurte la ampatament si mai fac tangaj / balans . Tuareg nu ma ajuta la noroi , le bag pe la tara pe drumuri rele , parca mi-ar fi mila de el .. si nici nu cred ca s-ar descurca f bine . Cred ca o sa mai pastrez range ul un timp .. pentru ca nu pare sa gasesc ceva mai ok ca si el , si cu costuri de intretinere asa mici , momentan . ML pare a fi bun , are ampatament si cu 7 cm mai mare . Conteaza mult ptr. mine .. cele scurte fac balans la viteze mai mari daca ai dupa tine platforma de 8 metri . ptr @zep , sunt 100% sigur ca nu exista licenta de transport marfa / autorizatie transport auto ptr. masina de transport persoane :D . Am intrebat un echipaj de ISCTR . PS : Daca autospecializatele sunt pe pers . fizica , nu te incadrezi la "operator de transport" , ar fi si aici o scapare ... dar nu sunt sigur . Oricum s-au linistit apele , putem tracta in liniste ... Mai am si un seria 5 , o masina personala la care ii mai leg platforma de 2t cand am de dus cate o masina mica si mai multe persoane ... ar fi culmea sa ii trebuiasca tahograf si licenta de transport . Legea a fost data cu dedicatie ptr A-Car .. dar a fost scrisa " pe genunchi " ... pare ca nu i-a ajutat deloc sa prinda ceva curse in plus , cum sperau ei .. ca o sa dispara toti ceilalti .. Oricum .. nu conteaza asta ... am cam deviat de la subiect asa ca ar fi bine sa revenim .. Ceva idei despre alte 4x4 usor de intretinut , si bune pentru activitatea mea ? Grand cherokee 2.7 CRD e o idee buna . Cutia automata se preteaza la asa ceva ? Stiu ca sunt f rare cele cu manuala ... Editat Decembrie 11, 2016 de c3zar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Decembrie 11, 2016 Partajează Postat Decembrie 11, 2016 Re: Sfat achizitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . Pai la experienta dumneavoastra in tractari, ma gandeam ca noi trebuie sa primim sfaturi! Toyota si Nissan nu se incadreaza in cerintele dv.? cele pana in 2000, au electronica rezonabila, sunt relativ ieftine si robuste, sunt comune... zic si eu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Decembrie 11, 2016 Partajează Postat Decembrie 11, 2016 Re: Sfat achizitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . @ ce3zar daca ai intrebat tu un echipaj de isctr si pe asta te bazezi e ok , da-le dracului de legi dar ai grija sa fii oprit numai de acel echipaj , sa nu ai ghinionul sa te opreasca un echipaj care chiar cunoaste legea si are si chef sa o aplice. din punctul meu de vedere discutia nu isi are rostul am lamurit pe ce ne bazam argumentele . @yogy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 11, 2016 Partajează Postat Decembrie 11, 2016 Re: Sfat achizitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . Masina de teren lunga, cat mai grea, ampatament cat mai mare, ecartament cat mai mare, cuplu mare samd La ceea ce ai scris tu aici (ptr a tracta platforme de 8m) cred ca s-ar incadra: -Nissan Patrol Y61 lung amblele motorizari, 2.8 sau 3.0 -Toyota Landcruiser HDJ80, motorizare 4.2 Toyota Landcruiser seriile 100, 120 (in toate cazurile variantele cu 5 usi) motorizare 3.0 si 4.2 -Dodge Ram motorizare 6.2 (toate motoarele de mai sus sunt diesel) As taia din lista aproape tot ce e marca americana ptr ca piesele sunt destul de rare si sunt destul de greu de reparat. Si VW Tuareg poate fi o optiune, desi e plin de electronica dar as merge pe cel cu motor de 5.0 biturbo diesel. Cu alte cuvinte, eu as vede ca masina care sa traga un asemenea ansamblu, masina care are cel putin 2.5to. In ceea ce privesc tractarile auto: dezvoltarea unei asemenea business, purtator de mare risc, pe persoana fizica (adica servicii contra cost, nu intra in calcul acele situatii in care aceste servicii se fac doar ptr prieteni ocazional) este in primul rand o meserie la limita ilegalitatii, indiferent daca masina care trage platforma e utilitara sau autoturism. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Decembrie 11, 2016 Partajează Postat Decembrie 11, 2016 Re: Sfat achizitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . Zice bine Yonutz, Nissan Patrol, LC 80/100 sau un Dodge RAM 5.9 Cummins care trage o parcare intreaga dupa el, daca il mai gasesti cu cutie manuala e lux ! Ar merge si un Ford F cu PowerStroke de 7.3 V8, dar sunt mai rare pe la noi... Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 11, 2016 Partajează Postat Decembrie 11, 2016 Re: Sfat achizitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . Disco2 automat...are un coleg din trupa noastra unul la vanzare,cu convertizor marit...e o masina buna daca ii stii micile probleme rezolvabile...are 3,5 tone la carlig si se joaca cu ele. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
c3zar Postat Decembrie 12, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Re: Sfat achizitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . Patrolul ( din auzite ) manca f mult combustibil , iar Dodge Ram ... la fel manca multt , cred ca piesele se gasesc greu , iar eu cam trag de ele , nu le menajez . Cred ca o optiune destul de ok ar fi discovery 2 , cu manuala . M-am uitat dupa ele . Ce probleme au acestea ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Re: Sfat achizitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . Colegule eu ti-am dat un sfat ca toti colegii care au scris acilea. Daca vrei sa tragi o platforma de 8m "responsabil". Nu pot decat sa-mi doresc sa ma fereasca al de sus in trafic de oameni ca tine. Daca vrei sa iesi "la consum" uitate linistit dupa un logan sau matiz pe gepeleu. Consuma al dracu de putin si piese gasesti pe toate drumurile. In urma raspunsului tau mi-am facut o imagine destul de clara despre ce fel de tractari vrei sa faci. Sa ai spor. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Re: Sfat achizitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . Cummins-ul 6BT (12V) , consuma ~16% pe camion de 7.5 tone.... .... sa am consumul acesta la Frontera ar fi lux! :)) Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yoghi Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Re: Sfat achizitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . Nu vrei un camion 4x4.? Are un prieten ...momentan e autosppeciala de pompieri ,Steyr dar dai jos rezervorul si pui un brat hidraulic si pretul e cat pt Discovery. are 6000cc si 5locuri. Am in curte un englez si un american :F Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Re: Sfat achizitie 4 x 4 pentru firma tractari auto . Cred ca o optiune destul de ok ar fi discovery 2 , cu manuala. Automata e mult mai ok pentru tractat. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate