Razvan Dinescu Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) Va salut, ca orice om care se scarpina in cap sa vada daca ii curg cojite din scalp, empiric si vulgar vorbind matreata...am ajuns si eu la visul umed al oricarui patrolist...sau cel putin la mine asa s-a manifestat...sa incalt masina cu 35 11,5 R15 celebrul 90 diametru.... ca daca nu aveam altceva mare macar rotile sa fie mari..si sa urc si eu cu cele 3 tone dupa samuraie... :wink: Lasand gluma la o parte nu ma inteleg cu ele neam. Merg 200 de km pe asfalt la fiecare iesire... Eu vin dupa 285 75 R 16 Insa Turba Special Track copie Simex cu diametru 86cm si pe jante de patrol pe 16 originale intoarse 8j. Cu Silverstone 35 11,5 r 15 nu prea ma inteleg pe asfalt... le-am echilibrat si paraechilibrat la Delta nu au intrat mai mult 600gr la doua dintre ele si 300gr la celelalte 2 si tot imi face volanul ca ventilatorul si sunt f rigide pe asfalt la presiune 2.2; la presiune 2 si la 1,7 la fel. De nici un fel nu mai reusesc sa fac sa nu mai imi tremure volanul, masina parca topaie si pe verticala... si nu se manifesta numai pe primii km... cand Silverstone are "memorie" de parcare.....abia stapanesc masina la 90 la ora... Insa Turbo fata de Silverstone sunt ca AT-urile...nici un joc nimic.. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi unde gresesc cu ce presiune sa merg?... sa ma duc in alta parte sa le echilibrez? Mentiuni: jante intoarse montate corect nu sunt strambe au fost planate si la Nasu Mare ca sa cada corect pe butuci anvelopele sunt echilibrate presiune 2.0 Va rog sa raspundeti on topic daca aveti amabilitate, misto-ul de dupa gard nu aduce de obicei nimic constructiv :tk Multumesc anticipat, Razvan Editat Decembrie 21, 2016 de Yonutz Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FELDGRAU BRONC Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Silverstone 35 11,5 r 15 Nu mai rula cu ele pe asfalt ! Patrol GR 94, in continua evolutie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Silverstone 35 11,5 r 15 Nu mai rula cu ele pe asfalt ! Daca nu este cu suparare? Cum poate sa parcurca pana in teren si din teren cei 200km? Ms. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FELDGRAU BRONC Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Silverstone 35 11,5 r 15 Pe AT-uri , cu Silverele pe /in portbagaj Patrol GR 94, in continua evolutie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Silverstone 35 11,5 r 15 Pe AT-uri , cu Silverele pe /in portbagaj Pt 1 zi de off-road, juma o pierzi cu schimbul de anvelope, si apoi, tre sa te si intorci de unde ai plecat ( asta daca nu vrei sa cari 5 roti dupa tine). Nu e pont. Pont este gasirea unui compromis la anvelopa, sa mearga orisiunde. Razvane, am avut 31 silverstone pe vitara ( 31 pe vitara e echivalentul la 35 pe patrol ). Am mers si pe asfalt de cateva ori, nu mai mult de 80 ca nu putea mai mult, dar mergeam. Aceleasi 31 pe mitsubishi scurt, de la 80 in sus, e un betiv care sprijina gardurile. Joaca volanul numai, si am zis ca alea vor ramane doar de teren si atat. Nu este o anvelopa buna pentru asfalt sub nici o conditie: nici soare, nici ud, nici zapada. Orienteaza-te spre altceva, sau revina la resapat, alea macar rezista la uzura on-road, si daca ai bafta sa nu sara bucati din ele, tot e un castig, sau poti incerca concurenta, si ne dai si noua feedback mai bun :grin:( adica CST-ul :ha1). Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Silverstone 35 11,5 r 15 Cum sa pui ma 600g la echilibrat pe o roata? Da-o naiba de roata ... ceva nu e in regula. La echilibrare se invarte anvelopa pe janta de mai multe ori pana se gaseste o pozitie cand inghite mai putin plumb. Am jante intoarse la acelasi om ca si tine...Jantele nu necesita planare nici un fel... Un alt aspect: ai cantarit asa orientativ ptr comparatie anvelopele? Am avut si eu Silverstone, mai multe dimensiuni si mergeam cu ele pe jante intoarse fara gram de plumb (neechiibrate). Am renuntat la ele si am trecut la MT ptr mai mult fun. Aveau la un moment dat tendinta de a dansa dar o reglam din acceleratie. Pe de alta parte mersul pe Simexuri iarna e destul de periculos pe strada. Asta daca nu stapanesti foarte bine arta condusului. Aderenta e relativa si Silverstoanele, chiar si cu compozitia lor mare de cauciuc natural devin schiuri in contact cu carosabilul umed sau inghetat. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rbr Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Silverstone 35 11,5 r 15 eu am de 31, ne-echilibrate, parca nu mai joaca volanul ca la inceput, dar le pun pe masina pt o zi - doua, apoi le dau jos, nu stau turtite. le tin pe la 1.8 aprox si pe asfalt, nu merg cu mai mult de 60-80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi15mii Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Silverstone 35 11,5 r 15 Salutare, Si eu am acesta problema, vin dupa 265/75/16 InsaTurbo cu care mergeam 90-110 fara probleme. Cu 35/11.5/16 Silverstone nu am putut sa merg pe asfalt. Am iesit de 2 ori si am mers cu platforma. Am repozitionat cauciucurile pe jante, schimbat ceva bucsi si am sa verific saptamana viitoare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Silverstone 35 11,5 r 15 Se pare ca ori este ceva defect de fabricatie (exista un dezechilibru in greutate pe talon) ori anvelopele cu talonul mai inalt de acest profil au aceasta problema cu echilibratul/rulatul pe asfalt. Cei care merg doar in teren si foarte putin pe asfalt nu au avut ocazia sa-si dea seama de asta. Ar fi bine daca aceia care au probleme sa puna poza cu lotul/dotul anvelopelor sale (gasiti pe talon) sa identificam daca exista probleme cu un anumit lot sau daca exista o problema de ordin general. Topicul devine foarte util ptr posesorii 4x4. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucicanu Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone Salut, eu am 2 seturi : at-uri 35x12,5r15 si Simex Extrem Trekker 35x10.5r15 tot pe jante intoarse cu et cred -80, cu dot 2008, echilibrate si e "distractie" sa mergi cu ele pe sosea la 80-90km/h, nu imi sare volanul din mana dar se simt in volan.Tocmai de aceea prefer 2 seturi, pe sosea pana la locul de joaca merg pe AT-uri si Simex-urile in portbagaj(scaunele rabatate si incap la fix 4buc) mergi mult mai in siguranta, consum mai mic, franare mai buna, etc pe AT. Cand ajungem la destinatie cautam o vulcanizare si cu 20 lei schimbam anvelopele sau ad labam si in 30 min sunt montate pe masina(exculs o jumatate de zi, cum spunea un coleg mai sus). Cu 2 seturi daca sunt anvelope bune, 4-5 ani nu ai treaba zic eu. Eu asa merg si imi convine. LUCIAN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone Eu am 31.10,5.16 Silverstone simex ( Razvane au fost anvelopele tale ) si nu le am echilibrate si merg ok, chiar si cu 90-100km cu riscul asumat la franare. Dar parerea mea este ca problema este la 35' , nu am auzit pe nimeni cu 31 -33' sa se planga de problema asta. Poate la mine este Disco o masina mai performanta pe sosea. :ha::ha: Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone Salut, eu am 2 seturi : at-uri 35x12,5r15 si Simex Extrem Trekker 35x10.5r15 tot pe jante intoarse cu et cred -80, cu dot 2008, echilibrate si e "distractie" sa mergi cu ele pe sosea la 80-90km/h, nu imi sare volanul din mana dar se simt in volan.Tocmai de aceea prefer 2 seturi, pe sosea pana la locul de joaca merg pe AT-uri si Simex-urile in portbagaj(scaunele rabatate si incap la fix 4buc) mergi mult mai in siguranta, consum mai mic, franare mai buna, etc pe AT. Cand ajungem la destinatie cautam o vulcanizare si cu 20 lei schimbam anvelopele sau ad labam si in 30 min sunt montate pe masina(exculs o jumatate de zi, cum spunea un coleg mai sus). Cu 2 seturi daca sunt anvelope bune, 4-5 ani nu ai treaba zic eu. Eu asa merg si imi convine. Cand am zis de jumatate de zi eram oarecum ironic, dar incoveniente sunt. Carate in masina proprie; schimbat cand ajungi la terenul de joaca; ce faci cu at-urile, le lasi undeva sau iei cu tine; daca le lasi, esti constrans de traseu, trebuie sa te intorci in acelasi loc; daca le iei cu tine, sa vezi ce distractie cu 4 anvelope care iti stau in ceafa pe coborare, sau la hopuri cum se izbesc de geamuri/portiere spate; seara trebuie sa le montezi la loc; cand intri in padure stii, dar cand iesi dumnezeu cu mila; mai ai chef sa le schimbi tu sau nu, vulcanizari inchise; etc. Cred ca sunt destul de multe incoveniente in a avea 2 seturi de anvelope pentru 1 zi de off-road. Daca mergi pentru mai multe zile, in aceasi zona da, se preteaza, daca mergi mai multe zile cu campare/cazare in locatii diferite iarasi nu se preteaza 2 seturi si tot asa. Fiecare trebuie sa isi gaseasca compromisul perfect teren/asfalt. On topic: @Ionut: Cred ca Razvan facea referire la 600g pe 2 roti si 300g pe celelalte 2 roti. Oricum ar fi, si eu sunt de parere ca e destul de mult pentru o anvelopa noua, in cazul in care jantele sunt ok. Editat Decembrie 21, 2016 de symy139 Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone On topic: @Ionut: Cred ca Razvan facea referire la 600g pe 2 roti si 300g pe celelalte 2 roti. Oricum ar fi, si eu sunt de parere ca e destul de mult pentru o anvelopa noua, in cazul in care jantele sunt ok. El se referea la 600g plumb pe ...roata! Atentie e vorba de 35/11.5 R15 Silverstone ...nu altceva...pe 16 am tot avut si eu Silverstone ...dar nu au existat probleme de nici un fel chiar si neechilibrate. @Alexei ...clar Discovery e o masina performanta cu 31-uri. Cu 35-uri ce sa mai vorbesc, indubitabil magnifica ... :ha: ...Singura conditie sa le pui in porbagaj si de preferat fara jante ca se rupe sasiul ... :ha1:beat Editat Decembrie 21, 2016 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone El se referea la 600g plumb pe ...roata! Atentie e vorba de 35/11.5 R15 Silverstone ...nu altceva...pe 16 am tot avut si eu Silverstone ...dar nu au existat probleme de nici un fel chiar si neechilibrate. @Alexei ...clar Discovery e o masina performanta cu 31-uri. Cu 35-uri ce sa mai vorbesc, indubitabil magnifica ... :ha: ...Singura conditie sa le pui in porbagaj si de preferat fara jante ca se rupe sasiul ... :ha1:beat Iar te dai in barci! :) Nu iti raspund la provocare, devin off topic. Sa imi aduci aminte la Calugareni sa dau o palinca. :ha::ha: Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone Am Silverstone profil "SIMEX'' 33''/10.5/15'' puse pe jante de fier/otel cu ET -60. Fara gram de plumb. 80-100km/h fara probleme, nu tremura volanul pe asfalt. Presiune 2.4. :wink: Si...iar te-ai :grin: tz...grabit @guritza. :hi L.E. Puse pe Toyota! :grin: Editat Decembrie 21, 2016 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone Sa imi aduci aminte la Calugareni sa dau o palinca. :ha::ha: Nu-l cunosti pe Yon. Nu consuma alcool! :wink: :2dr Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone Am văzut ca sunt colegi care schimba în ziua în care ies gumele. Asta mi se pare un dezastru. Decât asa ramai pe AT sau MT, tragi peste ele niște lanțuri și bați și mama simex urilor de o strici. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin40A Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone Razvan, silverstoanele pe care le ai montate pe masina se echilibreaza. Eu le-am echilibrat pe ale mele (33/10,5/15) de noi acum un an. Au intrat o groaza de plumbi pe ele atunci. Acum, pana sa ne vedem la Sarata Monteoru le-am echilibrat din nou si acum a intrat o cantitate mare de plumb. Nu sunt cauciucuri pentru asfalt, asta stie toata lumea, insa eu merg foarte bine cu ele si cu 120km/h. Evident, umflate la minim 2,60 sau chiar 3.00. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucicanu Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone Am văzut ca sunt colegi care schimba în ziua în care ies gumele. Asta mi se pare un dezastru. Decât asa ramai pe AT sau MT, tragi peste ele niște lanțuri și bați și mama simex urilor de o strici. Care este dezastrul ala, ca eu nu l-am intalnit pana acum??? Ce faci cand ai lanturile montate si trebuie sa iesi pe asfalt cativa km sa intri iar in traseu?? THINK oleaca!! LUCIAN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Decembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone Razvan, silverstoanele pe care le ai montate pe masina se echilibreaza. Eu le-am echilibrat pe ale mele (33/10,5/15) de noi acum un an. Au intrat o groaza de plumbi pe ele atunci. Acum, pana sa ne vedem la Sarata Monteoru le-am echilibrat din nou si acum a intrat o cantitate mare de plumb. Nu sunt cauciucuri pentru asfalt, asta stie toata lumea, insa eu merg foarte bine cu ele si cu 120km/h. Evident, umflate la minim 2,60 sau chiar 3.00. Catalin peste 2.5 cred ca depasim limita data de producator. Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Decembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone Va rog frumos sa ne rezumam strict la 35 si pe 15 ... toate anvelopele mai mici sau cu janta ma mare ..cred ca pot fi mai usor echilibrabile. Va multumesc, Razvan Ps. pana acum nu pot trage o concluzie.. Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone pana acum nu pot trage o concluzie.. concluzia e ca nu ai cum sa te tii dupa Samuraie. astrele nu iti sunt favorabile. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone Razvane,eu zic sa treci la 40"... poate-poate...sau facem schimb...:ha::ha: Astrele ca astrele dar cu gravitatia nu-i de gluma.:old Editat Decembrie 21, 2016 de sean70 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Decembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone Va rog on topic! Asta e chiar culmea.. au inceput sa vorbeasca musterii/ abonatii uzuali de care trag la sufa prin padure... :ha1 Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) Re: Probleme echilibrat/rulat 35/11,5 R15 Silverstone Ho bre, nu va inflamati din atat... asa faceti si cand folositi celalalt "cauciuc"? Daca se "rupe" aderenta si peste 9 luni va striga "tata"? :ha1 Pana acum eu am retinut din discutie doua aspecte: 1. cei care au pe masini alte dimensiuni decat cele din titlu nu au probleme 2. ambii cu acea dimensiune care au intervenit aici ...au probleme... 2b. lendroveru merge exceptional chiar si cu 38-uri ...dar in portbagaj... 2c. unii schimba rotile mai des decat femeile... ce ar fi rau in asta? cat cardanu e vartos ...nu-i stres... O mai zic odata ...omu se refera strict la acea marime de anvelope...respectiv ...35/11.5 R15, nu alta... @razvan referitor la "trasul prin padure" Pai ce sa-ti fac nene... daca te tragi doar cu profesionistii ...si ai uitat de haita de amatori...intotdeauna s-ar gasi o mica balta, baltita, mlastina, mlastinuta ...copaci sa fie ...si troliul apt ...noaptea?! :ha: Editat Decembrie 21, 2016 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate