vatafu Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 (edited) dragi colegi ferozari, dupa cum spune si titlul, am nevoie de gume noi+jante, si am restrans lista la cele 2 modele. am nevoie sa stiu cateva "pros and cons" pentru aceste modele, de la colegi care le au, (sau avut montate). de stiut ca, inainte sa ma apuc de scris, am citit tot ce am gasit pe forum si google despre ele, dar sigur sunt si opinii obiective pe care nu le-am gasit... in primul rand, sa luam cateva coordonate: -regim de mers al masinii 70% oras, 30% offroad -dimensiuni nu mai mari decat cele din titlu -un factor important la mine e mers iarna pe zapada... -nu prea vreau sa depasesc bugetul( am de luat si jante) pretul la ele e aproximativ egal, deci nu e un factor determinant... acum... federal couragia: - la + arata bine, profil agresiv, se descurca decent in noroi, pret ok. la -, uzura rapida ? zgomot mare pe soasea?crapaturi laterale care apar foarte devreme? goodyear duratrac: - la plus: sunt goodyear, astia ar trebui sa stie sa faca cauciucuri; au un profil orientat si pentru iarna (siping pe crampoane?); cred ca sunt mai silentioase pe sosea(asta as dori sa-mi confirme un posesor). la minus: cauciuc moale, uzura rapida?, nu se descurca foarte bine in namol, sunt mai degraba pentru drumuri usoare forestiere?,si probleme cu intaritura laterala? usor de intepat/crapat? orice sfat/ informatie e binevenita si pct2: jante 5x7j, pe 15 vreau sa o latesc putin din jante cu et negativ. singurul model cu et -30, sunt niste chinezarii(red wings sau ceva ...), si unele cu et -25 la dotz am gasit doar -12. -cum sunt chinezariile? ok? tabla moale? se echilibreaza bine cauciucul? -dotz cu et -25, stie cineva unde se mai pot gasi pe stoc? p.s. la mie in oras nu intoarce nimeni jante, deci iese din discutie aceasta optiune... multumesc, Edited December 27, 2016 by vatafu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Re: federal couragia mt sau goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi Salut, mai bine postai la sectiunea Anvelope si jante pentru ca aici nu stiu cine o sa raspunda.Cunosc masinile colegilor din Bucuresti si nu are nimeni asa ceva, in tara la fel... Ce pret au ? Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian1 Posted December 27, 2016 Share Posted December 27, 2016 Re: federal couragia mt sau goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi Eu am Federal Couragia si sunt foarte multumit de ele. Le folosesc doar pe teren. Au DOT 2012 si nu au nici o crapatura sau alte defecte. Dintre toate MT-urile pe care le.am avut, de Couragia sunt cel mai multumit! Off-Road in Waldland Link to comment Share on other sites More sharing options...
vatafu Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 (edited) Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi pret de proximativ de 450 lei bucata...pentru amblele modele, deci nu e determinant aspectul asta, stiu ca nu exista anvelopa polivalenta, care sa le faca pe toate, incerc doar, sa gasesc cel mai bun compromis... azi am mai invatat ceva insa, inainte de toate trebuie sa sun la magazinele care "pretind"ca le au pe stoc, se pare ca una e ce au afisat pe site si alta e ce au in stoc fizic, e posibil sa se rezolve de la sine aceasta dilema. imi place profilul de la federal, doar ca eu o sa merg destul de mult si pe asfalt, si aici vreau sa stiu cum se comporta: zgomot, uzura, si cum se descurca pe timp de iarna(zapada), pt ca pe gheatata cu toate faci patinaj artistic... si de jante astept pareri, nu prea am gasit pe nicaieri pe dimensiunile noastre cu et -25 sau -30, doar chinezarii...7j. inteleg ca pe 7j e cel mai "safe"/usor de montat 235/75/15?... inca ceva recomandati 4sau 5 buc, inclusiv rezerva, pt achizitie? Edited December 28, 2016 by vatafu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 (edited) Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi Pfff, legat de jante eu as pune 5J cu 235/75/15 in felul asta cauciucul sta mai bine pe janta, poti sa scazi presiunea cand trebuie fara sa dejantezi, asta vad la Samuraiele care fac trasee grele, janta ingusta cu guma lata.Sunt niste jante poloneze dar tot pe 7J parca, caut si trimit.Legat de Federal stiu cateva masini Dusterele din campionat, un Pajero care tot in campionat s-a dat cu ele deci...aah si un Duster ''civil'' dar le schimba cand ajungea la plimbare, pe asfalt erau zgomotoase. Edited December 28, 2016 by Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vatafu Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi 7 j vreau, am scris mai sus. eu asa am citit ca ar fi cele mai ok pt dimensiunile care le doresc.(gresesc?) am gasit un pret ok pt goodyear, nu stiu ce sa fac, sa iau 4 sau 5 buc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 (edited) Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi @vatafu cred ca astia erau aia cu jantele https://www.pneu4x4.cz/disky/ Edited December 28, 2016 by Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vatafu Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 (edited) Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi @vatafu cred ca astia erau aia cu jantele https://www.pneu4x4.cz/disky/ multumesc frumos Caphone, acu cercetez. ADJUDECAT! 5 BUC GOODYEAR DURATRAC la 389 lei bucata! tocmai am facut comanda pret prea bun sa le pot refuza.doar ca, vin din germania si o sa ajunga in 2017 :) livrare cam 10 zile... nu a stiut sa-mi spuna DOT-ul dar zice ca ar fi 2016, si ca se vand foarte bine in germania...iar daca nu imi convin, le pot refuza/returna jantele astea le gasisem la un vanzator din cluj , "john red", ...la bani sunt cam la fel cu cele din cehia. de ele ziceam ca sunt chinezesti si nu prea am gasit info... Edited December 28, 2016 by vatafu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi Jantele de care vorbesc, poloneze sau cehesti le are Criscretzu, aveam o poza cu codul lor dar nu o gasesc, poate intra el si ne spune. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vatafu Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi aha, dac asunt cehe, poloneze, e o veste buna, asteptam pareri de la colegul Criscretzu, eventual o sa-i dau un pm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi Pareri, iti spun eu are km multi, multi cu ele, oras si teren. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vatafu Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 (edited) Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi https://www.olx.ro/oferta/jante-otel-de-off-road-15x7-5x139-7-et-30-compatibil-suzuki-ID6WqX6.html#edd759d55d aici le-am gasit eu, sper sa nu se considere reclama... am vorbit cu ei si au pe stoc et -25. et -30 doar dupa sarbatori, si ca diferenta e mica intre cele 2. cea din poza e -30. vreau et negativ cat mai mare sa nu pun flanse... el spunea ca e mai ok cu -25, cu -30 e posibil sa atinga la bari, aripa, overfender... eu oricum o inalt printr-un kit de inaltare ramane intrebarea: et -25 sau -30? e asa mare diferenta? sau nu prea conteaza(pentru stabilitate, tinuta de drum in general) Edited December 28, 2016 by vatafu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi La Feroza nu prea atinge si daca atinge se rezolva usor, mai tai din colturile alea sau le scoti.Criscretzu stiu ca are 235/75/15 parca MT de la Matador si nu la-m auzit sa se planga ca ar atinge. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vatafu Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi aha, deci -30 ar fi mai ok sa inteleg Link to comment Share on other sites More sharing options...
YCE Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 (edited) Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi Unde ai gasit Duratrac-uri (link)? Stiu ca la un moment dat nu se mai aduceau in EU/RO.. L.E. Duratrac sunt printre cele mai agresive AT-uri / cele mai cuminti MT-uri (depinde din ce unghi [vrei sa] privesti :D). Marele avantaj e ca au si fulgul (nu doar M+S), chiar merg (din citite) si iarna in conditii de polei/gheata Edited December 28, 2016 by YCE ex-Iulika0069 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vatafu Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi Iulika, ti-am dat link pe pm, sa nu se considere reclama, cred ca e un pret foarte bun, dupa cum am spus timp de asteptare e de vreo 10 zile, adica se livreaza cam in prima sapt din 2017 acum am ramas doar cu marea dilema et -25 sau -30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jineas Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi Eu as merge pe -30, trimite-mi te rog si mie linkul cu anvelopele.Merci. "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian1 Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi Eu am Federalele pe jante 6jj (235 85 16) "pizza cutters" cum zic americanii. Nu mai vreau jante late pentru ca desii arata bine pe masina, dejantarea e mai aproape daca te dai grav. :wink: Off-Road in Waldland Link to comment Share on other sites More sharing options...
vatafu Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 (edited) Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi Jineas, ai link pe pm. Din ce mi-a spus cucoana aia la telefon, e stoc suficient in germania la dimensiunile astea... Cristian, latimea e 7j, nici eu nu vreau mai mari, din ce am citit sunt ok pt 235/75/15. asa este? am vrut doar et negativ mai mare adica -30, sa le scot mai in afara, fara sa pun si flanse.Eu o sa ajung putin in offroad, si eventual unul mai soft, stiu ca tu te dai in noroi de mult timp si la alt nivel :) din acest motiv am ales duratrac care sunt mai "prietenoase" cu soseaua, sa o pot folosi si pe strada,chiar daca sincer, profilul de la couragia imi place mult mai mult si mi se par cam cele mai bune mt-uri de pe piata(cel putin la design). Edited December 28, 2016 by vatafu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian1 Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi Asa este, 235 75 15 e ok pentru 7j. Multe masini vin in configuratia asta din fabrica. Off-Road in Waldland Link to comment Share on other sites More sharing options...
vatafu Posted December 28, 2016 Author Share Posted December 28, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi gata, am comandat si jantele, alea care sunt si in link-ul dat de tine Caphonne, et -30, negre, si daca mai sunt si de fabricatie poloneze sau cehe(desi eu ma indoiesc :) e ok.Doar ca le-am luat de la baietii de la Cluj, ca ajung la aceiasi bani ca cele din Cehia. mai trebuie un kit de 3 sau 4 cm. si sa vad cum rezolv din barile pe fata ca sunt intepenite si e posibil sa nu o pot ridica de acolo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi Ce kit de 3-4 cm, body lift? Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vatafu Posted December 29, 2016 Author Share Posted December 29, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi da. nu pot sa o ridic din bari pe fata, e intepenita, nu au mers nici incalzite cu autogenul. nu stiu ce o sa fac sa o aduc la acelasi nivel. nu vreau sa pun bucsile de la body lift, doar pe fata, ca o sa stea ciudat cred caroseria, in sensul ca, pe fata o sa fie ridicata din body, si spatele din suspensie....ma rog, o sa mai scot o foaie de arc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi Daca bara este intepenita posibil ca suspensia fata sa nu lucreze cum trebuie. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian1 Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 Re: federal couragia mt versus goodyear duratrac 235/75/15 si jante noi E intepenit surubul la bara, nu afecteaza cu nimic funcționalitatea suspensiei. Eu la Pajero si Frontera le-am dat spray cu o zi doua inainte + niste ciocane sa isi dea drumul. Apoi merg ușor... Off-Road in Waldland Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts