drag Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 a montat cineva turbo pe 4,2 clasic? a facut un 50.000 km dupa? discutiile sunt impartite, uni zic ca u tine mai mult de 10.000 km. pareri? mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: montare turbo pe 4,2 aspirat Am montat eu. Masina merge bine merci si acum la un alt proprietar. Chiar acum lucrez la un alt proiect cu motor 1hz dar turbina e tip vnt. Trebuie sa ai in vedere: -turbina corecta. Variante: ct 26, td05 de la Mitsubishi sau un GTurbo daca ai buget serios. Mai poti utiliza si pe cea cu geometrie variabila de pe motorul 1hdfte dar aici intervin alte aspecte (controlul vnt e mai complex) - evacuare cap-coada de minim 75mm - limiteaza boostul la 15psi . Intercoolerul in situatia asta devine optional - monteaza o sonda egt pre-turbo -lasa loc pe evacuare pentru un port AFR - si cel mai important: ia in considerare sa schimbi pompa de injectie sau sa o reconditionezi pe cea originala cu cap hidraulic de 11mm si montarea unui compensator de boost. Daca vrei sa mai stii ceva te rog sa intrebi. Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
perca_felician Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: montare turbo pe 4,2 aspirat imi cer scuze ca ma bag in topicul omului dar am si eu o intrebare pentru vetu daca tot se pricepe ,vreau si eu sa montez un turbo de spinter 413 ca tot il am pe un motor de toyota 3b,daca nu merge varianta mea ce optiuni as avea,multumesc toyota bj 70 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: montare turbo pe 4,2 aspirat imi cer scuze ca ma bag in topicul omului dar am si eu o intrebare pentru vetu daca tot se pricepe ,vreau si eu sa montez un turbo de spinter 413 ca tot il am pe un motor de toyota 3b,daca nu merge varianta mea ce optiuni as avea,multumesc Imi pare rau dar nu te pot ajuta. Cunostintele mele se limiteaza strict la seria de motoare 4.2 Toyota si se bazeaza pe experienta personala avuta. Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
perca_felician Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: montare turbo pe 4,2 aspirat multumesc,fac eu proba si va spun ulterior rezultatul toyota bj 70 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drag Postat Ianuarie 29, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 Re: montare turbo pe 4,2 aspirat Masina e la gtc. Am vb sa se ocupe Alex de povestea cu turbo. Sa vedem ce iese. Liviu de la mures nu imi recomanda asta. Nu stiu ce sa cred. Turbo va fi tot de pe toyota de 4.2. mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vetu Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 Re: montare turbo pe 4,2 aspirat Masina e la gtc. Am vb sa se ocupe Alex de povestea cu turbo. Sa vedem ce iese. Liviu de la mures nu imi recomanda asta. Nu stiu ce sa cred. Turbo va fi tot de pe toyota de 4.2. Care sunt argumentele lui Liviu? Am si eu cateva argumente impotriva, unul din ele este riscul mare de topire al pistoanelor. Designul acestora si materialul din care sunt facute le fac mai putin potrivite pentru supraalimentare. Dar dpmdv merita facuta aceasta modificare chiar cu acest risc. Altfel hzj80 sau orice alt model echipat cu 1hz sunt mult prea lesinate pentru exploatare curenta. Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 (editat) Re: montare turbo pe 4,2 aspirat In teorie se poate monta turbo cred ca rezultatul final difera de la o reteta la alta, eu unul, dupa un pic de cercetare am renuntat la idee si am cumparat direct un HD-t chiar daca va spun sincer ca mi-a placut cand am condus un 80 transformat de Alex pentru care tot respectul :old Se poate face si asa http://cruiser-connection.com/45-1-Safari-POWER.html cam asa ar arata o lista cu modificari http://www.safarisnorkel.com/turbo/1hz_76/sthz76w.htm Din pacate nu este chiar o bagatela. Sau ne poate spune ZUZ Adrian daca HZJ74 al lui, care este normal aspirat, mai are nevoie de un plus de putere insa nici stock nu prea cred sa fie :h5 Se poate imbunatati si asa: http://cruiser-connection.com/39-1-CCM-MotorUp.html Editat Ianuarie 29, 2017 de robertz @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drag Postat Ianuarie 29, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 Re: montare turbo pe 4,2 aspirat Liviu zice ca la cele cu turbo pistoanele au camasa de otel. mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 Re: montare turbo pe 4,2 aspirat Discutam despre 4,2 d 12V cel aspirat cod motor 1HZ respectiv turbo este 1HD-t. Din ce stiu blocul motor este similar la ambele, posibil sa fie trasee de racire redimensionate la turbo, cel turbo are prevazut retur pentru turbo. Intre cele doua difera pistoanele, bielele chiulasa axa, cu tot ce tine de ea difera inclusiv pompa de injectie injectoare respectiv conducte de alimentare... Din ce am gasit eu pe net intre cele doua variante (Hz turbo vs Hdt)nu se pune problema ca HZ nu ar functiona supraalimentat, ideea este ca 1HD beneficiaza nu numai de turbina in sine cat si de faptul ca este decomprimat bonus injectie directa ceea cel il face semnificativ mai eficient (eu am gasit 18 procente). Plecand de la premiza raportului mare de compresie HZ-ul supraalimentat pentru a rula in marja sigura este nevoie sa fie "sugrumat" la o presiune mica de supraalimentare - cel putin mai mica decat la HDt - altfel se impun alte metode de racire suplimentare specifice precum cele apa/metanol, extra carburant asta separat de intercooler pe care eu il consider indispensabil. Presiunea fiind redusa nici castigul nu va te va da pe spate insa in mod sigur va fi. Eu nu l-am tansformat in turbo plecand de la premiza ca si asa motoarele acestea "lungi" au probleme cu racirea ultimelor doua pistoane de langa habitaclu, turbina in mod sigur nu va ajuta indiferent de intercooler sau chargercooler. Daca ar fi sa aleg la HZ as merge pe varianta evaucuare individuala + axa cu came, cred ca merge ok aspirat din pacate costa Neoficial, se gaseste la mine prin garaj o planetara spate de la HZJ-73 dupa ce am pus HD-t la treaba, lucru care la n/a nu s-a intamplat:wink: @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate