Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie SUV

Laurentiu Tud

Postări Recomandate

Buna ziua! Vreau sa achizitionez un suv, stiu ca s-a mai discutat pe tema asta dar poate mai sunt binevoitori care sa ma ajute in luarea deciziei. Alegerea o sa fie intre: Dacia Duster, Subaru Forester, Land Rover Freelander, Mitsubishi Outlander, Chevrolet Captiva, Nissan X-trail, Qashqai. Nu ma intereseaza Kia sau Hyundai. Ma intereseaza mai mult ca si costuri de intretinere, consum. Pe primul loc am pus duster, dar ma tenteaza foarte mult si forester, LR, asa ca va multumesc pentru ajutor!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Sfat achizitie

stiu ca s-a mai discutat pe tema asta dar poate mai sunt binevoitori care sa ma ajute in luarea deciziei.

Din toate discutiile pe care le-ai vazut cam spre ce ai opta?

Nu poti pune SUV, costuri de intretinere mici si consum mic in aceeasi fraza ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pai eu optez mai mult pe duster, despre captiva de exemplu n am gasit nimic si imi place! Subaru are costuri de intretinere mari si consum mare fiind 4x4 permanent, la fel si LR. N am mentionat, dar vreau sa fie diesel. Duster tin sa cred ca are consum mai mult decat ok. Am auzit ca duster 4x4 ar avea probleme cu cardanul, daca cineva stie il rog sa spuna despre asta. Si inca ceva, imi e cam frica de fiabilitatea motorului boxer al subaru-lui.

Link spre comentariu

Nou sau SH ?

Doar dintre cele mentionate sau esti deschi si la alte modele (nu coreenele, care nu-mi plac nici mie) ?

Ce vrei, doar sosea si drum forestier usor, sau si un mudding usor ?

Din modele enumerate de tine, indiferent de raspunsurile la intrebarile de mai sus am 3 remarci :

- Freelander, fugi de el, foarte nefiabile, o sa te gherleasca de bani pe tot felul de reparatii

- Forester este de departe cel mai bun

- Duster este varianta economica, deci trebuie sa tii cont ca mai ploua in el si toate celelalte propietati aferente unei Dacii

Editat de mufasa
Link spre comentariu

Sh, nu nou, sunt deschis la orice, dar cred ca ar mai fi toyota rav4 care nu mi place. Vad multe forester uri la vanzare la care se precizeaza ca e schimbat motorul, deci nu cred ca e atat de fiabil. Si de ,,fiabilitatea" motoarelor boxer am mai auzit, e cam la fel de reusit ca cel wankel de pe mazda rx8...

Link spre comentariu

Nou sau SH ?

Doar dintre cele mentionate sau esti deschi si la alte modele (nu coreenele, care nu-mi plac nici mie) ?

Ce vrei, doar sosea si drum forestier usor, sau si un mudding usor ?

Din modele enumerate de tine, indiferent de raspunsurile la intrebarile de mai sus am 3 remarci :

- Freelander, fugi de el, foarte nefiabile, o sa te gherleasca de bani pe tot felul de reparatii

- Forester este de departe cel mai bun

- Duster este varianta economica, deci trebuie sa tii cont ca mai ploua in el si toate celelalte propietati aferente unei Dacii

Cate/care din cele trei modele enumerate ai detinut/condus si cata vreme? Sau exprimi pareri doar din auzite?

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Sincer acum, nu cred ca duster ul e chiar atat de prost. Folosesc masina pe sosea, dar nu vreau sa ma fac de ras iarna de exemplu ca nu pot iesi cu ea din parcare... Cum nici LR nu cred ca e o masina proasta, ba din contra.

Editat de Laurentiu Tud
Link spre comentariu

Cate/care din cele trei modele enumerate ai detinut/condus si cata vreme? Sau exprimi pareri doar din auzite?

1. Freelanderul il parchaza colegul meu zi de zi langa mine de vreo 4 ani. Atat in garantia de 3 ani cat si dupa (actual doar 90K km), m-am saturat si eu si el de cate ori a fost la service. Nu cu motor sau cutie, dar cu scaun rupt, macarale de geam, tot felul de kkturi. Oricum "fiabilitatea" Land/Range Rover in ultimul timp este recunoscuta. Da' mata nu citesti pe forumuri ?

2. Duster, alt coleg il tot tinea cu usile deschise, ca sa se usuce, iar cand l-am luat la intrebari, ...

3. Forester nu stiu din surse directe, dar peste tot pe unde am citit si de la cine am auzit, numai de bine si nu numai de Forester, cat de Subaru in general. Nu-i fitza, dar fiabil si masini corecte.

Este parerea mea, mai bine ti-o spui si tu pe a ta, ca suntem pe topicul omului de recomandare.

Link spre comentariu

Sh, nu nou, sunt deschis la orice, dar cred ca ar mai fi toyota rav4 care nu mi place. Vad multe forester uri la vanzare la care se precizeaza ca e schimbat motorul, deci nu cred ca e atat de fiabil. Si de ,,fiabilitatea" motoarelor boxer am mai auzit, e cam la fel de reusit ca cel wankel de pe mazda rx8...

Nu stiu ce buget ai, dar personal as lua in considerare doar Rav4 si Forester.

Noua, as alege CX5 sau Tiguan (modelul nou, cel vechi e naspa) in clasa asta de marime.

Link spre comentariu

Rav 4 nu mi place absolut deloc, o singura data am mers cu una si mi s a parut foarte rigida si urata mai ales la interior, nici exteriorul nu exceleaza oricum. Probabil o sa ziceti ca in comparatie cu duster e mai ok, dar chiar nu mi place. Tiguan nici nu am pus la socoteala, vreau sa merg cu masina, nu s o tin in service...

Link spre comentariu

1. Freelanderul il parchaza colegul meu zi de zi langa mine de vreo 4 ani. Atat in garantia de 3 ani cat si dupa (actual doar 90K km), m-am saturat si eu si el de cate ori a fost la service. Nu cu motor sau cutie, dar cu scaun rupt, macarale de geam, tot felul de kkturi. Oricum "fiabilitatea" Land/Range Rover in ultimul timp este recunoscuta. Da' mata nu citesti pe forumuri ?

Chestia asta cu fiabilitatea sau nefiabilitatea unei marci, la modul general, am mai spus-o si eu si altii: tine foarte mult de "piesa" dintre volan si scaun! La LR/RR poate un pic mai mult ca la altii din pricina unor particularitati cu care majoritatea "driverilor" nu sunt obisnuiti... si din cauza nestudierii manualelor de utilizare... si, in egala masura, din cauza proastei intretineri a proprietarilor anteriori, (foarte multe exemplare cu probleme au fost cumparate din cauza pretului redus, fara ca cel care le cumpara sa stie exact ce a cumparat)!

Pot aduce, ca si contraargument, cel putin 5 masini, (Freelander 1), din club care au ajuns la varste si kilometraje respectabile si cu costuri de intretinere mai mult decat rezonabile! Ii las pe proprietarii lor sa si le laude daca vor!

2. Duster, alt coleg il tot tinea cu usile deschise, ca sa se usuce, iar cand l-am luat la intrebari, ...

Aici am si eu contraargumente asemanatoare: stiu personal 4 exemplare, ajunse la "varsta" celei de-a treia schimbari de distributie care nu se plang de neajunsul asta... n-as putea insa sa-ti spun din ce motiv!

3. Forester nu stiu din surse directe, dar peste tot pe unde am citit si de la cine am auzit, numai de bine si nu numai de Forester, cat de Subaru in general. Nu-i fitza, dar fiabil si masini corecte.

Chiar si la Forester am contraargumente: cele folosite de Brigada Antitero din MI! Toti le considera cele mai mari petarde atat pe sosea cat si in afara ei... si foarte mari consumatoare de benzina!

Este parerea mea, mai bine ti-o spui si tu pe a ta, ca suntem pe topicul omului de recomandare.

Cum spuneam: eu nu-mi permit sa comentez sau sa recomand, nici pro nici contra, despre un model de masina care nu mi-a stat sub cur cel putin un an de zile... in toate conditiile de clima si traseu! Doar din auzite... le bag la categoria "folclor"!

Editat de teddybear

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Ma bag si eu in discutie, nu fie cu suparare. Daca ai la avatar un Nissan si un Mitsubishi cred ca esti foarte familiarizat cu 4x4 si fiabilitatea lor. Ai enumerat intre preferinte quadlander si x-trial. Cred ca aici ar trebui sa marsezi. Eu as alege Nissanul. Dupa un Opel Campo care a ajuns la 365 000 si un Nissan Terrano de 275 000 km, am luat ,,de sosea'' un IX 35 FULL option nou care la 2 ani si 45 000 km INCA MA INCANTA , dar vad ca nu este agreeat in bransa.

Link spre comentariu

Salutare,

Din prietenii cu Duster nu am auzit pe niciunul sa se planga de cardan. Varianta 1.5 DCI esre apreciata (de posesorii pe care ii stiu eu) ca fiabila si economica. Daca esti serios hotarat pe Duster iti recomand sa ceri detalii si pe forumul dedicat Duster (il gasesti cu google).

Sincer pentru sosea si cel mult zapada cam orice SUV sau Crossover actual este Ok. Alegi functie de buget si gust.

Spor,

Robert

Link spre comentariu

Chestia asta cu fiabilitatea sau nefiabilitatea unei marci, la modul general, am mai spus-o si eu si altii: tine foarte mult de "piesa" dintre volan si scaun! La LR/RR poate un pic mai mult ca la altii din pricina unor particularitati cu care majoritatea "driverilor" nu sunt obisnuiti... si din cauza nestudierii manualelor de utilizare... si, in egala masura, din cauza proastei intretineri a proprietarilor anteriori, (foarte multe exemplare cu probleme au fost cumparate din cauza pretului redus, fara ca cel care le cumpara sa stie exact ce a cumparat)!

Pot aduce, ca si contraargument, cel putin 5 masini, (Freelander 1), din club care au ajuns la varste si kilometraje respectabile si cu costuri de intretinere mai mult decat rezonabile! Ii las pe proprietarii lor sa si le laude daca vor!

Aici am si eu contraargumente asemanatoare: stiu personal 4 exemplare, ajunse la "varsta" celei de-a treia schimbari de distributie care nu se plang de neajunsul asta... n-as putea insa sa-ti spun din ce motiv!

Chiar si la Forester am contraargumente: cele folosite de Brigada Antitero din MI! Toti le considera cele mai mari petarde atat pe sosea cat si in afara ei... si foarte mari consumatoare de benzina!

Cum spuneam: eu nu-mi permit sa comentez sau sa recomand, nici pro nici contra, despre un model de masina care nu mi-a stat sub cur cel putin un an de zile... in toate conditiile de clima si traseu! Doar din auzite... le bag la categoria "folclor"!

Am precizat destul de clar la LR/RR : "in ultimul timp". Freelander 1 nu se incadreaza.

Eu gandesc altfel : as prefera sa mi se spuna si din folclor, deoarece folclorul este bazat in general pe realitati. Nu ale celui care subscrie, dar largeste cercul informatiei si ... nu iese fum fara foc. Poate chiar este mai relevant (avand un feed back mai general) decat cineva care a avut noroc (din pacate in zilele noastre norocul are un rol f. imp. in economia fiabilitatii unei masini), sa tina sub cur un SINGUR exemplar bun.

Oricum initiatorul trebuie sa faca filtrarea informatiei.

Mai adaug ca masina de nadejde si nu dpdv al confortului (tot din folclor), Vitara/GV.

Link spre comentariu

Folosesc masina pe sosea, dar nu vreau sa ma fac de ras iarna de exemplu ca nu pot iesi cu ea din parcare....

Stai linistit, se intampla si la case mai mari :grin:

Deci nimeni nu a auzit de problema cu cardanul la duster?

Daca il folosesti 90% pentru sosea, cardanul e ultima ta grija.

Apropo, care e bugetul tau? Fara un buget alocat, vorbim discutii.

Spor la cautari

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Acolo problema era soferul. Cam 8000 de euro e bugetul, ma rog, undeva pe acolo. De problema cu cardanul am auzit de la un prieten care e mecanic, masinile nu erau folosite in off-road cu siguranta, nu e masina de off-road...

Editat de Laurentiu Tud
Link spre comentariu

Va multumesc! X-trail e prea uratica:))))) in afara de asta cred ca ar fi cea mai buna alegere din toate punctele de vedere.

Xtrail e urat ca porcul, cred ca au baut prea mult sake inainte sa se aseze la planseta.

Mai exista 2 jokarii frumoase , ROGUE si bad boy MURANO !

Dar un Quasquai te-ar aranja cel mai bine ...

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Xtrail e urat ca porcul, cred ca au baut prea mult sake inainte sa se aseze la planseta.

Mai exista 2 jokarii frumoase , ROGUE si bad boy MURANO !

La 8K euro sunt off topic rau sau strabunici, iar daca vorbim de jokarii frumoase facute de marca matalii preferata, ce zici de asta :2016_Nissan_Titan_XD.jpg.babf940a606232436b6577a744b90a94.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare