Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

alternator Denso

kherim
 Share

Recommended Posts

Re: alternator

IG= IGnition (+12V after ignition, adica +12V dupa punerea contactului cu cheie)

S= Sense (+12V reference sau voltage sensing, adica referinta externa de 12V[+], daca nu exista se conecteaza la +12V permanent, preferabil nu direct la borna + bateriei)

L= Light (dash light; adica se conecteaza la becul de avarie al circuitului de incarcare din bord).

merci,in sfarsit cineva care stie.am intrebat niste electriceni da nu a stiut unu' sa-mi raspunda.problema e in felul urmator:la mine la masina sunt 2 fire care duc la alternator ,unul are 12v cand pun contactul ,unul nu are deloc.cum le leg sa nu fac vreo tampenie?

am pus si eu pe IMSeu asa ceva in speranta ca o sa incarce mai bine. Ceva imbunatatiri se vad dar, cand bag consumatorii, (nu mai vorbesc de troliu), acul indicator sade numai pe rosu, la relanti. Tre sa tin moteurul turat sa am lumina. Si becurile variaza in intensitate odata cu acceleratia. Oare legaturile la alternateur au fost bine facute?? Oare este releul de vina?? Cine stie sa-mi raspunda...cat mai simplu, pe intelesul meu...

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Masina pe care vrei sa pui alternatorul cu pricina ar trebui sa aibe o schema electrica in care sa te uiti cum e legat vechiul alternator si ce-i cu firele cu pricina. Doar doua fire veneau la vechiul alternator, nu trei?

Pe alternatorul Denso gasesti un cod, care-i acela?

In principiu ar trebui sa faci cam asa:

- firul gros care merge la baterie (de obicei rosu) se leaga in lateral la surubul BAT

- firul pe care vine +12V dupa contact (si stii sigur ca vine de contactul cu chei si nu din alta parte) trebuie legat la IG

- firul care vine de la becul din bord il legi la L; trebuie sa fii sigur ca firul ala care "nu are deloc" e cel care merge la becul din bord; ar trebui sa prezinte o rezistenta mica fata de masa dar nu zero (daca ai un bec de 12V si 3W in bord, rezistenta lui ar trebui sa fie vreo 50 de ohmi); daca becul e legat intr-un altfel de circuit, se complica treaba, trebuie schema.

- mai duci un fir de la S pana in punctul in care se ramifica +12V catre consumatorii principali. Daca nu poti sa identifici un astfel de punct, il legi unde se conecteaza firul cel mai gros de +12V pe electromotor (nu e cea mai buna solutie).

azi am urmarit in mare (din lipsa de timp)traseele electrice catre alternator.ai dreptate exista si al 3-lea fir care probabil ar fi trebuit sa mearga la becul de incarcare din bord. am legat firele exact cum mi-ai spus IG + numai cu contact, S + permanent,L urmeaza sa identific firul care merge in bord.am verificat din ora in ora incarcarea , primele masuratori indicau 13,3 13,4 , catre seara 14,1. intrebare: nu trebuia sa incarce mai mult la inceput avand in vedere ca bateria era descarcata?

:tk fender super meserias :1

Pai probabil ca a si incarcat mai mult. Prin asta intelegand valori mari ale curentului sau cantitatii de energie pe unitatea de timp. Numai ca tu ai masurat tensiunea - marime care poate fi, cel mult, o indicatie a starii de incarcare a bateriei.

Daca vrei sa vezi cat incarca atunci trebuie sa pui un ampermetru in serie (ai grija sa duca valoarea maxima a curentului).

Dupa ce gasesti firul care merge la becul din bord ar fi bine sa-l conectezi la L prin intermediul unei sigurante rapide de max 1A (din cele simple de sticla folosite la aparate electronice - gasesti la orice magazin de electrice/electronice - vezi sa fie rapida). Daca vezi ca nu face "plici" cand legi firul si becul isi face datoria atunci poti s-o elimini. Chestie de suflat in iaurt.

• 2 months later...

Mai bine un voltmetru, este mult mai simplu si usor de adaptat in bord. Poate fi un volmetru analogic sau digital. Exista un interval in care alternatorul incarca corect, intre 13,5V si 14,2V. Daca indicatia de pe volmetru indica 12V nu incarca deloc.

ampermetru de 50 de amperi am vazut pe la utilajele vechi rusesti.o sa incerc sa adaptez unul.cred ca-i cea mai buna metoda de a verif incarcaea

Ca sa folosesti un ampermetru, este cam incomod. Am sa pun 3 scheme: doua modele de legat ampermetru, si una cu voltmetru.552166272_PATROL002.jpg.b8ccc4de0b6ec6309f7f906910376633.jpgcu sunt.GIF[/attachment:1qxg64hi]

Daca se monteaza ampermetru e de preferat electronic, pentru ca cele electromagnetice (analogice) sunt mai pretentioase la vibratii si trebuie sa aiba si instrument cu amortizor pneumatic.

4x4MANIA is where we are !!!

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use