bogdanhh Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Salut! Am remarcat ceva umezeala in stanga fata sub pres, desi n-am mers cu masina... Vreo idee? Trapa nu am... si e prea frig ca sa ma apuc sa dau jos mocheta and stuff. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanp Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Salut, Este posibil sa ai scurgerea pentru condensul de la aerul condiționat înfundată, eu așa am pățit la un RR P38. Bogdan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Salut! Am remarcat ceva umezeala in stanga fata sub pres, desi n-am mers cu masina... Vreo idee? Trapa nu am... si e prea frig ca sa ma apuc sa dau jos mocheta and stuff. Sunt cazuri destul de dese de infiltratii pe langa marginea/coltul de jos al parbrizului, mai verifica si ce se vede in a doua poza din linkul asta binenteles pe partea stanga http://forum.lro.com/viewtopic.php?f=63&t=59678 ... apa poate intra prin diverse locuri dar fiind in stanga se poate sa ai si problema aia cu tabloul de sigurante, e foarte comuna, profilactic cumpara "nanoprotech auto electric" si trateaza tabloul ala bine cu el... e o chestie complexa nu numai sigurante si relee, se numeste IDM si poate crea probleme serioase inclusiv de immobiliser verifica si in partea de sus in fata langa tavan si daca e umed si acolo mai vorbim NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mosor Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Salut! Am remarcat ceva umezeala in stanga fata sub pres, desi n-am mers cu masina... Vreo idee? Trapa nu am... si e prea frig ca sa ma apuc sa dau jos mocheta and stuff. La mine era crapat,din cauza soarelui si trecerea timpului,chitul de etansare de la streasina din stanga in coltul dinspre parbriz.Pe acolo intra apa cand ploua.Am cumparat un silicon pentru lipit parbrize si am rezolvat problema. Ulterior am descoperit si probleme la trapa pe care le-am rezolvat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mosor Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Daca tot s-a redeschis discutia despre probleme cu apa in habitaclu as vrea sa intreb daca stie cineva care este traseul furtunului de drenaj a apei de la tavita trapei pe partea stanga spre parbriz? Am cautat pe internet dar nu am gasit nicio imagine care sa ma edifice.Furtunul pleaca de la stutul trapei si intra la un moment dat in interiorul stalpului(pe partea stanga ma intereseaza) si practic de acolo nu se mai vede traseul lui.Am demontat contraaripa si ce mai era pe acolo in stanga pe sub partea de jos a aripii dar nu mi-am dat seama unde trebuie sa ajunga.Am suflat cu aer pe furtun pe sus pe la trapa sa aud unde ajunge si mi-am dat seama ca furtunul nu ajunge in afara caroseriei ci s-a oprit undeva in stanga unde este odihna aceea din plastic pentru picior. Am demontat si in interior insa acolo este tabla prin care nu este nicio posibilitate sa vezi ceva. Daca cineva a demontat vreodata caroseria(aripa stanga fata) din diverse motive si a vazut traseul furtunului il rog sa-mi spuna si mie pe unde pot avea acces la acel furtun la capatul de jos al lui. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Daca tot s-a redeschis discutia despre probleme cu apa in habitaclu as vrea sa intreb daca stie cineva care este traseul furtunului de drenaj a apei de la tavita trapei pe partea stanga spre parbriz? Am cautat pe internet dar nu am gasit nicio imagine care sa ma edifice.Furtunul pleaca de la stutul trapei si intra la un moment dat in interiorul stalpului(pe partea stanga ma intereseaza) si practic de acolo nu se mai vede traseul lui.Am demontat contraaripa si ce mai era pe acolo in stanga pe sub partea de jos a aripii dar nu mi-am dat seama unde trebuie sa ajunga.Am suflat cu aer pe furtun pe sus pe la trapa sa aud unde ajunge si mi-am dat seama ca furtunul nu ajunge in afara caroseriei ci s-a oprit undeva in stanga unde este odihna aceea din plastic pentru picior. Am demontat si in interior insa acolo este tabla prin care nu este nicio posibilitate sa vezi ceva. Daca cineva a demontat vreodata caroseria(aripa stanga fata) din diverse motive si a vazut traseul furtunului il rog sa-mi spuna si mie pe unde pot avea acces la acel furtun la capatul de jos al lui. Furtunul se termina in exteriorul masinii, sub ornamentul de plastic de pe marginea parbrizului, ornamentul vertical. Tragi de el mai tare, este prins in 3 clipsuri, care de regula sunt cam ruginite si intepenite. Tragi tare dar cu grija in acelasi timp. Acolo gasesti furtunul de scurgere. Imi pare rau ca nu am la indemana nici o poza sa iti arat. Oricum spor la treaba. LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mosor Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Eu cred ca englezoii s-au gandit sa duca furtunul acela in aripa undeva, unde nu se poate infunda cu mizeria de pe strada aruncata de roti.Asa nu mai este acces la el decat ,cred,la un tinichigiu eventual. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mosor Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Furtunul se termina in exteriorul masinii, sub ornamentul de plastic de pe marginea parbrizului, ornamentul vertical. Tragi de el mai tare, este prins in 3 clipsuri, care de regula sunt cam ruginite si intepenite. Tragi tare dar cu grija in acelasi timp. Acolo gasesti furtunul de scurgere. Imi pare rau ca nu am la indemana nici o poza sa iti arat. Oricum spor la treaba. Este vorba de ornamentul de plastic de pe stalp sau altul? Pe cel de pe stalp l-am desfacut dar nu am acces pe acolo. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mosor Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Am inteles ca ar fi doua variante,una pentru modelele mai vechi,si alta pentru cele mai noi.Vechi insemnand,din cate am inteles, primele Disco 2 fabricate '98-'00 ceva de genul asta. Nu stiu exact asa ca nu vreau sa spun ceva eronat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Februarie 9, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Multumesc mult pentru sfaturi! Sambata ma apuc de verificari si va tin la curent. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Februarie 12, 2017 Partajează Postat Februarie 12, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Este vorba de ornamentul de plastic de pe stalp sau altul? Pe cel de pe stalp l-am desfacut dar nu am acces pe acolo. Da, de ornamentul de pe stalp vorbesc, ornamentul oblic exterior de pe partea stanga si dreapta a parbrizului. Sub ornament am gasit capetele furtunelor care vin de la scurgere trapa fata (eu am 2 trape, de la trapa 2 furtunele ies in spate sub stopuri). Capetele furtunelor ies cam 10 cm, am suflat pe ele si se aude la trapa, aveam si plafonul interior dat jos, aveam stutul de scurgere de pe partea soferului rupt, l-am pus pe pozitie si i-am dat cu silicon d-ala cu care era dat si celalalt care era in stare buna. Treaba a fost facuta prin sept-oct anul trecut, tine bine nu a mai curs apa deloc. Aaaa, poate difera furtunele astea functie de anul de fabricatie, a mea e 2000. PS: Poate nu le ai deloc. In cazul asta poti sa iti pui altele. Cred ca e lucrare de maxim 1 zi, iti ia ceva pana desfaci plafonul interior. Trebuie sa fiti 2 oameni, intr-unul e mai greu si risti sa rupi ceva - la plafon e mai greu ca trebuie tinut din ambele parti, eu nu l-am desfacut de tot, doar jumatatea dinspre fata, il lasi usor in jos ai grija sa nu se indoaie la 90 de grade, il lasi in jos doar cat sa iti faci loc sa umbli la trapa. Daca dai jos plafonul vei stii ce furtune sa iti iei. LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mosor Postat Februarie 12, 2017 Partajează Postat Februarie 12, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Da, de ornamentul de pe stalp vorbesc, ornamentul oblic exterior de pe partea stanga si dreapta a parbrizului. Sub ornament am gasit capetele furtunelor care vin de la scurgere trapa fata (eu am 2 trape, de la trapa 2 furtunele ies in spate sub stopuri). Capetele furtunelor ies cam 10 cm, am suflat pe ele si se aude la trapa, aveam si plafonul interior dat jos, aveam stutul de scurgere de pe partea soferului rupt, l-am pus pe pozitie si i-am dat cu silicon d-ala cu care era dat si celalalt care era in stare buna. Treaba a fost facuta prin sept-oct anul trecut, tine bine nu a mai curs apa deloc. Aaaa, poate difera furtunele astea functie de anul de fabricatie, a mea e 2000. PS: Poate nu le ai deloc. In cazul asta poti sa iti pui altele. Cred ca e lucrare de maxim 1 zi, iti ia ceva pana desfaci plafonul interior. Trebuie sa fiti 2 oameni, intr-unul e mai greu si risti sa rupi ceva - la plafon e mai greu ca trebuie tinut din ambele parti, eu nu l-am desfacut de tot, doar jumatatea dinspre fata, il lasi usor in jos ai grija sa nu se indoaie la 90 de grade, il lasi in jos doar cat sa iti faci loc sa umbli la trapa. Daca dai jos plafonul vei stii ce furtune sa iti iei. Multumesc mult pentru sfaturi.Se pare ca,intr-adevar, sunt doua variante de Disco2.Masina mea este varianta diferita fata de a ta.Ar fi fost simplu sa fie si a mea la fel ca a ta,dar nu,a mea evacueaza apa de la trapa fata undeva sub masina.Am lucrat vara trecuta la ea si am demontat peste tot si am turnat apa pe ambele parti,stanga-dreapta.Dreapta dreneaza apa corect undeva sub masina dat capatul nu se vede.Stanga in schimb dreneaza apa in interior undeva la baza stalpului.Dupa ce umple acea cavitate apa intra la piciorul din stanga al soferului.Dupa ce am turnat apa,am suflat pe furtunul de drenaj pe sus pe la stutul trapei si se auzea cum bolboroseste apa acolo jos in stalp. Apoi am demontat tot ce am putut pe aclolo,ornamentele de plastic,contraaripa etc dar nu se poate vedea unde ar trebui sa ajunga normal furtunul.Am sunat la service si am intrebat pe inginerul de acolo si acesta mi-a zis ca trebuie cercetat.Asa ca s-a rezolvat....nu se poate:no Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Februarie 14, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Salut! Am facut verificari si situatia e urmatoarea: - totul e OK (parbriz, cutia de sigurante - totul uscat (slava Domnului)). Mai sunt doua posibilitati: 1) gaura in podea - de care ma cam indoiesc. 2) infundata chestia de la AC - n-am avut cum s-o verific - stie cineva / imi poate da cineva un sfat? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 14, 2017 Partajează Postat Februarie 14, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Totusi unde mai exact e umezeala catre exterior sau catre mijloc si spre fata sub bord sau mai catre scaun? NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Februarie 14, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Mijloc - mai aproape de centrul masinii decat de usa. Spre usa e uscat - la fel si spre partea din fata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 14, 2017 Partajează Postat Februarie 14, 2017 (editat) Re: Umezeala stanga fata sub pres Cred ca trebuie sa demontezi consola centrala(nu e mare filozofie si sa verifici in fata pe langa "tunel" legatura dintre matrix si tuburile de drenaj e cam ca in poza, nu am gasit pt D2 dar e asemanator la D2 e nr 11 din carte Editat Februarie 14, 2017 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanhh Postat Martie 5, 2017 Autor Partajează Postat Martie 5, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Salut! Acum ca s-a mai incalzit am investigat mai bine problema si pare sa fie un mare dezastru. Cred ca e de ceva timp acolo - multe suruburi sunt ruginite. Dpdv parbriz si instalatie electrica - par sa fiu salvat. Problema pare sa fie fie de la AC, fie o gaura - doar ca nu reusesc sa vad nicaieri gaura (asta dupa ce am intrat pe sub masina), desi cam asta cred ca e. Am scos ceva nisip, samburi de cirese si alte mizerii de acolo... si mocheta e cam praf. Aveti idee - se mai poate "recupera" mocheta sau mai bine merg pe una SH? Acum, ca tot am inceput balciul, o sa scot tot interiorul si o sa o si izolez fonic - imi puteti recomanda ceva? Stima, Bogdan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Pentru izolatie fonica recomand asta http://www.autogadget.ro/insonorizare-auto/insonorizare-auto-dynamat/insonorizare-auto-dynamat-xtreme-bulk-pack.html , pt mocheta trebuie sa fie firme specializate care se ocupa cu asa ceva, in Bucuresti sigur ai de unde alege NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 Re: Umezeala stanga fata sub pres Daca nu o scoti la capat cu mocheta suna-ma ca mi-au ramas mai multe. Ne intelegem noi la pret. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Aprilie 17, 2018 Partajează Postat Aprilie 17, 2018 Re: Umezeala stanga fata sub pres Sunt cazuri destul de dese de infiltratii pe langa marginea/coltul de jos al parbrizului, mai verifica si ce se vede in a doua poza din linkul asta binenteles pe partea stanga http://forum.lro.com/viewtopic.php?f=63&t=59678 ... apa poate intra prin diverse locuri dar fiind in stanga se poate sa ai si problema aia cu tabloul de sigurante, e foarte comuna, profilactic cumpara "nanoprotech auto electric" si trateaza tabloul ala bine cu el... e o chestie complexa nu numai sigurante si relee, se numeste IDM si poate crea probleme serioase inclusiv de immobiliser verifica si in partea de sus in fata langa tavan si daca e umed si acolo mai vorbim La mine a inceput sa se ude in partea din stanga sus la plafon atunci cand ploua. Am incercat sa scot ornamentul orizontal din partea de sus a parbrizului dar nu am reusit. Cred ca acel ornament se monteaza odata cu geamul. As fi vrut sa pot sa umplu cu silicon toata partea de sus dintre parbriz si tablarie. Cei care ati mai avut problema asta cum ati rezolvat? LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 17, 2018 Partajează Postat Aprilie 17, 2018 Re: Umezeala stanga fata sub pres Vezi astawater_ingress_to_headliner (2).pdf NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Aprilie 17, 2018 Partajează Postat Aprilie 17, 2018 Re: Umezeala stanga fata sub pres Multumesc Fery pentru raspunsul prompt, ca de obicei. Ma gandeam si eu ca tot pe acolo trebuie sa umblu. Am gasit o poza cu ornamentul de care spuneam mai sus ca as vrea sa il dau jos si nu stiu cum se scoate. In poza de mai jos este notat cu "2". As vrea sa curat bine locul de sub el pe toata lungimea si apoi sa umplu cu silicon pt geamuri acolo, dar nu stiu cum sa il dau jos. Am sa incerc sa aflu codul lui pe allbrit si sa vad daca gasesc pe undeva ca piesa de schimb. Al meu e super intarit de soare si cred ca se va strica la scoatere. LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanp Postat Aprilie 17, 2018 Partajează Postat Aprilie 17, 2018 Re: Umezeala stanga fata sub pres Salut, Eu la RR P38 am avut aceeasi problema si era de la 1. Parbrizul sus desi nu se misca si se vedea masticul ca si nou dar totusi intra apa Rezolvarea a fost prin demontarea ornamentului de la parbriz si dat inca un strat de adeziv si de atunci nu mai am probleme. 2. Scurgerea de la aerul conditionat era infundata si imi curgea prin tubulatura exact in dreptul pedalelor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Aprilie 17, 2018 Partajează Postat Aprilie 17, 2018 Re: Umezeala stanga fata sub pres Cum ai demontat ornamentul de la parbriz? La D2 nu iese deloc usor, mi-e teama sa nu il distrug la scoatere. Ma mai gandesc si la varianta sa il scot chiar daca il stric si apoi sa incerc sa pun altceva in loc. La mine e ok scurgerea de la AC. LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 17, 2018 Partajează Postat Aprilie 17, 2018 Re: Umezeala stanga fata sub pres Ornamentul ala nu prea e refolosinil oricum ca e un cauciuc cu sarma inauntru si cand se indoaie nu-l mai indrepti in veci si va arata urat, e asa numitul "push- fit" e impins in canal prin compresie, trebuie sa tragi de el cu grija dar hotarare, eu cand am schimbat parbrizul aveau la pilkington pe stoc vreo 200 lei, codul e DCB101510 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate