Mugur Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 Salut, Poate cineva sa-mi spuna unde ar fi mai bine sa-mi montez intrerupatorul general ? Unii zic ca trebuie sa fie cat mai aproape de sofer, in habitaclu, altii cat mai aproape de baterie dar pe exterior, asa ca sunt putin confuz. As fi recunoscator daca mi s-ar explica si de ce un loc anume este mai bun decat altul... Va multumesc anticipat, Mugur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suparici Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 scopul lui cred ca e sa decuplezi cat mai repede curentul de la baterie in caz de accident, raspurnare sau daca ai cazut invreo apa mare. in caz de avarie de unde il intrerupi mai repede? din cabina sau de afara, dupa ce te cobori si deschizi capota? parerea mea. eu l-am pus in cabina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suparici Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 daca vrei sa-l pui afara e de ajuns si asa ceva. nu e nevoie de un contact general clasic. http://www.northerntool.com/webapp/wcs/ ... 3317_13317 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 in acest caz trebe montat cat mai aproape de sofer :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bogdan Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 unii spun afara....iar altii inauntru ...pentru ca regulamentul la competitiile rally-raid prevad 2 intrerupatoare unul inauntru si unul afara daca nu ma insel :? si de asta sunt pareri impartite. Ala de afara ar folosi teoretic in cazul ca.....bla bla bla...te rastorni tu mai esti in stare sa-l intrerupi pe ala din inauntru si ti-l intrerupe unu pe dinafara sau chiar tu... :?: nu stiu...asa cred :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 Mugur eu la camioanele care aveau echipare ADR aveam unul in cabina extrem de la indemana si mai aveam unul afara in locul clasic de montaj :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 Am vazut masina de rallyraid care avea doua pe capota sub parbriz. Unul in stanga si unul in dreapta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarzy Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 la Aro este sub scaunul sofer la cca 20 cm de baterii - asta pe masa chiar .... de ce pe masa? la alte masini cum e? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 Re: Intrerupator general Salut, Poate cineva sa-mi spuna unde ar fi mai bine sa-mi montez intrerupatorul general ? Unii zic ca trebuie sa fie cat mai aproape de sofer, in habitaclu, altii cat mai aproape de baterie dar pe exterior, asa ca sunt putin confuz. As fi recunoscator daca mi s-ar explica si de ce un loc anume este mai bun decat altul... Va multumesc anticipat, Mugur uitate la dvd cu lecti si vezi unde il are, eu cred ca e o pozitie buna Link to comment Share on other sites More sharing options...
nellorunner Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 Eu il voi pune in fata la masca. Am modelul ala cu cheie Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipoveanu Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 cum rezulta din toate postarile ar trebui 2 intreruptoare... unul langa contactul masinii la interior...altul pe capota in exterior (manerul ar fi bine acoperit cu o protectie doar sa bagi 2 degete sa-l tragi... nu sa se intrerupa accidental de vreo creaca sau etc...) .... in cazul asta se poate pune in imediata apropiere a bateriei un intreruptor general care poate fi actionat de cele 2 cabluri....deci de oricare ai trage se va decupla generalul.... 2 bucati cabluri se gasesc si costa 55lei...si f bine lucrate...si au 3,5m lungime ..... vezi foto ... la cum se prezinta pot fi montate oriunde... http://img73.imageshack.us/img73/4287/dscf6225800x600mr6.jpg cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitalies Posted December 1, 2007 Share Posted December 1, 2007 Salutare - de unde se poate cumpara un intrerupator din acesta? Am vazut doar la AlPadrino si nu mi-au placut - chinezisme si cam subrede, sa nu ia foc si sa obtin exact inversul (sau sa raman fara curent cand nu e cazul). Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipoveanu Posted December 1, 2007 Share Posted December 1, 2007 http://www.racingnick.ro/ .... au aici si cabluri si intreruptoare generale ... (cam 80-90 ron unul HELLA ...?!) cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitalies Posted December 1, 2007 Share Posted December 1, 2007 http://www.racingnick.ro/ .... au aici si cabluri si intreruptoare generale ... (cam 80-90 ron unul HELLA ...?!) multumesc - site-ul e in reconstructie - au si magazin? Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 Tocmai am primit si eu. Thanks Miron. :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionut73 Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 multumesc - site-ul e in reconstructie - au si magazin? Str.Nicolae Cuea Nr.23 Sector 2, Bucuresti Fax: +4 021.252.33.68 Nicu Enache General Manager Romania: +4 0747.50.77.52 +4 0747.50.77.53 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo2bt Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 Exact din asta am si eu, Max. Sunt foarte fain facute, prin faptul ca se armeaza. Dezlipirea contactelor se face ferm si foarte rapid. Producatorul zice ca suporta un curent de 250A in continu, dar nu pateste nimic nici cu 2500A, timp de 5 secunde. Monteaza-le, dar iti doresc sa nu trebuiasca sa le folosesti niciodata. :h5 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 Exact din asta am si eu, Max. Sunt foarte fain facute, prin faptul ca se armeaza. Dezlipirea contactelor se face ferm si foarte rapid. Producatorul zice ca suporta un curent de 250A in continu, dar nu pateste nimic nici cu 2500A, timp de 5 secunde. Monteaza-le, dar iti doresc sa nu trebuiasca sa le folosesti niciodata. :h5 Pai, de la un magazin din Arad provin. WestCargo http://www.westcargo.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 Eu ma gandesc sa pun unul in masina undeva la indemana si unul incastrat cumva in masca din fata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepi3103 Posted January 13, 2008 Share Posted January 13, 2008 Nu Max,,nu pune 2 pentru ca cel mai bine si simplu este sa pui unul in interiorul masinii si cu un cablu sa-l poti actiona si de afara(sau invers).!! este cea mai simpla si eficienta solutie(masinile de raliuri omologate au generale de cca 30 ani puse asa). in caz de accident cineva de afara sau din interior poate decupla instant bateria(bateriile). Istvan Fiko din Tg Ms a abandonat la Iasi din cauza intr.general pus prost. Pajero Link to comment Share on other sites More sharing options...
vitalies Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 am luat de aici http://www.autoschrott.ro/index.php?act ... rodcat=168 pe asta intrebarea mea este - cum mai bine sa-l conectez ( ce trec prin el, ce ramane la baterie) daca aveti vre-o schema - va rog sa ma ajutati. Multumesc! Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link to comment Share on other sites More sharing options...
mackie Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 Pai iti trebuie 2 bucati de cablu gros, sectiune nu stiu exact dar cred ca peste 20 mm, si intrerupatorul se leaga in serie intre baterie si si cablu care il ai acuma pe borna de +. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buhu Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 azi am luat niste cleme pt. baterie, dar nu e ceva serios , in orice caz mai bine decat deloc http://members.chello.at/daniel.rusmir/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts