Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrerupator general

Mugur
 Share

Recommended Posts

Salut,

Poate cineva sa-mi spuna unde ar fi mai bine sa-mi montez intrerupatorul general ?

Unii zic ca trebuie sa fie cat mai aproape de sofer, in habitaclu, altii cat mai aproape de baterie dar pe exterior, asa ca sunt putin confuz.

As fi recunoscator daca mi s-ar explica si de ce un loc anume este mai bun decat altul...

Va multumesc anticipat,

Mugur

scopul lui cred ca e sa decuplezi cat mai repede curentul de la baterie in caz de accident, raspurnare sau daca ai cazut invreo apa mare. in caz de avarie de unde il intrerupi mai repede? din cabina sau de afara, dupa ce te cobori si deschizi capota?

parerea mea. eu l-am pus in cabina.

Guest Bogdan
unii spun afara....iar altii inauntru ...pentru ca regulamentul la competitiile rally-raid prevad 2 intrerupatoare unul inauntru si unul afara daca nu ma insel :? si de asta sunt pareri impartite. Ala de afara ar folosi teoretic in cazul ca.....bla bla bla...te rastorni tu mai esti in stare sa-l intrerupi pe ala din inauntru si ti-l intrerupe unu pe dinafara sau chiar tu... :?: nu stiu...asa cred :?:

Re: Intrerupator general

Salut,

Poate cineva sa-mi spuna unde ar fi mai bine sa-mi montez intrerupatorul general ?

Unii zic ca trebuie sa fie cat mai aproape de sofer, in habitaclu, altii cat mai aproape de baterie dar pe exterior, asa ca sunt putin confuz.

As fi recunoscator daca mi s-ar explica si de ce un loc anume este mai bun decat altul...

Va multumesc anticipat,

Mugur

uitate la dvd cu lecti si vezi unde il are, eu cred ca e o pozitie buna

cum rezulta din toate postarile ar trebui 2 intreruptoare... unul langa contactul masinii la interior...altul pe capota in exterior (manerul ar fi bine acoperit cu o protectie doar sa bagi 2 degete sa-l tragi... nu sa se intrerupa accidental de vreo creaca sau etc...)

.... in cazul asta se poate pune in imediata apropiere a bateriei un intreruptor general care poate fi actionat de cele 2 cabluri....deci de oricare ai trage se va decupla generalul.... 2 bucati cabluri se gasesc si costa 55lei...si f bine lucrate...si au 3,5m lungime ..... vezi foto ... la cum se prezinta pot fi montate oriunde...

http://img73.imageshack.us/img73/4287/dscf6225800x600mr6.jpg

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!

• 6 months later...
Salutare - de unde se poate cumpara un intrerupator din acesta? Am vazut doar la AlPadrino si nu mi-au placut - chinezisme si cam subrede, sa nu ia foc si sa obtin exact inversul (sau sa raman fara curent cand nu e cazul).

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

http://www.racingnick.ro/

.... au aici si cabluri si intreruptoare generale ... (cam 80-90 ron unul HELLA ...?!)

multumesc - site-ul e in reconstructie - au si magazin?

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

• 1 month later...

Exact din asta am si eu, Max. Sunt foarte fain facute, prin faptul ca se armeaza. Dezlipirea contactelor se face ferm si foarte rapid.

Producatorul zice ca suporta un curent de 250A in continu, dar nu pateste nimic nici cu 2500A, timp de 5 secunde.

Monteaza-le, dar iti doresc sa nu trebuiasca sa le folosesti niciodata. :h5

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Exact din asta am si eu, Max. Sunt foarte fain facute, prin faptul ca se armeaza. Dezlipirea contactelor se face ferm si foarte rapid.

Producatorul zice ca suporta un curent de 250A in continu, dar nu pateste nimic nici cu 2500A, timp de 5 secunde.

Monteaza-le, dar iti doresc sa nu trebuiasca sa le folosesti niciodata. :h5

Pai, de la un magazin din Arad provin. WestCargo

http://www.westcargo.ro

Nu Max,,nu pune 2 pentru ca cel mai bine si simplu este sa pui unul in interiorul masinii si cu un cablu sa-l poti actiona si de afara(sau invers).!!

este cea mai simpla si eficienta solutie(masinile de raliuri omologate au generale de cca 30 ani puse asa). in caz de accident cineva de afara sau din interior poate decupla instant bateria(bateriile).

Istvan Fiko din Tg Ms a abandonat la Iasi din cauza intr.general pus prost.

Pajero

am luat de aici http://www.autoschrott.ro/index.php?act ... rodcat=168

pe asta

intrebarea mea este - cum mai bine sa-l conectez ( ce trec prin el, ce ramane la baterie) daca aveti vre-o schema - va rog sa ma ajutati. Multumesc!

• 4 weeks later...
 Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use